Склад на темні коржі: 2 середніх варених буряка 1 стак цукру 3 яйця 100гр какао 200гр борошна 2ст л порошку до випічки 150мл олії ваніль одна дрібно поломана плитка шоколаду Склад на білий корж: 2 яйка 2ст л цукру 2 ст л борошна 1/2 ч л порошку до випічки Крем. 200мл вершків 200гр шоколадних цукерок(я брала асорті "Світоч") 0.5 ст згущеного молока(вареного) готові безе для оздоблення горішки Пропитка.Шоколадний лікер. Печемо темні коржі.Яйця збити з цукром,додати буряк потертий на дуже дрібному ситі або пропушений через блендер.Додати какао,муку та порошок.Все вимішати.В кінці потрохи доливаємо олію і весь час збиваємо так як роблять майонез.Тісто має получитися однорідне,схоже на сметану.Додаємо помаланий шоколад,вимішуємо і печемо у застелений формі до готовності(паличка має виходити суха)Це десь займе до години.Охолоджуємо і розрізаємо на два коржі. Печемо білий корж.Яйця збити з цукром (10хв)до білого кольору.Всипаємо борошно вимішане з порошком.Легко вимішуємо і печемо у застеленій формі 15-20хв. Крем.У вершках розтоплюємо шоколадні цукерки,даємо охолонути повністю.Далі просто міксером збиваємо цю масу до пишного крему,поступово додаючи молоко. Перемазуємо пропитані лікером коржі,прикрашаємо і даємо торту постояти 1 год,далі охолодити і смакувати. Мої коментарі.Рецепт саме коржів на буряку знайшла ось тут Незвичні коржі з буряком.Смак буряка не відчувається,а колір дуже гарний буряково-шоколадний.Білий корж я пекла лише для того,щоб "розбавити" цю чорноту.Торт можна зробити лише зі бурякових коржів.Нам сподобалося,буду повторяти обовязково.
|