Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
Улянка | Дата: П`ятниця, 13/05/2011, 18:18 | Сообщение # 136 |
Віват кухар!!!
Группа: Відвідувач
Сообщений: 474
Статус: Offline
| Talochka, салатик супер!!!
s
|
|
| |
Talochka | Дата: Середа, 18/05/2011, 16:09 | Сообщение # 137 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Quote (оксанка) ...вже слів нема, одні емоції А у мене емоції від твоїх емоцій та теплих слів переповнюють. Оксаночко, Зоряна9810 Зоряночко, та які там золоті руки! Я ж абсолютно нічого надзвичайного не готую! Принаймні твої страви нічим не поступаються! Улянка, дякую! І готувати його раз-два і готово!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| | |
Talochka | Дата: Субота, 21/05/2011, 17:11 | Сообщение # 139 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| оксанкo, пам'ятаєш, як я питала, де то наша Оля писала про авокадо і ти була така ласкава дати мені зсилочку. Так це все тому, що я все-таки купила одне авокадо і думала, куди його одненького краще прилаштувати. З того всього, як Оля і радила, зробила я просто намазку, додавши часничку, солі і лимонного соку. І вийшло досить непогано. Ось: А ще вранці минулої неділі дивилась програму Іллі Лазерссона, де він готував мусс з копченого лосося. Мені сподобалась сама ідея, і я вирішила повторити, тільки не з лосося, а з копченого кальмара, який саме мала в холодильнику. Вийшло теж непогано. А чоловікові було найсмачніше, коли він змішав цю кальмарну та авокадову намазки.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Субота, 21/05/2011, 17:52 | Сообщение # 140 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Дівчатонька, через 2 дні від'їжджаю у відрядження і не буду з'являтися на форумі десь два тижні. Але перед від'їздом хочу вас пригостити знову десертом. Цього разу десерт дость відомий - славнозвісна італійська панна котта. Панна котта з апельсиновим соусом Продукти: - терта цедра 1-ого апельсина, - 3/4 склянки свіжевичавленого апельсинового соку, - 1/3 склянки цукру - 14 г порошку желатину, - 1 ч.л. екстракту ванілі - 500 г вершків для збивання (можно замінити сметаною) - 5 формочок по 150 мл Приготування: 1. Кип’ятимо апельсиновий сік, поки не википить половина рідини. 2. Додаємо в кастрюлю вершки/сметану, цукор. 3. Доводимо до кипіння, робимо менший вогонь і варимо приблизно 7 хвилин. 4. Знімаємо з вогню. Даємо трохи охолонути. 5. Додаємо цедру і ваніль. Перемішуємо. 6. Розливаємо у формочки, заповнюючи їх на 3/4 об’єму. 7. Витримуємо в холодильнику, мінімум 4 години. 8. Подаємо з апельсиновим соусом-салатом. Апельсиновий соус-салат Інгредієнти: 2 апельсини з шкіркою, 3/4 склянки цукру 1 склянка води, 1 палочка кориці, 1 зірочка анісу Приготування: 1. В кастрюльку налити воду, додати цукор і прянощі. 2. Довести до кипіння і варити на сильному вогні приблизно 5 хвилин. 3. Апельсини, нарізані кубиками 1x1, додати в сироп. 4. Знову доводимо до кипіння і відразу знімаємо з вогню. 5. Охолоджуємо сироп з апельсинами і зберігаємо в холодильнику до подачі. Збирання: Готову панна котту акуратно викладаємо в тарілки для десерту, перевернувши формочки на тарілку. Поруч викладаємо салат з апельсинів і все заливаємо апельсиновим сиропом. Смачного! Мої коментарі: Зовсім нескладний у приготуванні, ніжний десерт. Більшість з вас мабуть знає, що панна котта з італійської перекладається як Panna cotta — «Варені вершки». Це італійський десерт з вершків і желатину, котрий походить з регіону Емілія-Романья. Хоча тепер її уже давно люблять по всьому світу. Взагалі панна котта - це бездонне джерело для смакових відчуттів і кулінарної фантазії, бо залишаючи базові інгредієнти - вершки (хоча навіть і їх можна заміняти на сметану, молоко, йогурт і т.п.) та желатин - решту можна варіювати, додаючи різні фрукти, ягоди, шоколад, спеції.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Улянка | Дата: Субота, 21/05/2011, 18:03 | Сообщение # 141 |
Віват кухар!!!
