Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
Pocя | Дата: Четвер, 09/06/2011, 16:32 | Сообщение # 151 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1052
Статус: Offline
| Quote (Talochka) Пирiг с ревенем і полуницею Який апетитний і соковитий кусочок ! Я вже відкусила ту смачненну шапочку зверху!!! Дякую за рецепт!!!!
|
|
| |
Улянка | Дата: Четвер, 09/06/2011, 17:20 | Сообщение # 152 |
Віват кухар!!!
Группа: Відвідувач
Сообщений: 474
Статус: Offline
| Talochka, такий апетитний, беру собі цей кусочок!
s
|
|
| |
ir71 | Дата: Четвер, 09/06/2011, 18:39 | Сообщение # 153 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Quote (Talochka) Пирiг с ревенем і полуницею Кілька днів тебе Наталю не було і страшенно заскучила за твоїми надзвичайними фотографіями і вишуканими рецептами.Дякую за чудовий рецепт.А те що смачно то навіть ні на секундочку не засумнівалася.
|
|
| |
оксанка | Дата: Четвер, 09/06/2011, 22:40 | Сообщение # 154 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Quote (Talochka) Пирiг с ревенем і полуницею Щиро вдячна за рецепт!!!!
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 10/06/2011, 09:52 | Сообщение # 155 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Pocя, дякую Вам за гарні слова! До речі, та шапочка із штрейзелю дійсно найсмачніша. Улянко, пригощайся на здоров'я! ir71 Ірусю, дякую за такі слова! Завжди приємно повертатися, коли за тобою сумували! оксанка, завжди рада!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 10/06/2011, 10:22 | Сообщение # 156 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Маффіни з ревенем та імбирними цукатами
2 1/4 скл. борошна 2 ч.л. розпушувача 1 ч.л. соди 1/2 ч.л. солі 2 ст.л. імбирних цукатів (порізаних маленькими скибочками) 3/4 скл. цукру 1/2 скл. молока 1/2 скл. сметани 1/3 скл. олії 1 яйце 1 склянка ревеню, дрібно порізанного
Розігрійте духовку до 200 гр.
У великій мисці перемішайте борошно з содою, розпушувачем, сіллю і шматочками імбирних цукатів. В іншій мисці перемішайте цукор, молоко, сметану, масло і яйце. Ревінь посипати дрібкою цукру і готувати в мікро 5-6 хвилин. Додати ревінь до мокрих інгредієнтів. Додати до суміші борошна і трохи вимішати. Тільки до однорідності, не більше. Приготувати форми для маффінів. Наповнити форми на 3/4 об’єму.
Пекти 15-20 хвилин. Остудити 5-10 хвилин у формі, а потім на решітці. Якщо маффіни погано виймаються, дати їм ще трохи вистигнути. Автор: Klara_S з kuking.net
Мої коментарі: - на мій погляд, можна цілком брати 2 склянки ревеню і різати його не зовсім дрібно. Тому що у мене після мікро він практично повністю розварився і перетворився на жменю ревеневого пюре. Відповідно він дав швидше консистенцію, а не смак. - розпушувача, мені здається, теж можна взяти менше. - якщо любите солодке, то цукру я б радила дати більше. Принаймні 1 склянку можна додавати сміливо. - імбирні цукати звичайно додали цікаву пікантну нотку (ви ж всі знаєте мою пристрасть до імбиру ), але якщо їх немає, то можна пекти і без них. - хоча автор пише, що вхід 12 штук, у мене вийшло аж 22 невеликих маффіни. А в цілому швидкий, не муторний рецепт!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Леся | Дата: П`ятниця, 10/06/2011, 12:10 | Сообщение # 157 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Якої тут смакоти і красоти!!!Наталю ти знову з нами.Дякую за нові смачні і класні рецепти
|
|
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 10/06/2011, 12:37 | Сообщение # 158 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| О!!!!Тут знову ароматні запахи імбиря.Так і тягне на цю сторіночку на красу полюбуватися і смачно облизатися.Наталочко,дякую за рецептик!!!!!
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 10/06/2011, 12:44 | Сообщение # 159 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Лесю, дякую! Quote Наталю ти знову з нами. І дуже рада, що я знову з вами!
Дівчатонька, хочу запропонувати вам ще один сезонний салат. Салат може видатися незвичним за складом інгредієнтів, але мені він дуже до смаку, і я його готую щороку в сезон полуниць уже кілька років поспіль. (Як доказ перше фото 2009 р., а друге взагалі 2008 р., в цьому році навіть і не фотографувала. ) Рецепт колись давно знайшла на кукінгу (автор - Клюшечка).
САЛАТ З ЛИСТЯМ САЛАТУ І ПОЛУНИЦЯМИ
На 6 порцій: 3 ст.л. цукру 3 ст.л. легкого майонезу 2 ст.л. молока 1 ст.л. маку 1 ст.л. білого винного оцту листя салату 1 склянка порізаної полуниці
Приготування: Змішати перші 5 інгредієнтів, добре розмішати віничком для збивання. Вимити листя салату і порізати не крупно, викласти на тарілку, зверху викласти полуницю і полити маковим соусом.
