В гості до Ірини
 Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки - Сторінка 46 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Talochka  
Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
ir71Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
smile

Каталог


 
TalochkaДата: Вівторок, 17/02/2015, 15:01 | Сообщение # 676
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Сьогодні я з простим рецептом випічки. Але пиріг зацим рецептом вийшов смачний, ніжний і якийсь такий домашній і рідний. Бо тут немає заморських інгредієнтів, маковий крем заварений саме на молоці і звичайній манній каші, і залитий він сметаною, а не складним мусом із збитими вершками чи маскарпоне. Тобто доступно і смачно.

Маковий сметанник



Інгредієнти:

Для коржа:
·                 230 г борошна
·                 100 г холодного вершкового масла
·                 5 г розпушувача
·                 дрібка солі
·                 1 яйце
·                 30 г цукру
Для крему:
·                 500 мл молока
·                 200 г маку
·                 100 г манки
·                 100 г вершкового масла (я додала лише 50 г)
·                 150 г цукру
·                 200 г жирної сметани
·                 1 ст. л. олії (не додавала)
Для заливки:
·                 400 г сметани
·                 3 яйця
·                 80 г цукру



Спос
іб приготування:

Разігрійте духовку до 180 градусів. Змастіть форму 26 см, застеліть дно пергаментом.

Для крему: в каструлі з’єднайте молоко, вершкове масло, цукор, манку і мак. Варіть, помішуючи, до
загустіння. (Не припиняйте мішати, інакше крем пригорить). Зніміть з вогню, додайте сметану і олію та розмішайте.

В миску просійте борошно, розпушувач, сіль. Додайте масло і збийте до утворення крихт. Додайте цукор і яйце і ще раз збийте, щоб сформувалося тісто. Викладіть тісто вформу, розподіліть по дну і утрамбуйте.

Зверху вилліть крем. Поставте в розігріту духовку на 25 хвилин.

Тим часом відокремте білки від жовтків. Жовтки розітріть з цукром до світлого кольору, додайте сметану і розмішайте. Збийте білки і акуратно введіть в заливку.

Залийте сметанною сумішшю пиріг, знизьте температуру до 175 градусів і випікайте ще 40-45 хвилин. Щоб перевірити готовність пирога, вдарте по борту форми - заливка повинна ще трохи колихатися в центрі. Якщо пиріг почав сильно пригоряти, але ще явно рідкий, то накрийте його фольгою і продовжуйте запікати.



Дайте повністю охолонути в формі. Вийміть і поставте в холодильник на дві години.



Смачного!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя


Сообщение отредактировал Talochka - Вівторок, 17/02/2015, 15:04
 
rukodelkaДата: Вівторок, 17/02/2015, 23:17 | Сообщение # 677
повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 153
Статус: Offline
Дійсно цікаве поєднання.Дякую за рецепт.Фото дуже апетитні!
 
КсюшаДата: Середа, 18/02/2015, 00:01 | Сообщение # 678
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Talochka, як на мене ,то спокусливо.

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
TalochkaДата: Вівторок, 24/02/2015, 09:37 | Сообщение # 679
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
rukodelkaКсюша, дякую! Рецепт сміливо рекомендую!

"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
TalochkaДата: Середа, 25/03/2015, 17:57 | Сообщение # 680
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Щоб нагадати про себе, я принесла вам печиво. emocii-160  Печиво це не зовсім звичайне. І для мене воно просто таки "наркотичне", тому що зупинитися після з’їдених двох-трьох і навіть чотирьох моєї сили волі було не достатньо. Взагалі-то це печиво печеться за традиційним мексиканським рецептом, але… з однією модифікацією, завдяки якій печиво і стає таким неймовірно смачним (принаймні на мій смак). А саме, для тіста тут використовується не просто цедра апельсина, а домашня апельсинова карамель. Не можу навіть передати, як мені сподобалася ця карамель.

