Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
Рося | Дата: П`ятниця, 06/05/2011, 14:39 | Сообщение # 106 |
Гурман
Группа: Своя людина
Сообщений: 107
Статус: Offline
| Quote (Talochka) Лимонний кекс на кефірі Правду кажуть - не штука приготовити ще треба вміти подати! Кекс через монітор пахне лимоном! Смакота!!! Дякую за рецепт!
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 06/05/2011, 17:17 | Сообщение # 107 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| А ще мамі на день народження я пекла пиріг з марципаном. (Мама у мене дуже любить марципан ) Чесно кажучи, не знаю, чи варто писати рецепт, бо марципанової маси у нас, на жаль, не продають. Але якщо хтось розживеться марципаном, то "свистіть" - охоче поділюся рецептом.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 06/05/2011, 17:19 | Сообщение # 108 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Росечко, а тобі дякую за такі слова!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Леся | Дата: П`ятниця, 06/05/2011, 17:49 | Сообщение # 109 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Talochka, Ти як завжди на висоті,а те що рідко то нічого страшного .Потім все відшкодуєш.
|
|
| |
Рося | Дата: П`ятниця, 06/05/2011, 20:35 | Сообщение # 110 |
Гурман
Группа: Своя людина
Сообщений: 107
Статус: Offline
| Quote (Talochka) пиріг з марципаном. Я, я,я хочу рецепт Люблю марципан,він продається в нас але дуже дорогий, я сама роблю!
|
|
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 06/05/2011, 22:04 | Сообщение # 111 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Quote (Talochka) Лимонний кекс на кефірі Це рецепт для мене!!!!дякую,Наталю.Я дуже люблю лимонну випічку,просто обожнюю запах і смак кислинки лимона у коржі.
|
|
| | | |
Talochka | Дата: Середа, 11/05/2011, 15:45 | Сообщение # 114 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Леся, дякую! Quote (Леся) Потім все відшкодуєш. Домовились! Quote (Рося) ...я сама роблю! Ольчику, ти і герой! У такому разі звичайно поставлю рецепт! Quote (ir71) Це рецепт для мене!!!!...Я дуже люблю лимонну випічку Тоді мені вдвічі приємніше! оксанка, zoo Дякую, Танюшо!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Середа, 11/05/2011, 18:28 | Сообщение # 115 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| На вихідних готувала смачну рибку. Ще б пак, сьомга і сама по собі смачна , і щоб її приготувати, чесно кажучи, і великої майстерності не треба . Та все ж напишу рецепт, бо соус доповнив її просто ідеально. Сьомга в томатно-кокосовому cоусі на 4 порції: 600 г філе свіжої сьомги (у мене був стейк) 1-2 цибулини 3 зубчики часнику 1 чилі (не додавала) 2 солодких перці (не додавала) 600 г помідорів (я брала консервовані з банки) мелений чорний перець сіль 3 ст. л. олії 1 ч. л. тмину 1/2 ч. л. меленого коріандру 2 ч. л. куркуми 200 мл консервованого кокосового молока Рибу розділити на 4 порції. Цибулю і часник дрібно нарізати. Солодкий перець і чилі вимити, видалити серцевину і нарізати. Помідори надрізати хрест-навхрест, залити на 30 секунд окропом, облити холодною водою, зняти шкірочку і нарізати шматочками. Розігріти на сковороді олію і смажити сьомгу по 3 хвилини з кожного боку. Загорнути у фольгу і покласти в тепле місце. У сік на сковороді додати цибулю, часник, чилі і солодкий перець, приправити тмином, куркумою і коріандром. Тушкувати на невеликому вогні 2 хвилини, злегка помішуючи. Додати помідори і тушкувати 5 хвилин. Влити молоко, посолити, поперчити соус і тушкувати ще 2 хвилини. Сьомгу вийняти з фольги, покласти в сковороду із соусом, накрити кришкою і готувати на маленькому вогні ще 3-4 хвилини. На тарілки покласти спочатку томатно-кокосовий соус, зверху викласти філе сьомги. Готову страву можна посипати свіжою зеленню або подати із свіжим салатом. Смачного! Автор рецепта: Віка-LILLAYA
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Рося | Дата: Середа, 11/05/2011, 18:57 | Сообщение # 116 |
Гурман
Группа: Своя людина
Сообщений: 107
Статус: Offline
| Quote (Talochka) Сьомга в томатно-кокосовому cоусі Мама рідна чуть слюною не вдавилася, так захотілося тої смакоти хоч монітор гризи ! А ще з таким салатиком рядом!!! Дякую за рецепт!