Як бачите, салат до неможливого простий, але, повірте, смачний. Ще можна в салат додати підсмажених горіхів. А якщо ще трішки голубого сиру, то виходить взагалі казка. Доступно тільки для користувачів
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 10/06/2011, 12:48 | Сообщение # 160 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| ir71 Ірусю, дякую! Буду старатись вас і далі смачними запахами заманювати!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Середа, 15/06/2011, 18:07 | Сообщение # 161 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Полунично-ревеневий трайфл
(Aдaптовано з Good Housekeeping)
Iнгредієнти: • 3 чашки молока • 1 1/4 чашки цукру • 1/3 чашки крохмалю • сіль • жовтки 2 великих яєць • 1/4 чашки «Aмaрeттo» або іншого мигдального лікеру • 568 г ревеню, почищеного і порізаного на шматочки прибл. 1 см • 800 г полуниць, почищених і порізаних на четвертинки • 1/2 чашки вершків • 560 г фунтового кексу (див. рецепт тут), порізаного на кубики прибл. 2 см ________________________________________
Приготування:
1. Приготувати заварний крем: У каструльці на середньому вогні нагріти 2 1/2 чашки молока і 3/4 чашки цукру, довівши до кипіння. Зняти каструльку з вогню. В іншій мисці змішати до гладкої консистенції півчашки молока, що лишилося, крохмаль і 1/8 чайної ложки солі; вбити яєчні жовтки. У яєчну суміш ввести невелику кількість гарячої молочної суміші; поступово вмішати цю суміш назад в гарячу молочну суміш в каструлі. Варити на середньому вогні, доки суміш не почне гуснути та кипіти, постійно помішуючи. Зняти з вогню; вмішати лікер. Перелити крем в чисту миску. Для того, щоб на поверхні крему не утворилася плівка по мірі того, як крем буде вистигати, покладіть харчову плівку прямо на поверхню. Поставити охолоджуватись в холодильник, мінімум на 3 год.
2. Поки крем вистигає, у велику антипригарну сковороду викласти ревінь, одну четверту частину полуниць (1 1/4 чашки), 1/2 чашки цукру, що лишився, і варити на середньому вогні, час від часу помішуючи, 18-20 хвилин, або поки суміш не почне кипіти та гуснути. Перекинути в миску. Дати охолонути до кімнатної температури або накрити, і нехай стоїть в холодильнику до використання.
3. Електричним міксером на середній швидкості збити вершки до м’яких піків. Обережно ввести збиті вершки в охолоджений заварний крем. 4. Збирання: У велику скляну форму для трайфлу викласти половину кубиків кекса; далі ложкою поверх них викладаємо половину заварного крему. Розподіляємо половину полунично-ревеневої суміші поверх заварного крему, а на неї половину свіжих полуниць. Повторити з другою половиною кекса, крему, ревеню та полуниць. Накрити і поставити в холодильник мінімум на 4 год (а можна і до 24 год), щоб змішалися смаки.
5. Для подачі накладати ложкою в індивідуальні десертні тарілки.
Мої коментарі та доповнення: - замість «Амаретто» в заварний крем я просто додала мигдальної есенції; - виклавши у форму кубики кекса, я їх ще просочила сиропом з полуничного варення, розведеним горілкою; - так як мій трайфл мав транспортуватися, то я для зручності взяла не спеціальну форму (скляну, глибоку, на ніжці), а звичайну скляну форму для випікання;
Дівчатонька, раджу вам спробувати приготувати цей трайфл. Мої гості розмели його весь за раз (з цієї причини і фото розрізу немає ). Як на мене, це ідеальний літній десерт: легкий, не приторний, добре просочений, з мигдально-полуничним ароматом! Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Pocя | Дата: Середа, 15/06/2011, 18:24 | Сообщение # 162 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1052
Статус: Offline
| Наталю! Це щось неймовірне і смачне. Заходячи на сторінку вже ковтала слюну і облизувалася в очікуванні якоїсь смакоти і не помилилася. Супер!!! Дякую за рецепт!
|
|
| |
Леся | Дата: Середа, 15/06/2011, 19:32 | Сообщение # 163 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Ну Наталю!!!Як можна нас так дрочити такою нямкою.Я ще не відкрила цю темку,а була впевнена що тут щось Дякую за шедеври тай ще смачнючі!!!!
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 15/06/2011, 20:49 | Сообщение # 164 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Наталю...на твою сторінку навіть якщо зайде ситий то всерівно їсти захоче після перегляду таких шедеврів..
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 16/06/2011, 11:50 | Сообщение # 165 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Pocя, Леся, ir71 Дорогі мої дівчатонька, я вам безмежно дякую за такі слова!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
|