Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 26/11/2013, 14:26 | Сообщение # 571 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Хоча за вікном зима, але я ще раз нагадаю вам про літо. Бо цей пиріг для мене – справжня "квінтесенція" літа, де жовто-помаранчевий колір символізує тепло і сонце. Пиріг ніжний і ароматний, з кислувато-солодким смаком абрикосів у поєднанні з фундуком і вершково-коньячним кремом. Хоча зараз його спекти не вдасться, але щоб рецепт не загубився, вирішила таки його поставити, не чекаючи настання літа. :podmigivaniya-118:
Пиріг з абрикосами і фундуком
Інгредієнти: Для тіста: - 300 г борошна - 150 г вершкового масла чи маргарину - 150 г цукру - 3 яйця - півчайної ложки ванільного цукру - дрібка солі - 2 ст. л. коньяку - 1,5 ч. л. розпушувача - 3 ст. л. молока Для начинки: - 500 г абрикосів - 2 яєчних жовтки - 40 г цукру - 20 г вершкового пудингу - 150 мл вершків - 200 г подрібнених лісових горіхів - 1,5 ст. л. коньяку
Приготування: Вершкове масло чи маргарин кімнатної температури збити з ванільним цуром, сіллю і цукром в піну. Поступово додати яйця, а потім коньяк. Борошно змішати з розпушувачем, просіяти і замісити тісто. При потребі влити трохи молока. Тісто повинне не стікати, а "відвалюватися" з ложки. Форму змазати маслом і викласти в неї тісто.
Приготувати начинку: абрикоси очистити від кісточок, порізати на часточки. Яєчні жовтки перетерти з цукром. Збити охолоджені вершки. З’єднати вершки з яєчною сумішшю, вмішати вершковий пудинг, подрібнені лісові горіхи і коньяк. На тісто рівним шаром викласти абрикоси, а зверху - начинку. Випікати у розігрітій до 175 градусів духовці близько 45 хвилин.
Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Вівторок, 26/11/2013, 14:34 |
|
| |
Talochka | Дата: Середа, 27/11/2013, 15:32 | Сообщение # 572 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Хочу поділитися з вами ще одним рецептом хліба, вірніше, хлібних рогаликів. Причому рогалики ці корисні, так як до їх складу, окрім звичайного борошна, додається ще півсклянки висівок і півсклянки борошна грубого помелу.
Булочки з висівками
1,1/4 ст.л. сухих дріжджів 1 ч.л. цукру 1,1/4 склянки теплого молока (чи води) 60 г масла 1,5 ч.л. солі 0,5 склянки пшеничних висівок 0,5 склянки пшеничного борошна грубого помелу 3 склянки звичайного пшеничного борошна білок+1 ст.л. води для змащування зерна кунжуту для посипки
Дріжджі змішати з цукром і половиною кількості молока, дати постояти 10 хвилин. Змішати обидва види борошна, додати висівки та сіль, перемішати. Масло розтопити, додати до борошна, розтерти руками, додати дріжджову суміш і залишок молока. Замісити некруте, але не липке тісто*. Залишити підніматисяна 1 год. Тісто розділити на 5 частин, кожну розкачати в прямокутник товщиною 0,5 см, потім скачати рулетом, защипатикраї і трохи розкачати в "ковбаску". Зробити поперечні надрізи і дати підійти 30-40 хвилин. Змазати білком, змішанним з водою, посипати кунжутними зернами і випікати в гарячій духовці при 190 градусах приблизно півгодини або до зарум’янювання.
*У мене тісто стандартно в ХП.
Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Середа, 27/11/2013, 15:33 |
|
| |
оксанка | Дата: Середа, 27/11/2013, 20:07 | Сообщение # 573 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Ось і знову запрацювала наша улюблена авторська сторінка!!! Talochka, ми скучили за тобою!!!
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 29/11/2013, 19:27 | Сообщение # 574 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| оксанка, дякую! Я теж!
Я якось ніколи не купувала журавлину, хоча і знала про її користь і часто зустрічала рецепти з нею. Але в цьому році, мабуть, урожай її у нас вдався, тому що от уже, певно, більше місяця на базарі дуже багато цієї ягоди продається. Так що нарешті я теж купила журавлину. Я знала, що з журавлини готують варення і соуси, котрі добре поєднуються з м’ясними стравами. Але ви ж знаєте, я – не надто великий м’ясоїд, і тому мені, в першу чергу, були цікаві рецепти випічки з журавлиною. В результаті пішла и моя журавлина і в гарбузяний кекс, і в галету, а з останньої частини, щолишилась, я таки зварила соус, але строго цілеспрямовано – для використання його замість крему чи начинки для меренг.
