В гості до Ірини
 Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки - Сторінка 12 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Talochka  
Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
ir71Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
smile

Каталог


 
LILEJAДата: Четвер, 16/06/2011, 14:26 | Сообщение # 166
LILEJA
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 1139
Статус: Offline
Talochka, оце десерт. wacko wacko wacko Просто супер! Ну а фото, як завжди, ідеальне! surprised

 
TalochkaДата: Понеділок, 20/06/2011, 12:30 | Сообщение # 167
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
LILEJA,

"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
оксанкаДата: Вівторок, 21/06/2011, 21:44 | Сообщение # 168
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Talochka, Не знаю що то зі мною wink , як я могла такий десерт пропустити....СМАКОТААААААААААААААААААААААААААААААА!!!!!!!!!!!!!!!! happy happy happy happy happy tongue tongue tongue

 
TalochkaДата: Четвер, 23/06/2011, 13:43 | Сообщение # 169
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Оксанкo, нічого, у нас тут стільки смакоти постійно з'являється, що за всім і не вгледиш! Дякую тобі, люба!

"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
TalochkaДата: Четвер, 23/06/2011, 16:37 | Сообщение # 170
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Дівчатонька, я, на жаль, зараз практично зовсім не готую (та й фотографувати немає натхнення). Та, щоб хоч би чимось оновити тему, поставлю рецепт ягідного кексу, який пекла минулого літа. Можливо комусь рецепт знадобиться, оскільки сезон ягід саме починається.

Лiтній кекс



Тісто
* 1 1/2 склянки пшеничного борошна
* 1/2 склянки вівсяного борошна (змолоти пластівці у блендері)
* 1/2 склянки цукру
* 1 1/2 ч. л. розпушувача
* 1/2 ч. л. соди
* дрібка солі

* 1 склянка (240 мл) знежиреного ванільного йогурту
* 2 яйця
* 55 гр розтопленого вершкового масла
* 2 ч. л. натуральної ванільної ессенції або лимонної цедри


Начинка
* 1 склянка журавлини
* 1 1/2 склянки малини
* 2-3 ст. л. коричневого цукру
* 1/4 склянки мигдальних пластинок


Глазур
* 1/3 склянки цукрової пудри
* 1 ч. л. вершкового сиру
* 1-2 ч. л. лимонного соку


Прогріти духовку до 180°C.
Змастити маслом роз’ємну форму (23-см).

У великій мисці змішати сухі інгредієнти (від борошна до солі).
В чашці змішати виделкою вологі інгредієнти; додати до борошна.
Перемішати лопаткою до зникнення сухих комків. Додати журавлину і акуратно перемішати.

Викласти 2/3 тіста у форму і розрівняти лопаткою.
Викласти малину (1 см від краю форми, щоб при випічці ягоди не пригоряли), посипати коричневим цукром.
Зверху ложкою викласти решту тіста і розрівняти (верхній шар тіста виходить тонким).
Зверху посипати мигдальними пластинками і коричневим цукром.

Випікати 50-55 хвилин.

Охолодити у формі на решітці.
Дістати кекс з форми і полити глазур’ю.

Подавати теплим або охололим.

Автор: Ayn



Мої коментарі:
- в тісто я брала кефір замість йогурту;
- замість журавлини я використовувала чорницю;
- в начинку, як і втісто, брала звичайний білий цукор;
- зверху кекс ні мигдальними пластівцями, ні глазур’ю не оздоблювала;
- швидкий, простий, смачний і по-справжньому літній кекс.

Смачного!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
УлянкаДата: П`ятниця, 24/06/2011, 16:33 | Сообщение # 171
Віват кухар!!!
Группа: Відвідувач
Сообщений: 474
Статус: Offline
Talochka, класненький кексик!!!



s
 
TalochkaДата: Субота, 25/06/2011, 23:05 | Сообщение # 172
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Улянко, дякую! flower flower flower

"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
ОливкаДата: Неділя, 26/06/2011, 17:05 | Сообщение # 173
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 110
Статус: Offline
Quote (Talochka)
Полунично-ревеневий трайфл

Ну дуже спокусливо! Люблю все з полуницею. Суперрр! applause love


Я ОЛЯ!
 
Яринка-1Дата: Понеділок, 27/06/2011, 13:29 | Сообщение # 174
Яринка-1
шеф-повар
Группа: Своя людина
Сообщений: 658
Статус: Offline
Талочка,від такої смакоти очі розбігаються,як все гарно та апетитно
 
TalochkaДата: П`ятниця, 01/07/2011, 16:31 | Сообщение # 175
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Оливка, Яринка-1
Олю, Яринко, дуже вам дякую!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
TalochkaДата: П`ятниця, 01/07/2011, 16:52 | Сообщение # 176
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Хочу запропонувати вам ще один румбарбаровий рецепт (шкода, що сезон уже закінчується sad ). Просто, швидко і смачно!

Ревеневі кнедлики



Джерело: Rebarborové knedlíky
Мої зміни синім курсивом.

500 г ревеню, почистити, накраяти
440 г цукру (цукру забагато, 200 г буде достатньо) + 50 г в тісто
300 г борошна
2 ч. л. (1,5 ч.л.) розпушувача
150 г вершкового масла
125 мл молока
ваніль
цукрова пудра


1. В кастрюльку викласти ревінь, насипати цукор і налити півлітра води. Поставити на вогонь, проварити хвилин 10-15, щоб став м’яким. Зняти з вогню.

2. Борошно, 50 г цукру, розпушувач, масло змішати в крихти, додати молоко і ваніль і вимісити м’яке тісто. Розділити на 6-8 круглих кнедликів (у мене вийшло 11 шт.)

3. У форму налити ревінь (десь до половини форми), зверху викласти кульки кнедликів. (Кнедлики в духовці ростуть, тому не викладайте їх дуже щільно.)

4. Пекти при 180 градусах хвилин 25 або поки не зарум’яниться верх. Скіпка повинна бути суха.

5. Подавати, посипавши цукровою пудрою (не посипала, мені і так було засолодко).

Кнедлики я пекла у звичайній скляній формі, а подавала, просто викладаючи на тарілки і поливаючи ревеневим соусом, в якому вони пеклись. Якщо у вас є гарні керамічні або скляні термостійкі формочки, то можна зразу порційно випікати, кладучи по одному кнедлю у формочку.



Смачного!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
AntaliaДата: П`ятниця, 01/07/2011, 17:17 | Сообщение # 177
ніхто
Группа: Заблоковані
Статус: Offline
Наталочко, в тебе як завжди....страви як в ресторані!!!!!Все таке красиве і смачне!!!!! applause applause applause
 
ЛесяДата: П`ятниця, 01/07/2011, 19:30 | Сообщение # 178
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
Наталю!!!І знову вишукані страви.Ти не перестаєш нас дивівати.Бравісімо!!!

 
ir71Дата: П`ятниця, 01/07/2011, 20:30 | Сообщение # 179
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Quote (Talochka)
Ревеневі кнедлики

Дякую,дуже звабливий рецепт.А смак...щось уявити важко.Напевно щось неймовірно смачне!


 
оксанкаДата: П`ятниця, 01/07/2011, 21:28 | Сообщение # 180
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Talochka, Я як хочу в ресторан, то до тебе на сторінку заходжу!!! І всьо, вже більше мені нііііііііічого не треба!!! happy happy happy happy happy happy happy happy happy happy

 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024