1.300гр свинної полядвиці 0.5кг фршу з курятини 2 цибулини 2 моркви 1 головка часнику 2 ст л курячої приправи 1 ч л мускатний горіх мелений Перець,сіль 1ч л меленого лаврового листя 2с т л соєвого соусу 2ст л олії
Кусок свинини розрізаємо пластом типу відкритої книги.Добре відбиваємо.Готуємо суміш для сухого маринаду.Для того змішуємо соєвий соус з мускатним горіхом,меленим лавровим листям,сіль,перець,вичавленим часником і 2ст л оліїї.Добре все розмішуємо і змашуємо відбите м'ясо з обох боків. Скручуємо і залишаємо маринуватися на ніч. До курячого фаршу додаємо приправу і добре розмішуємо. Жаримо цибулю і терту моркву до гарного золотистого відтінку. На розкритий пласт мяса рівномірно намазуємо курячий фарш. Зверху морквяну суміш і все добре скручуємо рулетом.Обережно зв’язуємо ниткою,щоб при випічці не розпався.Замотуємо у фольгу і печемо 2 год при тем 170гр .За кілька хвилин до готовності знімаємо фольгу і збільшуємо вогонь щоб рулет зарум’янився.Смачного!
1.05пачки печива (До кави) розмолоти 100гр розтопленого вершкового масла
Начинка:
500 г домашнього сиру 1 ст. гарбузового пюре 1 / 2 ст. коричневого цукру 1 ч.л. цедри апельсину сік з одного апельсину 2 яйця, кімнатної температури 1пакетик сметанкового пудингу
На крем: 150гр вершків 2ст л цукру Сік з цедри апельсину(для забарвлення) Основа. Розігріти духовку до 170С. Змішати всі компоненти і висипати на дно (22 см) розємної форми, розрівняти і щільно притиснути до дна.Зробити бортики. Начинка. Збити міксером сир з коричневим цукром до отримання однорідної маси. Додати гарбузове пюре і цедру зі соком. Добре перемішати за допомогою міксера.Додати по одному яйця, вимішуючи на низькій швидкості - це важливо для того, щоб потім сирник не мав тріщин при випічці.Всипати пудинг і знову добре розмішати.Влити це все на основу і пекти на водяній бані. Форму обернути щільно фольгою. Помістити форму зі сирником в більшу форму, яку потрібно наповнити гарячою водою (вода повинна доходити до половини). Зменшити температуру духовки до 160С. Випікати 40-50 хв. Як завжди при випічці таких тортів, готовність перевіряється при легкому струшуванні - якщо по краях торт щільний, а середина трохи колишеться, значить він готовий. Повністю охолодити і помістити в холодильник не менше, ніж на 6 годин. Прикрасити вершками, збитими з цукром і додати кілька капель соку цедри,щоб отримати ніжний помаранчевий колір.
300гр пюре гарбуза 3 яйця 2стак муки Пачка порошку до печива 0.5стак олії Кориця,сік і цедра одного апельсину Кусочки ананасу (можна чорнослив,курагу,ізюм,яблука..) 0.5стак цукру Для помадки я використала готову марципанову суміш і пару кристаликів помаранчевого барвника Горіхи для прикраси(у мене фундук)любі
Змішати сухі інгредієнти-мука,порошок,кориця,цукор.В окремій мисці змішати яйця(трохи збити),цедра і сік апельсину,олія і в кінці додати пюре з гарбуза.Мокрі влити в сухі і додати кусочки ананасу.Тісто як сметана,трохи густе.Легко перемішати(недовго) і вилити у застелену форму для випічки.Пекти 50хв при 180гр до сухої палички.На повністю охолоджений кекс влити помадку і посипати горіхами.
Кекс розійшовся в лічені хвилини…До гарячого чаю в холодну пору року,що може бути краще яскравого жовтогарячого кусочка кексу.Спробуйте!
Збиваємо білки до піни, додаємо цукор і продовжуємо збивати Додаємо жовтки і збиваємо ще хвилинку або дві. Вимикаємо міксер і додаємо муку. Обережно лопаткою завертаємо муку в яєчну масу. Не перемішуємо а саме завертаємо лопаткою від низу до верху. Довести масу до однорідного стану і вилити в протвень змащений маслом і посипаний мукою. Випікати при температурі 180 Цельсія до готовності. 2 Корж – Слойоно- Маковий Розкочуємо слойоне тісто . Ставимо його в протвень. На нього намазуємо макову масу. Розкатуємо ще один шар тіста і виставляємо зверху на макову начинку. Печемо в духовці при температурі 180 Цельсія до готовності (до золотистої скориночки).