Мексиканське апельсинове печиво



Інгредієнти:

Апельсинова карамель
Цедра двох апельсинів
Цукор - 375г
Апельсиновий фреш - 115 г
Лимонний сік - 1 ч.л.

Тісто
Смалець -250 г
Цукор -125 г
Апельсиновий фреш - 60 г
Апельсинові гранули - 200 г
Борошно - 500 г
Розпушувач - 2 ч.л.
Яєчні жовтки – 2 шт.
Цукрова пудра для посипки



Опис:
Апельсинова карамель
1. Кладемо в каструльку цукор і заливаємо апельсиновим фрешем.
2. Через 5 хвилин від початку кипіння додаємо ложку лимонного соку.
3. Варимо близько 30 хвилин, весь час помішуючи (перевіряємо на готовність, крапнувши сироп на шматочок льоду - карамель готова, якщо вона ламка і хрустка, не липне до зубів).
4. Знімаємо з вогню нашу карамель і додаємо апельсинову цедру.
5. Виливаємо вміст каструльки на силіконовий килимок, розмазуємо лопаткою і даємо застигнути.
6. Далі ламаємо на шматочки і в блендері подрібнюємо до стану дрібних гранул.
Тісто
1. Збиваємо смалець до кремоподібного стану, поступово підсипаючи цукор.
2. Потому по одному вводимо 2 жовтки, апельсиновий сік і наші апельсинові гранули (можна ще трохи лишити для обвалювання кульок з тіста), при цьому продовжуємо збивати.
3. Всипаємо борошно, в яке попередньо додали розпушувач, і на маленькій швидкості міксера доводимо все до однорідної маси.
4. Викладаємо наше тісто і формуємо з нього колобок. Кладемо тісто на 20 хвилин в холодильник.
5. Далі можна зробити печиво 2-ма способами: 1) розкачуємо тісто і вирізаємо кружечки, приблизно 4-6 см в діаметрі, 2) а можна з тіста скачати невеликі кульки (при цьому їх додатково можна обваляти в апельсинових гранулах, які ми лишили).
6. Викладємо наші кружечки чи кульки на застелене пергаментом деко і відправляємо в духовку на 15-20 хвилин при температурі 180°С.
7. Уже готове печиво щедро посипаємо цукровою пудрою.

Моїкоментарі: Я частину печива робила кружечками (тільки я не розкачувала тісто, а просто перед охолодженням сформувала з тіста ковбаску, котру потім нарізала),



а частину - кульками, трохи їх приплюснувши.



Навіть не знаю, яке мені сподобалось більше. В принципі великої різниці нема. Тому що у свіжеспеченому вигляді ті, котрі кульками (колобками) все одно розсипчаті і хрумкі. І хоча я хрумке печиво люблю більше, але з цим все по-іншому. Коли воно трохи полежить, дрібні камінці карамелі розм’якають, і печиво (теж незалежно від форми) стає нібито в’язким. Такої структури я ще не зустрічала. Тому і співаю такі дифірамби цьому незвичайному печиву.
Хочу ще відмітити, що для тіста я використовувала саме смалець - мені подобається, як він впливає на структуру випічки, тому не заміняю його в рецептах.


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя


Сообщение отредактировал Talochka - Середа, 25/03/2015, 18:09
 
rukodelkaДата: Четвер, 26/03/2015, 00:52 | Сообщение # 681
повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 153
Статус: Offline
Talochka, з'явилася наша пропажа!І не з пустими руками,як завжди з вишуканим рецептом.Ці фото....і описання яке це печиво смачне просто гіпнотизують....Печиво мабудь дуже апельсинове,хочеться таке скуштувати.А що таке апельсинові гранули?Ще про таке не чула....Дякую за рецептик..і....не пропадай так надовго..
 
TalochkaДата: Четвер, 26/03/2015, 14:23 | Сообщение # 682
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
rukodelka, дуже дякую за такий коментар! 
Апельсинові гранули - це і є апельсинова карамель, тільки подрібнена.
Цитата
6. Далі ламаємо на шматочки і в блендері подрібнюємо до стану дрібних гранул.
 
