В гості до Ірини
 Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки - Сторінка 13 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Talochka  
Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
ir71Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
smile

Каталог


 
TalochkaДата: Субота, 02/07/2011, 00:58 | Сообщение # 181
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Antalia Аню, дякую! Тебе в своєму ресторані я завжди рада бачити.
Quote (Леся)
Ти не перестаєш нас дивівати.

Лесю, якщо мені це вдається, то я дуже рада з того.
Quote (ir71)
А смак...щось уявити важко.

Ірусь, тісто виходить кексове, досить щільне - відповідно воно не розмокає і не розповзається. Якщо примітивно і дуже спрощено визначити, то ніби їсиш кекс і запиваєш ревеневим компотом (чи скоріше кисилем, бо соус трохи загустає). Але ж ти погодишся, що так і вигляд, і смак звичайно цікавіші.
оксанка дорогуся, а для тебе в моєму ресторані давно уже спеціальна знижка! smile happy happy


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
оксанкаДата: Неділя, 03/07/2011, 14:28 | Сообщение # 182
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Quote (Talochka)
давно уже спеціальна знижка!

О то вже діло wink мушу ще когось притащити на халяву


 
AntaliaДата: Неділя, 03/07/2011, 14:53 | Сообщение # 183
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Оксана !!! Мене бери!!!Я тоже люблю халяву!!!! happy
Прикрепления: 0606350.gif (18.9 Kb)
 
оксанкаДата: Неділя, 03/07/2011, 15:04 | Сообщение # 184
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Quote (Antalia)
Мене бери!!!Я тоже люблю халяву!!!!

З радістю, а то я вже достойних почала шукати!!! happy happy happy happy happy happy happy happy happy


 
TalochkaДата: Неділя, 03/07/2011, 22:47 | Сообщение # 185
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Quote (оксанка)
...а то я вже достойних почала шукати!!!

happy happy happy Таки правда!
Оксанко, Аню, будете у мене VIP гостями! smile


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
TalochkaДата: Четвер, 21/07/2011, 15:00 | Сообщение # 186
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Щось у мене трои боргів назбиралося. По-перше, обіцяла Зоряні поставити рецепт торта, який пекла на д/н. Хоча там нічого особливого немає, і пекла його за збірним рецептом, але результат мені сподобався, то можливо комусь пригодиться. biggrin Отже, назву його просто

Літній торт з ягодами



ДЛЯ КОРИЧНЕВИХ КОРЖІВ:
100 г гіркого шоколаду
100 мл вершків
8 яєць (я брала 6 шт.)
150 г цукру
30 г какао
30 г борошна
70 г горіхів
1 ч.л. лимонного соку
лікер для просочування


На паровій бані розтопити шоколад з вершками.
Горіхи трохи обсмажити.
Духовку розігріваємо до 180С.
Яйця розділити на білки-жовтки. Білки в холод. Жовтки збити, поступово додаючи цукор, до пухкого стану (близько 10 хв).
Додати розтоплений і охололий шоколад з вершками.
Всіяти какао - декілька обертів міксером.
Всіяти борошно - декілька обертів міксером.
Всипаємо подрібнені в блендері горіхи - декілька обертів міксером.
Збиваємо бiлки з чайною ложкою лимонного соку до стійких піків.
Поступово додаємо білки до тіста, вмішуючи їх лопаткою.
Викладаємо тісто у форму (26 см) і випікаємо у попередньо розігрітій до 180°С духовці бл. 30 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою.
Готовий корж повністю остудити.
Охололий корж розрізаємо довгим гострим ножем на дві частини.

ДЛЯ БІЛИХ КОРЖІВ:
2 яйця,
8 ст.л. сметани,
6 ст.л. цукру,
8 ст.л. борошна,
6 ст.л. олії,
1 ч.л. соди,
1 пачка ванільного цукру
лікер для просочування


Жовтки розтерти з цукром до пухкої маси. Додати олію, борошно, ванільку, соду і збиті на піну білки. Тісто виходить рідке.
Випікати при 180°С. Розрізати корж на дві частини.