3 Корж – Слойоно-Горіховий Розкочуємо слойоне тісто, ставимо його в протвень. На нього намазуємо горіхову масу, Розкатуємо ще один шар тіста і виставляємо зверху на горіхову начинку. Печемо в духовці при температурі 180 З до готовності (до золотистої скориночки).
Горіхова Маса 2-3 стакана (залежить який толщині ви хочете масу) волоських горіхів перекручуємо через м'ясорубку або в моїй випадку на блендері. Додаємо 4-5 яєць (додати три збитих вилочкою яйця і дивитися якщо маса суха те додаємо ще по одному яйцю) Маса не має бути сухою але і не текти. Додаємо 1 ст. цукру (або менше, взалежності як за солодко подобається) і перемішуємо. Слойоні коржі остигають довго, тому добре пекти увечері а мастити вранці.
Крем Сметанний
Беремо 1 великий пакет рідкий вершків, або домашню сметану збиваємо в холодній мисці до готовності,якщо узяли не солодкий те додаємо цукор. Коли він взбився додати ваніль за смаком. Збивається майже до стану масла. Отже дивитеся який вам більше подобається густина.
Рецепт торта(в середині пляцок "Пані каблучкова")я взяла у Натоньки зі сайту Дрімфуд.Гарна господиня гарно пече і поділилася рецептом.гарно їй дякую!
Рецепт дослівно.1 п. маргарину 5 жовтків 200 г цукру 1 ст. л. порошку до печива або розпушувача 4 ст. л. сметани 3 ст. муки
Замісити тісто що липне до рук. Розділити його на 2 частини. Одну частину викласти на деко, присипаючи руки мукою, розрівняти рівномірно. Змастити дуже тонко будь-яким негустим кислим варенням.
5 білків збити з 1 ст. цукру і додати пачку киселю, розділити на дві частини.
Викласти збитий білок на варення.
На білок викладати купками мак, родзинки і горіхи. Мак: 1 ст. маку запарити, перемолоти, додати 1 яйце, 0,5 ст. цукру, 1 ст. л. крохмалю, 1 ст. л. масла.
Так випекти два коржі. Десь по 45 хвилин при 180-200 градусах. Крем масло із згущеним молоком.Перекладати начинкою всередину.
Оформлення мастикою,а рецепт я взяла у Natalyadiva зі сайту Дрімфуд.Дякую їй велике!!!
Тісто: 100 г муки 50 г крохмалю 3 яйця 120 г цукру 2 ст.л. какао 2 ч.л. розрихлювача
Крем: 250 г йогурту 500 мл вершків 33% 70 г цукру 25 г желатину
1 банка консервованих персиків (850 г)
Готуємо тісто: Яйця збити з цукром. Муку, крохмаль, какао і розрихлювач змішати і додати до яєць. Ще раз збити. Тісто виходить тягуче. Викласти в роз"ємну змащену формму і пекти при темп. 170С близько 25-30 хв. Вистиглий корж розрізати пополам.
З персиків злити сироп і пропитати коржі. Готуємо крем: Желатин замочити в 100 мл сиропу від персиків. Вершки збити з цукром, додати йогурт і розігрітий желатин, все добре збити. Збираємо торт: На персики решту крему і накриваємо другим коржем. Кладемо в холодильник для застигання.
В роз"ємну форму кладемо один корж, зверху крем. На крем викладаємо персики.
Для тіста: 225 гр муки, 1 ч.л. розрихлювача, 100 гр цукру, 1 пакетик ванільного цукру, 1 яйце, 75 гр вершкового масла Для начинки: 1 банка ананасів(або груш),4 яйца, 500 гр дом.сиру, 250 гр цукру, 1 пакетик ванільного пудинга(у мене шоколадний), 100 мл олії,1 стакан молока. Перемішати всі продукти для тіста. Тісто получаєтся еластичне. Викласти його на змащену форму і виліпити руками основу для торта з бортиками. Потім проткнути тісто виделкою в декількох місцях і поставити форму в холодильник, на півгодини. Поки тісто холоне, приготовити начинку. Духовку нагріти до 180С. Білки відділити від жовтків. Розтерти сир з половиною (140 гр) цукру, ванільним цукром,пудингом и жовтками. Потім влити олію і молоко. Коли тісто охолоне, розложити ананаси по всій площі форми, зверху виложити сирну масу. І випікати торт близько 50 хв. За цей час збити білки з цукром і викласти отриману масу на торт за 15 хв до готовності. Готовий торт залишити на всю ніч вистигати в закритій духовці. При зберіганні всіх інструкцій вранці на торті зявляться капельки - "сльози ангела"
Це власний авторський рецепт.Провірений вже кілька раз і доречі став улюбленим на багатьох сайтах.
