В гості до Ірини
 Рецепти соусів - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Модератор форуму: Зоряна9810  
Рецепти соусів
ir71Дата: П`ятниця, 23/04/2010, 23:25 | Сообщение # 1
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Давайте поговоримо про рецепти різних соусів, хто які любить?
Соус для спагетті
Арахісовий соус
Сирний соус
Грибний соус, Майонез звичайний
Майонез домашній
Соус до риби
Грецький соус
Домашній кетчуп
Полива з журавлини
Соус "Бешамель"
Соус до лаваша
Соус до риби від О. Висоцької
Домашній майонез від Олі Поетки
Домашній майонез на молоці


 
ir71Дата: П`ятниця, 23/04/2010, 23:28 | Сообщение # 2
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Соус для спагетті .

Склад соусу:
50 г вареної ковбаси,
50 г вареного м'яса,
2 головки цибулі,
1 морква,
2 ст. ложки томатної пасти,
1 ч. ложка цукру,
1 ч. ложка оцту,
перець, лавровий лист, гвоздика, мускатний горіх, сіль.

Мясо та ковбасу дрібно ріжимо.Цибулю та моркву протерти в процесорі або дрібно порізати.Додати решта продуктів.Все перемішати,трохи притушити і заправити макарончики.Смачно!


 
ir71Дата: П`ятниця, 23/04/2010, 23:32 | Сообщение # 3
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Арахісовій соус:
4 столові ложки арахісової пасти,
половину чайної ложки кунжутного масла,
1 зубчик часника,
1 чайна ложка соку лимонного,
1 перчік Чілі (порізаній),
1 столова ложка соєвого соусу,
трошки каррі можна
Додати, 1 / 4 склянки води.
всі інгредієнті, окрім води, змішати в одній посудіні. Це все варіти на водяній бані, І якщо соус занадто густий то можна додати трохи води.
Він подається зазвичай, до яловичини, але я думаю, що будь-яке мяско підійде


 
ir71Дата: П`ятниця, 23/04/2010, 23:34 | Сообщение # 4
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Сирний соус

Борошно 30 г
Вершкове масло 30 г
Молоко 0,3 л
Тертий сир 50 г
Яйце 1 шт
Сіль за смаком

Для приготування соусу треба з борошна та вершкового масла приготувати світлу пассеровку і розвести її молоком, ретельно розмішувати. Суміш прогріти до легкого загустіння, не перестаючи розмішування, додати тертий сир. Все ретельно трохи прогріти без кипіння і прибрати з вогню. Обережно ввести в соус розтертий жовток сирого яйця і сіль за смаком


 
orestaДата: Субота, 01/05/2010, 12:24 | Сообщение # 5
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 220
Статус: Offline
Грибний соус

Соус я роблю так (але можна в неті нарити, як його правильніше робити): смажу гриби з цибулею, додаю сметану, доводжу до кипіння і трохи підсипаю борошна.

Додано (01.05.2010, 12:24)
---------------------------------------------
Звичайний майонез

2 жовтки
1/2 ч л сухої гірчиці
1 ч л солі
чуть червоного перцю
2 ст л соку лимона
1 скл рафінованої олії

Збити жовтки,додати гірчицю,перець,сіль,перемішати.Додати 2 каплі соку лимона ,а пізніше помалу тоненькою струйкою влити 1/4 скл олії.Все це збити.
Збиваючи додати ще 2 каплі соку лимона,потім влити ще 1/4 скл олії.Так додавати сік лимон і олію,поки не утвориться густа однорідна маса.


ТАК МАЛО ЛЮДИНІ ПОТРІБНО ДЛЯ ЩАСТЯ І ТАК БАГАТО ЩОБ ЦЕ ЗРОЗУМІТИ
 
GalysukДата: П`ятниця, 09/07/2010, 10:50 | Сообщение # 6
Galysuk
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 45
Статус: Offline
А я роблю майонез трохи по іншому:

"Майонез домашній"

На 1 яйко пів стакана олії рафінованої,сік з половини лимону,пів ч.л.гострої гірчиці(я даю козацьку міцну),сіль,перць за смаком.
Збити добре яйце+гірчиця,сік лимона,сіль,перець,я збиваю міксером хв.5,потім тонесенькою струйкою вливати по 1 ст.л.приблизно олію і збивати знову хв4,і так поки олія вся не піде,потім ще хв 7-10 збивати,поки не почне гуснути,тоді первести на менші обороти і збивати ще хв.5.Майонез в мене виходить консистенції густої сметани,і дуже подобається всім.
Але є один секрет в приготуванні майонезу:щоб він добре загус всі складові мають бути кімнатної температури однакової...

