Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
оксанка | Дата: Вівторок, 03/06/2014, 17:06 | Сообщение # 616 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Цитата Talochka ( ) Тахіна — це ...дякую що пролила промінчик знання...бо чесно,то навіть не знала і не чула Дякую за чудові рецепти і розяснення....
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 03/06/2014, 17:35 | Сообщение # 617 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Зате тепер, коли потрапиш до турків чи арабів, то вже будеш знати!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 05/06/2014, 13:12 | Сообщение # 618 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Дуже простеньке печиво. Але іноді і такого хочеться: простого і, що швидко готується.
Печиво з курагою
Інгредієнти:
150 г м’якого вершкового масла 3/4 скл. цукру 1 яйце 1/2 скл. кокосової стружки 1-1.5 скл. борошна 3/4 скл. порізаної на невеликі шматочки кураги 1 ч.л. ванільної есенції Цукрова пудра для посипки
Приготування
Масло збити з цукром. Додати яйце. Додати решту інгредієнтів. Замісити тісто. З тіста сформувати ковбаску діаметром 5 см і охолодити її в холодильнику протягом 30 хв. Розрізати ковбаску на кругляшки товщиною 1 см.
Випікати печиво в попередньо разігрітій до 180° духовці протягом 15-20 хв. Охолоджене печиво посипати цукровою пудрою.
Смачного!
Мій коментар: У мене не вийшло сформувати ковбаску з тіста, і я просто відщипувала тісто, викладала на деко і трішки приплюскувала. Тому форма мого печива, м'яко кажучи, не ідеальна. Але, думаю, для домашнього печива це можна пробачити. І пудрою я також не присипала.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Ira | Дата: П`ятниця, 06/06/2014, 12:28 | Сообщение # 619 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| Talochka, і знову смакота і красота!!!!! Дякую спробувала всього потроху...СМАКОТА!!!!!
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 06/06/2014, 16:54 | Сообщение # 620 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Іринко, дякую тобі щиро!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 10/06/2014, 15:33 | Сообщение # 621 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Все-таки вирішила у себе в темі дати рецепт тієї страви, яка так страшно виглядає у мене на фото, але яка є такою декадентсько-смачною для мене.
Камамбер у листковому тісті
На 2 порції: 1 головка (250 г) сиру брі або камамберу 250 г листкового тіста 1 яйце
Соус*: 250 г полуниці 50 г цукру
Полуницю вимити. Покласти разом з цукром в рунделик, влити 100 мл води. Довести до кипіння і зразу ж зняти з вогню. Дати охолонути. Перелити ягоди разом з рідиною в блендер і перетерти в пюре. (Потім ще можна перетерти через сито.) * Соус може бути не лише полуничним, а і з іншиих ягід. А я взагалі брала полуничне варення.
Тісто розкачати на присипаній борошном поверхні в тонкий пласт. Вирізати з нього 1 круг такого ж діаметру, як круг (головка) сиру (для розмітки можна використати кришку від коробочки з-під сиру) і 2-ий круг діаметром на 5-7 см більшим. Покласти сир на великий круг з тіста, на сир покласти менший круг тіста. Вільні краї нижнього круга підняти доверху і з’єднати з верхнім кругом (можна якось фігурно заліпити «косичкою» чи, як вареники). Змазати злегка збитим яйцем (жовтком) и поставити у розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Відразу ж подати до столу з полуничним соусом.
Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 12/06/2014, 15:49 | Сообщение # 622 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Цей рецепт у мене ще з минулого року. І готувала його не один раз. Так як сезон баклажанів уже незабаром, то наполегливо рекомендую.
Гратен з баклажанiв
На 4 порції нам потрібно:
- 2-3 крупних баклажани - 1 цибулина - 6 зубчиків часнику - 3-4 середніх помідори - 50-80 г пармезану (тертого) - 1 ч.ложка томатної пасти - сіль, перець, оливкова олія - кілька листочків базиліку
Часник злегка розчавити і обсмажити у невеликій кількості олії. Додати нарізану цибулю і потушкувати, як кажуть "до запаху". Кинути порізані на шматочки помiдори, зменшити вогонь і тушкувати хвилин 15. Посолити і поперчити. Якщо вони не дуже соковиті - додати трохи води чи овочевого бульйону.
Баклажани очистить від шкірки, наріжте кружальцями, надсічіть їх легенько "сіточкою", присоліть. Обсушіть, поперчіть і відправте на розігріту сковороду з оливковою олією і часником.
Коли вони з одного боку підсмажаться - переверніть і трохи посипте тертим пармезаном.
Поки баклажани обсмажуються, перекладіть частину уже добре підсмажених помідоров на сковороду, випарте зайву рідину, додайте томатну пасту і дайте їй добре карамелізуватися.
