Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
|
|
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
LILEJA | Дата: Четвер, 16/06/2011, 14:26 | Сообщение # 166 |
шеф-повар
| Talochka, оце десерт. Просто супер! Ну а фото, як завжди, ідеальне!
|
|
| |
Talochka | Дата: Понеділок, 20/06/2011, 12:30 | Сообщение # 167 |
шеф-повар
| LILEJA,
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
|
Talochka | Дата: Четвер, 23/06/2011, 13:43 | Сообщение # 169 |
шеф-повар
| Оксанкo, нічого, у нас тут стільки смакоти постійно з'являється, що за всім і не вгледиш! Дякую тобі, люба!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 23/06/2011, 16:37 | Сообщение # 170 |
шеф-повар
| Дівчатонька, я, на жаль, зараз практично зовсім не готую (та й фотографувати немає натхнення). Та, щоб хоч би чимось оновити тему, поставлю рецепт ягідного кексу, який пекла минулого літа. Можливо комусь рецепт знадобиться, оскільки сезон ягід саме починається.
Лiтній кекс
Тісто * 1 1/2 склянки пшеничного борошна * 1/2 склянки вівсяного борошна (змолоти пластівці у блендері) * 1/2 склянки цукру * 1 1/2 ч. л. розпушувача * 1/2 ч. л. соди * дрібка солі * 1 склянка (240 мл) знежиреного ванільного йогурту * 2 яйця * 55 гр розтопленого вершкового масла * 2 ч. л. натуральної ванільної ессенції або лимонної цедри
Начинка * 1 склянка журавлини * 1 1/2 склянки малини * 2-3 ст. л. коричневого цукру * 1/4 склянки мигдальних пластинок
Глазур * 1/3 склянки цукрової пудри * 1 ч. л. вершкового сиру * 1-2 ч. л. лимонного соку
Прогріти духовку до 180°C. Змастити маслом роз’ємну форму (23-см).
У великій мисці змішати сухі інгредієнти (від борошна до солі). В чашці змішати виделкою вологі інгредієнти; додати до борошна. Перемішати лопаткою до зникнення сухих комків. Додати журавлину і акуратно перемішати.
Викласти 2/3 тіста у форму і розрівняти лопаткою. Викласти малину (1 см від краю форми, щоб при випічці ягоди не пригоряли), посипати коричневим цукром. Зверху ложкою викласти решту тіста і розрівняти (верхній шар тіста виходить тонким). Зверху посипати мигдальними пластинками і коричневим цукром.
Випікати 50-55 хвилин.
Охолодити у формі на решітці. Дістати кекс з форми і полити глазур’ю.
Подавати теплим або охололим.
Автор: Ayn
Мої коментарі: - в тісто я брала кефір замість йогурту; - замість журавлини я використовувала чорницю; - в начинку, як і втісто, брала звичайний білий цукор; - зверху кекс ні мигдальними пластівцями, ні глазур’ю не оздоблювала; - швидкий, простий, смачний і по-справжньому літній кекс. Смачного!
|
|
| |
Улянка | Дата: П`ятниця, 24/06/2011, 16:33 | Сообщение # 171 |
Віват кухар!!!
| Talochka, класненький кексик!!!
s
|
|
| |
Talochka | Дата: Субота, 25/06/2011, 23:05 | Сообщение # 172 |
шеф-повар
| Улянко, дякую!
|
|
| |
Оливка | Дата: Неділя, 26/06/2011, 17:05 | Сообщение # 173 |
Гурман
| Quote (Talochka) Полунично-ревеневий трайфл Ну дуже спокусливо! Люблю все з полуницею. Суперрр!
Я ОЛЯ!
|
|
| |
Яринка-1 | Дата: Понеділок, 27/06/2011, 13:29 | Сообщение # 174 |
шеф-повар
| Талочка,від такої смакоти очі розбігаються,як все гарно та апетитно
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 01/07/2011, 16:31 | Сообщение # 175 |
шеф-повар
| Оливка, Яринка-1 Олю, Яринко, дуже вам дякую!
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 01/07/2011, 16:52 | Сообщение # 176 |
шеф-повар
| Хочу запропонувати вам ще один румбарбаровий рецепт (шкода, що сезон уже закінчується ). Просто, швидко і смачно!
Ревеневі кнедлики
Джерело: Rebarborové knedlíky Мої зміни синім курсивом.
500 г ревеню, почистити, накраяти 440 г цукру (цукру забагато, 200 г буде достатньо) + 50 г в тісто 300 г борошна 2 ч. л. (1,5 ч.л.) розпушувача 150 г вершкового масла 125 мл молока ваніль цукрова пудра
1. В кастрюльку викласти ревінь, насипати цукор і налити півлітра води. Поставити на вогонь, проварити хвилин 10-15, щоб став м’яким. Зняти з вогню.
2. Борошно, 50 г цукру, розпушувач, масло змішати в крихти, додати молоко і ваніль і вимісити м’яке тісто. Розділити на 6-8 круглих кнедликів (у мене вийшло 11 шт.)
3. У форму налити ревінь (десь до половини форми), зверху викласти кульки кнедликів. (Кнедлики в духовці ростуть, тому не викладайте їх дуже щільно.)
4. Пекти при 180 градусах хвилин 25 або поки не зарум’яниться верх. Скіпка повинна бути суха.
5. Подавати, посипавши цукровою пудрою (не посипала, мені і так було засолодко).
Кнедлики я пекла у звичайній скляній формі, а подавала, просто викладаючи на тарілки і поливаючи ревеневим соусом, в якому вони пеклись. Якщо у вас є гарні керамічні або скляні термостійкі формочки, то можна зразу порційно випікати, кладучи по одному кнедлю у формочку.
Смачного!
|
|
| |
Antalia | Дата: П`ятниця, 01/07/2011, 17:17 | Сообщение # 177 |
ніхто
| Наталочко, в тебе як завжди....страви як в ресторані!!!!!Все таке красиве і смачне!!!!!
|
|
| |
Леся | Дата: П`ятниця, 01/07/2011, 19:30 | Сообщение # 178 |
найкращі кондитери
| Наталю!!!І знову вишукані страви.Ти не перестаєш нас дивівати.Бравісімо!!!
|
|
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 01/07/2011, 20:30 | Сообщение # 179 |
адмін
| Quote (Talochka) Ревеневі кнедлики Дякую,дуже звабливий рецепт.А смак...щось уявити важко.Напевно щось неймовірно смачне!
|
|
| |
|