Меренги з журавлиною
Інгредієнти: 200 г цукру 6 білків (від яєць середнього розміру) дрібка солі (я її завжди додаю, коли збиваю білки)
Розігріти духовкудo 140°C. Висипати цукор на деко і відправити в духовку хвилин на 30. (Такий трюк я підгледіла у Найджела Слейтера - британського шеф-повара,письменника і телеведучого. Він радив підігрівати цукор в духовці, щоб теплий цукор швидше розчинявся в білках. Але зізнаюся, що мені цей прийом не допоміг. Білки, на жаль, у мене так і не збились до твердих піків. Я безумовно звинувачую в цьому не нагрітий цукор, а вочевидь щось не те у мене було з білками.) Збити білки, додаючи теплий цукор. Збивати до утворення твердих піків. Застелити деко папером для випічки. Викласти ложкою збиті білки і випікати в духовці 30-35 хвилин. Готові меренги з’єднати попарно соусом з журавлини.
Журавлиновий соус 680г журавлини 250 мл води 90 г цукру 1 ч.л. молотої кориці 3 ст.л. рому чи коньяку Помістити всі інгредієнти у невеликий сотейник і довести до легкого кипіння. Готувати, поки ягоди журавлини не почнуть лопатися. Охолодити і викладати між двома штуками меренг.
Мої коментарі: як я уже написала вище, мої білки відмовились збиватися в круту піну, тому і меренги вийшли такі плоскі (а правильніше сказати зовсім не вийшли). А взагалі у того ж Найджела Слейтера меренги робляться дещо більшого розміру (якщо білки добре збиті, то готові меренги і набагато вищі виходять) і не склеюються попарно, а в центрі кожної робиться (проломлюється) заглиблення і туди викладається журавлиновий соус. Думаю, що обов’язково спробую ще і в такому варіанті. Бо саме поєднання солодкого безе з кислинкою журавлини мені дуже сподобалось.
Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - П`ятниця, 29/11/2013, 19:30 |
|
| |
LILEJA | Дата: П`ятниця, 29/11/2013, 23:40 | Сообщение # 575 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 1139
Статус: Offline
| О, а я любитель журавлини. І від такого десерту точно б не відмовилася!!!
|
|
| |
Talochka | Дата: Субота, 30/11/2013, 00:29 | Сообщение # 576 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| LILEJA, тоді з радістю пригощаю!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Ксюша | Дата: Субота, 30/11/2013, 15:36 | Сообщение # 577 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Talochka, які ж вони апетитні,просто так і хочеться скуштувати.Ти нас як завжди балуєш.Дякуємо за смачні фото і рецепти
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
_uliana_88 | Дата: Субота, 30/11/2013, 18:22 | Сообщение # 578 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 624
Статус: Offline
| Talochka, булочки супер, меренги,пиріг...все таке апетитне... така смакота!!! із задоволенням би спробувала дякую за смачнющі рецептики!
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 03/12/2013, 21:45 | Сообщение # 579 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ксюша, _uliana_88, Дякую вам, дівчатонька, за такі приємні слова!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 06/12/2013, 17:23 | Сообщение # 580 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| У цій темі я давала уже не один капустяний пиріг. Але для тих, хто любить пироги з капустою, їх багато не буває. Тому сьогодні ділюся ще одним черговим! До того ж виглядає він симпатично – завдяки перепелиним яйцям.
Тарт з капустою і перепелиними яйцями
Що потрібнодля тіста: Борошно пшеничне - 100 г, Боошно житнє - 100 г, Масло вершкове холодне - 120 г, Сіль - дрібка, Розпушувач - 1 ч.л., Яйце - 1 шт., Вода холодна - 1 ст.л.
Що потрібно для начинки: Капуста - 500 г, Цибуля - 1 шт., Сир тертий – 50-70 г, Яйця - 3 шт., Сметана 20 % - 100 г, Сіль, перець чорний мелений –за смаком, Борошно - 1 ст.л., Яйця варені перепелині - 8 шт. Олія - 2-3 ст.л.
Приготування:
1. Пшеничне і житнє борошно всипати в чашу блендера з насадкою "ніж", додати сіль, розпушувач, холодне масло, нарізанекубиками. Подрібнити на крихти. Додати яйце і холодну воду, замісити тісто. Тісто розкачати і викласти в змазану форму для тарту d=28 см, наколоти дно тіста виделкою.Форму з тістом поставити в нагріту до 180°C духовкуна 12 хвилин. Готовий корж вийняти з духовки і відставити вбік.
2. Тонко нашинкувати капусту.
3. Цибулину розрізати навпіл, нашинкувати на тонкі напівкільця.
4. В сотейнику нагріти 2-3 ст.л. олії, додати цибулюі пасеруватикілька хвилин до м’якості. До цибулі додати капусту, якщо треба, налити кілька столових ложок води, закрити кришкою і тушкувати 20-25 хвилин, періодично помішуючи. Капусту посолити, поперчити за смаком.
5. Тушковану капусту перекласти в миску, додати 1ст.л. борошна, перемішати. Додати нарізаний кріп, натертий сир. Збити яйця, влити до них сметану,перемішати, додати до капустяної начинки. Посолити, поперчити, перемішати. Pівномірно розподілити начинку на основу з тіста. Розкласти зверху половинки яєць. Випікати 30 хвилин, або поки поверхня не стане золотистого кольору.
Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - П`ятниця, 06/12/2013, 17:25 |
|
| |
Ira | Дата: П`ятниця, 06/12/2013, 21:47 | Сообщение # 581 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| Talochka, і де б я ще српробувала стільки всякоїсмакоти.... коли не на твоїй кухні! Аромати розносяться повсьому форуму! Шикарне виконання!!!
|
|
| |
Talochka | Дата: Субота, 07/12/2013, 01:25 | Сообщение # 582 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Іринко, тебе я завжди рада бачити у себе на кухні!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Середа, 11/12/2013, 18:01 | Сообщение # 583 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Продовжую ділитися рецептами,які готувала ще влітку. Але так як цей пиріг не з сезонними фруктами, то його спокійно можна приготувати і зараз. (Лимони зараз навіть дешевші, ніж влітку, правда яйця зате дорожчі. )
Лимонний пай з меренгою
Для тіста: · 170 г просіяного борошна · 80 г масла · 80 г цукру · 1 яйце · дрібка солі · ванільний екстракт
Для лимонної начинки:
· Сік з 2-х лимонів · 1 ст. л. лимонної цедри · 3 ст.л. кукурудзяного крохмалю · 2 ст.л. молока · 1 склянка води · 3 яєчних жовтки · 80 г цукру · 2 ст.л. вершкового масла Для меренги:
· 3 яєчних білки · 80 г цукрової пудри · дрібка солі
Приготування:
1. Збийте масло з цукром до кремової текстури. 2. Додайте яйце, перемішайте. Просійте борошно, додайте сіль і ванільний екстракт. За необхідністю додайте 1-2 ст.л. холодної води. Знову перемішайте. 3. Форму змажте маслом чи застеліть папером для випічки (Я для перестрахування роблю і те, і інше). Розподіліть тістопо формі, наколіть виделкою, поставте в холодильник приблизно на 1 год. 4. Нагрійте духовку до 180 гр. Випікайте 15-20 хвилин.
Для лимонної начинки: 5. Змішайте в каструлі цукор, кукурудзяний крохмаль і лимонну цедру. 6. Поступово додайте лимонний сік. Потому додайте воду. 7. Нагрійте на середньому вогні, постійно помішуючи, і доведіть до загустіння,але не кип’ятіть! Зніміть з вогню, коли суміш вже от-от закипить. Додайте масло. 8. Розітріть жовтки з молоком. І поступово вмішайте в лимонну суміш. 9. Поверніть каструлю на середній вогонь. Варіть 1-2 хвилини, постійно помішуючи,до загустіння суміші. Зніміть з вогню і відставте в сторону, поки будете займатися меренгою.
Для меренги: 10. На середній швидкості збивайте білки до м’яких піків, хвилин 5. 11. Додайте цукор і дрібку солі. Збивайте ще 5- 8 хвилин - до стійких піків (перевірте стійкість, перевернувши чашу доверху дном). 12. Переконайтесь, що цукор повністю розчинився, потерши пальцями меренгу.
Збирання: 13. На спечений корж викладіть теплу лимонну начинку. Зверху викладіть меренгу(можна за бажанням ложкою чи виделкою зробити якісь візерунки). 14. Випікайте 15-20 хвилин при 150 градусах - до легкої рум’яності меренги. 15. Остудіть пай.
Смачного! Пиріг дуже смачний! Ніжний лимонний крем на хрумкому пісочному тісті і під шапкою повітряної солодкої меренги - це чудо нікого не лишить байдужим!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Середа, 11/12/2013, 18:05 |
|
| |
LILEJA | Дата: П`ятниця, 13/12/2013, 00:34 | Сообщение # 584 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 1139
Статус: Offline
| Який привабливий яскравий пиріг!
|
|
| |
_uliana_88 | Дата: П`ятниця, 13/12/2013, 23:34 | Сообщение # 585 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 624
Статус: Offline
| Talochka, які шедеври, так все апетитно, так і хочеться спробувати
|
|
| |
|