Цитата rukodelka ()
не пропадай так надовго..
Я би з радістю заходила на форум частіше - тільки б ще хтось хоч 2-3 години до доби накинув! :)) Але буду старатися все-таки частіше навідуватись!  Дякую ще раз, Олю!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
rukodelkaДата: Четвер, 26/03/2015, 15:40 | Сообщение # 683
повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 153
Статус: Offline
Talochka, так так,2-3 годинки непомішало б до доби додати)))
 
TalochkaДата: Четвер, 26/03/2015, 19:18 | Сообщение # 684
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Щоб "розбавити" свою солодку випічку, поділюся рецептом несолодкої.  podmigivaniya-118

Галета з цибулею-пореєм і сиром



Інгредієнти:
8 тонких стебел цибулі-порею
300 г прісного листкового тіста
50 мл сметани (високої жирності)
1 ч.л. кайенського перцю
1 ст.л. гірчиці в зернах
50 г сиру з блакитною пліснявою (бажано більш вершкового)
1 яйце (збите)
сіль і перець
нарізана петрушка для оздоблення




  • Наріжте цибулю-порей на шматки довжиною 20 см.


    Покладіть її в сковороду або широку каструлю. Налийте достатню кількість води, щоб вона покрила цибулю, і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь, закрийте каструлю і кип’ятіть 5-7 хв. Обсушіть порей і поки відставте в сторону.

  • Готове листкове тісто розкачайте в квадрат зі стороною приблизно 25 см і покладіть на підготовлене деко. Гострим ножом проведіть по периметру лінію, відступаючи від краю 3,5 см, не проріжте тісто насрізь!

  • Промокніть порей паперовим рушником, щоб видалити надлишок вологи, і викладіть його на підготовлене тісто, не заходячи за бaрдюр.

  • Змішайте сметану, кайенський перець, гірчицю і сир і акуратно викладіть приготовану суміш поверх цибулі. За смаком посоліть, поперчіть і готуйте в попередньо розігрітій до 200°С духовці 15 хвилин, поки краї тіста не зарум’яняться.

  • За бажанням готову галету посипте нарізаною петрушкою.



    Cмачного!

    "Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
    Наталя


    Сообщение отредактировал Talochka - Четвер, 26/03/2015, 23:32
  •  
    лізаДата: Понеділок, 30/03/2015, 22:01 | Сообщение # 685
    ліза
    повар
    Группа: файна газдиня
    Сообщений: 202
    Статус: Offline
    Talochka, смачно вже тільки від одних фотографій, а якщо ще й приготувати, то просто кулінарний шедевр da-38 Спасибі за рецепт sorom
     
    TalochkaДата: Вівторок, 31/03/2015, 13:31 | Сообщение # 686
    Talochka
    шеф-повар
    Группа: Любитель солодкого!
    Сообщений: 1158
    Статус: Offline
    ліза, дякую дуже! sorom Насправді той "кулінарний шедевр" дуже просто готується!  podmigivaniya-118

    "Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
    Наталя
     
    КсюшаДата: Вівторок, 31/03/2015, 13:46 | Сообщение # 687
    Ксюша
    найкращі кондитери
    Группа: Ясне Сонечко
    Сообщений: 4630
    Статус: Offline
    Talochka, дякую за апельсинову карамель і за галету -,це якраз таке як я люблю,несолодка випічка,це для мене щось
    obyatiya-87


    Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
     
    TalochkaДата: Субота, 04/04/2015, 23:13 | Сообщение # 688
    Talochka
    шеф-повар
    Группа: Любитель солодкого!
    Сообщений: 1158
    Статус: Offline
    Ксюша, на здоров'ячко! Я пам'ятаю, що ти любиш різні несолодкі пироги, тарти і т.п. 

