Турецька пахлава
Тісто:
Мука-500 гр Молоко-150 мг Масло вершк.-50 гр сіль
Для змазки
Масло вершкове розігріте-200 гр
Начинка
Горіх мелений -300 гр Цукр.пудра-300 гр Все змішати
Сироп
Цукор-250 гр Вода -250 гр Зварити сироп,охолодити
Молоко посолити ,підігріти з маслом ,всипати муку та замісити еластичне тісто.Хай тісто відпочине 30 хв.Потім тісто поділити на рівні кульки,у мене вийшло 18 шт.Кожну кульку розкачати ,мають вийти тонкі кружальця.Кружальце змастити добре маслом,насипати начинкою ,взяти палочку ,товщиною в карандаш та дл.25 см..За допомогою палочки звернути рулет ,та стягнути з палочки ,зробивши при цьому зборки .Вироби змазати жовтком розведеним з водою,та поставити випікати. Горячу пахлаву в формі залити сиропом на 6 годин Смачного
|