Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
оксанка | Дата: Неділя, 27/03/2011, 21:50 | Сообщение # 46 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Talochka, Ну все смачнюче!!!!!!!!!! Ще й з подачею інформації,що блюдо означає...це дуже цікаво
|
|
| |
Яринка-1 | Дата: Понеділок, 28/03/2011, 09:30 | Сообщение # 47 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Quote (Talochka) Джем з баклажанів Дякую за рецепт,мене пригощали таким джемом,мені він сподобався.
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Понеділок, 28/03/2011, 13:59 | Сообщение # 48 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Quote (Talochka) Джем з баклажанів наскільки я люблю баклажани а такого дива ще не їла. Але думаю що в цьому році вже попробую. Дякую за рецепт Наталю.
|
|
| |
Марія | Дата: Понеділок, 28/03/2011, 14:27 | Сообщение # 49 |
кулінар
Группа: Особливі
Сообщений: 64
Статус: Offline
| Talochka вітаю тебе з відкритям нової теми, твої рецепти дуже цікави, а фотографії просто супер!!!
|
|
| |
Talochka | Дата: Понеділок, 28/03/2011, 16:59 | Сообщение # 50 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| ir71, stina, оксанка, Оленка14, ксенія, дякую вам усім! Такі приємні відгуки надзвичайно надихають мене! Quote (Pavluk) Ото вже здивую свою маму. Танюш, восени напишеш, чи сподобалось мамі-баклажаноману. Quote (оксанка) Ще й з подачею інформації,що блюдо означає...це дуже цікаво Оксанко, я сама дуже люблю різні історії, пов'язані з історією, назвами блюд, тому охоче буду ділитися з вами. Quote (Яринка-1) мене пригощали таким джемом,мені він сподобався. Яринко, значить не боятимешся і сама приготувати. Quote (Зоряна9810) наскільки я люблю баклажани а такого дива ще не їла. От і я в першу чергу заради цікавості спробувала. Марія, щиро дякую за вітання і теплі слова!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 29/03/2011, 13:18 | Сообщение # 51 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Курка "Сань-бей" Для цього рецепту я брала гомілки, але можна використовувати і інші частини курки. Ця страва, яка з’явилась на півдні Китаю, набула особливого поширення на о. Тайвань. Кажуть, що немає такого ресторану тайваньської кухні, який би не пропонував у своєму меню цю курку. Назва страви перекладається "три чашки" и пояснюється тим, що при приготуванні цієї курки використовується по 1 чашці трьох головних інгредієнтів: кунжутної олії, соєвого соусу і рисового вина. Звичайно, не обов’язково лити по цілій склянці, головне - використовувати рівну кількість цих трьох головних компонентів. Так само, як і в більшості китайських страв, тут використовується часник і свіжий имбир. Різні варіації цієї страви пропонують додавання за смаком гострого червоного перцю (сушеного чи свіжого), болгарського перцю, зеленої цибулі. Незалежно від варіацій курочка виходить смачною і просоченою цікавим соусом! Нам знадобиться: • 600 г курки* • 3 ст. л. кунжутної олії (у мене 2 ст. л. олії грецького горіха і 1 ст.л. соняшникової) • 3 ст. л. соєвого соусу • 3 ст. л. рисового вина (я використовувала біле сухе) • 6 зубчиків часнику • 1 шматочок свіжого імбиру (3-5 см) • 1 гостра сушена перчина • 1-2 ст. л. цукру • кілька листочків базиліку (не давала) • пара пір’їн зеленої цибулі • пара столових ложок води * Незважаючи на те, що у мене було всього 3 гомілки, соусу я робила на повну порцію. Так що на 600 г курки я раджу норму соусу збільшити вдвічі. Рис з цим соусом - дуже смачно! 1. Спочатку підготуйте продукти. Якщо у вас ціла курка, разділіть її на невеликі шматки. Часник та імбир почистіть і поріжте пластинками. Гострий перець поріжте смужками, видаліть насіння. Зелену цибулю поріжте навскоси. 2. У сковороді (бажано воці) розігрійте кунжутну олію. Додайте в сковороду часник, імбир і гострий перець, обсмажуйте на сильному вогні кілька хвилин. 3. Додайте курку і обсмажуйте до золотистого кольору. Влийте вино, соєвий соус, воду і цукор. Перемішайте, накрийте кришкою і готуйте курку в соусі 6-8 хв. 4. Далі зменшіть вогонь, додайте цибулю і базилік, відкрийте кришку і готуйте на повільному вогні до тих пір, поки соус не випарується на 80-90 відсотків, періодично помішуючи. За цей час курка повинна повністю просочитися соусом і покритися ним. Китайські повари описують цей стан, як майже підгорілий, коли весь соус майже випарувався. 5. Подавайте с рисом. Смачного! Джерело: ЖЖ Евгенії Клюкової
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
оксанка | Дата: Вівторок, 29/03/2011, 13:50 | Сообщение # 52 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Talochka, І знову здивування!!! Дякую!!! МОЛОДЧИНА!!!!!!!!!!!!!!
|
|
| |
Улянка | Дата: Вівторок, 29/03/2011, 14:10 | Сообщение # 53 |
Віват кухар!!!