    "Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
    Наталя
     
    TalochkaДата: Понеділок, 06/04/2015, 13:40 | Сообщение # 689
    Talochka
    шеф-повар
    Группа: Любитель солодкого!
    Сообщений: 1158
    Статус: Offline
    Рецептів яблучних пирогів є тисячі. І мій сьогоднішній рецепт, на перший погляд, не вирізняється нічим особливим, проте… є тут все-таки один інгредієнт, завдяки якому пиріг виходить таки не зовсім традиційним, а яблучна начинка набуває пікантного присмаку. 

    Пиріг з яблуками та ягодами ялівцю




    Iнгредієнтидля тіста:
    ·                 1 1/4 склянки борошна
    ·                 1/2 ч.л. солі
    ·                 2 ч.л. цукру
    ·                 110 г холодного масла, порізаного накубики 1см
    ·                 1/2 склянки холодної води з льодом
    ·                 1 ст.л.яблучного оцту


    Для яблучної начинки:
    • 1 лимон
    • 1/2 апельсина
    • 6-7 середніх яблук
    • 1/2 склянки + 2 ст.л. цукру
    • 3 ст.л. борошна
    • 1 1/2 ч.л. сухихягід ялівцю
    • 1/2 ч.л. меленої кориці
    • 1/2 ч.л. солі
    • дрібка натертої цедри лимона
    •  1/4 склянки меду
    • 1 яйцe, збите з 1 ч.л. води та дрібкою солі
    • коричневий цукор для посипки




    Приготування:

    1.     Для основи з тіста: У великій мисці змішайте борошно, сіль і цукор. Додайте шматочки масла і покрийте їх борошном.
    2.     У чаші блендера (комбайна) у режимі пульсації змішуйте масло з борошном, доки масло не
    подрібниться до розмірів горошини (обережно, не перебийте).
    3. У склянці змішайте воду, яблучний оцет та лід.
    4. Влийте 2 ст.л. води з льодом уборошняну суміш і продовжуйте пульсувати, доки вода повністю не вбереться.
    5. Додавайте ще воду – по 1-2 ложки – до тих пір, поки тісто не почне збиратися в кулю.
    6. Руками зліпіть докупи усе тісто і сформуйте з нього диск. Загорніть в плівку і покладіть в холодильник мінімум на 1 годину, бажано на ніч.
    7. Щільно загорнутим тісто може зберігатися в холодильник протягом 3 днів, а в морозильній камері протягом місяця.
    8. Для начинки: Вичавіть сік з лимона та апельсина у велику миску.
    9. Очистіть яблука, видаліть серцевину та наріжте тоненькими скибочками.
    10. Покладіть яблука у миску з лимонним та апельсиновим соком та добре перемішайте, щоб сік покрив усі скибочки.
    11. Посипте 2 столовими ложками цукру.
    12. Відставтена 20-30 хв, щоб яблука трохи розм’якли та випустили сік.
    13. В чаші блендера / комбайна з насадкою «ніж» змішайте півсклянки цукру, борошно, ягоди ялівцю, корицю, сіль та лимонну цедру; збивайте, поки ялівець не подрібниться і не стане запашним.
    14. Щоб позбутися крупніших часточок ягід ялівцю, просійте суміш через сито у велику миску.
    15. Перекладіть яблука (стараючись не захоплювати сік) у миску з борошном та цукром, додайте мед і все перемішайте.
    16. Охолоджене тісто розкачайтета викладіть в форму діаметром 23 см.
    17. На тісто щільно викладіть приготовлені яблука, слідкуючи, щоб не було прогалин.
    18. За бажанням можете оздобити верх пирога решіткою з тіста.
    19. Охолодіть пиріг в холодильнику 10-15 хвилин.
    20. Тим часом розмістіть решітку внизу духової шафи та розігрійте духовку до 220°C.
    21. Змастіть пиріг збитим яйцем з водою і посипте коричневим цукром. Поставте форму з пирогом на решітку внизу духовки.
    22. Випікайте 20-25 хвилин, або поки пиріг не почне рум’янитись.
    24. Знизьте температуру до 180°С, переставте решітку з пирогом на середній рівень духовки і продовжуйте випікати, поки пиріг не набуде золотаво-коричневого кольору, а начинка не почне булькотіти – приблизно 20-35 хвилин.
    24. Дістаньте з духовки та залиште вистигати на решітці протягом 2-3 годин.
    25. Подавайте пиріг злегка теплим або кімнатної температури.



