Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 29/07/2014, 16:17 | Сообщение # 631 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
|
Просіяти усі сухі інгредієнти в миску. Додати масло і пальцями втерти його в борошняну суміш до утворення крихт (я це робила в комбайні). Додати вершки, яєчні жовтки і перемішати. З цим тістом краще всього працювати відразу після замісу, поскільки після охолодження в холодильнику воно затвердіє. Якщо ж вм спершу охолодили тісто, тоді дістаньте його з холодильника, і нехай трохи полежить при кімнатній температурі перед формуванням. Щоб сформувати галети, розділіть тісто на 12 рівних частин. Злегка присипте робочу поверхню борошном. Качалкою розкачайте шматок тіста в круг. В центр кружка покладіть 2-3 ложки ревеневого компоту. Загорніть краї тіста на компот, утворюючи складки. З допомогою лопатки перенесіть галету на бляшку, застелену папером для випічки. Аналогічно повторити з кожним шматком тіста. Поставити бляшку з галетами в морозильну камеру мінімум на 1 год, максимум – обгорнувши плівкою, до 2 тижнів. (Так як розміри моєї морозильної камери не дозволяли мені помістити туди бляшку, я виклала галети на 2 мілких тарілки і так їх змогла помістити в свою морозилку. Але за великим рахунком можна просто охолодити їх в холодильнику протягом 2 годин.) Розігріти духовку до 185°C. Поставити в неї заморожені галети і випікати приблизно 35 хвилин, або поки краї тіста не зазолотяться, а ревенева начинка не почне «булькати» і гуснути. (Якщо ви охолоджували ваші галети просто в холодильнику, то на випікання знадобиться меньше часу). Подавати теплими чи кімнатної температури.
Ревеневий компот 1 кг ревеню 250 г коричневого цукру Цедра одного апельсина
Помийте ревінь і обріжте кінці. Якщо стебла товсті, розріжте їх надвоє по довжині, а потім по діагоналі на скибочки 2 см. Приблизно 1/3 частину ревеня відкладіть в бік, а решту перекладіть у велику кастрюлю. Додайте коричневий цукор і апельсинову цедру та поставте на невеликий вогонь. (Начинати слід на невеликому вогні, щоб ревінь пустив сік.) Готуйте ревінь, накривши кришкою, протягом 15 хвилин. Зніміть кришку і збільшіть вогонь до середнього. Готуйте ще 15-17 хвилин, або поки ревінь повністю не «розлізеться», і соус не досягне такої густини, що ложка буде лишати за собою слід. Додайте решту ревеню. Перелийте компот в іншу ємність для вистигання.
Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Ксюша | Дата: Вівторок, 29/07/2014, 21:24 | Сообщение # 632 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Talochka, дякую Наталя ,що балуєш нас новими відкриттями.
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
Talochka | Дата: Середа, 30/07/2014, 16:24 | Сообщение # 633 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ксюша, роблю це з приємністю!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Середа, 30/07/2014, 17:18 | Сообщение # 634 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Із "старого" ревеневого готувала цього літа знову ось цей крамбль:
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 01/08/2014, 13:27 | Сообщение # 635 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Продовжуючи ревеневу тему
Штрудель з ревенем
Iнгредієнти: Борошно пшеничне — 250 г Вода — 120 мл Олія — 3 ст.л. Сіль — 1 дрібка Ревінь — 300 г Ізюм — 100 г Сухарі — 1 пригоршня Цукор — 4 ст.л. Масло вершкове — 1 ст.л. Яйце куряче — 1 шт.
Приготування:
1. Спочатку треба замісити прісне тісто. Для цього відміряну кількість борошна двічі просіяти з сіллю в миску. Влити кип’ячену воду кімнатної температури.
2. Руками зібрати борошно, щоб воно увібрало всю рідину. Додати три ложки олії. 3. Зібрати тісто у липкий «балабух» і перекласти на дошку.
