Торт "Тигринятко"
В середині торт листковий-медовий з лимонний смаком(з кислинкою!)
Коржі:
50 г сл. масла 3 ст. л. меду 2 / 3 ст. коричневого цукру (або звичайного) 1 яйце 1 / 4 ст. молока 1 / 2 ч.л. соди 3 ст. борошна дрібка солі
Нагріти на водяній бані масло, молоко, мед і цукор. Коли все розчиниться, зняти з вогню, вбити яйце. Окремо просіяти муку з содою і сіллю. Поступово додаючи, некруто замісити тісто (воно має лише не липнути до рук). Залишити його, накритим рушником, на 15 хв. Розкатати тонкі (як для Наполеона) коржі, наколоти їх виделкою в декількох місцях (щоб не здувалися), і випікати за 5 хв (або поки не зарум'яняться) в розігрітій до 180С духовці. Залежно від розміру торта, їх виходить 8-12 шт. Обрізати їх можна як до випічки так і після(я роблю це після)якщо тісто не перемісити, то воно не буде стискатися під час випічки.
Охололі коржі будуть твердими і хрусткими. Але просочившись кремом, вони стануть м'якими і пухнастими.
Окремо для просочування коржі я варила лимонний сироп(цедра 1 лимону+сік і +100гр води+100гр цукру)Все прокипятити 5хв і просочити цим сиропом коржі.
Крем. цедра 1 лимона сік з цього лимона 300 гр молока 2 яйця добре розбити виделкою і змішати з молоком. 100 гр цукру 2ст. ложки. крохмалю 1 стол. ложка борошна Всі сипучі перемішати. Молоко з яйцями вливати в суху суміш і розмішувати до зникнення грудочок. Постійно помішуючи на маленькому вогні довести до кипіння. Зняти з вогню, охолодити. Додати цедру і сік лимона, добре перемішати. Збити 250мл жирних вершків і поступово додавати заварну суміш.Крему виходить багато і він добре впитується.
Дати торту просочитися в холодильнику не менше 6 годин. Зберігати в холодильнику до 5 днів або в морозилці до 1 місяця.
В розрізі показати не можу бо торт на замовлення.
|