Рецепти соусів
| | |
ir71 | Дата: П`ятниця, 23/04/2010, 23:28 | Сообщение # 2 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Соус для спагетті . Склад соусу: 50 г вареної ковбаси, 50 г вареного м'яса, 2 головки цибулі, 1 морква, 2 ст. ложки томатної пасти, 1 ч. ложка цукру, 1 ч. ложка оцту, перець, лавровий лист, гвоздика, мускатний горіх, сіль. Мясо та ковбасу дрібно ріжимо.Цибулю та моркву протерти в процесорі або дрібно порізати.Додати решта продуктів.Все перемішати,трохи притушити і заправити макарончики.Смачно!
|
|
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 23/04/2010, 23:32 | Сообщение # 3 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Арахісовій соус: 4 столові ложки арахісової пасти, половину чайної ложки кунжутного масла, 1 зубчик часника, 1 чайна ложка соку лимонного, 1 перчік Чілі (порізаній), 1 столова ложка соєвого соусу, трошки каррі можна Додати, 1 / 4 склянки води. всі інгредієнті, окрім води, змішати в одній посудіні. Це все варіти на водяній бані, І якщо соус занадто густий то можна додати трохи води. Він подається зазвичай, до яловичини, але я думаю, що будь-яке мяско підійде
|
|
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 23/04/2010, 23:34 | Сообщение # 4 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Сирний соус Борошно 30 г Вершкове масло 30 г Молоко 0,3 л Тертий сир 50 г Яйце 1 шт Сіль за смаком Для приготування соусу треба з борошна та вершкового масла приготувати світлу пассеровку і розвести її молоком, ретельно розмішувати. Суміш прогріти до легкого загустіння, не перестаючи розмішування, додати тертий сир. Все ретельно трохи прогріти без кипіння і прибрати з вогню. Обережно ввести в соус розтертий жовток сирого яйця і сіль за смаком
|
|
| |
oresta | Дата: Субота, 01/05/2010, 12:24 | Сообщение # 5 |
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 220
Статус: Offline
| Грибний соус Соус я роблю так (але можна в неті нарити, як його правильніше робити): смажу гриби з цибулею, додаю сметану, доводжу до кипіння і трохи підсипаю борошна. Додано (01.05.2010, 12:24) --------------------------------------------- Звичайний майонез 2 жовтки 1/2 ч л сухої гірчиці 1 ч л солі чуть червоного перцю 2 ст л соку лимона 1 скл рафінованої олії Збити жовтки,додати гірчицю,перець,сіль,перемішати.Додати 2 каплі соку лимона ,а пізніше помалу тоненькою струйкою влити 1/4 скл олії.Все це збити. Збиваючи додати ще 2 каплі соку лимона,потім влити ще 1/4 скл олії.Так додавати сік лимон і олію,поки не утвориться густа однорідна маса.
ТАК МАЛО ЛЮДИНІ ПОТРІБНО ДЛЯ ЩАСТЯ І ТАК БАГАТО ЩОБ ЦЕ ЗРОЗУМІТИ
|
|
| |
Galysuk | Дата: П`ятниця, 09/07/2010, 10:50 | Сообщение # 6 |
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 45
Статус: Offline
| А я роблю майонез трохи по іншому: "Майонез домашній" На 1 яйко пів стакана олії рафінованої,сік з половини лимону,пів ч.л.гострої гірчиці(я даю козацьку міцну),сіль,перць за смаком. Збити добре яйце+гірчиця,сік лимона,сіль,перець,я збиваю міксером хв.5,потім тонесенькою струйкою вливати по 1 ст.л.приблизно олію і збивати знову хв4,і так поки олія вся не піде,потім ще хв 7-10 збивати,поки не почне гуснути,тоді первести на менші обороти і збивати ще хв.5.Майонез в мене виходить консистенції густої сметани,і дуже подобається всім. Але є один секрет в приготуванні майонезу:щоб він добре загус всі складові мають бути кімнатної температури однакової...
|
|
| |
Antalia | Дата: П`ятниця, 09/07/2010, 10:59 | Сообщение # 7 |
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
| А я ще ніколи не робила домашній майонез. А він за смаком такий як магазинний?
|
|
| |
Galysuk | Дата: П`ятниця, 09/07/2010, 11:11 | Сообщение # 8 |
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 45
Статус: Offline
| Якщо дасьте добру рафіновану олію,то майже такий як магазинний,просто трошки кращий.Я роблю тільки домашній майонез,бо за здорове харчування "без хімії",а майонез в собі магазинний має стільки всього що гог-го...Попробуйте,якщо є міксер то не проблема,і зберігається він в банці закритій в холодильнику досить довго,приблизно тиждень... В мене як чоловік попробував його,то тепер коли кудись приходимо і є на столі майонезом заправлені салати то завжди мене хвалить і каже що домашній найкращий! ,а того не їсть,отак.
|
|
| |
Antalia | Дата: П`ятниця, 09/07/2010, 11:29 | Сообщение # 9 |
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
| Ну ти, Галя, мене переконала. Буду пробувати.Я десь так приблизно прикинула, що з твого рецепту виходить десь пачка магазинного ( 200 гр.)?
|
|
| |
Galysuk | Дата: Неділя, 25/07/2010, 22:38 | Сообщение # 10 |
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 45
Статус: Offline
| Тршки менше чим 200гр,може десь 170 приблизно... Обовязково зроби і поділись з нами враженнями:) Додано (25.07.2010, 22:38) --------------------------------------------- Грецький соус Колись сестра працювала в грецькій кухні і розказала мені цей рецепт,скажу вам дуже незвичний,але і смакує дуже .Таяк греки невикористовують кетчупу то най частіше до мяса люблять давати от такий соус.Я даю його не тільки до мяса,до налисників з куркою,чи грибами чи з мясом,до картопельки...фантазувати можна скільки хочете Отже : 1 великий огірок 1-2 ст.л.сметани 1,5 ст.л.оливкової олії 1-2 зубчики часнику,сіль. Огірок потерти на маленькій терці+всі інгредієнти а часник пропустити через чесникодавку,перемішати і дати постояти хочаб з годину.
Сообщение отредактировал Galysuk - Неділя, 25/07/2010, 22:39 |
|
| |
ir71 | Дата: Понеділок, 26/07/2010, 10:09 | Сообщение # 11 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Галинко,дякую за цікаві рецепти!
|
|
| |
нeмаєтакої | Дата: Понеділок, 26/07/2010, 10:39 | Сообщение # 12 |
Группа: Видалені
| Galysuk, Це щось на подобі соусу "тартар"?
|
|
| |
Galysuk | Дата: Понеділок, 26/07/2010, 13:58 | Сообщение # 13 |
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 45
Статус: Offline
| Ні,не схоже на тартар,в тартар вроді йде кислий огірок?Чи я помиляюсь?
|
|
| |
ir71 | Дата: Понеділок, 26/07/2010, 14:03 | Сообщение # 14 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Quote (Galysuk) в тартар вроді йде кислий огірок? Так це правда,там має бути обовязково кислий огірок,інакше це не татар
|
|
| |
мамця | Дата: Вівторок, 15/02/2011, 12:05 | Сообщение # 15 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 701
Статус: Offline
| Дівчата пробувала вчора готувати соус до риби. Рецепт побачила по телику, передача про франківський ресторан. 2 помідори різати кубиками;0.5 банки оливок кружельцями, все полити лимонним соком трошки олії і протушити 5 хв.Нам він дуже сподобався, чоловік казав, що кращої риби він ще не їв.
Оксана Я.
|
|
| |
|