Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
Talochka | Дата: Субота, 02/07/2011, 00:58 | Сообщение # 181 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Antalia Аню, дякую! Тебе в своєму ресторані я завжди рада бачити. Quote (Леся) Ти не перестаєш нас дивівати. Лесю, якщо мені це вдається, то я дуже рада з того. Quote (ir71) А смак...щось уявити важко. Ірусь, тісто виходить кексове, досить щільне - відповідно воно не розмокає і не розповзається. Якщо примітивно і дуже спрощено визначити, то ніби їсиш кекс і запиваєш ревеневим компотом (чи скоріше кисилем, бо соус трохи загустає). Але ж ти погодишся, що так і вигляд, і смак звичайно цікавіші. оксанка дорогуся, а для тебе в моєму ресторані давно уже спеціальна знижка!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
оксанка | Дата: Неділя, 03/07/2011, 14:28 | Сообщение # 182 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Quote (Talochka) давно уже спеціальна знижка! О то вже діло мушу ще когось притащити на халяву
|
|
| |
Antalia | Дата: Неділя, 03/07/2011, 14:53 | Сообщение # 183 |
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
| Оксана !!! Мене бери!!!Я тоже люблю халяву!!!!
|
|
| | |
Talochka | Дата: Неділя, 03/07/2011, 22:47 | Сообщение # 185 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Quote (оксанка) ...а то я вже достойних почала шукати!!! Таки правда! Оксанко, Аню, будете у мене VIP гостями!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 21/07/2011, 15:00 | Сообщение # 186 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Щось у мене трои боргів назбиралося. По-перше, обіцяла Зоряні поставити рецепт торта, який пекла на д/н. Хоча там нічого особливого немає, і пекла його за збірним рецептом, але результат мені сподобався, то можливо комусь пригодиться. Отже, назву його просто
Літній торт з ягодами
ДЛЯ КОРИЧНЕВИХ КОРЖІВ: 100 г гіркого шоколаду 100 мл вершків 8 яєць (я брала 6 шт.) 150 г цукру 30 г какао 30 г борошна 70 г горіхів 1 ч.л. лимонного соку лікер для просочування
На паровій бані розтопити шоколад з вершками. Горіхи трохи обсмажити. Духовку розігріваємо до 180С. Яйця розділити на білки-жовтки. Білки в холод. Жовтки збити, поступово додаючи цукор, до пухкого стану (близько 10 хв). Додати розтоплений і охололий шоколад з вершками. Всіяти какао - декілька обертів міксером. Всіяти борошно - декілька обертів міксером. Всипаємо подрібнені в блендері горіхи - декілька обертів міксером. Збиваємо бiлки з чайною ложкою лимонного соку до стійких піків. Поступово додаємо білки до тіста, вмішуючи їх лопаткою. Викладаємо тісто у форму (26 см) і випікаємо у попередньо розігрітій до 180°С духовці бл. 30 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Готовий корж повністю остудити. Охололий корж розрізаємо довгим гострим ножем на дві частини.
ДЛЯ БІЛИХ КОРЖІВ: 2 яйця, 8 ст.л. сметани, 6 ст.л. цукру, 8 ст.л. борошна, 6 ст.л. олії, 1 ч.л. соди, 1 пачка ванільного цукру лікер для просочування
Жовтки розтерти з цукром до пухкої маси. Додати олію, борошно, ванільку, соду і збиті на піну білки. Тісто виходить рідке. Випікати при 180°С. Розрізати корж на дві частини.
