Склад на темні коржі:
2 середніх варених буряка
1 стак цукру
3 яйця
100гр какао
200гр борошна
2ст л порошку до випічки
150мл олії
ваніль
одна дрібно поломана плитка шоколаду
Склад на білий корж:
2 яйка
2ст л цукру
2 ст л борошна
1/2 ч л порошку до випічки
Крем.
200мл вершків
200гр шоколадних цукерок(я брала асорті "Світоч")
0.5 ст згущеного молока(вареного)
готові безе для оздоблення
горішки
Пропитка.Шоколадний лікер.
Печемо темні коржі.Яйця збити з цукром,додати буряк потертий на дуже дрібному ситі або пропушений через блендер.Додати какао,муку та порошок.Все вимішати.В кінці потрохи доливаємо олію і весь час збиваємо так як роблять майонез.Тісто має получитися однорідне,схоже на сметану.Додаємо помаланий шоколад,вимішуємо і печемо у застелений формі до готовності(паличка має виходити суха)Це десь займе до години.Охолоджуємо і розрізаємо на два коржі.
Печемо білий корж.Яйця збити з цукром (10хв)до білого кольору.Всипаємо борошно вимішане з порошком.Легко вимішуємо і печемо у застеленій формі 15-20хв.
Крем.У вершках розтоплюємо шоколадні цукерки,даємо охолонути повністю.Далі просто міксером збиваємо цю масу до пишного крему,поступово додаючи молоко.
Перемазуємо пропитані лікером коржі,прикрашаємо і даємо торту постояти 1 год,далі охолодити і смакувати.
Мої коментарі.Рецепт саме коржів на буряку знайшла ось тут Незвичні коржі з буряком.Смак буряка не відчувається,а колір дуже гарний буряково-шоколадний.Білий корж я пекла лише для того,щоб "розбавити" цю чорноту.Торт можна зробити лише зі бурякових коржів.Нам сподобалося,буду повторяти обовязково.