Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
Ксюша | Дата: Субота, 16/08/2014, 12:45 | Сообщение # 646 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Talochka, вмієш здивувати,дякую за такі цікаві рецепти,молодець що ділишся з нами
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
Olena87 | Дата: Субота, 16/08/2014, 13:34 | Сообщение # 647 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 671
Статус: Offline
| Talochka, дуже цікава піцца, настільки неочікуване поєднання як для мене, дякую за рецепт!
|
|
| |
оксанка | Дата: Неділя, 17/08/2014, 11:00 | Сообщение # 648 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Talochka, не знаю чи приготую таку піццу але ревневий соус переписала,я уявляю таким собі хліба намазати можна дяяяяякую!!!
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 19/08/2014, 11:14 | Сообщение # 649 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ксюша, ви вже знаєте, що я люблю "дивні" поєднання інгредієнтів. І якщо результат мені самій подобається, то з радістю ділюся з вами.
Olena87, звичайно, це не традиційна піцца, але я вже другу суботу поспіль її пекла. оксанка, так той соус можна з хлібчиком, а можна і до м'яса. Я уже не раз натрапляла на рецепт свинини з ревенем.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Середа, 20/08/2014, 17:30 | Сообщение # 650 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Як витікає з назви, салат цей придумали в гламурній Ніцці, хоча склад його доволі простий і демократичний. Усі складові тепер легко можна купити у нас. Як і в інших прованських стравах, тут досить великий набір овочів, маслини, риба у вигляді консервованого тунця і солених анчоусів і пікантна заправка з часником. Все просто, а в результаті маємо ситний салат, повноцінну страву на обід чи вечерю.
Салат «Нісуаз»
Інгредієнти (на 4 порції): • Картопля невелика - 400 г • Помідори –3 шт. • Квасоля стручкова - 200 г • Яйця - 4 шт. • Тунець консервований - 1 банка • Анчоуси солені в олії – кілька штучок • Маслини - 100 г • Салат романо чи латук - 1 пучок • Базилік - 1 невеликий пучок • Оливкова олія - 6 ст.л. • Червоний винний оцет - 2 ст.л. • Гірчиця дижонська - 2 ч.л. • Часник - 1 зубчик • Сіль і перець за смаком
Спосіб приготування: 1. Картоплю відварити в мундирах, очистити і порізати скибочками. Яйця відварити вкруту, очистити і порізати на 8 частин. Квасолю бланшувати в окропі 5 хвилин, ополоснути холодною водою. Помідори порізати скибочками. 2. Для заправки розтовкти часник з сіллю в ступці, додати винний оцет, оливкову олію, гірчицю і перець. 3. На тарілку викласти в довільному порядку або по секторах салатне листя, овочі, тунець і полити заправкою. Зверху покласти яйця, маслини і анчоуси. Прикрасити листочками базиліку і подавати.
Мої коментарі: Салат "Нісуаз" - це класика, але мене, якщо чесно, він якось особливо не приваблював. Але коли на днях мені знову на очі потрапив цей рецепт, я подумала: «А чому б все-таки не приготувати його, коли саме в цей час у мене є і свої помідори, і своя стручкова квасоля, і редиска, і картопля ще молода, котру можна навіть не очищати, навіть банка маслин якраз відкрита була. Тобто коли, якщо не зараз?» Єдине, що прийшлося докупити, - це анчоуси. (Яйця і банка тунця в холодильнику майже завжди є.) І листя салату у мене ще теж не було, але він тут не настільки важливий, тому робила без салату. Але мабуть більше, ніж смак, мене порадував зовнішній виглядсалату. Таке розмаїття кольорів на тарілці радувало око і остаточно переконало мене в тому, що салат таки варто було приготувати.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Середа, 20/08/2014, 17:32 |
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 29/08/2014, 14:59 | Сообщение # 651 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Поки сезон слив ще триває, спішу поділитися з вами смачними маффінами (а то я завше поки поставлю рецепт, то треба вже наступного літа чекати – нового врожаю ). Готуються на раз-два-три, але смачні і трішки корисніші завдяки цільнозерновому борошну (хоча я його люблю не за корисність, а за його смак)
Маффіни із сливами
- приблизно 300 г слив, нарізати - 150 г пшеничного борошна - 100 г цільнозернового борошна - 1,5 ч.л. розпушувача - 1\2 ч.л. суміші спецій (кориця, імбир, мускатний горіх, гвоздика) - 1\4 ч.л. кориці - 90 г масла, нарізати на шматочки - 75 г цукру - 60 г горіхів (у мене було менше) - 125 мл молока - 1 яйце, збити виделкою - 1 ст.л. цукру для посипки - 1\4 ч.л. кориці, для посипки Розігріти духовку. Змазати форму для маффінів. Змішати борошно, розпушувач, спеції, додати масло і розтерти в крихти. Додати цукор, горіхи, сливи, молоко і яйце, перемішати. Викласти тісто в форму, зверху посипати сумішшю цукру з корицею. Випікати приблизно 25 хвилин.
Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Ксюша | Дата: Субота, 30/08/2014, 19:28 | Сообщение # 652 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Talochka, все таке апетитне,побувпаєш у тебе на сторінці і наче пообідав або повечеряв.Дякую що ти є, і ділишся з нами своїми знаннями з іноземних кухонь.
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
Talochka | Дата: Понеділок, 01/09/2014, 10:45 | Сообщение # 653 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ксюша, дуже тобі дякую за такі слова! Цитата Ксюша ( ) побувпаєш у тебе на сторінці і наче пообідав або повечеряв і для фігури безпечно
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 04/09/2014, 18:11 | Сообщение # 654 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Нетипово для себе я знову вчасно із сезонним рецептом. Поки є кабачки / цуккіні, пропоную приготувати ось такий смачний тарт.
Тарт з фетою та цуккіні
Для тіста: - 200 г звичайного борошна - 50 г цільнозернового борошна - 125 г масла - дрібка солі - кілька ст. л. льодяної води
Для начинки: - 2 цуккіні (можна молодий нетовстий кабачок) - 200 г фети - 250 г м’якого сиру - 2 яйця - 1 ч. л. сушеного базиліку (за бажанням) - 1 ч. л. зерен анісу (за бажанням)
Приготування тіста почати з того, що нарізати масло на невеликі кубики, приблизно по 1 см і покласти його в морозилку. Хвилин на 7-10.
Борошно змішати з сіллю. Покласти підмерзле масло в борошно, зворушити, щоб всі шматочки масла покрилися борошном. І порубати масло з борошном на крихти. З цим тістом потрібно працювати швидко, щоб масло не почало танути. Рубати в пил не треба, цілком достатньо, якщо шматочки масла лишаться розміром в горошину.
В крихти влити льодяну воду і швидко замісити тісто. Перемішати спочатку виделкою - щоб не торкатися тіста руками і не гріти його. Руками тільки на останньому етапі, коли збиратимете тісто докупи. Руками буквально кілька разів пром’яти, скачати в кулю і в холодильник. Мінімум на годину-дві, а краще на ніч.
Тим часом цуккіні нарізати тонкими кружальцями, посолити і обсмажити з обох сторін.
Охолоджене тісто треба дуже швидко розкачати. Далі покласти тісто в форму, зробивши бортики, і поставити на 15 хвилин знову в морозилку.
Яйця збити, додати фету, сир, трави. Посолити і поперчити за смаком.
Влити яєчну масу в тістяну основу. Зверху викласти кружальця цуккіні.
Випікати при температурі 180°С, 35-40 хвилин.
Мої коментарі: Як ви уже побачили на фото, у мене вийшло аж 2 тарти, вірніше 1 тарт, а одна швидше паляниця з кабачками. Я не змінювала пропорцій тіста, тим не менше із цієї норми у мене вийшло тіста власне на 2 тарти. Тільки от з начинкою навпаки – її ледь вистачало на один. Тепер я уже думаю, що другу частину тіста можна було просто покласти в холодильник до наступного разу, але тоді я вирішила пекти одразу з усього тіста, тому другу основу я просто, як соусом, змазала сирною начинкою і виклала кабачки. І ви знаєте, можу сказати, що смачним вийшов, що перший, що другий (тобто друга – паляниця). Хоча шар начинки у першому тарті був невисокий, але для смаку мені його вистачило, а паляниця вийшла тоненька і тому дуже хрумка. Ось, подивіться самі:
Cмачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
muroslava07 | Дата: Четвер, 11/09/2014, 23:12 | Сообщение # 655 |
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 122
Статус: Offline
| Talochka, несу велику ДЯКУ за рецепт булочок з висівками. Печу його хлібом в хлібопічці. Пробувала Хлiб з висівками і насінням льону, там точно 4 ст. л. цукру? Бо вийшов дуже солодкий. Хоча краще виріс ніж булочки. Але всеодно дякую оскільки раніше хліб часто западався, а тепер - ні!! P.S. Забираю рецепт маффін зі сливами. Вже їх ХОЧУ!!!!
|
|
| |
Talochka | Дата: Неділя, 11/01/2015, 16:27 | Сообщение # 656 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Доброго дня, дівчатонька! І з Новим Роком вас усіх! Я обіцяла, що повернуся у новому році і ... повертаюся Для початку принесла вам печиво. Простеньке, але зате з розмариновим ароматом.
