В гості до Ірини
 Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки - Сторінка 7 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Talochka  
Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
ir71Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
smile

Каталог


 
TalochkaДата: П`ятниця, 29/04/2011, 15:46 | Сообщение # 91
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
ТОРТ "ОПАЛЕ ЛИСТЯ"
Рецепт надзвичайно простий, на вигляд торт – теж непоказний, але смак......щось у ньому є, що ностальгійно нагадує торти з дитинства. Адже іноді хочеться і чогось простого і непретензійного, правда ж?

Для тіста:
6 шт. яєць
0,5 скл. цукру
0,5 скл. сметани
1 ч.л. розпушувача
2 скл. борошна


Для крему:

700 мл густої сметани
200 - 300 мл згущеного молока

Для фруктового просочування:
2 великих яблука
кориця і ванільний цукор за смаком

Приготування:
Яйця збити з цукром. Додати сметану і просіяне з розпушувачем борошно. Все ретельно перемішати. Виходить тісто, як на оладки.
Бляшку застелити пекарським папером (змастити маслом). Чайною ложкою викладати тісто маленькими кружечками.
Випікати при температурі 200 градусів приблизно 7 -8 хвилин. Знімати відразу, поки м’які і гарячі.

З яблук видалити серцевину і спекти у мікрохвильовці (5 хвилин). Готові плоди розрізати навпіл, чайною ложечкою вибрати м’якоть, додати в яблучне пюре ванільний цукор і корицю за смаком. (Можна додати 2-3 ст.л. алкоголю.)

Сметану із згущеним молоком перемішати. (Збивати марно, всеодно буде рідким.)

Взяти глибоку миску, застелити харчовою плівкою. Кожну заготовку для торта обмакнути в яблучне пюре, потім у сметанний крем і викладати в миску. Кожний шар додатково поливати кремом. Залишки крему вилити на торт, затягнути верх плівкою і поставити торт в холодильник для просочування, краще на ніч.
Перед подачею торт перевернути на блюдо, обсипати какао-порошком і прикрасити на свій смак.

Автор
: larissa1312 з форуму good-cook.

Мої коментарі:
• Для яблучного просочування я взяла заморожене яблучне пюре. Коли воно розтануло, то додала кориці та білого напівсолодкого вина – вийшла якраз потрібна консистенція для просочування.
• У сметанний крем я всетаки додала желатину і трішки лимонного соку.
• Скільки б ви не давали крему, він всеодно майже весь вбереться млинчиками-заготовками. Вони трохи розбухнуть і будуть м'якими та ніжними.

Смачного!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
ir71Дата: П`ятниця, 29/04/2011, 16:28 | Сообщение # 92
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Quote (Talochka)
ТОРТ "ОПАЛЕ ЛИСТЯ"

Назва звичайно бомбезна...відразу собі щось таке пізньо -осіннє уявила,але коли прочитала рецепт то і справді яблука -осінній фрукт.Наталочко,дякую за рецепт смачного тортика.Особливо приглянулися коржі для нього.Вони тонкі,але пухкі.ДЯКУЮ!!!!!


 
TalochkaДата: П`ятниця, 29/04/2011, 17:07 | Сообщение # 93
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
ir71, Ірусь,
Звичайно після ваших Великодніх пляцків моє "ЛИСТЯ" надто вже убоге, але й такі торти мають право бути. І з власного досвіду помічала, що іноді традиційні простенькі тортики розходяться зі столу краще, ніж "мудрованi" з кондитерськими наворотами. biggrin


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
УлянкаДата: П`ятниця, 29/04/2011, 17:15 | Сообщение # 94
Віват кухар!!!
Группа: Відвідувач
Сообщений: 474
Статус: Offline
Talochka, знову чудовий рецепт! І дуууууже апетитно виглядає!!!!!!!!!!

s
 
РосяДата: П`ятниця, 29/04/2011, 17:35 | Сообщение # 95
Гурман
Группа: Своя людина
Сообщений: 107
Статус: Offline
Quote (Talochka)
ТОРТ "ОПАЛЕ ЛИСТЯ"

Ну як тут збережеш фігуру, коли ще одні нові пляцки не встигла попекти а тут знову новий і як бачу не менш смачний.Дякую за рецепт!!!
flower


 
РоксоланаДата: П`ятниця, 29/04/2011, 18:50 | Сообщение # 96
Роксолана
набираюсь досвіду
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Talochka,
Заходжу до вас на сторінку і не можу відірвати очей!А що ви пекли на свята?


я трохи нерозумна!
 
AntaliaДата: П`ятниця, 29/04/2011, 19:59 | Сообщение # 97
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Quote (Talochka)
ТОРТ "ОПАЛЕ ЛИСТЯ"
Наталочко, дякую за новий і дуже гарний тортик!!!
Прикрепления: 1591564.gif (22.1 Kb)


Сообщение отредактировал Antalia - П`ятниця, 29/04/2011, 20:03
 
ir71Дата: П`ятниця, 29/04/2011, 20:12 | Сообщение # 98
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Quote (Talochka)
простенькі тортики розходяться зі столу краще, ніж "мудрованi" з кондитерськими наворотами

Цілком з тобою погоджуюся!!!!


