Для тіста: 3 стакана муки з розпушувачем 200 г розм'якшеного вершкового масла 1/2 стакана цукру 2 пакетики ванільного цукру 4 яєчних жовтка Для начинки: 1 стакан джему або густого варення (абрикосового або сливового) 4 білки 2/3 стакана цукру 1 упаковка шоколадного пудингу 100 г тертого гіркого шоколаду Духовку розігріти до середньої температури (180 градусів) Змішати в мисці муку, вершкове масло або маргарин, цукор і ванільний цукор. При помішуванні додавати жовтки і перемішувати до здобуття однорідного тіста з гладкою поверхнею. Відірвати від тіста шматок величиною з кулак і, загорнувши в харчову плівку, відправити до холодильника. Тісто, що залишилося, викласти у форму і змастити джемом. Білки збити міксером на великій швидкості. Поступово, не припиняючись збивати, всипати цукор. Збити в стійку міцну піну, а потім додати порошок пудингу. Викласти білкову масу рівним шаром поверх варення і посипати тертим шоколадом (півпорції). Охолоджений шматочок тіста натерти на терці і посипати пляцок поверх шоколаду, потім присипати терте тісто шоколадом, що залишився. Відправити до духовки і пекти 20 хвилин або до зарум'янювання тіста.
Рецепт настільки точний, простий і "послушний", що жодних змін не було потрібно.До речі, замість варення підійдуть і фрукти або ягоди, свіжі або консервовані. Пляцок вийшов ніжним і смачним
Для брауніза: 150 г гіркого шоколаду 200 г масла 4 яїца 1 ст.саxара 2 ст.ложки порошка розчинної кави 4 ст.ложки коняка 1 ст муки, 1 пакет розпушувача 200 гр горіхів, порізаних на великі шматочки Для сирного шару: 150 гр будь-який 30% сиру 30 г м'якого масла 1/4 ст цукру 1 яїцо 1 ст.лож. муки 50 гр натертого шоколаду(будь-якого) жменя нарізаної кураги
Нагріти духовку до 180 гр Розтопити шоколад з маслом(робила в мікро) Збити яйця з цукром, поки суміш не буде світлою,добавити шоколадну суміш і збивати еше 1 хв. Потім додати каву, коняк,чуть солі, муку, разрихл. і горіхи.Все добре перемішати.Вилити у форму. Трохи збити тертий сир з маслом, додати цукор, яйце,муку і шоколад і курагу. Вилити зверху на шоколадну масу і акуратно розподілити. пекти 45 мин. Верх я прикрасила растопленим шоколадом, горіхами і маленькими зефірчиками
Печінка куряча 500 гр. Сир твердий 200 гр. Яйце варене 2 шт. цибуля 2 шт. 0.5 ст жирних вершків Морква 1 шт. Желатин 15 гр Майонез 2-3 ст.л. Кріп, зелена цибуля Сіль, перець Цибулю нарізати, обсмажити на олії, додати терту моркву і протушкувати 10-15 хв Печінку промити, видалити плівку, нарізати великими шматками і додати до овочів на пательню. Обсмажити, додати вершки і протушкувати до готовності під кришкою. Сир і яйця натерти на терці, додати майонез, порезану зелену цибулю, кріп і вимісити до утворення однорідної маси. Розпустити желатин в 100 гр.кипяченой води. Печінку і овочі подрібнити блендером. Розчинений желатин розділити на двоє і ввести в сирну і печінкову маси. У форму, укладати шарами печінкову і сирну маси. Поставити в холодильник на ніч.
200 г шоколаду 3 ст л какао 2 ст л розчинної кави 100 г вершкового масла 3 великих яйця 1 ст цукру, ваніль 1 п розпушувача 1 ст муки для глазурі:1 пл шоколаду, 50 мл вершків(будь-яких)
Розігріти духовку і форму застелити бумагою.Ростопити шоколад з маслом у мікрохвил.,або на водяній лазні,добавити кави і добре вимішати.Збити яйця,цукор,ваніль.Добавити шоколадну масу ,потім муку з какао і розрихлювачем.Перемішати,влити у форму і випікати 30хв.готовність перевіряти паличкою.Вона повинна вийти з вологими крихтами(але не сирими!)НЕПЕРЕТРИМАЙТЕ!!! Помадка.Розтопити шоколад з вершками.Полити брауні.СМАЧНОГО!
Бісквіт: яїця-5 шт.цукор-1 ст+ 3 ст.л. мука-200 гр. ваніль на кінчику ножа Суфле: Сир обезжир.-200гр. Вершки 33%-0,5л Цукрова пудра-150 гр. желатин-30 гр. вода1/2ст. Полуниця свіжа-300-400гр. Шоколад для прикраси Залийте желатин водою, для набрякання. Набряклий желатин розпустіть на водяній лазні, що б остигнув до часу приготування суфле. Приготуйте бісквіт, яйця і цукор збийте до пишного, повітряного стану, об'єм повинен збільшитися в кілька раз. Потім, обережно введіть муку, замішуючи в один бік і від низу до верху, додайте ваніль. Вилийте тісто у форму, випікайте бісквіт при температурі 170 гр. Готовий, охолоджений бісквіт розрізайте на два коржі, причому один корж зробіть тоншим це буде денце. Поки остиває бісквіт, готуємо суфле. Розітріть сир, що б зменшити фракцію крупинок і збийте з цукровою пудрою. У добре розтертий сир додайте тонкою цівкою зливання, не припиняючи збивати.
Коли сирна суміш збільшиться в об'ємі, стане однорідною і пишною, не припиняючи збивати, тонкою цівкою вводите розведений желатин. Застелите форму харчовою плівкою, на дно рівним шаром розкладайте частину полуниці, зверху трохи суфле, зверху суфле шматочки бісквіта. На бісквіт- полуницю- суфле і так повторюйте, поки не закінчиться бісквіт і суфле. Останній шар суфле, на який покладете денце. У міру укладання бісквіта, прагніть акуратно ущільнювати бісквіти. Поставте торт в морозилку на 30 хв, потім в холодильник на 1-2години