Сообщение отредактировал Рося - Середа, 11/05/2011, 18:57 |
|
| |
Talochka | Дата: Середа, 11/05/2011, 19:19 | Сообщение # 117 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Оскільки з попереднього рецепту у мене лишилося кокосове молоко, то я вирішила приготувати бланманже. Бланманже з кокосовим молоком Милозвучне слово «бланманже» означає пудинг з молока, який згущується крохмалем. Приготувати бланманже дуже просто. Для цього вам знадобиться лишень запастися молоком (або вершками), крахмалем, цукром і ще - не пошкодуйте ароматизаторів (лимонна цедра, дрібка кардамону чи будь-який інший на ваш смак). Коли ж замість звичайного молока ви візьмете кокосове, то це додасть готовому пудингу трішки екзотичних ноток. Загальні пропорції інгредієнтів для бланманже такі: На одну частину молока потрібно взяти одну десяту (10%) частину крохмалю. Цукор і спеції - за смаком. Варто пам’ятати, що будь-які креми, що загущуються крахмалем, слід не тільки довести до кипіння, але й обов’язково прокип’ятити дві-три хвилини, щоб позбутися сируватого крохмального присмаку... На 2 порции вам потрібно: • 400 мл кокосового молока (1 банка) • 40 г кукурудзяного крахмалю (я брала картопляний) • 60 г цукру • 1 чл мигдального екстракту (чи будь-якого іншого ароматизатора) 1. 300 мл кокосового молока довести до кипіння разом з цукром на середньому вогні. Решту кокосового молока змішати з крахмалем до однорідної пасти. 2. Гаряче кокосове молоко влити в крохмальну суміш, перемішати і все разом перелити назад у ковшик. При безперервному помішуванні довести знову до кипіння і кип’ятити 2-3 хвилини. Суміш повинна стати дуже густою. 3. Зняти пудинг з вогню, додати ароматизатори, розмішати і розлити по формах. Охолодити спочатку при кімнатній температурі, а потім - в холодильнику, протягом кількох годин. Смачного! Дівчатонька, десерт незвичний і незвичайний, дуже ніжний на смак, проте дуже простий в приготуванні. Якщо знайдете кокосове молоко, то рекомендую спробувати приготувати. Я додавала мигдальну есенцію, а також лимонний сік. Щодо крохмалю, як написала в самому рецепті, я використовувала не кукурудзяний, а картопляний і ймовірно, що у картопляного крохмалю менша загущуюча здатність, тому його мабуть треба брати трошки більше. У всякому разі я спочатку вилила пудинг у силіконові формочки, але простоявши кілька годин в холодильнику, він у мене так і не загустів настільки, щоб я змогла вийняти його, зберігши форму. Інформацію про бланманже і сам рецепт я почерпнула в блозі Олени Козирєвої.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Середа, 11/05/2011, 19:25 | Сообщение # 118 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Рося, дякую! Рецепт, сама бачиш, нескладний, і ти легко зможеш приготувати. Єдине, що ціна на сьомгу/лосось дуже вже кусається , тому все-таки страва більше на свято (і не на велику компанію )
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Леся | Дата: Середа, 11/05/2011, 19:50 | Сообщение # 119 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Talochka, Хоч бери і не заходь у твою темку,як попадаю сюди відразу падаю в обморок від усієї цієї смакоти(це звісно жарт на рахунок не заходити сюди).Все , тримайте мене бо зараз зжеру монітор
|
|
| | |
|