Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 15/03/2011, 13:28 | Сообщение # 2 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Доброго дня усім, хто завітав до мене в гості! Мабуть, перше запитання, яке одразу виникло, це чому "Кухня вихідного дня", адже ми харчуємось, а відповідно і готуємо щодня, а не лише у вихідні. Звичайно так само і у моїй сім’ї, але на буднях я готую, за звичай, щось, що вимагає мінімум часу, тобто дійсно буденне. А от на вихідних можу дозволити собі розкіш почаклувати на кухні і насолодитися магією смаків. Проте одразу хочу застерегти, що це зовсім не означає, що страви, якими я ділитимусь, є складними і вимагають великих вмінь і багато зусиль. Скорше навпаки. Магію кулінарії я почала практикувати не так давно. Окрім безпосередньо готування, мене цікавить кулінарний світ в цілому. Я люблю знайомитись з кухнями інших народів. Коли подорожую, то тепер разом з іншими традиційними сувенірами стараюсь привезти якісь традиційні для кухні тієї чи іншої країни продукти, щоб потім можна було використати їх у себе на кухні. Хочу відразу зазначити, що рецепти, над якими я чаклую, не є моїми авторськими. У своїй більшості вони знайдені на теренах Інтернету, випробувані і можливо видозмінені мною. Я намагаюсь вказувати першоджерело, додаючи свої зміни і коментарі. Отже, ласкаво прошу, любі дівчатонька! Заходьте і пригощайтеся!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
мамця | Дата: Вівторок, 15/03/2011, 16:56 | Сообщение # 3 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 701
Статус: Offline
| Talochka,вітаю з відкриттям смачної сторінки. Чекаю не на чекаюсь гарних рецептів.
Оксана Я.
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 15/03/2011, 17:12 | Сообщение # 4 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| За нашим українським звичаєм гостей зустрічають хлібом-сіллю. Тому шануючи традиції, першим рецептом хочу поставити рецепт хліба. А домовичок на фото нехай приносить удачу усім, хто сюди заглядатиме! Гарбузяний Хліб з Зеленою Цибулею 3 скл. борошна + 1 скл. 2-3 ч.л. солі 1 скл. гарбузяного пюре 3/4 скл. молока 1 п. (7 г) активних сухих дріжджів 1 ч.л. цукру 100 г маргарину, розстопити і остудити до теплого стану 2-3 стебла зеленої цибулі, дрібно порізати 1 ст.л. оливкової олії 3 скл. борошна просіяти із сіллю. У невеликій мисці змішати молоко з дріжджами і цукром, накрити тарілкою і залишити до появи шапочки, хвилин на 8. У борошно додати гарбузяне пюре і перемішати. Влити дріжджі, маргарин і вимішати. Потроху всипaти ще приблизно 1 скл. борошна, до отримання м’якого, дещо липкого тіста. Перекласти тісто у змащену маслом миску, накрити плівкою і поставити в тепле місце до збільшення в об’ємі вдвічі, приблизно на 30-60 хв. Тісто трохи прим’яти і розділити на дві частини. Кожну частину сформувати у невеликий прямокутник. Посипати зеленою цибулею і загорнути рулетом, по широкому краю. Форми змастити маслом і викласти в них два отриманих рулети. Зверху накрити плівкою і поставити в тепле місце до збільшення в об’ємі вдвічі. Змазати верх олією і поставити форми з хлібом у розігріту до 200˚C духовку хвилин на 40 чи до рум’яної скоринки. Готовність хліба перевіряється шляхом постукування по нижній скоринці: глухий звук означає, що хліб готовий. Джерело: jazzedcook.com, Ірина Вайнерман Мої коментарі: Тісто я замішувала в хлібопічці, а потім одну частину випікала в духовці, а другу поклала випікатися назад у хлібопічку. До цибулі я ще додала гілочку черемші. Хліб вийшов м’який і смачний. Гарбуз не відчувається, а цибуля і черемша надали легкого аромату і пікантного присмаку. Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 15/03/2011, 17:20 | Сообщение # 5 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| мамця Оксаночко, дуже дякую і буду старатись ! Лимонний крамбль з імбирем Крамбль з апельсинами і ликером Піссаладьєре (Pissaladière) - прованська піцца Хліб з червоним вином і червоною цибулею "Равлики" з баклажанами Пиріг з молодою капустою та сиром Хліб заварний Пиріг із смаженими овочами та сиром «фета»
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
ir71 | Дата: Вівторок, 15/03/2011, 17:28 | Сообщение # 6 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Я прийшла на запах....Ух ти ,який аромат...божественний!!!!! Наталочко,вітаю тебе з відкриттям найкращої темки!!!!Я знаю,я впевнена що саме тут будуть чудові рецепти,привабливі фотографії і неймовірні смакойлики. Нехай у тебе завжди буде багато гостей, а у господині ніколи не кінчається натхнення! Це тобі на удачу!!!
