Торт з мастичним покриттям.В середині бисквітні коржі з шоколадним кремом та арахісом.Рецепт нище
7 яєць 1.5 склянки цукру 2 склянки борошна, 1 пакетик розпушувача (2 ч.л.) 3 / 4 склянки апельсинового соку 1 / 4 склянки олії
Спочатку натремо на досить дрібній тертці шкірку 5 апельсинів Витискаємо 1 ст. соку готуємо форму для випічки (це краще зробити на початку, тому що потім, коли тісто буде готове, його слід відразу виливати в форму): Дно форми покриваємо пекарської папером і змащуємо маслом.Беремо 7 яєць і відділяємо білки від жовтків. Білки поки прибираємо в холодильник, а в жовтки додаємо 1 ст. цукру і починаємо взбивати до тих пір, поки маса не збільшиться в обємі і не побілії.Додоаємо майже повну склянку апельсинового соку, натерту цедру апельсинів і 1 \ 4 ст. олії. Все перемішуємо. Коли маса збільшитися досить сильно, додаємо пів склянки цукру і збиваємо до тих пір, поки при нахилі посуду, маса не буде стікати по стінках в ємність до жовтків і додаємо половину білків і починаємо акуратно (рухами знизу вгору, від краю посуду до центру) перемішувати до однорідного стану Додаємо поступово 2 ст. борошна для випічки і так само акуратно все перемішуємо.Додаємо залишки білків і акуратно перемішуємо (акуратність потрібна для того, щоб білки не впали, і тісто вийшло повітряним і смачним) Як тісто готово,відразу ж (!!!!) викладаємо його у форму, ставимо тісто у вже розігріту духовку. 5 хв. Випікаємо при температурі 200 градусів і до готовності при температурі 170-180 градусів. Перші 20-30 хвилин духовку не відкривати.Готовність перевіряти дерев.паличкою (проткнути бісквіт і якщо до палички не прилипло тісто - готово) або натисканням на центр бісквіта (якщо він відразу ж приймає початкову форму - готовий). Кладемо його на рушник до повного охолодження. Не слід виставляти на холод.Розрізаю і отримую 3 коржа.
Крем збиті вершки зі чорним шоколадом і з жареним арахісом.
Рецепт бисквіту я взяла зі сайту http://povary.ru.Дякую Анюті за чудовий рецепт.
|