В гості до Ірини
 
Головна » Архів матеріалів
« 1 2 ... 400 401 402 403 404 ... 418 419 »

Мої трюфелі

200 г згушеного молока
250 г темного шоколаду,
1/3 або 1/2 ст. горіхів (на ваш вибір)
3 ст. лож. лікеру (у мене Бейліз)

Молочний або білий шоколад для обсипання(я використала просто кокосову стружку)

Горіхи обсмажити і дрібно розмолоти.
Молоко добре нагрівати на водяній бані, додати поламаний темний шоколад і мішати до однорідності (маса буде досить густою). Зняти з вогню, додати лікер і горіхи. Добре вимісити і охолодити до кімнатної температури.
Поки маса охолоджується, натерти на дрібній терці шоколад для обсипання і поставити його в морозилку (так легше вкачуватиме трюфелі).
З маси скачати кульки, обваляти їх в шоколаді і покласти в паперову капсулу (не обов'язково,я використала фольгу). Шоколадна маса буде дуже пластичною, абсолютно не прилипатиме до рук, і робити кульки з неї дуже легко.. Готові цукерки поставити в холодильник. У закритому контейнері «трюфелі» можна зберігати 2 тижні.
Смачного!

Детальніше  Понеділок | 11:38 |  Коментарів: (0)

Цукерочки"Шоколадне маршмелоуу"

200 г темного шоколаду
100 г жирних вершків
50 г вершкового масла
1 ст. ложка цукру
2 ч.л. розчинної кави
1 ст л ложки коньяку.
1стл.ложки роздроблених горіхів
1 пачка зефіру ШОУМЕЛЛОУ
какао, кокосова стружка,пудра для посипання
 
Вершки змішати з цукром, довести до кипіння, і тримати на слабкому вогні до повного розчинення цукру.
Додати каву і гарненько розмішати а потім додати масло з шоколадом і мішати до повного розчинення.
Всипати горіхи, влити коняк і розмішати.
Зефір маршмелоу поодному за допомогою вилки мачати в шоколадній суміші і викладати на папір для випічки.
Поставити в холод на 30 хвилин для застигання.
Застиглі цукерочки обсипати кокосовою стружкою або какао з пудрою.


Детальніше  Понеділок | 11:36 |  Коментарів: (0)

Пляцок «ПОЦІЛУНОК НЕГРА»

Тісто:
- 1 скл. борошна (+ 2 ложки)
- 1 скл. цукру
- 1 скл. кислої сметани
- 1 яйце
- 1ч ложка соди
- 1ч ложка оцту
- 2 ст ложки какао
- декілька ложок покришених оріхів (в мене грецькі горіхи, мигдалі і родзинки)
-4ст л маку

Яйце розтерти з цукром, добавити сметану, борошно, вимішане з содою і оцет. Тісто поділити на 3 частині: до однієї додати 2 ложки борошна+4ст л перетертого маку, до другої какао, а до третьої оріхи. Випекти окремо 3 тонкі коржі на деко, викладеним пергаментом (я використала форму 20 x 30 см) по 5-6хв до зарумянення.

.Крем:
250гр жирних вершків(можна густу домашню сметану)
0.5склянки цукру
3ст л вареного згущеного молока
2ст л соку буряка

Вершки збити з цукром на великій швидкості міксера.Зменшити швидкість і поступово додати по трохи згушене молоко.Збити все до гарної пишної маси.Крем розділити на дві частини.Одну залишити ,а до другої додати сік з буряка.Вимішати до утворення гарного рожевого крему.

Помадка:
Пів плитки чорного шоколаду +2ст л сметани(шоколад розтопити у сметані недоводячи до кипіння!)

Перемазувати коржі кремом чергуючи кольоровими кремами.Дати добре застинути у холодильнику і сверху помастити помадкою.
 

Детальніше  Понеділок | 11:35 |  Коментарів: (0)

Жарке з курячими сердечками

0,5кг курячих сердечок
1 морквина
1 цибулина
4зубчика часнику
800гр картоплі
1 стакан фасолі(вареної)
2ст л сметани
2ст л борошна
Сіль,перець,зелень

Курячі серця помити,відрізати зайве і піджарити в гарячій оліїї 5хв помішуючи.Додати 1 нарізану цибулю,2 зубчики часнику,влити трохи води і тушити сердечка 30-40 хв майже до готовності.
Влити до протушених сердечок води,почекати щоб закипіла і додати картоплю,моркву порізану кубіками.Хай вариться а за цей час на сухій пательні піджарюємо муку до золотистого кольору.Коли буде готова то доливаємо пів стакана води,сметану і розмішуємо.
Фасолю додаємо до картоплі,коли картопля буде готова.А також вливаємо туди ж соус з муки.Гарно вимішуємо,солимо,перчимо.В самому кінці додаємо зелень і 2 дрібно нарізаних зубці часнику.Виключаємо вогонь.

Детальніше  Понеділок | 11:32 |  Коментарів: (0)

Запеченний кусок свинячої шиї

Маринад:
1/4 скл соєвого соусу
2 ложки кефіру
1 ложка темного меду
1/2 ложки меленої кориці
1/4 ложки мускатного горіха
1ч л солі
2 дрібно покришені зубчика часнику
1 цибуля, дрібно нарізана
Мішаємо між собою всі складники маринаду. Кладемо мясо до плоскої скляної посудини і заливаємо маринадом. Прикриваємо наглухо прозорою плівкою. М'ясо лишаємо в маринаді на 4 год. або на всю ніч в холодильнику.

Разом з маринадом викладаємо м'ясо до рукава для запікання і вставляємо до нагрітої духовки до 190гр на 60 хв. Ріжимо і подаємо з овочами

Детальніше  Понеділок | 11:30 |  Коментарів: (0)
Понеділок, 30/01/2023, 10:50
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Вхід на сайт
Пошук
Кулінарний форум
.
Міні-чат
Календар
«  Січень 2023  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Категорії розділу
Рецепти Ірини (адміна) [2028]
провірені мною рецепти
Рецепти наших користувачів [55]

Copyright MyCorp © 2023