Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
Talochka | Дата: Середа, 16/03/2011, 17:00 | Сообщение # 16 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ірочко, дуже тобі дякую за такі теплі, приємні слова!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Леся | Дата: Середа, 16/03/2011, 17:12 | Сообщение # 17 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Наталю,може трохи з запізненням але я теж приєднююся до всіх привітань.Бажаю тобі натхнення,успіхів і процвітання твої сторіночці.
|
|
| |
Talochka | Дата: Середа, 16/03/2011, 17:57 | Сообщение # 18 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Рюмерські пироги Рюмерські пироги – це пироги, які власне складаються з окремих булочок/пиріжків із різними начинками. І коли розрізаєш такий пиріг, то у розрізі можна побачити усі види начинок. Начинки можуть бути як солодкі, так і несолодкі. Я робила солодкий варіант, і у начинку у мене пішло абрикосове, баклажанове, вишневе, грушеве, малинове та полуничне варення. Інгредієнти: Для тіста: 500 г борошна, 250 г молока, 50 г сметани, 50 г вершкового масла або маргарину, 2 яєчних жовтки, 15—20 г дріжджів, 1 ст. ложка цукру, сіль. Для начинки (варіанти): - сир, джем, горіхи, мак и т.д. - фарш: м’ясний, капустяний, рибний, грибний и т.д. 150 г вершкового масла чи маргарину Важливо, щоб було не менше двох видів начинки. У молоко покласти сіль, цукор, дріжджі, додати 150 г борошна і яєчні жовтки. Ретельно перемішати і поставити в тепле місце на 1,5—2 год. У готову опару додати теплу сметану, напіврозтоплене масло або маргарин і борошно, що лишилося. Замісити тісто і поставити його на 1,5—2 години в тепле місце для бродіння. (Заміс і підйом тіста я, як завжди, доручила своїй хлібопічці. ) Приготувати фарш чи начинку. Тісто розділити на кульки по 25—30 г (у мене вийшло 31 шт.) і сформувати з них пиріжки з фаршем. Окунути їх у розтоплене масло чи маргарин і щільно викласти шарами у підготовлену форму. (Я викладала пиріжки в форму і змащувала пензликом маслом.) Взагалі-то для цього пирога використовується спеціальна металічна форма з отвором. Її можна замінити формою для кексів - тефлоновою чи силіконовою. Але я пекла взагалі у звичайній роз’ємній формі без отвору. Чергуючи шари пиріжків з різними начинками, форму наповнити на 2/3 об’єму і помістити в тепле місце для підйому. Пиріг випікати в духовці при температурі 180—200°С. Хоча я і написала, що пиріг гарно дивиться у розрізі, але чомусь його хочеться саме не різати, і відламувати окремим булочками, гадаючи, яка ж начинка випаде. А коли джем іноді трішки витече з пиріжків і просочить тісто - ммм! Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Antalia | Дата: Середа, 16/03/2011, 18:07 | Сообщение # 19 |
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
| Наталочко, я також як той пізній Іван з поздоровленнями. Але як то кажуть краще пізно, ніж ніколи.У тебе відчуваєш себе у дорогому ресторані. Наталочко, бажаю тобі натхнення і задоволення від своєї роботи! Ну...і вдячних тобі гостей.
|
|
| |
Pavluk | Дата: Середа, 16/03/2011, 18:19 | Сообщение # 20 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
| Talochka, ти молодчина. В тебе завжди смачно і красиво. Я приєднуюсь до всіх привітань. Натхнення тобі "Вагон" та терпіння "фіру"
|
|
| |
Ira | Дата: Середа, 16/03/2011, 18:43 | Сообщение # 21 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| Ти,справжня майстриня МОЛОДЕЦЬ!!!!!!!
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 17/03/2011, 09:37 | Сообщение # 22 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Леся Лесю, такі гарні побажання я приймаю завжди! Дякую! Antalia Анечко, що ти, ніякий ти не пізній, і не Іван! Дякую за вітання! Таким гостям я завжди рада! Pavluk Танюша, дякую і за вагон, і за фіру! Ira Іринко, дякую! Хоча я - не майстриня, я лише вчусь.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Оленка14 | Дата: Четвер, 17/03/2011, 10:09 | Сообщение # 23 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 526
Статус: Offline
| Наталя приєднуюсь до привітань! Натхнення тобі на кухні і гарного настрою!
|
|
| |
Яринка-1 | Дата: Четвер, 17/03/2011, 10:37 | Сообщение # 24 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Quote (Talochka) Рюмерські пироги Дуже гарний рецепт
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 17/03/2011, 12:27 | Сообщение # 25 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Оленка14 Дуже дякую, Оленко! Яринка-1, дякую! Нескладний, але цікавий.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 24/03/2011, 11:41 | Сообщение # 26 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| У темі "По наших рецептах" я писала, що на минулих вихідних пекла Ірин ir71 торт "Ніжність" аж в трьох екземплярах. Оскільки над одним з цих екземплярів я особливо "познущалася", то мабуть варто оформити ці "модифікації" Іриної "Ніжності" окремим рецептом. Отже, Торт "Кавова ніжність" Автор і натхненник: ir71 Модифікатор: Talochka Бисквіт на окропі: 4 яйця 1 скл. цукру 1 скл. борошна 1 ст. л. порошку до печива 1 ст. л. олії 3 ст. л. окропу ваніль Яйця збити з цукром до гарного солом’яного кольору (збивати близько 15хв). Всипати борошно, просіяне з розпушувачем, ваніль і вимішати лопаткою методом складання (в одну сторону). Влити 3 ст.л. окропу, відразу швидко мішаючи, і 1 ст. л. олії, теж легко вимішати. Влити все у застелену пергаментом форму (розмір тортівниці 22см) і випікати до готовності. Охолодити, розрізати на три коржі і дуже добре просочити: Для просочування коржів: 1 чашка міцної, дуже солодкої кави 2 ст.л. коньяку Крем масляно-заварний на основі молочного шоколаду: 100 гр молочного шоколаду 2,5 ст. л. борошна 250 гр молока 150 гр цукру 200 гр масла ванільний цукор 1 ст.л. солодкого розчину кави 1 ст.л. коньяку Вилити в кастрюлю молоко, всипати борошно і добре вимішати. Додати цукор і поставити на водяну баню. Довести суміш до кипіння і варити на маленькому вогні до загустіння, постійно помішуючи. Зняти кастрюлю з бані і зразу додати шоколад. Перемішати до повного розчинення шоколаду і повністю остудити. Збити м’яке масло міксером до білого, додати ванілін. Поступово додати в масло шоколадну масу і каву з коньяком. Збити до однорідності. Просочені коржі змастити кремом і прикрасити за бажанням. Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Четвер, 24/03/2011, 11:50 | Сообщение # 27 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| чую смак кавового крему...я його так люблю. все відрізала шматочок і побігла смакувати.
|
|
| |
ir71 | Дата: Четвер, 24/03/2011, 11:56 | Сообщение # 28 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Quote (Talochka) то мабуть варто оформити ці "модифікації" Іриної "Ніжності" окремим рецептом Молодчинка,що саме так і зробила.По по суті смак і рецепт вийшли зовсім інші.А тепер я тобі дякую за чудовий рецепт і звичайно твоєю ідеєю скористаюся!
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 24/03/2011, 11:56 | Сообщение # 29 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Зорянчику, прибігай ще й за добавкою! Я кавовий смак у десертах теж дуже люблю.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 24/03/2011, 12:00 | Сообщение # 30 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| ir71 Ірусь,
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
|