3. Тепер засікаємо 10 хвилин і починаємо вимішувати тісто.Спочатку воно неоднорідне, липке, але проходить час і куля тіста стає все приємнішою на дотик і однорідною на вигляд. В результаті повинне вийти м’яке, гладке, еластичне тісто.
4. Після активного струсу тісту потрібен спокій. Змажте поверхню тіста олією, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на 1 год.
5. Тим часом ревінь вимити, почистити від верхньої шкірки і нарізати невеликими шматочками.
6. Через годину приступаємо до процесу витягування тіста. Для цього беремо великий чистий кухонний рушник або скатертину і злегка присипаємо борошном. На центр потрібно викласти тісто і качалкою розкачати у невеликий круг. Качалка нам більше не потрібна. Руки – головний інструмент у формуванні витяжного тіста. Акуратно розтягуйте його тильними сторонами долонь від центру до країв. Не поспішайте. Тісто може легко порватися, тому робітьвсе повільно і акуратно, розтягуючи тісто в різні напрямки. Якщо витяжне тісто трохипорвалося – нічого страшного. Відірвіть від краю шматочок тіста і заклейте дірочку і закачайте її качалкою.
7. Ви повинні добитися такої мінімальної його товщини, щобчітко бачити малюнок скатертини чи рушника. Вважається, якщо під витяжне тісто покласти газету, і можна буде легко прочитати статтю – тісто приготовлено правильно. (Власне ви мабуть усе це добре і самі знаєте ) Таке витяжне тісто дуже швидко сохне, тому, не втрачаючи часу, необхідно змазати пласт розтопленим вершковим маслом.
8. Поверхню витяжного тіста посипати 2 ст. л. цукру. Викласти підготовлену начинку, відступивши від країв тіста на 5 см і ще залишити 10-12 см чистого простору для надійного скручування рулета. Викласти попередньо замочений ізюм. Я просто залила ізюм на 30 хвилин окропом, промила, просушила паперовим рушником. На ізюм викласти сухарі. Вони допоможуть увібрати зайвувологу від ревеня.
9. Розподілити ревінь поверх сухарів з ізюмом, посипатище 2 ст. л. цукру.
10. З допомогою рушника, ніби припіднімаючи його, згорнутитісто в рулет. Краяї тіста загорнути всередину, щоб начинка не витекла.
11. Акуратно перекласти рулет швом донизу на бляшку зпергаментним папером і змазати його збитим яйцем.
12. Випікати в духовці 30-35 хвилин при 180° до золотистого кольору. Готовий гарячий штрудель змазатьрозтопленим вершковим маслом, щоб було легше різати його на порційні шматки. (Я цей пункт упустила)
Штрудель, за звичай, подається з ванільним соусом. Я пекла свій штрудель увечері і на наступний день теж планувала приготувати соус, але вранці після того, як ми його розпробували, я зрозуміла, що соус уже власне майже нема до чого готувати :)).
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - П`ятниця, 01/08/2014, 13:32 |
|
| |
Talochka | Дата: Понеділок, 04/08/2014, 12:21 | Сообщение # 636 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Манник з чорною смородиною
Манник – це ніжний пиріг з манкою. Його незвичність полягає в тому, що приготування проходить практично без присутності борошна, тобто в рецепті його заміняє манна крупа. Рецепти манників мені траплялися і раніше, але я трохи скептично до них ставилась. Я думала, що це якось дуже просто і нецікаво на смак. А тепер розумію, що дарма я так думала. Манник виходить дуже ніжним, вогкуватим, а ягоди смородини у цьому рецепті додають йому приємної кислинки.
Склад: - 250 мл кефіру - 200 г манки - 2 яйця - 2 білки - 180 г цукру - 90 г масла - 1 ст.л. борошна - 1,5 ч.л. розпушувача - сіль на кінчику ножа - 200 г чорної смородини
Рецепт приготування: Манку змішати з кефіром і залишити на 1,5-2 години. Два яйця збити з цукром в пухку світлу масу. До набухлої манки додати розтоплене і охолоджене вершкове масло. Перемішати. До збитих яєць додати суміш манки, масла і кефіру. Все добре перемішати. Столову ложку борошна змішати з розпушувачем і додати в рідку масу.
