В гості до Ірини
 Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки - Сторінка 3 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Talochka  
Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
ir71Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
smile

Каталог


 
цукеро4каДата: Четвер, 24/03/2011, 15:21 | Сообщение # 31
Віват кухар!!!
Группа: Відвідувач
Сообщений: 362
Статус: Offline
Talochka, дякую за рецепт обов"язково буду його пекти. good

Красива жінка для очей-рай, для душі - пекло, для кишені - чистилище

Я Таня

 
PavlukДата: Четвер, 24/03/2011, 18:00 | Сообщение # 32
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
Щось я не дуже уважно читала про Рюмерський пиріг. Talochka, напиши рецепт варення з баклажанів, або тицьніть мене в нього хтось. Моя мама просто шаленіє від всього баклажанного, попробую її здивувати в сезон овочів smile



Сообщение отредактировал Pavluk - Четвер, 24/03/2011, 18:02
 
TalochkaДата: П`ятниця, 25/03/2011, 11:56 | Сообщение # 33
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Quote (Pavluk)
Talochka, напиши рецепт варення з баклажанів

Танюш, обов'язково напишу, тільки трошки згодом. А поки що хочу поділитися іншим рецептом, а саме рецептом трайфла.

Трайфл - це старовинний англійський десерт, котрий успішно дожив до наших днів з 18 століття! Не дивно – адже він дуже смачний! Подавати його можна як у великій формі, так і порційно. І використовувати Ваші улюблені ягоди і фрукти! Окрім того, що трайфл дуже ефектно виглядає (особливо у скляній формі) і дуже смачний, він ще й досить простий у приготуванні. У різних джерелах зустрічаються різні рецепти трайфла, але у його основі вологі, просочені шматочки бисквіта, ягоди, фрукти, здобрені пудингом/ ванільним кремом/вершками. Цей десерт, у незвичній подачі, завжди користуватиметься успіхом у ваших гостей. Я пропоную вам рецепт, який готувала уже не раз, і так як знайшла його на jazzedcook.com, то називається він

Джазовий Трайфл

Нам потрібно:

1/2 фунтового пирога
(рецепт фунтового пирога нижче)

Карамельний соус

1/2 склянки вершків
1/2 склянки вершкового масла
(порізати маленькими шматочками)
1/2 склянки коричневого цукру
Змішати і нагрівати на повільному вогні до розчинення масла, постійно помішуючи. Довести до кипіння і готувати на маленькому вогні, не мішаючи, хвилин 5, поки злегка не загусне. Зняти з вогню, перелити в мисочку і поставити в холодильник на 1 годину.

Ванільний пудинг

1 упаковку ванільного пудингу приготувати згідно з інструкцією на упаковці або слідуючи такому рецепту:
В ¼ склянки молока (від загальної кількості 500 мл) всипати упаковку пудингу і розмішати до розчинення. Решту молока довести до кипіння з 1 ч.л. вершкового масла. Вмішати розчинений пудинг у гаряче молоко і поварити, постійно помішуючи, близько 1 хвилини, поки не загусне.
Перелити в середню мищину і поставити в холодильник на 1 годину.

Просочування:
коньяк чи будь-який лікер за смаком
лимонний сік/вода
1 ст.л. цукру

Все змішати, щоб вийшло приблизно ½-2/3 склянки рідини.

Будь-які свіжі чи заморожені ягоди /фрукти за смаком (у мене, наприклад, заморожені вишні та полуниця)

Збирання трайфла:
1. Порізати фунтовий пиріг кубиками (2х2см). Половину кубиків викласти в посудину, у якій збираєте трайфл. Полити алкогольно-лимонним сиропом.
2. По краях викласти ягоди (половину).
3. Викласти половину пудингу.
4. Викладаємо решту кубиків пирога, обмакуючи кожний шматочок в алкогольний сироп.
5. Викласти по краях ягоди (залишивши для оздоблення). Соком, що виділився з фруктів, полити трайфл.
6. Полити карамельним соусом.
7. Викласти рештки пудингу.
8. Після цього прикрашаємо, як підказує ваша фантазія.
9. Поставити трайфл в холодильник на 8 годин.


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
TalochkaДата: П`ятниця, 25/03/2011, 11:56 | Сообщение # 34
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Ванільний фунтовий пиріг

Велика форма з отвором, 25 см діаметр
2 склянки цукру
226 г вершкового масла, м’якого
5 яєць
2 ч.л. ванільного екстракту
3 склянки борошна
1 ч.л. розпушувача
1 склянка молока
2 ст.л. сметани, з гіркою

Розігріти духовку до 175-180° Ц.
Змішати масло, цукор, яйця і ваніль. Збивати на маленькій швидкості, щоб усі інгредієнти добре змішалися. Тепер збивати на великій швидкості 5 хвилин.
Просіяти борошно з розпушувачем. Додати до основної маси частинами, чергуючи, борошно і молоко (додайте сметану, коли будете вливати молоко), починаючи і закінчуючи борошном.
Добре збивати після кожного додавання.
Змазати форму маслом и присипати борошном. Вилити тісто в форму. Випікати 65-75 хвилин, поки зубочистка чи скалочка, встромлена в центр пирога, не буде сухою.
Залишити вистигати в формі 15 хвилин, потім перегорнути на блюдо.