КРЕМ: 0,7-1 л сметани, 1 пачка загущувача для сметани типу "Сметанфікс" чи "Смета", 6 ст.л. сиру, 6 ст.л. цукру Ягоди (вишня, чорниця, малина)
ЗБИРАЄМО ТОРТ: Беремо перший білий корж, просочуємо його лікером (у мене коньяк з малиновим сиропом[). Змащуємо його кремом і викладаємо третину ягід, поверх них ще трохи крему. Накриваємо першим коричневим коржем. Його теж просочуємо лікером, змащуємо кремом, викладаємо ягоди. Далі те саме повторюємо з другим коричневим і другим білим коржами. У мене ягід виявилось не надто багато, але чим їх більше, тим смачніше. Залишками крему обмазуємо торт з боків і зверху. Прикрашаємо ягодами за власним смаком і бажанням. Готовий торт забираємо в холод на 2-3 години. Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Четвер, 21/07/2011, 15:04 | Сообщение # 187 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Quote (Talochka) обіцяла Зоряні поставити Наталю, дякую. Казала сама до себе що на вихідних не буду нічого пекти, а тут на тобі і твій рецепт, тепер мушу його спробувати
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 21/07/2011, 15:22 | Сообщение # 188 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Зоряна9810, певна річ, що мусиш! Як кажуть росіяни, "охота пуще неволи"!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
ir71 | Дата: Четвер, 21/07/2011, 15:30 | Сообщение # 189 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Quote (Talochka) Щось у мене трои боргів назбиралося. Дякую за рецепт.Від перегляду твоїх страв,їсти ще більше хочеться.
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 21/07/2011, 17:49 | Сообщение # 190 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| ir71 Ірусь, дякую!
Дівчатонька, хочу пригостити вас варениками. Звичайно, таких господинь, як ви, варениками не здивуєш, але я на минулих вихідних випрообувала новий для мене, досить незвичний рецепт тіста. Як образно описує автор його рецепта (ЖЖ "В диковинку"), це тісто - не просто оболонка для начинки, трохи пухке, шарувате, воно саме по собі має смак і відіграє не другорядну роль, а є повноправним членом смакового букету. Список продуктів може видатись трохи дивним : 1 яйце 1 склянка кислого молока, або кефіру, або сироватки 1 склянка манної крупи 1 ч.л. соди борошно (від 2,5 до 3,5 склянок, в т.ч. для присипання)
Кисле молоко (кефір) підігріти до теплого стану. Яйце змішати з кислим молоком, манку окремо злегка замочити, тобто на склянку манки приблизно півсклянки води. Додати в кисломолочно-яєчну суміш соду і манку, розмішати і поступово додавати борошно. Спочатку пару склянок, потім - скільки візьме. Тісто не повинне бути тугим, а навпаки – м’яким і еластичним, воно тільки-тільки повинне перестати прилипати до рук. Мені 2,5 склянки було якраз достатньо.
А далі так, як ви за звичай робите. На підпиленному борошном столі з частини тіста розкачуємо шар товщиною прибл. 3 мм. Склянкою вирізаємо кружки тіста, решта тіста поки зберігається під кухонним рушником чи загорнутим в плівку, щоб запобігти його висиханню. На кожний кружок тіста розкладаємо чайною ложкою начинку. Надійно заліплюємо тим способом, який вам до вподоби, і кидаємо в окріп. Коротше, це все так, як ви добре знаєте і 100 разів уже робили.
Я робила солодкий варіант - с вишнями та з чорницями. Тісто дійсно виходить досить самодостатнім, хоча на перший погляд (правильніше сказати "на перший укус" ) трохи насторожує. У нас на форумі Аня Antalia колись давала рецепт тіста на вареники на кислому молоці. Але в цьому рецепті додається ще манка. За рахунок цього вареники при варці трохи нібито розбухають. Я колись одного разу куштувала парові вареники. Так ось ці мені їх трошки нагадали за смаком тіста. Хто наважиться спробувати, то смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Четвер, 21/07/2011, 18:46 | Сообщение # 191 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Talochka, дуже цікавий рецепт.
|
|
| |
оксанка | Дата: Четвер, 21/07/2011, 20:02 | Сообщение # 192 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Talochka, Дякую за рецепт тіста, обов’язково спробую!!!!!!!!!!!!!
