Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
Talochka | Дата: Понеділок, 24/03/2014, 19:20 | Сообщение # 601 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ira Іринко, таки не дарма занесло! Пригощайся!
Додано (24/03/2014, 19:20) --------------------------------------------- Дівчатонька, я сьогодні до вас із салатом. Цей салат уже не перший рік в переліку моїх улюблених. І якщо іноді в суботу на вечерю хочеться чогось легкого, але водночас романтично-вишуканого, то ми з чоловіком любимо просто взяти вина з сиром плюс салат. І досить часто саме цей теплий салат з курячими сердечками виступає дуже вдалим супроводом. Рецепт я колись побачила в програмі Олени Чекалової «Счастье есть». До речі, хто не знає,у Франції страви з потрухом вважаються делікатесними.
Теплий салат з курячими сердечками
Нам потрібно:
Маринад 2 ст. л.сухого мартіні 2 ст.л. соєвого соусу 0,5 ч. л. тертого імбиря 1 зубчик часноку 300 г курячихсердечок 200 г листя салату 1-2 червоні цибулини 1 перець чилі (я недодаю)
Заправка 2 ст. л.лимонного соку 6 ст. л. оливкової олії 1 ч.л. мeду сіль, перець за смаком 50 г горіхів
Спочатку треба приготувати маринад. Для цього сухий мартіні змішайте з соєвим соусом. Додайте імбир и часник. Перемішайте і замаринуйте на годину курячі сердечка. Потім підсмажте їх на оливковій олії. У великій мисці перемішайте листя салату з цибулею і перцем чилі. Залийте соусом, зверху покладіть смажені курячі сердечка. Додайте трохи перцю. Готовий салат прикрасьте горішками і пригощайте гостей (чи чоловіка ).
Стосовно мартіні, зізнаюся, що справжній мартіні я ніколи в маринад не додавала (бо шкода ). Я беру наш вермут Marengo, і він прекрасно туди «вписується». За відсутністю вермута можна взяти і вино, але саме мартіні і вермут дають пікантний трав’янистий присмак. Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Понеділок, 24/03/2014, 19:22 |
|
| |
Ксюша | Дата: Вівторок, 25/03/2014, 00:12 | Сообщение # 602 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Talochka, цікавий салатик,а там є рукула,чи інший салат?
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 25/03/2014, 16:34 | Сообщение # 603 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ксюша, там готова салатна суміш, до складу якої входить рукола. Але так як ти руколу не любиш, то звичайно можна без неї.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 25/03/2014, 17:40 | Сообщение # 604 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| У мене сьогодні баби! Та ще й до того п'яні! Не знаю, що ви подумали, а я всього лиш принесла вам рецепт, знайомий, мабуть, багатьом з дитинства. Пухкі і м'які булки з надзвичайним ромовим ароматом. Ви ж пам'ятаєте, наскільки я люблю алкоголь у випічці. А відтак, рано чи пізно я мусіла таки спекти ці пресловуті ромові баби. А пекти їх виявляється зовсім не важко.
Ромові баби
Пропорції на 12 баб:
Тісто: - 300 г борошна - 6 г солі - 20 г цукру - 130 г молока - 17 г свіжих дріжджів - 3 великих яйця - 70 г розтопленого масла - 20 г меду
Сироп: - 1 л води - 400 г цукру - 1 апельсин - 1 лимон - 2 стручка ванілі - 50-100 мл рому (або можна і ще більше)
Спочатку треба зробити сироп. * Попередньо зніміть цедру з цитрусових - вона нам знадобиться. Лимон і апельсин поріжте великими скибками, додайте цукор, ваніль і нагрійте приблизно до 70 градусів, кипіти не давати. Перелийте у велику ємність. Коли вистигне - влийте ром (кільксть на вашій совісті. Я рому не пошкодувала!)
Тепер готуємо тісто. Борошно змішати з сіллю і цукром, додати цедру половини лимона і апельсина (яку ми заздалегідь лишили) і мед. Розтопіть масло в мікрохвильовці або на плиті, на невеликому вогні. Розтерти дріжджі в молоці кімнатної температури. В чашу міксера покласти борошно, сіль, яйця, в самому кінці – масло і мішати на середній швидкості хвилин 5-6, поступово вливаючи молоко з дріжджями. Коли тісто буде тягнутися і перестане прилипати до лопатки – готово. Тісто розкласти (скоріше розлити) в формочки, можна видавлювати з кондитерського мішка з насадкою-конусом. Тісто зручно відрізати ножицями, заповнивши форми приблизно на 40% висоти.
Залишаємо тісто підходити, поки не підніметься наполовину.
Випікати 35-40 хвилин при 200 градусах. Можна їх перевернути і допекти, щоб низ теж добре зарум’янився.
Ось мій результат після випічки:
Далі кладемо баби в сироп хвилин на 15-20. Сироп повинен бути температури приблизно 50 градусів. Якщо він у вас сильно вистиг - підігрійте. Баби повинні піднадутися! Якщо сироп буде надто холодним - вони не надуються, а якщо надто гарячим, то вони лопнуть. І притисніть їх зверху чим-нибудь, щоб вони не спливали.
Можна приготувати ще глазур: Взяти абрикосове варення (200 г), ром, додати трохи води (мл 50) і добреперемішати. Поставити на легкий вогонь, дати повністю розтанути. Процідити-протерти через сито, для однорідності. Полити баби глазур’ю.