Группа: Відвідувач
Сообщений: 474
Статус: Offline
| Talochka, КЛАС!!!
s
|
|
| |
Talochka | Дата: Середа, 30/03/2011, 17:37 | Сообщение # 54 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| оксанка, Улянка, щиро дякую! Про цей торт я уже згадувала у нашій новорічній темі, але вирішила все-таки оформити його окремо у цій темі, додавши рецепт. Торт з яєчним лікером «Адвокат» Зразу напишу, що торт виходить недешевий, але іноді, коли вам захочеться вразити своїх гостей чимось вишуканим, або можливо комусь трапиться в подарунок пляшка голландського лікеру "Адвокат", то я все-таки радила б вам спекти цей тортик. Це підвищить вашу "самооцінку кондитера" , тому що торт в принципі великої майстерності не вимагає, проте виглядає, як з дорогої кондитерської. Тим паче, що він ще і смачний. Взагалі я, за звичай, зі скрипом серця пускаю у випічку (чи інші страви) ті інгредієнти, котрими люблю насолоджуватись і самими по собі (зараз ви мене сприймете за пиячку , але трішки «Адвоката», «Бейліса» чи «Піна Колади» з льодом – це для мене шматочок насолоди). Так от тим не менше цей торт я пекла уже 2 рази. Як пише автор, лікер "Адвокат" можна замінити і іншим вершковим лікером, але я б рекомендувала все-таки брати якийсь яєчний лікер, так як саме він дає красивий жовтий колір. Інгредієнти: ваш улюблений бісквіт з какао* (приготовлений у формі розміром 26 см) вафельні трубочки в шоколадній глазурі** Перший шар: 500 мл вершків для збивання (30 – 36%) 300 мл лікеру "Адвокат" (чи іншого вершкового лікеру) 100 г масла*** 100 г цукрової пудри 3 ч. ложки желатину Другий шар: 150 мл лікеру "Адвокат" (чи іншого вершкового лікеру) 1,5 ч. ложки желатину Приготування: Перший шар: 1. У роз’ємній формі по краю бісквіта викладаємо вафлі. 2. Розм’якшене масло збити з цукром, під кінець додати лікер. 3. В окремій посудині збити вершки. 4. Розчинити желатин у невеликій кількості води, змішати з маслом і поступово додати до збитих вершків, весь час помішуючи. 5. Перелити готову масу в форму з бісквітом і поставити в холодильник для застигання (приблизно 2-3 години). Другий шар: Розчинити желатин у невеликій кількості теплої води, змішати з лікером і залити сумішшю торт. Поставити в холодильник на годину. Автор: Krystyna9 * Бісквіт я пекла ось по цьому рецепту: 3 яйця (білки і жовтки окремо) 3/4 склянки цукру 1/2 склянки борошна 1 ст. ложка (с гіркою) порошку какао 1 ч. ложка пекарського порошку 1 ч. ложка оцту дрібка солі ** У нас не продають вафельні трубочки в шоколадній глазурі, тому я сама занурювала половину трубочок у розтоплений шоколад; *** У перший шар масло не додавала (калорій там і без того вистачає ) Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Леся | Дата: Середа, 30/03/2011, 19:45 | Сообщение # 55 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| А виглядає дуже апетитно !!! То що смачно,то точно!!!
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 30/03/2011, 19:55 | Сообщение # 56 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Quote (Talochka) Торт з яєчним лікером «Адвокат» Я дуже багато чула про цей торт і рецепти вичитувала,але якось мені час до нього ще мабуть не дійшов.Напевно тепер після витвору Наталочки може і я спробую.Дякую за рецепт!!!він у тебе з розуму кого хоч зведе.Апетитний до нестями!!!
|
|
| |
оксанка | Дата: Середа, 30/03/2011, 21:44 | Сообщение # 57 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Talochka, Як гарно все розписала!!!! Дякую !!! Дивуй нас і надалі!!! Це для ТЕБЕ!!!
|
|
| |
Наталонька | Дата: Середа, 30/03/2011, 22:40 | Сообщение # 58 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 625
Статус: Offline
| Talochka, Зовнішній вигляд, манера подачі цього торта вражають і фантазію, і смакові рецептори, всіх, хто має можливість його бачити. Цікаво, як на таку красу реагують ті, хто це має коштувати.
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Четвер, 31/03/2011, 11:09 | Сообщение # 59 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Talochka, це тобі за чудові, а основне практичні рецепти...
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 31/03/2011, 12:21 | Сообщение # 60 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Лесю, Quote (ir71) але якось мені час до нього ще мабуть не дійшов. Та з твоїм ледь не серійним випуском тортів, кожен з яких є набагато більш трудоємким і справжнім витвором, я взагалі не знаю, як ти ще щось готувати встигаєш. А як дійдуть руки, то з твоєю майстерністю він у тебе вийде ще гарнішим. оксанка, дякую за зворушливу троянду! Quote (оксанка) Дивуй нас і надалі!!! Буду старатись! Наталонько, дякую! Quote (Наталонька) Цікаво, як на таку красу реагують ті, хто це має коштувати. Куштують і насолоджуються!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
|