Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 29/04/2011, 15:46 | Сообщение # 91 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| ТОРТ "ОПАЛЕ ЛИСТЯ" Рецепт надзвичайно простий, на вигляд торт – теж непоказний, але смак......щось у ньому є, що ностальгійно нагадує торти з дитинства. Адже іноді хочеться і чогось простого і непретензійного, правда ж? Для тіста: 6 шт. яєць 0,5 скл. цукру 0,5 скл. сметани 1 ч.л. розпушувача 2 скл. борошна Для крему: 700 мл густої сметани 200 - 300 мл згущеного молока Для фруктового просочування: 2 великих яблука кориця і ванільний цукор за смаком Приготування: Яйця збити з цукром. Додати сметану і просіяне з розпушувачем борошно. Все ретельно перемішати. Виходить тісто, як на оладки. Бляшку застелити пекарським папером (змастити маслом). Чайною ложкою викладати тісто маленькими кружечками. Випікати при температурі 200 градусів приблизно 7 -8 хвилин. Знімати відразу, поки м’які і гарячі. З яблук видалити серцевину і спекти у мікрохвильовці (5 хвилин). Готові плоди розрізати навпіл, чайною ложечкою вибрати м’якоть, додати в яблучне пюре ванільний цукор і корицю за смаком. (Можна додати 2-3 ст.л. алкоголю.) Сметану із згущеним молоком перемішати. (Збивати марно, всеодно буде рідким.) Взяти глибоку миску, застелити харчовою плівкою. Кожну заготовку для торта обмакнути в яблучне пюре, потім у сметанний крем і викладати в миску. Кожний шар додатково поливати кремом. Залишки крему вилити на торт, затягнути верх плівкою і поставити торт в холодильник для просочування, краще на ніч. Перед подачею торт перевернути на блюдо, обсипати какао-порошком і прикрасити на свій смак. Автор: larissa1312 з форуму good-cook. Мої коментарі: • Для яблучного просочування я взяла заморожене яблучне пюре. Коли воно розтануло, то додала кориці та білого напівсолодкого вина – вийшла якраз потрібна консистенція для просочування. • У сметанний крем я всетаки додала желатину і трішки лимонного соку. • Скільки б ви не давали крему, він всеодно майже весь вбереться млинчиками-заготовками. Вони трохи розбухнуть і будуть м'якими та ніжними. Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 29/04/2011, 16:28 | Сообщение # 92 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Quote (Talochka) ТОРТ "ОПАЛЕ ЛИСТЯ" Назва звичайно бомбезна...відразу собі щось таке пізньо -осіннє уявила,але коли прочитала рецепт то і справді яблука -осінній фрукт.Наталочко,дякую за рецепт смачного тортика.Особливо приглянулися коржі для нього.Вони тонкі,але пухкі.ДЯКУЮ!!!!!
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 29/04/2011, 17:07 | Сообщение # 93 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| ir71, Ірусь, Звичайно після ваших Великодніх пляцків моє "ЛИСТЯ" надто вже убоге, але й такі торти мають право бути. І з власного досвіду помічала, що іноді традиційні простенькі тортики розходяться зі столу краще, ніж "мудрованi" з кондитерськими наворотами.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Улянка | Дата: П`ятниця, 29/04/2011, 17:15 | Сообщение # 94 |
Віват кухар!!!
Группа: Відвідувач
Сообщений: 474
Статус: Offline
| Talochka, знову чудовий рецепт! І дуууууже апетитно виглядає!!!!!!!!!!
s
|
|
| |
Рося | Дата: П`ятниця, 29/04/2011, 17:35 | Сообщение # 95 |
Гурман
Группа: Своя людина
Сообщений: 107
Статус: Offline
| Quote (Talochka) ТОРТ "ОПАЛЕ ЛИСТЯ" Ну як тут збережеш фігуру, коли ще одні нові пляцки не встигла попекти а тут знову новий і як бачу не менш смачний.Дякую за рецепт!!!
|
|
| |
Роксолана | Дата: П`ятниця, 29/04/2011, 18:50 | Сообщение # 96 |
набираюсь досвіду
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
| Talochka, Заходжу до вас на сторінку і не можу відірвати очей!А що ви пекли на свята?
я трохи нерозумна!
|
|
| |
Antalia | Дата: П`ятниця, 29/04/2011, 19:59 | Сообщение # 97 |
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
| Quote (Talochka) ТОРТ "ОПАЛЕ ЛИСТЯ" Наталочко, дякую за новий і дуже гарний тортик!!!