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 22/07/2011, 16:58 | Сообщение # 193 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Зоряна9810, оксанка, хоча б заради цікавості (як це було у мене) спробувати варто.
У книзі Ю.Висоцької натрапила на вишневий пиріг. Так як треба було утилізовувати вишні, то відразу вирішила, що буду його пекти.
Віденський пиріг з вишнею
Інгредієнти: 400 г свiжої чи замороженної вишні 200 г пшеничного борошна 180 г м’якого вершкового масла 140 г дрібного цукру або цукрової пудри 4 яйця 1 ч. л. розпушувача пригорща мигдальних пелюсток кілька крапель ванільного концентрату цукрова пудра дрібка солi
Спосіб приготування: 1. Духовку попередньо розігріти до 180°С. 2. Роз’ємну форму змазати вершковим маслом. 3. Підготувати вишню (заморожену розморозити). 4. Збити масло з цукром до стану легкого крему, продовжуючи збивати, по одному ввести яйця, потім половину просіянного попередньо борошна, дрібку солі, розпушувач і ванільний концентрат. Додати решту борошна. 5. Викласти тісто в форму, а зверху — як можна більше вишні. 6. Присипати пиріг мигдальними пелюстками і випікати 30-35 хвилин, до готовності. Перевірити, простромивши скіпкою, — вона повинна лишитися сухою. Готовий пиріг посипати цукровою пудрою.
Швидко, просто і звичайно смачно – іншою літня фруктово-ягідна випічка просто бути не може!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Понеділок, 11/03/2013, 19:34 |
|
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 22/07/2011, 17:24 | Сообщение # 194 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Наталю,за чудові рецепти гарно дякую!!!!
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 22/07/2011, 18:13 | Сообщение # 195 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Крамбл з персиками і лавандою
250 мл мускатного вина 7 гілочок лаванди (я брала не гілочки, а сушені лавандові квіточки) 6 персиків (у мене навпіл з абрикосами) 30 г коричневого цукру (я брала білий) 20 г вершкового масла
Для посипки: 150 г борошна 80 г коричневого цукру 80 г вершкового масла, нарізанного на маленькі шматочки дрібка солі
Мускатне вино нагріти на слабкому вогні. Додати гілочки лаванди і прогріти під кришкою на слабкому вогні. Персики очистити, ошпарити, зняти шкірочку. Видалити кісточки і нарізати дрібними кубиками. Мускатне вино процідити, додати цукор і, постійно помішуючи, довести вино до кипіння. Для посипки змішати вказані інгредієнти. Розтерти кінчиками пальців в крихти. Форму змастит маслом. Викласти у неї персики, полити їх соусом з лаванди та вина і посипати крихтами. Запікати в духовці 35 хвилин при 180°С.
Джерело: книга «Невероятные крамбли»
У мене були персики, які я спочатку забракувала і вирішила, що пущу у випічку (виявилось якраз 6 штук), але, коли я вже їх почистила, то вони виявились не такими вже й поганими, а навіть навпаки . Коротше, 2 персика я з’їла і так, а недостачу заповнила (ще й з лишком) абрикосами. Думаю, моєму крамблеві ця заміна не зашкодила . Хоча заради справедливості мушу сказати, що я вже колись помічала для себе, що абрикоси мають таку властивість, що у випічці вони стають трохи кислішими. Тому, приміром, якщо робити крамбл з одних лише абрикосів, то кількість цукру треба збільшити. А взагалі, звичайно ж смачно! Для мене крамбл апріорі не може бути несмачним! Особливо люблю, коли фруктовий сік починає бурлити, і, намагаючись визволитись від тягаря крихт (власне самого крамбла), витікає по боках форми, відразу запікаючись і перетворюючись на карамельну скоринку. (Я спеціально поставила друге фото, на якому крамбл виглядає не дуже акуратно (м’яко кажучи ), але на ньому вся суть смакоти фруктових крамблів для мене.)
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
|