Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
Talochka | Дата: Середа, 10/02/2016, 16:53 | Сообщение # 706 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Морквяні маффіни з пшоном
185 г цільнозернового борошна 115 мл пшона 2 ч.л. кориці 0.5 ч.л. мускатного горіха 0.5 ч.л. імбиря 2 ч.л. порошку до випічки 0.75 ч.л соди дрібка солі 140 г цукру 130 г сметани 60 г олії 1 яйце 260 г натертої моркви
В одній мисці змішати борошно, соду, розпушувач, пшоно і спеції. В іншій змішати сметану, цукор, яйце і масло. Додати моркву і розмішати. Сухі інгредієнти змішати з вологими. Довго не мішати. Розподілити по формах для маффінів і випікати у розігрітій до 180°C духовці 20-25 хвилин. Перевірити готовність зубочисткою.
Мій коментар: Чесно кажучи, я побоювалась, що пшоно лишиться твердим, і ще, не дай Бог, постраждають чиїсь зуби. Але дарма! В готових маффінах пшоно не було твердим, але разом з тим зернята зберегли свою цілісність і похрумкували на фоні м’якого морквяного тіста.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Ксюша | Дата: Понеділок, 15/02/2016, 10:01 | Сообщение # 707 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Talochka, щось таке новеньке,і цікаве.
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
Talochka | Дата: Понеділок, 15/02/2016, 22:56 | Сообщение # 708 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ксюша, ці маффіни відносно не такі шкідливі для здоров'я. Тому можливо навіть з твоєю новою програмою харчування 1-2 шт. скуштувати можна.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 19/02/2016, 15:11 | Сообщение # 709 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Вагалася, чи показувати цей хліб, бо зараз на форумі у нас розпочалася гарна тенденція повернення до здорового харчування. А цей хліб, скажу чесно, до здорового харчування не зовсім відноситься. Але який же він смачний! Від свіжоспеченого, із хрумкою скоринкою – від нього просто не можна відірватися. Як виправдання скажу, що у повсякдень ми споживаємо виключно висівковий хліб, але іноді на вихідні я печу ось такий білий пшеничний хліб. З вином і сиром він смакує так, що треба збирати в кулак усю силу волі, аби за раз не з’їсти весь буханець. А головне, наскільки він смачний – настільки легко його пекти. І потрібно лише 4 інгредієнти.
Селянський хліб, що не потребує вимішування
ІНГРЕДІЄНТИ: 3 склянки борошна 2 ч.л. солі (я брала дещо менше) 1/2 ч.л. сухих дріжджів 1 1/2 склянки теплої води
Посуд для випікання: велика чугунна каструля з кришкою
ПРИГОТУВАННЯ: У великій мисці змішайте борошно, сіль і дріжджі. Дерев’яною ложкою вмішайте воду. Мішайте, поки усі інгредієнти не з’єднаються в тісто. Не перемісіть! Чим менше вимішувати, тим більш легке, дірчасте тісто у вас вийде. Щільно накрийте тісто харчовою плівкою. Залиште тісто при кімнатній температурі на 8-24 год. Тісто візьметься маленькими бульбашками та виросте. Коли тісто буде готове, розігрійте духовку до 230°C. Помістіть чугунну каструлю без кришки в розігріту духовку на 30 хв. Тим часом викладіть тісто на добре присипану борошном поверхню. Руками, теж посипанними борошном, сформуйте з тіста кулю. Залиште ще трохи підійти, поки нагрівається каструля. Через 30 хвилин обережно дістаньте з духовки чугунну каструлю. Покладіть в неї тісто. Накрийте кришкою і випікайте 30 хвилин. Обережно зніміть кришку і випікайте ще 7-15 хв (час залежить від вашої духовки: коли хліб став золотисто-коричневого кольору, можете діставати).
