В гості до Ірини
 Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки - Сторінка 40 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Talochka  
Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
ir71Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
smile

Каталог


 
TalochkaДата: Субота, 14/12/2013, 01:35 | Сообщение # 586
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
LILEJA_uliana_88

"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
muroslava07Дата: Вівторок, 31/12/2013, 02:46 | Сообщение # 587
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 122
Статус: Offline
Talochka, дякую  за рецепт булочок з висівками. Те що давно шукаю. Бо  магазину вже не погану виручку дала за ці булочки, а рецепти все не такі як треба попадались. s8236
 
TalochkaДата: Вівторок, 31/12/2013, 16:08 | Сообщение # 588
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
muroslava07, буду дуже рада, якщо рецепт знадобиться.  privetstvie-197

"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
TalochkaДата: Понеділок, 13/01/2014, 17:38 | Сообщение # 589
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Оскількице мій перший пост тут у Новому році, то хочу вас усіх ще у себе в темі
привітати з НовимРоком та Різдвом Христовим!
Відповідно і перший у цьому році рецепт мені хотілосяпоставити святковий - Новорічно-Різдвяний. A відтак поділюся з вами рецептом Різдвяного фруктового кекса.



Пекла я цей кекс ще в грудні, але розрізали ікуштували ми його вже у цьому році - на Різдво. Тобто цей кекс наряду із штолленом відноситься до традиційної в Західній Європі Різдвяної випічки
тривалого дозрівання. Але на відміну від штоллена цей кекс печеться без дріжджів і має ще одну особливість - просочування алкоголем протягом усього періоду його визрівання. Не буду більше нічого говорити, а ставлю рецепт.

Різдвяний фруктовий кекс



Інгредієнти:
250 г вершкового масла, порізанного на шматочки
185 г коричневого цукру
125 мл бренді чи коньяку
125 мл води
1 кг суміші фруктів (у мене 250 г изюму, 100 г кишмишу, 100 г кураги, 200 г
фиіників, 100 журавлини)
5 збитих яєць
2 ст.л. патоки чи меду
2 ч.л. лимонно цедри
2 ст.л. апельсинової цедри
325 г борошна
2 ст.л. розпушувача*
0,5 ч.л. соди
1,5 ч.л. спецій (у мене імбир, мускатний горіх, кориця, гвоздика, перець)
150 г бланшированого мигдалю

*
 див. мій коментарнижче

Приготування:
Покладіть масло, коричневий цукор, бренді, воду і сухофрукти в кастрюлю. На маленькомувогні доведіть до кипіння і варіть 10 хвилин, часто помішуючи. Дайте охолонути.
Цю суміш можна приготувати з вечора, а кекс робити на наступний день. Тільки суміш потрібно буде злегка нагріти, щоб масло розійшлося.
Нагрійте духовку до 150 градусів. Змажте маслом форму 23 см в діаметрі.
Застеліть її пергаментним папером, боки зробіть вищими на 5 см, кекс підніметься. (Я взагалі пекла у каструлі, як паску)
Перекладіть вистиглу фруктову суміш в миску. Додайте збиті яйця, патоку і цедру, перемішайте лопаткою. Просійте борошно, соду, розпушувач і спеції.
Подрібніть половину мигдалю і додайте в суміш. Викладіть тісто ложкою в форму.
Верх прикрасьте мигдалем, що лишився.
Випікайте 1 год, а потому накрийте верх листом паперу і готуйте ще близько години до чистої зубочистки. Остудіть кекс в формі, а тоді загорніть у фольгу і зберігайте в пакеті у прохолодному темному місці близько місяця. Хоча, кажуть, його можна зберігаит до 3-х місяців. Перед зберіганням можна простромити кекс зубочисткою і збризнути коньяком і до подачі так «поїти» кекс регулярно. Верх такого кекса можна і не прикрашати мигдалем, а покрити після визрівання глазур’ю (що я і зробила) чи прикрасити за бажанням.



Дівчатонька, кекс дуже смачний: багатий, насичений смаками, знеймовірним ароматом. Просочувала я його коньяком приблизно раз в 3-4 дні. Відповідно можете уявити, як він вддавався запахом, коли я його розрізала.
* Щодо розпушувача. Хоча мене і насторожилакількість 2 ст.л., але я все-таки дотрималась рецепта. І мушу зізнатися, що кекс у мене "просів" всередині (Я просто його потім перевернула догори дном, полила глазур'ю - тому нічого не видно). Я потім консультувалася з автором рецепта, яка уже два роки поспіль пече цей кекс, додаючи дійсно 2 ст.л. розпушувача. Але ми дійшли до того, що  розпушувач може бути різної сили, зокрема американський розпушувач не такий сильний, як наш. Тому я рекомендую все-таки зменшити кількість розпошувача до 1 повної ст. л.
Звичайно, уже зараз рецепт не зовсім актуальний. Вірніше, кексом ми ще досі смакуємо (він дуже ситний, і я насолоджуюсь по невеликому шматочку), але от випікати його треба ще до Нового року. Але зате якщо в кінці року ви згадаєте про цей рецепт, то зможете ласувати цим кексом уже на наступне Різдво.