|
|
| |
Яринка-1 | Дата: Вівторок, 15/03/2011, 17:37 | Сообщение # 7 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Наталочко,з відкриттям темки.Так у тебе гарно
|
|
| |
Улянка | Дата: Вівторок, 15/03/2011, 18:21 | Сообщение # 8 |
Віват кухар!!!
Группа: Відвідувач
Сообщений: 474
Статус: Offline
| Наталю, з відкриттям сторіночки!!! У тебе надзвичайно гарні рецептики, все таке вишукане, МОЛОДЧИНА!!! Це тобі
s
|
|
| |
цукеро4ка | Дата: Вівторок, 15/03/2011, 19:16 | Сообщение # 9 |
Віват кухар!!!
Группа: Відвідувач
Сообщений: 362
Статус: Offline
| Talochka, ВІТАЮ З ВІДКРИТЯМ ВЛАСНОЇ СТОРІЧНОЧКИ. НАТХНЕННЯ ТОБІ І УДАЧНИХ ВИПРОБУВАНЬ.
Красива жінка для очей-рай, для душі - пекло, для кишені - чистилище Я Таня
|
|
| |
Наталонька | Дата: Вівторок, 15/03/2011, 21:32 | Сообщение # 10 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 625
Статус: Offline
| Talochka, Вітаю з відкриттям сторінки. Бажаю, щоб завжди було смачно, вишукано та затишно, щої її не оминали гості. І від спілкування на цих кулінарних сторінках залишалися гарні емоції, та бажання дивувави новими смачними шедеврами.
|
|
| |
Оля | Дата: Вівторок, 15/03/2011, 22:17 | Сообщение # 11 |
Віват кухар!!!
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 456
Статус: Offline
| І я вітаю Талочку з авторською темкою. Але маю ще запитання. Наталю, звідки ти і де зараз проживаєш? Бо в профілі не побачила. А шукати по форумі не знаю де.
|
|
| |
оксанка | Дата: Вівторок, 15/03/2011, 22:37 | Сообщение # 12 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Наталочко!!! Приєднуюся до привітань, натхнення тобі та удачі!!!
|
|
| |
Marta | Дата: Середа, 16/03/2011, 12:06 | Сообщение # 13 |
кулінар
Группа: Своя людина
Сообщений: 75
Статус: Offline
| Talochka , вітаю з відкритям темки!!!!
|
|
| |
Talochka | Дата: Середа, 16/03/2011, 14:36 | Сообщение # 14 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| ir71, Яринка-1, Улянка, цукеро4ка, Наталонька, Оля, оксанка, Marta Дівчатонька, любі, я вам усім дуже-дуже вдячна, по-перше, за те, що ви завітали до мене, а по-друге, за такі гарні і щирі побажання. Я буду старатися не розчарувати вас! Це вам кожній по букету! Доступно тільки для користувачів
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| | |
|