180 г борошна Пів пакетика розпушувача 50 г вершкового масла тертий сир 150-180 г 4 ст. ложки сметани 0,5 ч. ложки гірчиці Паприка, чорний перець, білий перець Яйце (для змазування) Мак (для посипання)
Борошно з розпушувачем змішати, додати натерте на терці холодне масло. І перетерти у масляну крихту. У масляну крихту додати натертий сир і сухий спеції. Сметану змішати з гірчицею і додати в сирно-борошняну суміш. Замісити досить туге тісто. Якщо буде занадто сухе, додати ще сметани. Розділити тісто на 2 частин, скачати кожну в кульку, накрити плівкою і прибрати в холодильник на 30-40 хвилин. Папір змастити маслом і тонко розкачати першу кульку в круг. Розрізати круг сектори. Змастити трохи збитим яйцем і посипати маком. Робити дірочки вилкою і відправити до розігрітої до 180 градусів духовку до рум'яного кольору (12-15 хвилин) Поки перша порція печеться, розкачати другу кульку і як тільки перші будуть готові, відправити до духовки другої порцію. Головне не пересушити!!!
Виходять дуже ніжні і смачні сирні штучки-трикутнички.Я хотіла трохи потішити своїх дітей і зробила у формі зірочок а для чоловіка –трикутнички.Необхідна умова при випічці цих трикутників –тісто має бути розкатане дуже тонко і їсти треба повністю холодними тоді вони хрустять як чіпси. З пивом, вином, молочком або просто так зникають в лічені хвилини!
|