Смачного!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя


Сообщение отредактировал Talochka - Понеділок, 13/01/2014, 17:46
 
TalochkaДата: Середа, 15/01/2014, 20:14 | Сообщение # 590
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Основа цього пирога – гарбузяна коврижка з додаваннямімбирних цукатів, а верх – тонкий шар кремового гарбузяного чізкейку. Тобто тут 2 в 1: і пряна коврижка, і чізкейк. А все разом дає нам чудове поєднання ніжної сирної текстури і вогкого імбирного кекса. І плюс виглядає гарно, особливо, якщо гарбуз яскраво кольору. А ще можна сам кекс розрізати навпіл, і гарбузяно-сирну масу викласти ще й між коржами (збільшивши її норму) – тоді вийде справжній торт. Так що рекомендую рецепт:

Гарбузяна коврижка з гарбузяно-сирним кремом



На  8-12 порцій
Для основи:
1 склянка борошна
1 склянка цукру
1 ч.л. порошку для випічки
½ ч.л. соди
½ ч.л. солі
1½ ч.л. меленої кориці
¼ ч.л. меленого мускатного горіха
¼ ч.л. меленого імбиру
1/8 ч.л. меленої гвоздики
1/3 склянки рослинної олії
210 г гарбузяного пюре
2 великих яйця (кімнатної температури)
1 ч.л. ванільного екстракту
1/3 склянки дрібно порізаних імбирних цукатів

Для сирної начинки:
224 крем-сиру, кімнатної температури (у мене сирний крем President)
½ склянки цукру
½ склянки сметани
2 яйця (кімнатної температури)
½ ч.л. ванільного екстракту
2 ч.л борошна
¼ ч.л мускатного горіха
1/8 ч.л (дрібка) солі
210 г гарбузяного пюре

Приготування коврижки:
Розігрійте духовку до 175°C. Злегка змажте форму (у мене квадратна роз’ємна прибл. 23х23 см) і застеліть папером для випічки.
Змішайте сухі інгредієнти у великій мисці. В іншій мисці збийте олію, гарбузяне пюре, яйця і ванільний екстракт. Влийте цю суміш до сухих інгредієнтів і перемішайте. Додайте порізаний імбир.
Вилийте тісто у підготовлену форму і розрівняйте.
Поставте в духовку і випікайте прибл. 25 хв, доки скіпка, встромлена в центр пирога, не буде виходити чистою. Не дозволяйте йому зарум’янитись до коричневого кольору, тобто не перепечіть.
Вийміть з духовки і залиште на решітці, поки готуватимете сирний крем. Температуру духовки знизьте до 150°C.
Приготування сирної начинки:
Збийте міксером на середній швидкості крем-сир з цукром до кремоподібної однорідної консистен- ції. Вбийте сметану. Зменшіть швидкість міксера і введіть по одному яйця, збиваючи кожного разу. Додайте ванільний екстракт, борошно, мускатний горіх і сіль. Приблизно 1/3 склянки сирної маси покладіть у поліетиленовий кульок із застібкою-блискавкою і поки що відкладіть вбік.
В іншій ємності міксером (не миючи насадки) збийте гарбузяне пюре до гладкого стану. Додайте
чашку сирної маси і добре перемішайте. Тоді додайте цю суміш до сирної маси, що лишилася, і на малій швидкості добре все змішайте.
Вилийте сирно-гарбузяну масу на уже охололий корж і розрівняйте.
Зріжте кутик кулька і вичавте довільними візерунками білу сирну масу. За допомогою зубочистки чи скіпки зробіть завитки.
Поставте форму знову в духовку і випікайте 20 хвилин. Виключіть духовку, привідкрийте дверцята (вставте дерев’яну ложку утримувати їх привідкритими), і нехай кекс постоїть там ще 15 хв.
Вийміть з духовки і поставте на решітку вистигати. Коли охолоне, помістіть в холодильник
мінімум на 2 год перед тим, як розрізати.
Зберігати, прикривши, в холодильнику, але перед подачею вийняти заздалегідь, щоб кекс-чізкейк нагрівся до кімнатної температури. Смачного!



