М'ясо свинини нарізати пластинками і відбити,так само зробити з курячим філе. На дно прямокутної форми положити 3 листочка лаврушки.мясо ложити чергуючи шари і не доходячи до верху форми на 1-1.5см(щоб соки не витікали) Шари мяса посипати приправами і різаним часником та також між кожним шаром посипати по кілька кристаликів желатину.На верх покласти листя лаврове і закрити форму плотно фольгою.Запікати у духовці 1.5-2 год на невеликому вогні. Готове м'ясо дістати з форми,не знімаючи фольги,поставити під прес.Як вистигне відправити в холодильник для повного застигання.
Відбити Відбити куски свинини як на відбивні.Поперчити,посолити.В серединку на кожен кусок кладемо начинку і скручуємо трубочкою,закріплюємо зубочисткою. Жаримо на розігрітій оліїї по кілька хвилин з усіх сторін.додаємо 1 стакан сметани і 0.5стак води.сіль,перець і тушимо все до готовності. 2-3ст л борошна піджарити до золотистого кольору,розвести водою і влити до кручеників.Добре розмішати щоб не було грудочок і проварити все ще 10хв.В кінці додати зелень.Подавати можна з гарніром,зокрема у мене з макаронами. За начинку я використала подрібнені варені яйця,а можна будь що:жарені гриби з цибулею,сир зі зеленю,тушена капуста.
1 курка або 2 великих стегна і дві великих курячих грудки 1 пакетик (10-14 г) желатину сіль,молотий перець, часник – за смаком 1 морквина 2-3 лаврових листка .М'ясо зрізаємо невеликими шматочками. Жир відкладаємо убік, нам він не згодиться. Шкірку викидаємо. Підготовлене м'ясо солимо, перчимо, додаємо видавлений часник і відставляємо убік десь на 2-3 години. Моркву злегка проварити,нарізати кусочками Беремо чистий, картонний, з фольговим покриттям пакет з під соку або молока і наповнюємо його м'ясом,кусочками моркви. Зверху кладемо декілька лаврових листочків і засипаємо сухим желатином. Готуємо високу посудину, наповнюємо її водою і ставимо на вогонь. Занурюємо пакет. Вода не повинна доходити по самий пакету, а десь на 3\4. Зверху, на м'ясо, ставимо вантаж: кавову чашку або маленьку скляну баночку. І придавлюємо чим-небудь важким. Я просто накрила кришкою, придавивши баночку. Воду доводимо до кипіння і варимо 1 годину Знімаємо вантаж і витягуємо пакет з води. Охолоджуємо. Перед вживанням пакет розрізаємо і отримуємо курячий рулет зі желе або курячий зельц. Рецепт запозичила зі сайту «У самовара»
900 г курячого м'яса або м'ясо курячих грудок (близько 3шт) 400гр фаршу (свинина+говядина) 1 яйце 1 зубчик часнику, дрібно-дрібно порізати 120 г готової шинки, порізати маленькими кубиками 1/2 чашки сирих, очищених фісташок трохи меленого мускатного горіха сіль, перець за смаком Курячі грудки перемолоти і змішати з фаршом. 4. Додати яйце, часник, шинку, мускатний горіх, сіль, перець. Все добре, ретельно перемішати Розігріти плиту . 6. Змастити прямокутний аркуш дуже щільної фольги злегка маслом. Викласти на нього фарш і сформувати брусок.. 7. Перенести на деко і запікати 1 годину. Дати остигнути, не виймаючи, потім охолодити в холодильнику. Мої коментаріїї.У мене було мало фісташок і я додала жарений арахіс.Скажу вам що вигляд непоганий але цього не слід робити то смак у такого арахіса-ніякий. Рецепт взятий зі сайту KYXARKA.RU
На 12 шт:600гр фаршу 1 яйце 1 маленька суха булочка Сіль,перець,2 цибулини,4 великих картоплі,2 ст л мелених сухарів, 1 головка часнику
До фаршу додати терту 1 цибулю,часник,сіль,перець,вимочену у молоці булочку,яйце,можна зелень і приготувати масу на котлети. 4 сирих картоплини тремо на дрібній терці(як на деруни)додаємо 2 ст л сухарів,1 терту цибулю,сіль,перець і добре вимішуємо. Сформовані сирі котлети вимазуємо у картопляній суміші і жаримо на добре розігрітій пательні з обох сторін до готовності.