Білки збити із дрібкою солі до м’яких піків. Акуратно вмішати їх в тісто.
Форму змазати маслом і вилити тісто. Викласти смородину і відправити майбутній пиріг в духовку на 35-40 хвилин при 180°. Готовому маннику дати охолонути, посипати цукровою пудрою і прикрасити за бажанням.
Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Понеділок, 04/08/2014, 12:29 |
|
| |
Ксюша | Дата: Понеділок, 04/08/2014, 13:03 | Сообщение # 637 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Talochka, дякую за рецепт манника,манку я обажаю, так що спробую обовязково
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
Talochka | Дата: Понеділок, 04/08/2014, 16:35 | Сообщение # 638 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| О, Ксюшо, я рада, що рецепт може пригодитися. Власне там манка і не відчувається. Просто пиріг з дуже ніжним тістом.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Ira | Дата: Понеділок, 04/08/2014, 18:23 | Сообщение # 639 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| Talochka, дякую за чегові смаколики!!!!!!!!!!! Вже готова і фотку зїсти а манник при нагоді спробую!!!
|
|
| |
ir71 | Дата: Понеділок, 04/08/2014, 19:01 | Сообщение # 640 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
|
|
|
| |
Talochka | Дата: Понеділок, 04/08/2014, 21:06 | Сообщение # 641 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ira, дякую тобі дуже! Спробуй - думаю, що тобі сподобається.
ir71 Ірусю, я думаю, що і з чорницею буде смачно. Смородина просто додає приємної кислинки.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Понеділок, 04/08/2014, 21:09 |
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 05/08/2014, 17:52 | Сообщение # 642 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Якщо ви хоч раз бували в Туреччині, особливо в Стамбулі, то напевно знаєте, що таке «бьорек». Бьорек (börek) – це несолодка апетитна випічка, котра готується з листкового тіста «юфка» (yufka), тонкого, як папірусний папір. Наповнювачем бьорека можуть виступати різні сорти сиру, овочі, картопляне пюре, рублене м’ясо (готовий фарш). Колись я уже пекла бьореки, але у вигляді сигар. А на цей раз я приготувала бьорек у вигляді запеченого в духовці листкового пирога з м’ясною начинкою. Тісто «юфка» мабуть продається не тільки в Туреччині, але, на жаль, у нас я його не зустрічала, тому замість нього я використала звичайний тонкий лаваш.
Нам потрібно:
• лаваш - 3 листи
• фарш - 400-500 г
• цибуля ріпчаста - 1 шт. (велика)
• яйце -1 шт.
• йогурт - 2 ст.л. (можна взяти сметану)
• олія - 50 г
• сіль, перець, червоний перець – за смаком
1. Спочатку приготуємо начинку. Для цього на олії підсмажити до прозорості цибулю, додати фарш i потушкувати. Посолити, поперчити і додати трошки гіркого перцю або спецій до м’яса. (Я ще додала 2 ложки домашньої аджики) 2. Далі приготувати заливку. Яйце розбити в миску. Злегка збити виделкою. Додати 2 ложки йогурту. Перемішати. Додати олію. Перемішати. Готово! 3. Форму змазати олією. 4. Покласти один лист лаваша - так, щоб краї звисали. Зверху аналогічно другий і третій листи. 5. Потім викладаємо, розподіляючи, 1/3 начинки. Накриваємо з одного боку звисаючими краями верхнього лаваша і змазуємо яєчно-йогуртовою сумішшю. 6. Накриваємо з іншого боку верхнім лавашем і знову змазуємо яєчною сумішшю. 7. Викладаємо 2-у третину начинки, розрівнюємо. Накриваємо звисаючими краями другого лаваша. Змазуємо. 8. Викладаємо начинку, що лишилася, і накриваємо нижнім лавашем. Виливаємо решту яєчно-молочної суміші і розмазуємо її по всій поверхні. 9. Можна зверху посипати чорнушкою (чорним кунжутом). - Після того, як зберете бьорек, розріжте його на квадрати, тоді він не здується в духовці. 10. Пекти при 180 С до зарум’янення (хвилин 30). 11. Дати трохи охолонути і подавати до столу!
Швидко, просто і смачно!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Вівторок, 05/08/2014, 18:03 |
|
| |
оксанка | Дата: Вівторок, 05/08/2014, 22:27 | Сообщение # 643 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Talochka,
|
|
| |
Talochka | Дата: Середа, 06/08/2014, 10:40 | Сообщение # 644 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| оксанка,
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 15/08/2014, 16:06 | Сообщение # 645 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Я все не можу вгамуватися із ревенем. Повернулася звідрядження, у на мене вдома знову чекала в’язочка зелених стебельць, які мені вправно постачає сестрина свекруха. І я якось відразу пригадала про рецепт цієї так званої піцци з ревеневим соусом. Я готувала її вперше ще минулого року, і ось захотілося повторити.
Піцца з ревеневим соусом, карамелізованою цибулею і блакитним сиром
Основа для піцци (можна спекти самому, можна купити готову) 3 червоних цибулини 2 ст.л. оливкової олії 1 ст.л. бальзамічного оцту сіль, перець 4-5 ст.л. ревеневого соусу (рецепт нижче) 75 г сиру з блакитною пліснявою 1 пригоршня грецьких горіхів свіже орегано (у мене не було)
Розріжте кожну цибулину на 8 частин (як яблуко: на четвертинки,а четвертинки ще повздовж навпіл). Покладіть на деко ізбризніть олією. Добре приправте сіллю і перцем. Поставте у розігріту духовку і запікайте при 220°Cпротягом 25 хв, доки цибуля не стане м’якою і не закарамелізується (я ще додала дрібку цукру). Додайте оцет і готуйте ще 5 хв. Коли цибуля готова, вийміть її з духовки і дайте охолонути. Збільшіть температуру до 240°C. Підготуйте основу для піцци. Змажте ревеневим соусом, викладіть цибулю, посипте сиром і горіхами. Випікайте 10 хвилин, щоб основа стала хрумкою, а сир pозплавився. Подавати із свіжим орегано.
Ревеневийсоус
1 червона цибулина, очиститиі дрібно покришити 1 зубчик часнику,дрібно посікти 1 ст.л. оливкової олії 600 г ревеню, порізати на маленькі шматочки 2 середніх яблука, порізати на маленькі кубики 3 склянки води 1/2 склянки яблучного оцту ¼ склянки коричневого цукру 1 ч.л. суміші спецій «all spice» 3-4 зернят кардамону, розтовкти 5-6 шт. гвоздики, розтовкти
У великій каструлі на середньому вогні розігрійте оливкову олію. Додайте цибулю і часник і готуйте 5 хвилин, поки цибуля не стане м’якшою. Додайте кардамон та гвоздику. Всипте нарізані ревінь і яблука, влийте воду, яблучний оцет, додайте коричневий цукор і спеції у каструлю з цибулею та часником. Ретельно все перемішайте. Доведіть до кипіння, після чого зменшіть вогонь і залиште готуватися годину-півтори (поки ревінь не розвариться, і соус не загустіє).
Цей соус можна закрити у стерилізовані банки для тривалішого зберігання. Або кілька днів можна зберігати у звичайній банці в холодильнику. Так минулої суботи я зварила цього соусу на півпорції, і у мене лишилося ще на одну піццу. Так що у ці вихідні буду повторювати. :)
Cмачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - П`ятниця, 15/08/2014, 16:12 |
|
| |
|