1ст (250г) кефіру, пів чайної ложі соди пів чайної ложки солі, 1ст.ложки цукру, 4ст.ложки оліїї, борошна,так щоб тісто було еластичне і не липнуло до рук.
Із зазначених продуктів замісити тісто і поставити на 30хв "відпочити". Поки тісто "відпочиває" зробити начинку.Начинка будь-яка, на ваш смак.Я робила з вареним курячим мясом.Ліпити пиріжки звичним способом,складати на деко швом до низу. Змазати жовтком. Випікати в розігрітій до 180гр. духовці 30 хв.Можна пожарити на оліїї.Получилось швидко і дуже смачно!
1,5 л м'ясного або кісткового бульйону, 500 г відвареного яловичого м'яса, 2 сосиски,500гр картоплі, 1 ст. ложка жиру, 1 ст. ложка томату-пасти, 2 цибулини,маленький качан цвітної капусти, 0,5 склянки сметани, 5 - 6 маслин або оливок, 0,5 лимона, 1 - 2 солоних огірки, сіль, кілька горошин чорного перцю, лавровий лист, 1 ст. ложка рубаної зелені петрушки і кропу.
З м'яса або кісток приготувати бульйон. Цибулю почистити, помити, нарізати соломкою, спасерувати на жирі з додаванням томату. Солоні огірки очистити від шкірки, нарізати скибочками. У киплячий бульйон покласти підготовлені цибулю,суцвіття капусти, солоні огірки,картоплю і дати закипіти, додати нарізані скибочками м'ясні продукти, потім - маслини або оливки без кісточок, сіль, перець, лавровий лист і проварити 5 - 7 хвилин. Якщо солянка вийшла не гостра, додати прокип'ячений огірковий розсіл. При подачі посипати зеленню, в кожну тарілку покласти кружечок лимона і при бажанні сметану. Мої коментаріїї.Я не давала оливки,бо у мене діти їх не люблять.У солянку можна давати любі мясні продукти:шинку,сосіски,варену ковбасу,варене мясо.Я ж додала варене мясо яловчини і мисливські ковбаски.Дуже ситне і смачне перше.
Бисквіт на згущеному молоці Склад: 3 яйця 1 стакан цукру 200 г молока згущеного 1 ст. густої сметани 3/4 ч. ложки соди(погасити лимоном або оцетом) 1,5 стакана муки 2ст л какао порошку Яйця розтерти з цукром, додати молоко згущене, сметану, соду. перемішати. Всипати борошно. Розмішати. Виходить 3 коржі діаметром близько 20 см.(я зробила з цієї кількості два товстих і розрізала на тонші,лишнє забрала)
Крем:2 пачки дитячої сиркової маси(у мене була ванільна) 2 стакан жирних вершків 33% 0.5ст цукру 1 пачка желатину(15гр) Крім того 0.5стак протертого маку,1 стакан вишень без кісточок(у мене морожені),пачка кавового крекеру «Світоч»,1 лимон,2 плитки чорного шоколаду «Рошен»
На просочування коржів-лимонний сироп.1 лимон нарізати кусочками і проварити у стакані води з 2ст л цукру.При бажанні змолоти все на блендері. Збити вершки з цукром на тугу піну,поступово додавати сирки і збивати.Влити розведений охолоджений желатин і добре вимішати.Крем розділити на дві частини,більшу і меншу.До більшої додати мак і добре вимішати,до меншої-вишню і теж розмішати. Крем з маком ще раз розділити на дві частини.
На дно розємної форми кладемо один корж,пропитуємо його лимонним сиропом і кладемо крем з маком одну частину,далі крем з вишнею і складаємо печення крекер горизонтально(тобто втикаємо його в креми,стоячи).Поверх крекеру знову крем з маком.Зверху накриваємо другим коржем. Верх торта я змазала розтопленими на водяній бані двома плитками чорного шоколаду.Прикрасила розами з мастики Розріз торта.
Яйця (1 - в тісто, 3 - в начинку) - 4 шт •Сметана - 4 ст. л. •Масло - 1 пач.і ще 50гр •Борошно - 3 скл. •Цукор - 2 скл. •Какао - 3 ст. л. •Сир - 600 г •Крохмаль - 1 ст. л. •Ізюм горіхи ванілін (в начинку - за бажанням) •Сода (погасити оцтом) - 1 ч. л.
Тісто: Змішуємо: 1 яйце, 2ст.л. сметани, 1 ч.л. соди (погасити оцтом), масло (тремо на велику тертку), 1 ст. цукру, 3 ст.л. какао, близько 3 ст. борошна. Тісто повинне вийти еластичним і не прилипати до рук.Кладемо у холодильник Займемося начинкою: сир пропущений через мясорубку, 2 ст.л. сметани, 3 жовтки, 1 склянка цукру, крохмаль і вершкове масло перемішуємо до однорідної консистенції. Білки збиваємо.Туди ж і обережно перемішуємо Тісто половину тремо на терку у форму.Далі сирну начинку а зверху знову тремо решту тіста. Відправляемо в духовку (180-200 градусів). І випікаємо до готовності))))Охолоджуємо і смакуємо
500 г курячого фаршу 300 г печериць 2 великі цибулини 2 яйця 2 зубчики часнику 4 ст. л. сметани 50 г вершкового масла сіль, перець 50г.сира
1.Половину цибулини натріть на дрібній тертці і додайте до курячого фаршу. 2.Посоліть і поперчіть фарш і додайте яйце. Вимішує фарш до тих пір, поки він не стане в'язким. 3.Півтори цибулини і гриби дрібно порізати. 4.Обсмажте цибулю на рослинній олії до золотистого кольору. 5.Додайте до цибулі гриби і жарити до готовності. 6.Часник дрібно наріжте. Додайте до цибулі і грибів і тушкуйте ще пару хвилин. Додайте 2 ст. л. сметани. Посоліть і поперчіть. Жарити ще 2 хвил.В кінці додайте потертий сир. 7.Я використала готові форми для кексів. 8.Форми щедро намажте вершковим маслом. 9.З курячого фаршу скачайте кульки діаметром близько 4 см. Краще це робити мокрими руками. 10.На дно кожної формочки покладіть кульку курячого фаршу, мокрими руками розподіліть його по дну формочки і сформуйте бортики. 11.У центр кожного кошика викладіть гіркою грибний фарш. 12.Збийте яйце з 2 ст. л. сметани. Злегка підсолити і полийте цією сумішшю кожний кошик. 13.Випікати в розігрітій до 200 ° С духовці. 14.Витягніть з духовки, розкрийте формочки, вийміть кошики і відразу подавайте до столу. 15.На гарнір подайте смажену картопля, свіжий огірок і помідор. 16.Смачного!