4 ст. борошна 4 ст.л. соняшникової олії 2 ч.л. цукру 1,5 ст.молока(сьогодні взяла сирватку) 3 яйця 0,5 пакету сухих дріжджів (або 30грамм свіжих) 1 ч.л.солі Замішую тісто як зазвичай Даю вистоятися. Обминаю один раз і ще раз піднятися. Тісто не дуже круте. Потім присипаю стіл борошном, викладаю тісто, трохи підминаю борошном. Відрізую смужки і ріжу на шматочки. Викладаю рядами на столі. Поки усе виклала, вже перші підійшли і починаю їх начиняти. Начинка-у мене густе повидло,а можна мак перетертий з цукром,або яблука.
Ліплю маленькі пампушки, в діаметрі сантиметрів 3-4. Вони в процесі жарення стають більше. Смажу в пательні у великій кількості олії. Олія повинна добре підігрітися, пиріжки опускаю в олії і смажу час від часу перевертаючи.
Готові охолодженні пампушки посипаю цукровою пудрою.Смачного!
|