КРЕМ:
0,7-1 л сметани,
1 пачка загущувача для сметани типу "Сметанфікс" чи "Смета",
6 ст.л. сиру,
6 ст.л. цукру
Ягоди (вишня, чорниця, малина)


ЗБИРАЄМО ТОРТ:
Беремо перший білий корж, просочуємо його лікером (у мене коньяк з малиновим сиропом[).
Змащуємо його кремом і викладаємо третину ягід, поверх них ще трохи крему.
Накриваємо першим коричневим коржем. Його теж просочуємо лікером, змащуємо кремом, викладаємо ягоди.
Далі те саме повторюємо з другим коричневим і другим білим коржами.
У мене ягід виявилось не надто багато, але чим їх більше, тим смачніше.
Залишками крему обмазуємо торт з боків і зверху. Прикрашаємо ягодами за власним смаком і бажанням.
Готовий торт забираємо в холод на 2-3 години.
Смачного!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
Зоряна9810Дата: Четвер, 21/07/2011, 15:04 | Сообщение # 187
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Quote (Talochka)
обіцяла Зоряні поставити

Наталю, дякую. Казала сама до себе що на вихідних не буду нічого пекти, а тут на тобі і твій рецепт, тепер мушу його спробувати smile smile


 
TalochkaДата: Четвер, 21/07/2011, 15:22 | Сообщение # 188
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Зоряна9810, певна річ, що мусиш! happy happy happy
Як кажуть росіяни, "охота пуще неволи"! smile


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
ir71Дата: Четвер, 21/07/2011, 15:30 | Сообщение # 189
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Quote (Talochka)
Щось у мене трои боргів назбиралося.

Дякую за рецепт.Від перегляду твоїх страв,їсти ще більше хочеться.


 
TalochkaДата: Четвер, 21/07/2011, 17:49 | Сообщение # 190
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
ir71 Ірусь, дякую!

Дівчатонька, хочу пригостити вас варениками. Звичайно, таких господинь, як ви, варениками не здивуєш, але я на минулих вихідних випрообувала новий для мене, досить незвичний рецепт тіста. Як образно описує автор його рецепта (ЖЖ "В диковинку"), це тісто - не просто оболонка для начинки, трохи пухке, шарувате, воно саме по собі має смак і відіграє не другорядну роль, а є повноправним членом смакового букету.
Список продуктів може видатись трохи дивним wacko biggrin :
1 яйце
1 склянка кислого молока, або кефіру, або сироватки
1 склянка манної крупи
1 ч.л. соди
борошно (від 2,5 до 3,5 склянок, в т.ч. для присипання)


Кисле молоко (кефір) підігріти до теплого стану.
Яйце змішати з кислим молоком, манку окремо злегка замочити, тобто на склянку манки приблизно півсклянки води.
Додати в кисломолочно-яєчну суміш соду і манку, розмішати і поступово додавати борошно. Спочатку пару склянок, потім - скільки візьме. Тісто не повинне бути тугим, а навпаки – м’яким і еластичним, воно тільки-тільки повинне перестати прилипати до рук. Мені 2,5 склянки було якраз достатньо.

А далі так, як ви за звичай робите. На підпиленному борошном столі з частини тіста розкачуємо шар товщиною прибл. 3 мм. Склянкою вирізаємо кружки тіста, решта тіста поки зберігається під кухонним рушником чи загорнутим в плівку, щоб запобігти його висиханню.
На кожний кружок тіста розкладаємо чайною ложкою начинку. Надійно заліплюємо тим способом, який вам до вподоби, і кидаємо в окріп. Коротше, це все так, як ви добре знаєте і 100 разів уже робили. biggrin



Я робила солодкий варіант - с вишнями та з чорницями. Тісто дійсно виходить досить самодостатнім, хоча на перший погляд (правильніше сказати "на перший укус" biggrin ) трохи насторожує. У нас на форумі Аня Antalia колись давала рецепт тіста на вареники на кислому молоці. Але в цьому рецепті додається ще манка. За рахунок цього вареники при варці трохи нібито розбухають. Я колись одного разу куштувала парові вареники. Так ось ці мені їх трошки нагадали за смаком тіста.
Хто наважиться спробувати, то смачного!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
Зоряна9810Дата: Четвер, 21/07/2011, 18:46 | Сообщение # 191
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Talochka, дуже цікавий рецепт.

