Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
цукеро4ка | Дата: Четвер, 24/03/2011, 15:21 | Сообщение # 31 |
Віват кухар!!!
Группа: Відвідувач
Сообщений: 362
Статус: Offline
| Talochka, дякую за рецепт обов"язково буду його пекти.
Красива жінка для очей-рай, для душі - пекло, для кишені - чистилище Я Таня
|
|
| |
Pavluk | Дата: Четвер, 24/03/2011, 18:00 | Сообщение # 32 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
| Щось я не дуже уважно читала про Рюмерський пиріг. Talochka, напиши рецепт варення з баклажанів, або тицьніть мене в нього хтось. Моя мама просто шаленіє від всього баклажанного, попробую її здивувати в сезон овочів
Сообщение отредактировал Pavluk - Четвер, 24/03/2011, 18:02 |
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 25/03/2011, 11:56 | Сообщение # 33 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Quote (Pavluk) Talochka, напиши рецепт варення з баклажанів Танюш, обов'язково напишу, тільки трошки згодом. А поки що хочу поділитися іншим рецептом, а саме рецептом трайфла. Трайфл - це старовинний англійський десерт, котрий успішно дожив до наших днів з 18 століття! Не дивно – адже він дуже смачний! Подавати його можна як у великій формі, так і порційно. І використовувати Ваші улюблені ягоди і фрукти! Окрім того, що трайфл дуже ефектно виглядає (особливо у скляній формі) і дуже смачний, він ще й досить простий у приготуванні. У різних джерелах зустрічаються різні рецепти трайфла, але у його основі вологі, просочені шматочки бисквіта, ягоди, фрукти, здобрені пудингом/ ванільним кремом/вершками. Цей десерт, у незвичній подачі, завжди користуватиметься успіхом у ваших гостей. Я пропоную вам рецепт, який готувала уже не раз, і так як знайшла його на jazzedcook.com, то називається він Джазовий Трайфл Нам потрібно: 1/2 фунтового пирога (рецепт фунтового пирога нижче) Карамельний соус 1/2 склянки вершків 1/2 склянки вершкового масла (порізати маленькими шматочками) 1/2 склянки коричневого цукру Змішати і нагрівати на повільному вогні до розчинення масла, постійно помішуючи. Довести до кипіння і готувати на маленькому вогні, не мішаючи, хвилин 5, поки злегка не загусне. Зняти з вогню, перелити в мисочку і поставити в холодильник на 1 годину. Ванільний пудинг 1 упаковку ванільного пудингу приготувати згідно з інструкцією на упаковці або слідуючи такому рецепту: В ¼ склянки молока (від загальної кількості 500 мл) всипати упаковку пудингу і розмішати до розчинення. Решту молока довести до кипіння з 1 ч.л. вершкового масла. Вмішати розчинений пудинг у гаряче молоко і поварити, постійно помішуючи, близько 1 хвилини, поки не загусне. Перелити в середню мищину і поставити в холодильник на 1 годину. Просочування: коньяк чи будь-який лікер за смаком лимонний сік/вода 1 ст.л. цукру Все змішати, щоб вийшло приблизно ½-2/3 склянки рідини. Будь-які свіжі чи заморожені ягоди /фрукти за смаком (у мене, наприклад, заморожені вишні та полуниця) Збирання трайфла: 1. Порізати фунтовий пиріг кубиками (2х2см). Половину кубиків викласти в посудину, у якій збираєте трайфл. Полити алкогольно-лимонним сиропом. 2. По краях викласти ягоди (половину). 3. Викласти половину пудингу. 4. Викладаємо решту кубиків пирога, обмакуючи кожний шматочок в алкогольний сироп. 5. Викласти по краях ягоди (залишивши для оздоблення). Соком, що виділився з фруктів, полити трайфл. 6. Полити карамельним соусом. 7. Викласти рештки пудингу. 8. Після цього прикрашаємо, як підказує ваша фантазія. 9. Поставити трайфл в холодильник на 8 годин.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 25/03/2011, 11:56 | Сообщение # 34 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ванільний фунтовий пиріг Велика форма з отвором, 25 см діаметр 2 склянки цукру 226 г вершкового масла, м’якого 5 яєць 2 ч.л. ванільного екстракту 3 склянки борошна 1 ч.л. розпушувача 1 склянка молока 2 ст.л. сметани, з гіркою Розігріти духовку до 175-180° Ц. Змішати масло, цукор, яйця і ваніль. Збивати на маленькій швидкості, щоб усі інгредієнти добре змішалися. Тепер збивати на великій швидкості 5 хвилин. Просіяти борошно з розпушувачем. Додати до основної маси частинами, чергуючи, борошно і молоко (додайте сметану, коли будете вливати молоко), починаючи і закінчуючи борошном. Добре збивати після кожного додавання. Змазати форму маслом и присипати борошном. Вилити тісто в форму. Випікати 65-75 хвилин, поки зубочистка чи скалочка, встромлена в центр пирога, не буде сухою. Залишити вистигати в формі 15 хвилин, потім перегорнути на блюдо. Я дійсно люблю ценй десерт, тому що неклопіткий у приготуванні, дає необмежений простір для фантазії, адже можна використовувати будь-які фрукти і ягоди. І коли гостей небагато, то я люблю подавати його ось так: Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 25/03/2011, 12:13 | Сообщение # 35 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Наталю,як ти нас балуєш ось такими своїми шикарними рецептами.