Для тіста: 1 ст. мінеральної води 1 яйце 0,5 ч.л.солі 2 ч.л. цукру 4 ст.л.олії 4 ст. борошна Начинка: фарш 0,5 кг. 1 середня цибулина 2 зубці часнику спеції Вершкове масло для заправки 50 гр і 1цибулина
З'єднуємо всі інгредієнти, розмішуємо спочатку ложкою , а потім зовсім недовго місимо його руками,. Замісивши тісто забираємо його хвилин на 20 в холодильник, бажано добре накрити щоб не висохло.Тісто розділити на 3-4 частини і по одній розкачувати пласт.Стаканом видавлювати кружечки. • Начинка: цибулю дрібно порізати, часник натерти на тертці, додати фарш і спеціі.Добре вимішати. Ліпимо пельмені. Воду закип'ятити,посолити, пельмені варити до готовності. Я заправила жареною цибулею на вершковому маслі.
Маса сирна: 400гр сиру 2 яйця 4 столові ложки манної крупи 1/2 ст сметани 1 чайна ложка порошку до випічки 1 стакан цукру 1 пакетик карамельного пудингу Помадка 5 ст л червоного вина,80гр масла,0.5ст пудри,3ст л какао.Все довести до кипіння і остудити
Яйця збити з цукром.Додати розтоплений охолоджений маргарин,вино.Вимішати.Всипати муку з порошком і какао.Вимішати але не довго.Тісто влити у застелену бумагою форму. Приготувати сирну масу. Сир збити з яйцями,цукром і сметаною.Додати порошок пудингу,манку і порошок для випічки.І як показано на малюнку,
по одній ст. л нанести сир кульками.Поставити випікати у духовку на 40хв. Коли вистигне помазати помадкою
Мої коментаріїї.Цей пляцок занадто виявився смачним і я все ж таки вирішила поділитися з вами рецептом. Я знайшла його на польському сайті wielkiezarcie.com.Там не було вказано розмір дека і я зпекла його на свій розсуд.А треба брати невелику,бо у мене получився тонким.Та все решта чудово і смачно!
Начинка: фарш - 400г., цибуля – 1шт, кефір (або вода) - 100-125г., сіль, перець, спеції В окріп додати сіль і олію. Швидко заварити в окропі 2-3 столові ложки борошна, відразу розмішати міксером і дати охолонути. (Заварювання частини борошна зробить тісто м'яким і пластичним) В холодне тісто додати яйце і горілку, перемішати. Поступово додаємо борошно і замішуємо міксером, насадкою для густого тіста. Закінчити вимішування вручну, тісто не повинно липнуть до рук. Накрити тісто і забрати на годину в холодильник. Готуємо фарш. М'ясо пропустити через м'ясорубку разом з цибулею, додати сіль і спеції, кефір (воду). Добре перемішати. Скатати з тіста довгу ковбаску, нарізати шматочками, зі шматочків скачати кульки. З кульки розкатати тонкий коржик, кладемо фарш .Згорнути півмісяцем і защепити, щоб не залишилося повітря. У пательню налити олії на 2-3см., Почекати поки добре прогріється. Смажити на середньому вогні, з двох сторін.
Коментаріїї.У тісто додають горілку, щоб при смаженні входило менше масла. У фарш бажано додати кефір, він має чудовий властивість: пов'язувати сирий фарш і віддавати рідину після нагрівання. Якщо у фарш додавати воду, то обов'язково холодну. Якщо краї погано склеюються, можна змастити їх яєчними білками
Рецепт взятий зі сайту Однокласники,але я ним коритуюсь вже давно
коржі: 150 гр. маргарину 2 стакани муки 4 яйця 1 стакан цукру 200 гр сметани 1 ч.л. амонія 3 ст.л. какао(я робила без какао) 1 ч.л. сода з оцетом Амоній перемішати із сметаною. Білки збити з цукром, повільно збиваючи + жовтки, поступово додаємо муку, сметану, м'який (не розтоплений, а м'який) маргарин і все інше. Тісто не має бути твердим, по консистенції як густа сметана Печемо однакових 2 коржі.
Крем №1 у мене сирний . нам знадобитися:300гр хорошого сиру 1стакан жирної сметани 150гр цукрової пудри 15гр желатину 1лимон і його цедра Крем №2 1стакан сметани+100гр пудри+сік червоний(я використала сік з морожених чорниць і самі чорниці)
2 пачки крекера з какао
№1Сир збити зі сметаною і пудрою до пишної маси.додати сік і цедру лимона і легенько ввести розведений і охолоджений желатин.Добре вимішати. №2.Сметану добре збити з пудрою і додати сік чорниць. Перший корж просочуємо лимонним сиропом, змащуємо спочатку половиною сирного крему №1, потім викладаємо крем №2( і я посипала розмороженою чорницею). Крекер замочуємо в коньяк(у мене горілка) і ставимо ось так як на фото
Далі легко викладаємо знову крем №1 і притискаємо зверху другим просоченим коржем. Ставимо у холодильник.Торту треба дати мінімум 5год для пропитки,краще ніч. Для покриття я використала ганаш з темного шоколаду.
Мої коментаріїї.Цей рецепт я знайшла на одному з російських сайтів.Він подібний на рецепт пляцка «Пияк».Та напевно тому що був випечений за часів Кучми ,росіяни назвали його «Пяний Кучма».Я не стала міняти назви,хай так і буде. На крем обов’язково треба добротної сметани,бажано домашньої.В оригінальному рецепті до крему додавали запарений чорнослив.Я ж думаю що можна любі ягоди використати. Цей рецепт розрахований на велике деко.Я ж трохи зменшила порції і робила його у тортівниці.В загальному ця випічка мене по доброму вразила.Надзвичайно цікавий на смак і на вигляд.Спробуйте спекти,не пошкодуєте!
Замісити тісто і викласти його у форму. Зварити помаранчеві киселі, гарячі перекласти на сире тісто і рівномірно розмазати. Відставити до холодильника. Масло розтерти з цукром і, постійно розтираючи, добавляти поступово сир і жовтки. Потім всипати манку, молочний вершковий кисіль або пудинг і вимішати. На прикінці, легко мішаючи, з'єднати з тугою піною з чотирьох білків і рівномірно розприділити на холодному помаранчевому киселі. Вставити на 50 хв до нагрітої духовки до 180°C. Після того як вистигне полити глазур'ю і посипати декоративною стружкою. Глазурь я робила змішавши пудру з вишневим соком і кілька крапель меду