 
оксанкаДата: Четвер, 21/07/2011, 20:02 | Сообщение # 192
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Talochka, Дякую за рецепт тіста, обов’язково спробую!!!!!!!!!!!!! biggrin biggrin biggrin

 
TalochkaДата: П`ятниця, 22/07/2011, 16:58 | Сообщение # 193
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Зоряна9810, оксанка, хоча б заради цікавості (як це було у мене) спробувати варто.

У книзі Ю.Висоцької натрапила на вишневий пиріг. Так як треба було утилізовувати вишні, то відразу вирішила, що буду його пекти.

Віденський пиріг з вишнею



Інгредієнти:
400 г свiжої чи замороженної вишні
200 г пшеничного борошна
180 г м’якого вершкового масла
140 г дрібного цукру або цукрової пудри
4 яйця
1 ч. л. розпушувача
пригорща мигдальних пелюсток
кілька крапель ванільного концентрату
цукрова пудра
дрібка солi


Спосіб приготування:
1. Духовку попередньо розігріти до 180°С.
2. Роз’ємну форму змазати вершковим маслом.
3. Підготувати вишню (заморожену розморозити).
4. Збити масло з цукром до стану легкого крему, продовжуючи збивати, по одному ввести яйця, потім половину просіянного попередньо борошна, дрібку солі, розпушувач і ванільний концентрат. Додати решту борошна.
5. Викласти тісто в форму, а зверху — як можна більше вишні.
6. Присипати пиріг мигдальними пелюстками і випікати 30-35 хвилин, до готовності. Перевірити, простромивши скіпкою, — вона повинна лишитися сухою. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.


Швидко, просто і звичайно смачно – іншою літня фруктово-ягідна випічка просто бути не може!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя


Сообщение отредактировал Talochka - Понеділок, 11/03/2013, 19:34
 
ir71Дата: П`ятниця, 22/07/2011, 17:24 | Сообщение # 194
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Наталю,за чудові рецепти гарно дякую!!!!

Прикрепления: 9049413.jpg (29.0 Kb)


 
TalochkaДата: П`ятниця, 22/07/2011, 18:13 | Сообщение # 195
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Крамбл з персиками і лавандою



250 мл мускатного вина
7 гілочок лаванди
(я брала не гілочки, а сушені лавандові квіточки)
6 персиків (у мене навпіл з абрикосами)
30 г коричневого цукру (я брала білий)
20 г вершкового масла

Для посипки:
150 г борошна
80 г коричневого цукру
80 г вершкового масла, нарізанного на маленькі шматочки
дрібка солі


Мускатне вино нагріти на слабкому вогні. Додати гілочки лаванди і прогріти під кришкою на слабкому вогні.
Персики очистити, ошпарити, зняти шкірочку. Видалити кісточки і нарізати дрібними кубиками.
Мускатне вино процідити, додати цукор і, постійно помішуючи, довести вино до кипіння.
Для посипки змішати вказані інгредієнти. Розтерти кінчиками пальців в крихти.
Форму змастит маслом. Викласти у неї персики, полити їх соусом з лаванди та вина і посипати крихтами.
Запікати в духовці 35 хвилин при 180°С.



Джерело: книга «Невероятные крамбли»

У мене були персики, які я спочатку забракувала і вирішила, що пущу у випічку (виявилось якраз 6 штук), але, коли я вже їх почистила, то вони виявились не такими вже й поганими, а навіть навпаки biggrin . Коротше, 2 персика я з’їла і так, а недостачу заповнила (ще й з лишком) абрикосами. Думаю, моєму крамблеві ця заміна не зашкодила . Хоча заради справедливості мушу сказати, що я вже колись помічала для себе, що абрикоси мають таку властивість, що у випічці вони стають трохи кислішими. Тому, приміром, якщо робити крамбл з одних лише абрикосів, то кількість цукру треба збільшити.
А взагалі, звичайно ж смачно! Для мене крамбл апріорі не може бути несмачним! Особливо люблю, коли фруктовий сік починає бурлити, і, намагаючись визволитись від тягаря крихт (власне самого крамбла), витікає по боках форми, відразу запікаючись і перетворюючись на карамельну скоринку. (Я спеціально поставила друге фото, на якому крамбл виглядає не дуже акуратно (м’яко кажучи ), але на ньому вся суть смакоти фруктових крамблів для мене.)


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024