    Смачного!


    "Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
    Наталя


    Сообщение отредактировал Talochka - Понеділок, 06/04/2015, 13:42
     
    TalochkaДата: П`ятниця, 29/05/2015, 17:35 | Сообщение # 690
    Talochka
    шеф-повар
    Группа: Любитель солодкого!
    Сообщений: 1158
    Статус: Offline
    Цей тарт я пекла ще зимою. Пам’ятаєте моє Печиво з розмарином таабрикосовим джемом? Так от, після нього у мене лишився ще розмарин, і я вирішила з ним ще і тарт спекти. А чому я пригадала про цей рецепт зараз? Тому що в оригіналі він мав бути з ягодами та розмарином. Але за відсутності свіжих ягід я спекла його просто з розмариновим заварним кремом. І мушу сказати, що він і без ягід вийшов смачним. Але зараз, коли уже починається сезон полуниці, ви можете приготувати цей тарт з цими любимими нами ягодами. Думаю, має бути смачно.
    Саме тому своє чергове повернення я вирішила «ознаменувати» саме цим рецептом. podmigivaniya-118 Бо гадаю, рецепт буде якраз вчасним.

    Тарт з розмарином



    На форму 24-26 см

    Тісто:
    250 г борошна
    125 г вершкового масла
    80 г цукру
    1 яйце
    цедра 1 лимона
    1 ч.л. ванільного екстракту або ванільний цукор
    дрібка солі

    Заварний крем:
    0,5 л молока
    3 жовтки
    100 г цукру
    35 г борошна
    25 г кукурудзяного крохмалю
    2 гілочки свіжого розмарину



    Приготування:

    Разм’якшене (не розтоплене!) масло розтерти з цукром, додати яйце, все розмішати до однорідної маси. Додати сіль, терту цедру лимона і ваніль, всипати просіяне борошно, швидко замісити тісто, скачати в кулю.
    При необхідності загорнути в плівку і покласти на годину в холодильник (якщо не дуже спекотно, можна використовувати тісто зразу).

    Духовку розігріти до 200°С.Тісто викласти в форму, рівномірно розподілити, вирівняти бортики, зверху
    застелити пекарським папером чи фольгою, покласти «вантаж» (горох, квасолю і т.п.).
    Пекти 15-20 хвилин. Вийняти, забрати «вантаж», ще раз пройтися по дну і бортиках (це можна зробити звичайною склянкою), пекти до готовності ще 10-15 хвилин.

    Для заварного крему:

    Молоко закип’ятити з розмарином, дати настоятися5-10 хвилин. Жовтки злегка збити з цукром, додати борошно і розчинений у невеликій кількості молока (заздалегідь лишити трохи молока) крохмаль, все розмішати.
    Тонкою цівкою влити гаряче проціджене молоко. Все розмішати до однорідного стану. Варити, постійно помішуючи, на маленькому вогні, до загустіння.

    Готовий крем вилити у підготовлену спечену основу. Все остудити.
    Зверху я просто посипала мигдальними пластівцями, а вам радила б викласти ягоди – полуницю, наприклад. Розмарин надав заварному крему цікавого хвойного аромату, а у поєднанні з ягодами, на мій погляд, смак вийде ще цікавішим.
    Для більш гарного вигляду ягоди можна змазати прозорим желє.

    Тарт поставити в холодильник на 2-3 години мінімум (краще на ніч).



    Cмачного!


    "Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
    Наталя


    Сообщение отредактировал Talochka - П`ятниця, 29/05/2015, 17:36
     
    Пошук:


    Copyright MyCorp © 2024