Готовий хліб дістаньте з каструлі і постарайтеся встояти пред спокусою відламати скоринку ще гарячого хліба!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 14/04/2016, 12:33 | Сообщение # 710 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Можливо для багатьох цей рецепт не новий, бо, пам’ятаю, моя бабуся в піст пекла коржики на розсолі. Але я сама вперше спекла це печиво буквально в кінці лютого, але з тих пір протягом місяця я пекла його разів 5 точно. Усього 5 інгредієнтів, та ще й пісних, - а смак такий, що я б проміняла половину своїх непісних рецептів печива на цей.
Печиво на розсолі
2 склянки борошна 8 ст.л. будь-якого розсолу 8 ст.л. цукру 8 ст.л. олії (я брала 7 ст.л.) 0,5 ч.л. соди (погасити лимонним соком)
З усіх інгредієнтів замісити тісто, розкачати товщиною ~0,5 см, вирізати печиво бажаної форми. Бляшку застелити пергаментним папером, викласти печиво. При зверху присипати ванільним цукром. Поставити в гарячу духовку. Пекти хвилин 10-15 до легкого зарум’янення.
Cмачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Четвер, 14/04/2016, 12:34 |
|
| |
Саша | Дата: П`ятниця, 15/04/2016, 10:18 | Сообщение # 711 |
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 139
Статус: Offline
| Цитата Talochka ( ) Печиво на розсолі Я прочитала і подумала відразу,що то є печиво закусочне, тобто солене. Але бачу ванільний цукор в складниках і розумію,що чогось не розумію.Наталочко, а чи не чути розсолу коли їж печиво?І який іменно розсіл ви брали?
Я - Марійка.
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 15/04/2016, 13:36 | Сообщение # 712 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Саша Марійко, смаку розсолу абсолютно не чути. Розсіл можна брати будь-який. У мeне був із квашених огірків. Доступно тільки для користувачів
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Саша | Дата: Неділя, 17/04/2016, 13:49 | Сообщение # 713 |
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 139
Статус: Offline
| Talochka, зрозуміла,дякую!
Я - Марійка.
|
|
| |
Леся | Дата: Неділя, 17/04/2016, 22:04 | Сообщение # 714 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Talochka, Наталююююююююю,о як чудово,безвідходне виробництво.Рецепт напевно самий дешевий який може бути.Дякую.Але розсіл має бути з квашених офочів чи з маринованих теж підійде
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 22/04/2016, 12:26 | Сообщение # 715 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Леся, вибач, що так пізно відповідаю. Розсіл може бути будь-який. Я в основному брала розсіл із квашених огірків, але один раз використовувала і маринад з перцю. Цитата Леся ( ) Рецепт напевно самий дешевий який може бути.Дякую. Я саме тому так і розхвалювала це печиво, що практично беззатратне, але разом з тим мені дуже смачне. :)
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Ксюша | Дата: П`ятниця, 22/04/2016, 19:13 | Сообщение # 716 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Talochka, апетитно виглядає
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
Talochka | Дата: Понеділок, 25/04/2016, 13:07 | Сообщение # 717 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ксюша, дякую! На днях знову його пекла!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Леся | Дата: П`ятниця, 29/04/2016, 15:13 | Сообщение # 718 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Наталб.я пекла твоє дешеве печенько,але у мене фото зовсім не таке апетитне як твоє мому чоловіку сподобалося,я пробавала.мені теж,але мені незяяяяяяяяяяя,тому він злопав все.питав коли ще спечу
|
|
| |
Talochka | Дата: Понеділок, 11/07/2016, 22:41 | Сообщение # 719 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Леся, як то кажуть, не минуло і три місяці... Але тим не менше мені приємно було зайти до себе в тему і побачити твоє печиво. Рада, що сподобалось, а особливо чоловікові.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Леся | Дата: Вівторок, 12/07/2016, 21:36 | Сообщение # 720 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Цитата Talochka ( ) і побачити твоє печиво. та то не моє. твоє
|
|
| |
|