Важко ковтаю слину....але у нас капуста ще дорога а зі старої думаю такої смакоти не вийде.Наталю твій рецепт переїхав до мене у блокнот.Ну дуже вже смачні фотографії.
треба йти щось попоїсти бо зараз захлиснуся слиною
але у нас капуста ще дорога а зі старої думаю такої смакоти не вийде.
Та й у нас ще дорога, але я навмисно завчасно поставила рецепт, щоб, коли вже розпочнеться сезон молодої капусти, то наші дівчата були "озброєні" рецептами. Ірусь,
Я на попередній сторінці нашій Оксанці персонально імбирні цукати в ложечці висилала , то тепер тобі так само ось цей віртуальний шматок пирога :
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Дата: П`ятниця, 15/04/2011, 15:08 | Сообщение # 79
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Дівчатонька, а у мене знову випічка з капусто, тльки цього разу маленькі пиріжечки.
Пиріжки с капустою
Інгредієнти (прибл. на 30 шт.): 250 г борошна 100 г вершкового масла 125 мл кефіру 1 яйце 1 ч.л. розпушувача о,5 ч.л. солі
Hачинка: невеликий міцний качан капусти квашена капуста 1 скл. молока 1 цибулина 3 відварених яйця сіль і чорний мелений перець за смаком лавровий лист свіжа петрушка
Приготування:
Просіяти борошно в миску разом з розпушувачем. Яйце злегка збити з сіллю. Додати яєчну суміш до борошна, додати м’яке вершкове масло, кефір. Замісити тісто. Обгорнути плівкою і покласти в холодильник на 1 годину.
За цей час приготувати начинку. Я нашинкувала капусту, посипала сіллю і перетерла руками. Поставила на вогонь каструльку з молоком і, коли закипіло, додала капусту. Тушкувала, помішуючи, до м’якості (молоко увібралось капустою) - міру м’якості можете варіювати за власним смаком, але занадто розварювати не варто. Зняла капусту з вогню і перемішала її з невеликою кількістю квашеної. Після цього у сковороді нагріла вершкове масло і олію і додала дрібно нарізану цибулю. Коли вона стала прозорою і трохи підрум’янилась, додала суміш капусти і лавровий лист. Недовго обсмажувала при помішуванні, заправила сіллю і чорним перцем. Зняла сковороду з вогню. Коли трохи охололо, додала порізані яйця. Начинка готова.
Тісто дістати з холодильника і розділити на 2 частини. З кожної частини розкатати круг. Склянкою вирізати однакові кружки. Покласти начинку на кожен кружок. Заліпити краї пиріжків. Викласти на бляшку, застелену пергаментним папером. Збити злегка яйце і пензликом змазати кожний пиріжок. Випікати у попередньо розігрітій духовці до зарум’янення.
Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Дата: П`ятниця, 15/04/2011, 15:37 | Сообщение # 81
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Наталю,ти нас так балуєш своєю випічкою,то пироги то пиріжки....А перед фото і встояти неможливо.Рецепти всі звабливі,цікаві ,так і хочеться бігти і щось собі пекти.Та ось трохи утримуюся від випічок та мучного бо лишня вага вже дає добре про себе знати,а літо скоро Та думаю що всі твої рецепти не будуть по увагою.Величезне дякую тобі за цю смакоту і красоту!!!!
Дата: П`ятниця, 15/04/2011, 15:52 | Сообщение # 82
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Улянко, дякую! Пригощайся на здоров'я! ir71 Ірусю, дякую за такі слова!
Quote
Та ось трохи утримуюся від випічок та мучного...
Та і я з цієї ж причини готую менше, ніж готілось би!
Сила волі, щоб втриматися, останнім часом підкачує.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Дата: Понеділок, 18/04/2011, 17:47 | Сообщение # 84
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
LILEJA Дякую, Лілечко! "Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Antalia Аню, дякую! "Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Дівчатонька, я знову з печивом. І знову майже з імбирним , але не тільки. Це печиво для любителів прянощів - кориці, гвоздики, імбиря... Воно невелике за розміром і дуже хрумке.
Пряне печиво (Gingersnap Cookies)
на 70 шт. 280 гр борошна 1 ч. л. пекарського порошку 1/2 ч. л. соди 1 ч. л. молотої кориці 1/2 ч. л. молотого імбиря 1/4 ч. л. молотої гвоздики 1/4 ч. л. молотого кардамону 1/4 ч. л. молотого чорного перцю 1/4 ч. л. солі 200 гр цукру 170 гр рослинного жиру або 140 гр вершкового масла (я брала соняшникову олію) 60 мл (1/4 чашки) патоки 1/2 ч. л. апельсинової цедри 1 яйце Цукор
Прогріти духовку до 190°C. Застелити пергаментом бляшку.
У великій мисці збити міксером цукор і жир (масло). Додати патоку, яйце і цедру; добре збити.
В мисці змішати сухі інгредієнти. З’єднати сухі і рідкі інгредієнти і збити до однорідної маси. (Якщо використовуєте масло, то потрібно поставити тісто на 1 год в холодильник для застигання. Тісто повинне бути не липким і легко скочуватися в кульки.)
На тарілку насипати цукор. Скатати з тіста кульки розміром 2,5-3 см, обваляти в цукрі і викласти на приготовлену бляшку на відстані 5 см. Випікати 10-12 хвилин; края печива повинні запектися, а серединка лишиться дещо вологою і потріскається.
Остудити печиво на бляшці 3 хвилини, а потому перекласти на решітку до повного охолонення. Вихолонувши, печиво стане хрумким.
Мої коментарі:печиво мені дуже-предуже сподобалося. Я давно шукала рецепт хрумкого пряного печива – і це саме воно. Цікаво, що коло воно ще не охололо і було трішки в’язким всередині, то мені смак був подібний до свіжого магазинного вівсяного печива. Рекомендую! Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
З радістю! "Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя