Рецепт торта зі сайту Дрімфуд.
Пляцок Ніна
Печемо 3 коржі 1 Корж - Бісквіт 6 яєць 1 стакан цукру 6 столових ложок муки, що просіяна
Збиваємо білки до піни, додаємо цукор і продовжуємо збивати Додаємо жовтки і збиваємо ще хвилинку або дві. Вимикаємо міксер і додаємо муку. Обережно лопаткою завертаємо муку в яєчну масу. Не перемішуємо а саме завертаємо лопаткою від низу до верху. Довести масу до однорідного стану і вилити в протвень змащений маслом і посипаний мукою. Випікати при температурі 180 Цельсія до готовності. 2 Корж – Слойоно- Маковий Розкочуємо слойоне тісто . Ставимо його в протвень. На нього намазуємо макову масу. Розкатуємо ще один шар тіста і виставляємо зверху на макову начинку. Печемо в духовці при температурі 180 Цельсія до готовності (до золотистої скориночки).
3 Корж – Слойоно-Горіховий Розкочуємо слойоне тісто, ставимо його в протвень. На нього намазуємо горіхову масу, Розкатуємо ще один шар тіста і виставляємо зверху на горіхову начинку. Печемо в духовці при температурі 180 З до готовності (до золотистої скориночки).
Горіхова Маса 2-3 стакана (залежить який толщині ви хочете масу) волоських горіхів перекручуємо через м'ясорубку або в моїй випадку на блендері. Додаємо 4-5 яєць (додати три збитих вилочкою яйця і дивитися якщо маса суха те додаємо ще по одному яйцю) Маса не має бути сухою але і не текти. Додаємо 1 ст. цукру (або менше, взалежності як за солодко подобається) і перемішуємо. Слойоні коржі остигають довго, тому добре пекти увечері а мастити вранці.
Крем Сметанний
Беремо 1 великий пакет рідкий вершків, або домашню сметану збиваємо в холодній мисці до готовності,якщо узяли не солодкий те додаємо цукор. Коли він взбився додати ваніль за смаком. Збивається майже до стану масла. Отже дивитеся який вам більше подобається густина.
Розріз торта
|