1,5 л м'ясного або кісткового бульйону, 500 г відвареного яловичого м'яса, 2 сосиски,500гр картоплі, 1 ст. ложка жиру, 1 ст. ложка томату-пасти, 2 цибулини,маленький качан цвітної капусти, 0,5 склянки сметани, 5 - 6 маслин або оливок, 0,5 лимона, 1 - 2 солоних огірки, сіль, кілька горошин чорного перцю, лавровий лист, 1 ст. ложка рубаної зелені петрушки і кропу.
З м'яса або кісток приготувати бульйон. Цибулю почистити, помити, нарізати соломкою, спасерувати на жирі з додаванням томату. Солоні огірки очистити від шкірки, нарізати скибочками. У киплячий бульйон покласти підготовлені цибулю,суцвіття капусти, солоні огірки,картоплю і дати закипіти, додати нарізані скибочками м'ясні продукти, потім - маслини або оливки без кісточок, сіль, перець, лавровий лист і проварити 5 - 7 хвилин. Якщо солянка вийшла не гостра, додати прокип'ячений огірковий розсіл. При подачі посипати зеленню, в кожну тарілку покласти кружечок лимона і при бажанні сметану. Мої коментаріїї.Я не давала оливки,бо у мене діти їх не люблять.У солянку можна давати любі мясні продукти:шинку,сосіски,варену ковбасу,варене мясо.Я ж додала варене мясо яловчини і мисливські ковбаски.Дуже ситне і смачне перше.
|