 
LILEJAДата: Субота, 30/04/2011, 03:14 | Сообщение # 99
LILEJA
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 1139
Статус: Offline
Quote (Talochka)
іноді хочеться і чогось простого і непретензійного

Це правда. А геніальність - у простоті. Тортик просто супер і назва дуже гарна! applause


 
ЛесяДата: Субота, 30/04/2011, 08:32 | Сообщение # 100
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
Talochka, Ой ,Наталю,поки читала твій рецепт мало не вдавилася язиком і слюною.Вмійш ти нагнати нам апетиту. happy happy happy

 
оксанкаДата: Понеділок, 02/05/2011, 15:24 | Сообщение # 101
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Talochka, Ну як завжди!!! Прекрасно!!! applause applause applause applause applause
Дякую,за рецепт!!! Дісно просто і мабуть смачно!!! biggrin biggrin biggrin


 
Яринка-1Дата: Понеділок, 02/05/2011, 15:35 | Сообщение # 102
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Quote (Talochka)
ТОРТ "ОПАЛЕ ЛИСТЯ"

Дуже цікавий торт,при нагоді приготую,а зараз взяла собі в блокнот

 
ромашкаДата: Вівторок, 03/05/2011, 17:19 | Сообщение # 103
ромашка
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 604
Статус: Offline
Talochka, в тебе всі рецепти смачнючі, аж очі розбігаються,що ж впершу чергу попробувати. Натхнення, щоб продовжувала нас дивувати кулінарними творіннями.
 
TalochkaДата: П`ятниця, 06/05/2011, 13:01 | Сообщение # 104
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Улянка,
Рося,
Роксолана,
Antalia,
LILEJA,
Леся,
оксанка,
Яринка-1,
ромашка,
Дорогі дівчатонька, ви не уявляєте, наскільки я вам всім вдячна за ваші такі теплі та приємні слова і побажання!
Пробачте мене-поганку за те, що я останнім часом забіжу на форум, кину 1-2 рецепти і знову пропадаю. Заходити частіше зараз зовсім не вистачає часу.
Ось і сьогодні я знову "наскоком". Покажу лише, що пекла на минулому тижні (якщо встигну, то з рецептом)

Роксолана
, ти питала, що я пекла на свята, то ось це "Зів'яле листя" (хоч торт і не надто святковий) і пекла, плюс сім'я замовила мій традиційний мокрий "Наполеон".


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
TalochkaДата: П`ятниця, 06/05/2011, 14:07 | Сообщение # 105
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Лимонний кекс на кефірі

Кекс соковитий, вогкий і щільний, з тонким цитрусовим ароматом. Кефір в тісті можна замінити йогуртом, а я взагалі взяла кисле молоко. Також кекс можна їсти без просочування та глазурі. Щодо останньої, то я практично так і вчинила: зробила її десь буквально на дві ложки пудри, до того ж рідку і майже прозору (лише, щоб надати трохи блиску кексу). А от від просочування відмовлятися я б не радила – кекс з ним виходить вдвічі смачнішим.

Інгредієнти:
1 1/2 склянки борошна,
2 ч.л. розпушувача,
1/2 ч.л. солі,
1 склянка кефіру,
1 склянка цукру,
1/2 склянки олії,
3 яйця,
1 пакетик ванільного цукру,
2 ч.л. лимонної цедри.

Сироп:
1/3 склянки лимонного сока,
1/3 склянки цукру,
1 ст.л. чогось алкогольного (у мене було лимончелло).

Глазур:
2/3 склянки цукрової пудри,
3 ст.л. лимонного соку

У миску просійте борошно, розпушувач і сіль. В іншій мисці збийте разом кефір, цукор, яйця, лимонну цедру і ванільний цукор. Повільно вбийте сухі інгредієнти в мокрі. Влийте в тісто олію і добре перемішайте ложкою до однорідності. Тісто буде рідким, не хвилюйтеся, воно таким і повинне бути. Вилліть тісто в форму и випікайте приблизно 50 хвилин при 180°С або поки дерев’яна паличка, вставлена в центр кекса, не буде виходити чистою. Якщо форма у вас не силіконова (я впершее випробувала свою силіконову), то попередньо змастіть її маслом и присипте борошном.
Поки кекс печеться, у маленькій кастрюльці змішайте сік, лікер і цукор для сиропу. Розігрійте і варіть, доки цукор повністю не розчиниться, і сироп не стане прозорим.
Коли кекс спечеться, не виймаючи з форми, проткніть його тонкою паличкою у декількох місцях і залийте гарячий кекс сиропом. Дайте сиропу всочитися. Повністю остудіть кекс.
Для глазурі змішайте цукрову пудру і лимонний сік. Покрийте охололий кекс глазур’ю. Нехай він трохи постоїть, після чого ви зможете насолоджуватися чудовим, ароматним кексом.

Смачного!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024