Я дійсно люблю ценй десерт, тому що неклопіткий у приготуванні, дає необмежений простір для фантазії, адже можна використовувати будь-які фрукти і ягоди. І коли гостей небагато, то я люблю подавати його ось так:

Смачного! smile


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
ir71Дата: П`ятниця, 25/03/2011, 12:13 | Сообщение # 35
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Наталю,як ти нас балуєш ось такими своїми шикарними рецептами.Прямо після зимової сплячки- кусочок літа у тебе на сторінці.Все яскраве,фруктове та смачне.А твої фотографії то мене зводять з розуму. surprised Дякую за НЕПЕРЕВЕРШЕНІ СМАКОЙЛИКИ!!!!

Наталочко у темі Каталоги мусиш добавити нову тему "Каталог від талочки" і зробити каталог.Якщо незможеш то я допоможу.Але створити мусиш сама бо потім не зможеш редагувати(якщо я його тобі створю)


 
Зоряна9810Дата: П`ятниця, 25/03/2011, 12:16 | Сообщение # 36
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Talochka, я вже поцупила один фужер зі смакотою
Quote (Talochka)
Джазовий Трайфл


 
TalochkaДата: П`ятниця, 25/03/2011, 14:26 | Сообщение # 37
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Quote (ir71)
Дякую за НЕПЕРЕВЕРШЕНІ СМАКОЙЛИКИ!!!!

Іруся, а я дякую за те, що дала мені можливість ділитися ними з вами! Сподіваюсь, що рецепти пригодяться нашим господинькам. smile

З каталогом нібито впоралась. Якщо щось не так, то ти мені пиши. wink

Quote (Зоряна9810)
я вже поцупила один фужер зі смакотою

То я ж для того їх і ставила. biggrin


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
IraДата: П`ятниця, 25/03/2011, 16:27 | Сообщение # 38
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
Talochka, молодець я захоплююсь твоїм талантом surprised surprised surprised surprised

 
TalochkaДата: П`ятниця, 25/03/2011, 16:41 | Сообщение # 39
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Ira, дякую!
Щоб не відкладати у довгу скриню, виконую Таніне Pavluk прохання. biggrin

Джем з баклажанів

Інгредієнти:
1,5 кг баклажанів
450 мл води
450 г цукру
паличка кориці ([i]я брала мелену
)
трохи мускатного горіха
20-30 г свіжого імбиру, натерти
5-6 гвоздик
сік лимона
[/i]

Приготування:
Баклажани очистити від шкірки і нарізати невеликими шматочками. В каструлі закип’ятити воду з цукром, додати прянощі і баклажани. Варити, іноді помішуючи, приблизно годину після закипання. Гвоздику і корицю вийняти.
Вмішати лимонний сік і перетворити на пюре в блендері.
Розкласти по стерилізованих банках, дати повністю охолонути і закупорити.

Я люблю всякі незвичні джеми, і баклажановий мені теж сподобався. Щоправда у мене вийшов не зовсім джем, бо я навмисне не збивала його в блендері. В процесі варіння він і так практично перетворився в пюре, а ті маленькі шматочки, які повністю не розварилися, мені захотілося так і лишити. Єдине, що я порадила б, то це баклажанові кубики перед варінням трохи промити, щоб позбавити їх від насіння. Або мабуть ще краще (і простіше) використовувати маленькі, молоденькі баклажани, в яких майже немає зернят.
Я робила на пробу невелику баночку, яку не закатувала, а зберігала в холодильнику.
Смачного! biggrin


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
ir71Дата: П`ятниця, 25/03/2011, 16:46 | Сообщение # 40
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Quote (Talochka)
Джем з баклажанів


В такій посудині джем з баклажанів перетворюється в щось таке цікаве,апетитне.Я б подумала що це якесь грушеве варення.Цікавий рецепт.Теж собі перепишу,восени пригодиться.Дякую!!!


 
stinaДата: Субота, 26/03/2011, 10:28 | Сообщение # 41
Віват кухар!!!
Группа: файна газдиня
Сообщений: 358
Статус: Offline
Цікаві десерти і в подавані оригінальні. good

Мене звати Людмила!
 
оксанкаДата: Субота, 26/03/2011, 11:59 | Сообщение # 42
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Talochka, Все просто по-суперськи!!!

 
Оленка14Дата: Субота, 26/03/2011, 16:45 | Сообщение # 43
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 526
Статус: Offline
Талочка все таке смачне, все таке файне, я б отой джазовий трайфл підгорнула б весь до себе! happy smile
 
PavlukДата: Неділя, 27/03/2011, 17:57 | Сообщение # 44
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
Talochka,
Quote (Talochka)
Джем з баклажанів

Дякую!!! Ото вже здивую свою маму. Вона в мене баклажаноман happy


 
ксеніяДата: Неділя, 27/03/2011, 20:46 | Сообщение # 45
кулінар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 99
Статус: Offline
Talochka, все таке оригінальне .Велике дякую за рецепти і бажаю нескінченного натхнення .
 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024