Золотисті кульки – мясні пампушки! Хрусткі зовні а всередині м'які. До того ж з сюрпризом - у серединці, маленький грибочок! На 30 шт. для фаршу: 50 г масла 3 ст.л. борошна 1 / 2 ст. молока 2 яйця 400 г курячого фаршу 3 ст.л. тертого сиру 1 ст.л. крохмалю сіль і спеції до смаку
для панірування: 2 яйця панірувальні сухарі борошно
крім того: 1 банку консервованих печериць (цілих) або відварених і чуть підсушених на пательні(до випаровування рідини)
Розтопити масло в каструлі з товстим дном. Всипати борошно і мішати до загустіння. Відставити з плити.Влити, помішуючи, молоко. Розмішати до отримання гладкої маси без грудочок.Яйця легко збити і влити в мучну масу.
Дати охолонути. Потім додати в соус тертий сир, сіль і спеції (на смак) і ретельно вимішати. Покласти фарш в чашу комбайна. Додати крохмаль і мучну масу (можна додати дрібно нарізану зелень). Вимішати до однорідної консистенції. Покласти в три тарілки окремо борошно, панірувальні сухарі і яйця. Змочити долоні водою. Відокремлюючи фарш, сформувати кульки На середину покласти грибочок. Заліпити і скачати, утворюючи кульку –горішок. Викласти кульки на дошку, змочену водою. Обваляти послідовно в борошні, яйцях і панірувальних сухарях. Обсмажити кульки порціями (по 5-7 шт. - Так, щоб вони вільно плавали) у фритюрі до готовності й золотистої скоринки - приблизно 5-6 хв. на середньому вогні. Перекласти на паперовий рушник. Від себе додам,що я їх робила трохи з панірувальними сухарями,а трохи просто з борошном.Сутєвої різниці не бачу.Робити треба з постійно мокрими руками.Дуже чудова закуска і прекрасне доповнення до любого гарніру.Смачного!
Ідея взята зі Форума SAY7
|