Для тіста: 3 стакана муки з 1 пакетиком розпушувача 200 г сливочного масла 1/2 стакана цукру 2 пакетика ванільного цукру 4 жовтка Для сирної начинки: 1велике яблоко 500гр мякого сиру 1пакетик любого пудинга 1ст л крохмалю,0.5ст жирних вершків 2 яйця,1\2ст цукру Для білкової маси:4 білка 2/3 стакана цукру 1 упаковка ванільного пудинга ,100 г тертого шоколаду
Духовку розігріти до 180 гр.Змішати у мисці муку,масло,цукор,ваніль,добавити жовтки і замісити мягке,еластичне тісто.Відірвати кусок(з кулак) і помістити в холодильник.А решта тіста розложити по формі,а на верх порізати яблоко дольками. Готуємо сирну начинку.Для цього сир прупустити через сито,добавити яйця,крохмаль,пудинг,цукор і жирні вершки.Все це збити до пишної маси. Готуємо білкову масу.Білки збиваємо на великій швидкості поступово додаючи цукор.В самому кінці додати порошок пудинга і легко вимішати. Викласти сирну начинку на яблука,потім білкову масу.А цей кусочок тіста що охолоджувався в холодильнику потерти зверху на білки.І всю цю красу посипати тертим шоколадом.Ставимо у духовку на 40 хв,до золотистого відтінку.Охолоджуємо і смакуємо.Смак неймовірний!!!!Як біла пухнаста хмаринка у роті...Спробуйте,непошкодуєте!!!
Спочатку натремо на досить дрібній тертці шкірку 5 апельсинів Витискаємо 1 ст. соку готуємо форму для випічки (це краще зробити на початку, тому що потім, коли тісто буде готове, його слід відразу виливати в форму): Дно форми покриваємо пекарської папером і змащуємо маслом.Беремо 7 яєць і відділяємо білки від жовтків. Білки поки прибираємо в холодильник, а в жовтки додаємо 1 ст. цукру і починаємо взбивати до тих пір, поки маса не збільшиться в обємі і не побілії.Додоаємо майже повну склянку апельсинового соку, натерту цедру апельсинів і 1 \ 4 ст. олії. Все перемішуємо. Коли маса збільшитися досить сильно, додаємо пів склянки цукру і збиваємо до тих пір, поки при нахилі посуду, маса не буде стікати по стінках в ємність до жовтків і додаємо половину білків і починаємо акуратно (рухами знизу вгору, від краю посуду до центру) перемішувати до однорідного стану Додаємо поступово 2 ст. борошна для випічки і так само акуратно все перемішуємо.Додаємо залишки білків і акуратно перемішуємо (акуратність потрібна для того, щоб білки не впали, і тісто вийшло повітряним і смачним) Як тісто готово,відразу ж (!!!!) викладаємо його у форму, ставимо тісто у вже розігріту духовку. 5 хв. Випікаємо при температурі 200 градусів і до готовності при температурі 170-180 градусів. Перші 20-30 хвилин духовку не відкривати.Готовність перевіряти дерев.паличкою (проткнути бісквіт і якщо до палички не прилипло тісто - готово) або натисканням на центр бісквіта (якщо він відразу ж приймає початкову форму - готовий). Кладемо його на рушник до повного охолодження. Не слід виставляти на холод.Розрізаю і отримую 3 коржа.
Крем збиті вершки зі чорним шоколадом і з жареним арахісом.
Рецепт бисквіту я взяла зі сайту http://povary.ru.Дякую Анюті за чудовий рецепт.