Печиво з розмарином та абрикосовим джемом
Приблизно на 20 шт.:
260 г борошна 85 г цукру 1/4 склянки кукурудзяного борошна 113 г вершкового масла 2 ст. ложки дрібнопорізаного свіжого розмарину 5 ст. ложок молока абрикосовий джем
Попередньо розігріти духовку до 190 С. В мисці змішати борошно і цукор. За допомогою ножа посікти борошноз маслом до утворення крихт. Додати розмарин і молоко. Перемішати з допомогою виделки, а потім руками вимісити до однорідної маси. Розділити на 2 половини. Розкачати тісто в пласт товщиною 0,8 мм. Вирізати формочкою для печива (чи склянкою) однакові кружечки діаметром 5 см. Обрізки знову зібрати докупи і розкачати. Повторити з другою половиною тіста. Викласти кружечки тіста на деко і випікати хвилин 10, або поки печиво не стане світло-коричневого кольору. Вийнятиз духовки, перекласти для повного вистигання на решітку. Охололе печиво змазати абрикосовим джемом і склеїти попарно. Повинно вийти близько 20 подвійних печив.
У мене було дві відкритих банки домашнього абрикосового і сливового варень. Але і одне, і друге булo трохи рідкуватe, тому, склеївши половину печивa (и бачачи, як витікає варення), я вирішила "загустити" його меленими грецькими горіхами. Ідея виявилась досить вдалою: і для консистенції, і для смаку.
Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Неділя, 11/01/2015, 16:31 |
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Неділя, 11/01/2015, 22:20 | Сообщение # 657 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| І тебе Наталю з Новим Роком! Вертайся на форум ще з більшою добіркою нових рецептів!!
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 16/01/2015, 00:35 | Сообщение # 658 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Зоряна9810 Зоряночко, дякую!
А я сьогодні знову з печивом. Традиційним для багатьох європейських країн у Різдвяний сезон. І хоча у нас Різдво уже теж минуло, ніхто не боронить пекти імбирне печиво і в іншу пору. Правда ж?
М’яке iмбирне печиво
Інгредієнти (прибл.на 30 шт.): • 2 1/4 склянки борошна • 2 ч.л.меленого імбиру • 1 ч.л. харчової соди • 3/4 ч.л. меленої кориці • 1/2 ч.л. меленої гвоздики • 1/4 ч.л. солі • 165г масла, м’якого • 1 скляна цукру • 1 яйце • 1 ст.л.води • 1/4 склянка патоки • 4 ст.л.цукру Приготування: 1. Розігріти духовку до 175°C. 2. Змішати борошно, імбир, соду, корицю, гвоздику і сіль. Відставити. 3. У великій мисці збити масло з 1 склянкою цукру до кремоподібного стану. 4. Вбити яйце, потім влити воду і патоку. 5. Поступово ввести борошняну суміш в рідку. 6. Сформувати з тіста кульки розміром в грецький горіх і обкачати їх в 4 ст.л. цукру,що лишився.* 7. Викласти печиво на відстані 5 см одне від одного на бляшку (жиром змащувати не треба). 8. Випікати 10-12 хвилин в розігрітій духовці. 9. Залишити печиво вистигати на бляшці 5 хвилин, після чого перекласти на решітку для повного вистигання. 10. Зберігати в герметичній ємності. * Перед формуванням я б все-таки рекомендувала охолодити тісто в холодильнику - воно небуде липнути і працювати з ним буде набагато легше.
На відміну від імбирних пряників це печиво м'яке і причому залишається таким досить довго, якщо його зберігати у щільно закритій ємності.
Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
_uliana_88 | Дата: П`ятниця, 16/01/2015, 18:49 | Сообщение # 659 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 624
Статус: Offline
| Ммм, яке печиво апетитне, аж запахло мені
|
|
| |
jylia1988 | Дата: Субота, 17/01/2015, 00:39 | Сообщение # 660 |
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 106
Статус: Offline
| Дівчатка що таке патока і де її можна придбати? ДУЖЕ смачно виглядає, обовязково спечу...)
|
|
| |
|