І ще порада: для того, щоб рівно і акуратно розрізати коврижку, треба щоразу ніж занурювати у
гарячу воду і насухо витирати. Я цього не зробила, вірніше, так як кекс був на виніс, то різала його взагалі не я. Тому й шматочки виглядають неохайно. Але це жахливе фото я поставила, щоб ви побачили, як ефектно виглядають розводи з оранжевої і білої сирної маси. privetstvie-197


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя


Сообщение отредактировал Talochka - Середа, 15/01/2014, 20:20
 
КсюшаДата: Середа, 15/01/2014, 21:10 | Сообщение # 591
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Talochka, вмієш ти дивувати своєю випічкою.Дякую за те що ділишся з нами не тільки рецептами, а й історією їх виникнення.

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
TalochkaДата: Середа, 15/01/2014, 23:40 | Сообщение # 592
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Ксюша, мені це в радість, ти ж знаєш. podmigivaniya-118 Ти теж, до речі, любиш різними кулінарними історіями з нами ділитися. 

"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
muroslava07Дата: Середа, 15/01/2014, 23:52 | Сообщение # 593
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 122
Статус: Offline
Talochka, дуже смачно виглядає, а узори на кремі... ммммм! Лишилось в селі взяти гарбуза. До речі, він може бути будь-який чи Арабський?
 
TalochkaДата: Середа, 15/01/2014, 23:59 | Сообщение # 594
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
muroslava07, дякую! Гарбуз можна брати будь-якого сорту, але я більше всього люблю сорт, який називають горіховим: він має грушовидну форму, дуже яскравий помаранчевий колір і дуже солодкий.

"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
muroslava07Дата: Четвер, 16/01/2014, 01:22 | Сообщение # 595
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 122
Статус: Offline
Talochka, горіховий і арабський виходить один і то й же. Він ще має запах дині.
 
TalochkaДата: Четвер, 30/01/2014, 16:04 | Сообщение # 596
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Я обіцяла поділитися рецептом торта, що пекла ще на Новий рік і не можу цього не зробити,
тому щоторт настільки смачний і ароматний, що просто не може залишити байдужим. Саме завдяки аромату глінтвейна він вийшов вишукано-святковим, по-справжньому зимовим.



Інгредієнти
На 1кг бисквіту:
·                  200 г борошна
·                  150 г цукру(I)
·                  5 г солі
·                  10 г розпушувача
·                  5 г спецій для глінтвейна мелених (кориця, імбир, кардамон, гвоздика, духмяний перець)
·                  100 г олії (без запаху)
·                  5 жовтків
·                  150 г червоного сухого вина
·                  5 г ваніліну
·                  5 білків
·                  100 г цукру(II)
·                  1 дрібка солі
Для крему:
·                  500 г вершкового сиру (або дуже густої сметани)
·                  50 г цукрової пудри
·                  цедра половини лимона
·                  5 г желатину
Для лимонів в глінтвейні:
·                  2 лимони
·                  200 мл червоного сухого вина
·                  5 г спецій для глінтвейна (кориця, імбир, кардамон,гвоздика, духмяний перець)
·                  200 г цукру
Для просочування:
·                  сироп, в котрому варилися лимони



Приготування
Бисквіт
Підготувати 2 роз’ємні форми для випічки діаметром 18 см, змазати маслом або застелити пергаментом лише дно (стінки змазувати не потрібно).
Борошно, цукор (I), сіль, розпушувач, спеції, ванілін змішати в одній мисці. Олію, жовтки, вино змішати в іншій мисці.
Білки збити із дрібкою солі до ніжної піни, потім, продовжуючи збивати, додавати цукор (II) в декілька прийомів. Тобто не слід висипати весь цукор відразу, а треба всипати его за 3–4 рази. Білки повинні бути збиті до твердих піків.
Змішати сухі інгредієнти з рідкими, а потім в декілька прийомів вмішати з допомогою лопатки
в тісто білки. Надто довго мішати не потрібно, щоб тісто не осіло.
Вилити тісто у 2 форми. Випікати у попередньо розігрітій до 175°С духовці протягом 30 хвилин. Перевірити готовність тіста зубочисткою, увіткнувши її в середину коржа, вийнята зубочистка повинна залишатися сухою, без слідів тіста.
Дістати форми з духовки і дати коржам повністю вистигнути.

Лимони углінтвейні
Лимони нарізати на тонкі кружальця. Змішати в рунделику решту інгредієнтів, поставити на вогонь і довести до кипіння. Додати лимони і варити протягом 10 хвилин.

Крем
Для крему розпустити желатин в 25 мл води. Змішати вершковий сир с цукровою пудрою і цедрою лимона, а потім і з желатином.

Збирання
Кожний випечений корж розрізати на 2 частини, тобто повинно вийти 4 коржі. Кожний корж просочити сиропом, в якому варилися лимони.
На перший корж нанести 1/3 крему і прикрити другим коржем, потім повторити те ж саме з іншими коржами.
Обмазати кремом також верх та боки. Поставити торт в холодильник.