Сообщение отредактировал Antalia - П`ятниця, 29/04/2011, 20:03 |
|
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 29/04/2011, 20:12 | Сообщение # 98 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Quote (Talochka) простенькі тортики розходяться зі столу краще, ніж "мудрованi" з кондитерськими наворотами Цілком з тобою погоджуюся!!!!
|
|
| |
LILEJA | Дата: Субота, 30/04/2011, 03:14 | Сообщение # 99 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 1139
Статус: Offline
| Quote (Talochka) іноді хочеться і чогось простого і непретензійного Це правда. А геніальність - у простоті. Тортик просто супер і назва дуже гарна!
|
|
| |
Леся | Дата: Субота, 30/04/2011, 08:32 | Сообщение # 100 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Talochka, Ой ,Наталю,поки читала твій рецепт мало не вдавилася язиком і слюною.Вмійш ти нагнати нам апетиту.
|
|
| | |
Яринка-1 | Дата: Понеділок, 02/05/2011, 15:35 | Сообщение # 102 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
| Quote (Talochka) ТОРТ "ОПАЛЕ ЛИСТЯ" Дуже цікавий торт,при нагоді приготую,а зараз взяла собі в блокнот
|
|
| |
ромашка | Дата: Вівторок, 03/05/2011, 17:19 | Сообщение # 103 |
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 604
Статус: Offline
| Talochka, в тебе всі рецепти смачнючі, аж очі розбігаються,що ж впершу чергу попробувати. Натхнення, щоб продовжувала нас дивувати кулінарними творіннями.
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 06/05/2011, 13:01 | Сообщение # 104 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Улянка, Рося, Роксолана, Antalia, LILEJA, Леся, оксанка, Яринка-1, ромашка, Дорогі дівчатонька, ви не уявляєте, наскільки я вам всім вдячна за ваші такі теплі та приємні слова і побажання! Пробачте мене-поганку за те, що я останнім часом забіжу на форум, кину 1-2 рецепти і знову пропадаю. Заходити частіше зараз зовсім не вистачає часу. Ось і сьогодні я знову "наскоком". Покажу лише, що пекла на минулому тижні (якщо встигну, то з рецептом) Роксолана, ти питала, що я пекла на свята, то ось це "Зів'яле листя" (хоч торт і не надто святковий) і пекла, плюс сім'я замовила мій традиційний мокрий "Наполеон".
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 06/05/2011, 14:07 | Сообщение # 105 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Лимонний кекс на кефірі Кекс соковитий, вогкий і щільний, з тонким цитрусовим ароматом. Кефір в тісті можна замінити йогуртом, а я взагалі взяла кисле молоко. Також кекс можна їсти без просочування та глазурі. Щодо останньої, то я практично так і вчинила: зробила її десь буквально на дві ложки пудри, до того ж рідку і майже прозору (лише, щоб надати трохи блиску кексу). А от від просочування відмовлятися я б не радила – кекс з ним виходить вдвічі смачнішим. Інгредієнти: 1 1/2 склянки борошна, 2 ч.л. розпушувача, 1/2 ч.л. солі, 1 склянка кефіру, 1 склянка цукру, 1/2 склянки олії, 3 яйця, 1 пакетик ванільного цукру, 2 ч.л. лимонної цедри. Сироп: 1/3 склянки лимонного сока, 1/3 склянки цукру, 1 ст.л. чогось алкогольного (у мене було лимончелло). Глазур: 2/3 склянки цукрової пудри, 3 ст.л. лимонного соку У миску просійте борошно, розпушувач і сіль. В іншій мисці збийте разом кефір, цукор, яйця, лимонну цедру і ванільний цукор. Повільно вбийте сухі інгредієнти в мокрі. Влийте в тісто олію і добре перемішайте ложкою до однорідності. Тісто буде рідким, не хвилюйтеся, воно таким і повинне бути. Вилліть тісто в форму и випікайте приблизно 50 хвилин при 180°С або поки дерев’яна паличка, вставлена в центр кекса, не буде виходити чистою. Якщо форма у вас не силіконова (я впершее випробувала свою силіконову), то попередньо змастіть її маслом и присипте борошном. Поки кекс печеться, у маленькій кастрюльці змішайте сік, лікер і цукор для сиропу. Розігрійте і варіть, доки цукор повністю не розчиниться, і сироп не стане прозорим. Коли кекс спечеться, не виймаючи з форми, проткніть його тонкою паличкою у декількох місцях і залийте гарячий кекс сиропом. Дайте сиропу всочитися. Повністю остудіть кекс. Для глазурі змішайте цукрову пудру і лимонний сік. Покрийте охололий кекс глазур’ю. Нехай він трохи постоїть, після чого ви зможете насолоджуватися чудовим, ароматним кексом. Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
|