Змажте форму для запікання оливковою олією і викладіть на дно помідори. Зверху укладаємо (на́хлистом) обсмажені баклажани. Якщо вони зовсім не солоні - трохи посоліть.
Злегка знову присипаємо пармезаном.
Рештки тушкованиих помідорів протираємо крізь сито і отриманою рідиною заливаємо баклажани. Якщо треба - солимо і перчимо. Уже більш щедро посипаємо сиром. І відправляємо під гриль або у розігріту до 220 духовку, до рум’яної скоринки.
Прикрашаєм тим’яном чи будь-якою іншою зеленню.
Якщо у вас є кабачки - можна їх запекти за таким же принципом. Та і кабачки з баклажанами - прекрасне поєднання. Перекласти їх шарами, як овочеву лазанью.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 13/06/2014, 16:16 | Сообщение # 623 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Хліб теж із старих рецептів, але смачний, тому і ділюся з вами рецептом.
Хлiб з висівками і насінням льону
Продукти для ХП: 1,5 склянки теплої води 3,5 склянки борошна 0,5 склянки пшеничних висівок 2 ст.л меленого лляного насіння + 2 ч.л. цілого 2 ч.л. солі 4 ст.л. цукру 2 ст.л. олії 2 ч.л. сухих дріжджів
Приготування (власне, як там приготування, коли все готує хлібопічка ): Закласти інгредієнти в послідовності, зазначеній в інструкції до вашої ХП. Повністю остудити на решітці і тільки потім нарізати.
Мій коментар: Насіння льону я не молола, а цукор замінила 1 ст.л. меду, правда він у мене густий. Смачний і корисний хліб. А ще він та-а-к пахне. :) І можете уявити, як смачно було його їсти з домашньою кабачковою ікрою.
А я можу і просто, присипавши спеціями, і з листочком-двома pуколи:
Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
muroslava07 | Дата: Субота, 14/06/2014, 01:21 | Сообщение # 624 |
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 122
Статус: Offline
| Talochka, за хлібчик дуже дякую.Треба буде спробувати, тільки пектиму в хлібопічці, бо я лєнтяйка.
|
|
| |
Ксюша | Дата: Субота, 14/06/2014, 21:59 | Сообщение # 625 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Talochka, дякую за гарні рецепти ,а цей сир з солодким соусом виглядає заманчиво,таке б я спробувала,бо мені подобаються всякі сири ,а в солодкому поєднанні не пробувала,пробувала сир з медом .
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
Talochka | Дата: Неділя, 15/06/2014, 01:41 | Сообщение # 626 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| muroslava07, так я ж теж в хлібопічці пекла! І я тільки "за" таких помічників, як ХП, які дають нам можливість трохи "полінуватися".
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Неділя, 15/06/2014, 02:00 | Сообщение # 627 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ксюша, я пам'ятаю, що ти - тьюрофіл! (Це я тебе не обізвала - таким терміном називають любителів сирів) Якщо сир з медом їла, то рекомендую тобі спробувати цей рецепт.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
ir71 | Дата: Четвер, 10/07/2014, 11:49 | Сообщение # 628 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| І де ти ходиш? Ми тут всі тебе ВІТАЛИ,а тебе немає...
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 29/07/2014, 16:13 | Сообщение # 629 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Цитата ir71 ( ) І де ти ходиш? Ми тут всі тебе ВІТАЛИ,а тебе немає... Ходжу в Румунії! І прочитала ледь не через місяць. Дівчатонька, дуже-дуже вам дякую, що пам'ятали!!! Таким чином ви мені день народження продовжили майже на місяць!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 29/07/2014, 16:15 | Сообщение # 630 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Для вас, мабуть, уже давно не новина, що румбамбар – один із моїх улюблених інгредієнтів. І кожного літа я стараюсь спробувати все нові і нові рецепти з ним. Цого літа, наприклад, з нового я пекла міні-галети з кукурудзяного борошна з ревеневою начинкою. Вони досить симпатично виглядають і так само досить непогані на смак. Завдяки кукурудзяному борошну тісто набуває золотистого відтінку, в по структурі воно гарно поєднується з ревеневою начинкою.
Міні-галети з ревенем
На 12 галет потрібно: 120 г кукурудзяного борошна 150 г звичайного борошна 70 г кукурудзяної крупи дрібного помолу!* 50 г цукру 1 ч.л. морської солі 115 г холодного масла, порезаного на шматочки 1 cм 90 мл жирних вершків 2 яєчних жовтки 1 порція ревеневого компоту (рецепт нижче)
* Дівчата, звертаю особливу увагу, що крупа повинна бути саме дрібного помолу! Або, думаю, можна взагалі просто збільшити кількість кукурудзяного борошна. Тому що я взяла ту крупу, котра була у мене вдома, особливо не приглядаючись до «калібру», і потім ці крупинки небезпечно потрапляли на зуб.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Вівторок, 29/07/2014, 16:18 |
|
| |
|