Оздоблення
Лимони викладаємо на торт «художньою гіркою». Сироп, що залишився, можна уварити до густого стану и полити лимони.



Коментарі: Я робила торт на 2 порції (порціюкрему можна було і ще збільшити). Коли я розрізала коржі, то ледь не знепритомніла від п'янкого (в буквальном смислі podmigivaniya-118 ), чарівного аромату. Я без вагань зарахувала торт до улюблених і тому впевнено рекомендую його і вам!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя


Сообщение отредактировал Talochka - Четвер, 30/01/2014, 16:10
 
_uliana_88Дата: Четвер, 30/01/2014, 17:25 | Сообщение # 597
_uliana_88
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 624
Статус: Offline
Talochka, який цікавий тортик і надзвичайно спокусливий шматочок usmishka дякую, що поділилася!!
 
muroslava07Дата: Четвер, 30/01/2014, 20:20 | Сообщение # 598
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 122
Статус: Offline
о це має бути смакотяшкою.Talochka, дякую за рецепт. Записую собі. Мій чоловік такі полюбляє!
 
TalochkaДата: Середа, 12/03/2014, 18:52 | Сообщение # 599
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
_uliana_88muroslava07, буду рада, якщо рецепт пригодиться. Мене він дійсно вразив.  emocii-160

Додано (12/03/2014, 18:52)
---------------------------------------------
Дівчатонька, після певної відсутності хочу запропонувати вам смачні пиріжки. Pублене, трохи
шарувате тісто і кисленька начинка з журавлини, котру яблуко робить ніжнішою. Та й виглядають ці малятка доволі мило. Правда, у мене вони вийшли «прикрашені» кривавими потьоками, але, на мій погляд, начинка, що витікла, іноді робить випічку ще більш домашньою і апетитною.  emocii-160

Міні-пиріжки з журавлиною і яблуком



Тісто:
- 400 гр борошна
- 2 ч.л. цукру
- 230 гр вершковог масла, дуже холодного
- 1/2 ч.л. солі
- 1/2 склянки холодної води

Начинка:
- 0,5 л журавлини (свіжої чи замороженої)
- 1/2 склянки цукру (з такою кількістю начинка виходить кисло-солодка на смак, хто хоче солодшу, я б радила взяти більше цукру або додати мед за смаком)
- 2 невеликих яблука
- 2 ч.л. цедри апельсина, натертої на дрібній тертці

Для змазування:
- 1 яйце
- 1 ст.л. води
Збовтати яйце з водою, але не сильно.

Для посипки:
- цукор, бажано крупними кристалами



Для приготування тістапокласти в чашу кухонного комбайну чиміксера усі інгредієнти, крім води, змішувати протягом 30 секунд, щоб вийшли дрібні крихти. Потому додати воду і замісити тісто.
Сильно м’яти його не треба, зібоати в кулю і все. Якщо тісто в кулю не збирається і розсипається, додати ще 2 ст.л. води. Тісто загорнути в харчову плівку і покласти в холодильник мінімум на 30 хвилин.

Для начинки покласти журавлинуу в рунделик і поставити його на плиту на середній вогонь. Коли ягода почне тріскати (з’являються такі звуки, нібито маленькі ляски), додати цукор і цедру.
Готувати на середньому вогні, помішуючи, приблизно 15 хвилин, щоб вийшла густа маса.
Яблука почистити і вирізати насінневу коробку. Нарізати маленькими шматочками і додати до
журавлини. Перемішати.

Тісто розкачати на поверхні, присипаній борошном, до товщини 1,5-2 мм. Формочками вирізати парну кількість кружечків, по два на пиріжок.
Викласти кружечки на бляшку, застелену пергаментним папером. Змазати їх яєчною сумішшю по краю, щоб в центрі лишилося достатньо місця для начинки.
У тих кружках, що будуть зверху, робимо в центрі 4 невеликих надрізи. Не перестарайтеся, інакше вся начинка витече (що власне у мене і сталося).
Викласти начинку, але небагато, накрити зверху кружечками і зовсім трішки притиснути. Змазати пиріжки яєчною сумішшю і посипати цукром.
Пиріжки поставити в духовку, розігріту до 210 градусів. Випікати 15 хвилин до золотистого кольору.



Смачного!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя


Сообщение отредактировал Talochka - Середа, 12/03/2014, 18:55
 
IraДата: Четвер, 13/03/2014, 01:07 | Сообщение # 600
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
Talochka, оооооо знову смакота і красотаааааа........і чого мене наніч сюи занесло....
А за булочки СПАСИБІ!!!!


 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024