Торт "Тигринятко"
В середині торт листковий-медовий з лимонний смаком(з кислинкою!)
Коржі:
50 г сл. масла
3 ст. л. меду
2 / 3 ст. коричневого цукру (або звичайного)
1 яйце
1 / 4 ст. молока
1 / 2 ч.л. соди
3 ст. борошна
дрібка солі
50 г сл. масла
3 ст. л. меду
2 / 3 ст. коричневого цукру (або звичайного)
1 яйце
1 / 4 ст. молока
1 / 2 ч.л. соди
3 ст. борошна
дрібка солі
Нагріти на водяній бані масло, молоко, мед і цукор. Коли все розчиниться, зняти з вогню, вбити яйце. Окремо просіяти муку з содою і сіллю. Поступово додаючи, некруто замісити тісто (воно має лише не липнути до рук). Залишити його, накритим рушником, на 15 хв.
Розкатати тонкі (як для Наполеона) коржі, наколоти їх виделкою в декількох місцях (щоб не здувалися), і випікати за 5 хв (або поки не зарум'яняться) в розігрітій до 180С духовці.
Залежно від розміру торта, їх виходить 8-12 шт. Обрізати їх можна як до випічки так і після(я роблю це після)якщо тісто не перемісити, то воно не буде стискатися під час випічки.
Розкатати тонкі (як для Наполеона) коржі, наколоти їх виделкою в декількох місцях (щоб не здувалися), і випікати за 5 хв (або поки не зарум'яняться) в розігрітій до 180С духовці.
Залежно від розміру торта, їх виходить 8-12 шт. Обрізати їх можна як до випічки так і після(я роблю це після)якщо тісто не перемісити, то воно не буде стискатися під час випічки.
Охололі коржі будуть твердими і хрусткими. Але просочившись кремом, вони стануть м'якими і пухнастими.
Окремо для просочування коржі я варила лимонний сироп(цедра 1 лимону+сік і +100гр води+100гр цукру)Все прокипятити 5хв і просочити цим сиропом коржі.
Крем.
цедра 1 лимона
сік з цього лимона
300 гр молока
2 яйця добре розбити виделкою і змішати з молоком.
100 гр цукру
2ст. ложки. крохмалю
1 стол. ложка борошна
Всі сипучі перемішати.
Молоко з яйцями вливати в суху суміш і розмішувати до зникнення грудочок.
Постійно помішуючи на маленькому вогні довести до кипіння.
Зняти з вогню, охолодити.
Додати цедру і сік лимона, добре перемішати.
Збити 250мл жирних вершків і поступово додавати заварну суміш.Крему виходить багато і він добре впитується.
цедра 1 лимона
сік з цього лимона
300 гр молока
2 яйця добре розбити виделкою і змішати з молоком.
100 гр цукру
2ст. ложки. крохмалю
1 стол. ложка борошна
Всі сипучі перемішати.
Молоко з яйцями вливати в суху суміш і розмішувати до зникнення грудочок.
Постійно помішуючи на маленькому вогні довести до кипіння.
Зняти з вогню, охолодити.
Додати цедру і сік лимона, добре перемішати.
Збити 250мл жирних вершків і поступово додавати заварну суміш.Крему виходить багато і він добре впитується.
Дати торту просочитися в холодильнику не менше 6 годин.
Зберігати в холодильнику до 5 днів або в морозилці до 1 місяця.
Зберігати в холодильнику до 5 днів або в морозилці до 1 місяця.
В розрізі показати не можу бо торт на замовлення.