Группа: Відвідувач
Сообщений: 474
Статус: Offline
| Talochka, нема слів!!! Все таке апетитне, коли ти тільки встигаєш це робити???
s
|
|
| |
Talochka | Дата: Субота, 21/05/2011, 18:23 | Сообщение # 142 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Улянко, дякую! А я те саме питання щоразу задаю, коли заходжу в "А що у вас сьогодні на столі?" і бачу, скільки смачних страв наші дівчата щодня готують.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Леся | Дата: Субота, 21/05/2011, 19:16 | Сообщение # 143 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Наталю,в тебе все просто неперевершене.Навіть зі своїми буденними стравами не хочеться щось писати.А ось тут таке вишукане.Ну якщо авокадо і можна собі дозволити,то ось копченого кальмара - треба ще подумати.
|
|
| |
ir71 | Дата: Субота, 21/05/2011, 19:35 | Сообщение # 144 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Quote (Talochka) Панна котта з апельсиновим соусом Неймовірно смачна фотографія!!!!!!!
|
|
| |
Наталонька | Дата: Субота, 21/05/2011, 20:14 | Сообщение # 145 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 625
Статус: Offline
| Talochka, дух перехоплює і від смаколиків і від неймовірних фото. Професіонал кухар і гарний фотохудожник.
|
|
| |
LILEJA | Дата: Неділя, 22/05/2011, 01:12 | Сообщение # 146 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 1139
Статус: Offline
| Talochka, просто слів бракує. Все таке смачнюще і апетитне. Просто супер!!!!!!!!!!
|
|
| |
Оленка14 | Дата: Неділя, 22/05/2011, 09:29 | Сообщение # 147 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 526
Статус: Offline
| Талочка я в захваті від цієї смакоти! Шкода що через монітор не можна поласувати!
|
|
| | | |
Talochka | Дата: Четвер, 09/06/2011, 16:21 | Сообщение # 150 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Пирiг с ревенем і полуницею
Інгредієнти для прямокутної форми розміром 34х20х5см
Для фруктового соусу 1/4 чашки свіжевичавленого лимонного соку 1/3 чашки крохмалю 250 г цукру 600 г ревеню, вимити, порізати шматочками по 2,5 см 450 г полуниці 1 ст.ложка трояндової води (факультативно) Для штрейзелю 80-100 г коричневого цукру 50 г борошна 50 г меленого мигдалю або фісташок 75 г м’якого вершкового масла Для тіста 420 г борошна 200 г цукру 180 г вершкового масла 2 великих яйця 225 мл кефіру 1 ч. ложка ванільної ессенції (трояндової води) 1 ч. ложка розпушувача 1/2 ч. ложки соди дрібка солі
Приготування: 1. Приготування начинки з ревеня і полуниці: Змішати лимонний сік, крохмаль і цукор у сотейнику середнього розміру. Додати ревінь і полуницю і варити, постійно помішуючи, на середньому вогні хвилин 15-20, або поки ревінь не буде дуже м’яким. Зняти з вогню, остудити.
2. Нагріти духовку до 175Ц. Форму для віпікання змастити жиром і присипати борошном.
3. Приготування штрейзеля: Коричневий цукор, борошно та мелені горіхи, м’яке вершкове масло змішати у невеликій ємності так, щоб вийшли крихти. Відставити.
4. Пригoтування тіста: У більшій ємності змішати борошно, цукор, соду, розпушувач і сіль. Додати вершкове масло. Порубити тісто в крупні крихти.
У невеликій ємності збити яйця, кефір і ваніль. Вилити цю суміш в борошняну і обережно та швидко перемішати.
5. Збирання: Вилити половину тіста в форму для випікання. Розрівняти лопаткою. Зверху нанести половину фруктової суміші. Вилити решту тіста, знову розрівняти. Покрити залишками фруктового соусу і присипати штрейзелем.
Випікати близько години. Вийняти з духовки і дати охолонути пирогу в формі хвилин 30. Розрізати на шматочки і подавати.
Автор: Зояз форуму good-cook.ru
Мої коментарі: - у мене було не так багато свіжої полуниці, тому до фруктового соусу я ще додала заморожену суміш з перетертої малини та смородини. Крім того, мабуть ревінь у мене був трохи старий, тому, щоб він став м’яким, я варила його набагато довше, ніж 15-20 хв. - для штрейзелю я взяла грецькі горіхи. Автор пише, що можна і взагалі без горіхів, просто відповідно збільшити кількість борошна.
Пиріжок не надто солодкий, із справжнім смаком літа! Дівчатонька, поки триває румбарбарово-полуничний сезон, раджу його спекти!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
|