Прикрепления: 4467568.jpg (128.4 Kb)
 
AntaliaДата: П`ятниця, 09/07/2010, 10:59 | Сообщение # 7
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
А я ще ніколи не робила домашній майонез. А він за смаком такий як магазинний?
 
GalysukДата: П`ятниця, 09/07/2010, 11:11 | Сообщение # 8
Galysuk
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 45
Статус: Offline
Якщо дасьте добру рафіновану олію,то майже такий як магазинний,просто трошки кращий.Я роблю тільки домашній майонез,бо за здорове харчування "без хімії",а майонез в собі магазинний має стільки всього що гог-го...Попробуйте,якщо є міксер то не проблема,і зберігається він в банці закритій в холодильнику досить довго,приблизно тиждень...
В мене як чоловік попробував його,то тепер коли кудись приходимо і є на столі майонезом заправлені салати то завжди мене хвалить і каже що домашній найкращий! smile ,а того не їсть,отак.
 
AntaliaДата: П`ятниця, 09/07/2010, 11:29 | Сообщение # 9
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Ну ти, Галя, мене переконала. Буду пробувати.Я десь так приблизно прикинула, що з твого рецепту виходить десь пачка магазинного ( 200 гр.)?
 
GalysukДата: Неділя, 25/07/2010, 22:38 | Сообщение # 10
Galysuk
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 45
Статус: Offline
Тршки менше чим 200гр,може десь 170 приблизно...
Обовязково зроби і поділись з нами враженнями:)

Додано (25.07.2010, 22:38)
---------------------------------------------
Грецький соус

Колись сестра працювала в грецькій кухні і розказала мені цей рецепт,скажу вам дуже незвичний,але і смакує дуже smile .Таяк греки невикористовують кетчупу то най частіше до мяса люблять давати от такий соус.Я даю його не тільки до мяса,до налисників з куркою,чи грибами чи з мясом,до картопельки...фантазувати можна скільки хочете
Отже :
1 великий огірок
1-2 ст.л.сметани
1,5 ст.л.оливкової олії
1-2 зубчики часнику,сіль.
Огірок потерти на маленькій терці+всі інгредієнти а часник пропустити через чесникодавку,перемішати і дати постояти хочаб з годину.

Сообщение отредактировал Galysuk - Неділя, 25/07/2010, 22:39
 
ir71Дата: Понеділок, 26/07/2010, 10:09 | Сообщение # 11
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Галинко,дякую за цікаві рецепти!

 
нeмаєтакоїДата: Понеділок, 26/07/2010, 10:39 | Сообщение # 12
Группа: Видалені





Galysuk, Це щось на подобі соусу "тартар"?
 
GalysukДата: Понеділок, 26/07/2010, 13:58 | Сообщение # 13
Galysuk
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 45
Статус: Offline
Ні,не схоже на тартар,в тартар вроді йде кислий огірок?Чи я помиляюсь?
 
ir71Дата: Понеділок, 26/07/2010, 14:03 | Сообщение # 14
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Quote (Galysuk)
в тартар вроді йде кислий огірок?
Так це правда,там має бути обовязково кислий огірок,інакше це не татар


 
мамцяДата: Вівторок, 15/02/2011, 12:05 | Сообщение # 15
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 701
Статус: Offline
Дівчата пробувала вчора готувати соус до риби. Рецепт побачила по телику, передача про франківський ресторан. 2 помідори різати кубиками;0.5 банки оливок кружельцями, все полити лимонним соком трошки олії і протушити 5 хв.Нам він дуже сподобався, чоловік казав, що кращої риби він ще не їв.

Оксана Я.
 
  • Сторінка 1 з 4
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • »
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024