4 ст. борошна 4 ст.л. соняшникової олії 2 ч.л. цукру 1,5 ст.молока(сьогодні взяла сирватку) 3 яйця 0,5 пакету сухих дріжджів (або 30грамм свіжих) 1 ч.л.солі Замішую тісто як зазвичай Даю вистоятися. Обминаю один раз і ще раз піднятися. Тісто не дуже круте. Потім присипаю стіл борошном, викладаю тісто, трохи підминаю борошном. Відрізую смужки і ріжу на шматочки. Викладаю рядами на столі. Поки усе виклала, вже перші підійшли і починаю їх начиняти. Начинка-у мене густе повидло,а можна мак перетертий з цукром,або яблука.
Ліплю маленькі пампушки, в діаметрі сантиметрів 3-4. Вони в процесі жарення стають більше. Смажу в пательні у великій кількості олії. Олія повинна добре підігрітися, пиріжки опускаю в олії і смажу час від часу перевертаючи.
Треба: 1кг картоплі,відварити і зробити пюре(сухе без води) 2 яйця муки,так щоб замісити мяке тісто яке не липне до рук.
До охолодженого пюре додаємо 2 яйця,муку і місимо мяке (нетуге!) тісто.З тіста формуємо жгутики,які розрізаємо по 2-3см в довжину.Варимо у підсоленому окропі 10хв після того як закипіли.Подавати можна зі сметаною,зі соусом.А у мене люблять із зажареною цибулею і з кислим молоком.Смачного!!!
180 г борошна Пів пакетика розпушувача 50 г вершкового масла тертий сир 150-180 г 4 ст. ложки сметани 0,5 ч. ложки гірчиці Паприка, чорний перець, білий перець Яйце (для змазування) Мак (для посипання)
Борошно з розпушувачем змішати, додати натерте на терці холодне масло. І перетерти у масляну крихту. У масляну крихту додати натертий сир і сухий спеції. Сметану змішати з гірчицею і додати в сирно-борошняну суміш. Замісити досить туге тісто. Якщо буде занадто сухе, додати ще сметани. Розділити тісто на 2 частин, скачати кожну в кульку, накрити плівкою і прибрати в холодильник на 30-40 хвилин. Папір змастити маслом і тонко розкачати першу кульку в круг. Розрізати круг сектори. Змастити трохи збитим яйцем і посипати маком. Робити дірочки вилкою і відправити до розігрітої до 180 градусів духовку до рум'яного кольору (12-15 хвилин) Поки перша порція печеться, розкачати другу кульку і як тільки перші будуть готові, відправити до духовки другої порцію. Головне не пересушити!!!
Виходять дуже ніжні і смачні сирні штучки-трикутнички.Я хотіла трохи потішити своїх дітей і зробила у формі зірочок а для чоловіка –трикутнички.Необхідна умова при випічці цих трикутників –тісто має бути розкатане дуже тонко і їсти треба повністю холодними тоді вони хрустять як чіпси. З пивом, вином, молочком або просто так зникають в лічені хвилини!
1-2 головки капусти, 1 кг курячого філе, 600гр свіжих печериць, 1головка цибулі, 100гр майонезу, 300гр домашньої сметани, 100 г вершкового масла, сіль, перець, зелень ·Спочатку обварити кілька хв. капусту в підсоленому окропі.Поки листя охолоджуються, готуємо начинку. ·Гриби очистити, нарізати і спасерувати разом з подрібленою цибулею.Поперчити, посолити до смаку і перемішати. ·Далі куряче філе ріжимо на невеликі повздовжні шматки, відбиваємо і змащуємо майонезом. ·На листя капусти кладемо відбите філе а далі начинку з грибів.Загорнути голубчик.На листик-відбите філе, а на філе-начинку, на начинку-шматочок вершкового масла. ·Голубці залити сметанним соусом і запекти в духовці 1 год.При подачі до столу посипати рубаною зеленню.
250-280г борошна (залежить від борошна) 1ч л розпушувача 2ч л кориці 100 г вершкового масла 150 г цукру цедра 1 лимона 1 яйце цукрова пудра
1.Яйце добре збити.Змішати борошно та розпушувач та корицю в мисці, додати розм'якшене масло, цукор, цедру, збите яйце і вимісити пісочне тісто. 2.Розкачати тісто на 5мм, вирізати з нього формочки різні фігурки.Положити на змащене маслом деко (у мене силіконовий килимок). Випікати 10хвилин до золотистого кольору. 3.Остудити і посипати пудрою.Я прикрасила різнобарвними цукерками