Прямо після зимової сплячки- кусочок літа у тебе на сторінці.Все яскраве,фруктове та смачне.А твої фотографії то мене зводять з розуму. Дякую за НЕПЕРЕВЕРШЕНІ СМАКОЙЛИКИ!!!! Наталочко у темі Каталоги мусиш добавити нову тему "Каталог від талочки" і зробити каталог.Якщо незможеш то я допоможу.Але створити мусиш сама бо потім не зможеш редагувати(якщо я його тобі створю)
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: П`ятниця, 25/03/2011, 12:16 | Сообщение # 36 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Talochka, я вже поцупила один фужер зі смакотою Quote (Talochka) Джазовий Трайфл
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 25/03/2011, 14:26 | Сообщение # 37 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Quote (ir71) Дякую за НЕПЕРЕВЕРШЕНІ СМАКОЙЛИКИ!!!! Іруся, а я дякую за те, що дала мені можливість ділитися ними з вами! Сподіваюсь, що рецепти пригодяться нашим господинькам. З каталогом нібито впоралась. Якщо щось не так, то ти мені пиши. Quote (Зоряна9810) я вже поцупила один фужер зі смакотою То я ж для того їх і ставила.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Ira | Дата: П`ятниця, 25/03/2011, 16:27 | Сообщение # 38 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| Talochka, молодець я захоплююсь твоїм талантом
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 25/03/2011, 16:41 | Сообщение # 39 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ira, дякую! Щоб не відкладати у довгу скриню, виконую Таніне Pavluk прохання. Джем з баклажанів Інгредієнти: 1,5 кг баклажанів 450 мл води 450 г цукру паличка кориці ([i]я брала мелену) трохи мускатного горіха 20-30 г свіжого імбиру, натерти 5-6 гвоздик сік лимона [/i] Приготування: Баклажани очистити від шкірки і нарізати невеликими шматочками. В каструлі закип’ятити воду з цукром, додати прянощі і баклажани. Варити, іноді помішуючи, приблизно годину після закипання. Гвоздику і корицю вийняти. Вмішати лимонний сік і перетворити на пюре в блендері. Розкласти по стерилізованих банках, дати повністю охолонути і закупорити. Я люблю всякі незвичні джеми, і баклажановий мені теж сподобався. Щоправда у мене вийшов не зовсім джем, бо я навмисне не збивала його в блендері. В процесі варіння він і так практично перетворився в пюре, а ті маленькі шматочки, які повністю не розварилися, мені захотілося так і лишити. Єдине, що я порадила б, то це баклажанові кубики перед варінням трохи промити, щоб позбавити їх від насіння. Або мабуть ще краще (і простіше) використовувати маленькі, молоденькі баклажани, в яких майже немає зернят. Я робила на пробу невелику баночку, яку не закатувала, а зберігала в холодильнику. Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 25/03/2011, 16:46 | Сообщение # 40 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| В такій посудині джем з баклажанів перетворюється в щось таке цікаве,апетитне.Я б подумала що це якесь грушеве варення.Цікавий рецепт.Теж собі перепишу,восени пригодиться.Дякую!!!
|
|
| |
stina | Дата: Субота, 26/03/2011, 10:28 | Сообщение # 41 |
Віват кухар!!!
Группа: файна газдиня
Сообщений: 358
Статус: Offline
| Цікаві десерти і в подавані оригінальні.
Мене звати Людмила!
|
|
| |
оксанка | Дата: Субота, 26/03/2011, 11:59 | Сообщение # 42 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Talochka, Все просто по-суперськи!!!
|
|
| |
Оленка14 | Дата: Субота, 26/03/2011, 16:45 | Сообщение # 43 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 526
Статус: Offline
| Талочка все таке смачне, все таке файне, я б отой джазовий трайфл підгорнула б весь до себе!
|
|
| |
Pavluk | Дата: Неділя, 27/03/2011, 17:57 | Сообщение # 44 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
| Talochka, Quote (Talochka) Джем з баклажанів Дякую!!! Ото вже здивую свою маму. Вона в мене баклажаноман
|
|
| |
ксенія | Дата: Неділя, 27/03/2011, 20:46 | Сообщение # 45 |
кулінар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 99
Статус: Offline
| Talochka, все таке оригінальне .Велике дякую за рецепти і бажаю нескінченного натхнення .
|
|
| |
|