Бисквіт на згущеному молоці Склад: 3 яйця 1 стакан цукру 200 г молока згущеного 1 ст. густої сметани 3/4 ч. ложки соди(погасити лимоном або оцетом) 1,5 стакана муки 2ст л какао порошку Яйця розтерти з цукром, додати молоко згущене, сметану, соду. перемішати. Всипати борошно. Розмішати. Виходить 3 коржі діаметром близько 20 см.(я зробила з цієї кількості два товстих і розрізала на тонші,лишнє забрала)
Крем:2 пачки дитячої сиркової маси(у мене була ванільна) 2 стакан жирних вершків 33% 0.5ст цукру 1 пачка желатину(15гр) Крім того 0.5стак протертого маку,1 стакан вишень без кісточок(у мене морожені),пачка кавового крекеру «Світоч»,1 лимон,2 плитки чорного шоколаду «Рошен»
На просочування коржів-лимонний сироп.1 лимон нарізати кусочками і проварити у стакані води з 2ст л цукру.При бажанні змолоти все на блендері. Збити вершки з цукром на тугу піну,поступово додавати сирки і збивати.Влити розведений охолоджений желатин і добре вимішати.Крем розділити на дві частини,більшу і меншу.До більшої додати мак і добре вимішати,до меншої-вишню і теж розмішати. Крем з маком ще раз розділити на дві частини.
На дно розємної форми кладемо один корж,пропитуємо його лимонним сиропом і кладемо крем з маком одну частину,далі крем з вишнею і складаємо печення крекер горизонтально(тобто втикаємо його в креми,стоячи).Поверх крекеру знову крем з маком.Зверху накриваємо другим коржем. Верх торта я змазала розтопленими на водяній бані двома плитками чорного шоколаду.Прикрасила розами з мастики Розріз торта.
|