І відтак, маємо "товсті і п’яні" красиві баби. :)
Що я можу сказати? Баби вийшли дуже смачні! Аще, якщо врахувати, що рому я ой як не пошкодувала... Глазур я теж робила, але, зізнатися, вони і без неї були прекрасні. Не знаю, наскільки фото передає, якими "п’яними" були мої баби. :)
Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Вівторок, 25/03/2014, 17:43 |
|
| |
muroslava07 | Дата: Середа, 26/03/2014, 01:02 | Сообщение # 605 |
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 122
Статус: Offline
| Talochka, вони шикарні. Все збираюсь спекти та часу мало для цього. треба з ними побавитись. дякую за рецепт! ПРОВІРЕНИЙ.
|
|
| |
Ira | Дата: Середа, 26/03/2014, 17:33 | Сообщение # 606 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| Talochka, ойййй і салатик такий аптитнний,та щей на десет такі "баби" і як тут втримаєшся щоб не полізти в холодильник щоб неподавитися слюною.... Все на вищому рівні,дякую що пригостила було дуууууже смачно!!!!!!!!
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 27/03/2014, 23:00 | Сообщение # 607 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| muroslava07, Ira, спасибі вам, дівчата! Мені приємно, щр рецепти сподобались!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
оксанка | Дата: П`ятниця, 04/04/2014, 23:14 | Сообщение # 608 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Talochka, я явно вибилася з колії стільки пропустила, і салат, і ромові бабки...ото смакота
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 30/05/2014, 18:39 | Сообщение # 609 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Дівчатонька, привіт! Щоб зовсім тему не закидати, буду хоч час від часу щось таки ставити. Сьогодні покажу лише фото, бо рецепт уже давала ось тут. Це печиво - одне із моїх найулюбленіших, і пекла його в черговий раз.
Пригощайтеся!
Додано (30/05/2014, 10:59) --------------------------------------------- Хочу пригостити вас класикою англійської випічки. Сьогодні у мене скони. :podmigivaniya-118:
Скони з гарбуза, кукурудзяного борошна з чорносливом і сиром
Продукти: 125 г гарбузяного пюре 2 ст. л. олії 50 г бринзи або "Фети" 1 яйце 100 г борошна 150 г кукурудзяного борошна 2 ч. л. розпушувача ½ ч. л. солі (якщо використовувати бринзу, то менше) 25 г чорносливу 25 г сиру Брі
1. Включити духовку на 180 градусів. 2. В мисці змішати гарбузяне пюре зяйцем, олією і розкришеною бринзою чи Фетою (або навіть із звичайним сиром). 3. Віншій посудині змішати два види борошна з сіллю і розпушувачем. 4. Суху суміш додати поступово в рідку суміш. Добре всеперемішати. В останню чергу додати порізаний чорнослив і порізаний сир Брі. Тісто буде еластичним і нелипким. 5. Форму вистелити папером і викласти тісто. Сформувати руками велику паляницю,не дуже тонко, приблизно 20 см в діаметрі. Ножем зробити надрізи (не різати, а саме надрізи!)на паляниці на 6-8 частин. 6. Запікати в духовці приблизно 30 хвилин. 7. В готової паляницівідламувати скони в місцях надрізів.
Cмачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Субота, 31/05/2014, 00:55 |
|
| |
Ксюша | Дата: П`ятниця, 30/05/2014, 22:40 | Сообщение # 610 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Talochka, гарно тебе "понесло",ото постаралась скільки смакоти поставити,ти хоч рідко заходиш,проте не перестаєш дивувати своїми рецептами і фотографіями.Дякую
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
Talochka | Дата: Субота, 31/05/2014, 01:24 | Сообщение # 611 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Додано (31/05/2014, 00:51) --------------------------------------------- Публікуючи попередній рецепт, я виявила, що це перші скониу моїй темі. Хоча насправді пекла я їх уже не раз – за різними рецептами. Сама не знаю, як так сталося, що я ще не поділилася з вами одним із моїх улюблених видів випічки. А люблю я так скони, в першу чергу, за тісто. Тісто для сконів – це щось особливе, і в той же час воно дуже просте. Завдяки вершкам, котрі за звичай входять до складу тіста, ці булочки виходять з ніжним вершковим смаком. Як я уже обмовилась в попередньому пості, скони — це традиційна англійська випічка. Ці булочки печуться з бездріжджового тіста і традиційно подаються до денного чаю (five-o'clocktea). Що стосується цього рецепта, ніжний вершковий аромат, тісто із вкрапленнями сонячної кураги, ледь відчутний смак лимона – все це робить його дійсно смачним і вартим уваги!
Скони з курагою
Інгредієнти: 2 склянки борошна ¼ склянки + 2 ст. л. цукру 1 ст. .л розпушувача ½ ч. л. солі ¾ склянки кураги (дрібно порізати) терта цедра 1 великого лимона 1 1/2 склянки кокосового молока (можна взяти 1 ¼ склянки жирних вершків і ¼ склянки звичайного молока)
Процес: 1. Духовку розігріти до 210 градусів. Застелити форму папером для випічки. 2. У великій ємності змішати борошно, сіль, цукор ірозпушувач. Потім додати курагу і цедру і перемішати. Вливаючи кокосове молоко, поступово вимісити тісто з допомогою виделки. Не потрібно добиватися абсолютної однорідності тіста! Як тільки воно стане більш-менш однорідним, кидайте виделку :). Інакше скони відмовляться підніматися в духовці. 3. На присипаній борошном поверхні сформувати з отриманого тіста кулю і розплющити її в колотоіщиною 1,5-2 см. З кола формочкою вирізати скони, потому викласти їх на бляшку. Обмазати скони молоком і посипати рештоюцукру. 4. Випікати в середині духовки 15 хвилин. Дістати, дати повністю охолонути.
Мої коментарі: - Як я написала вище, кокoсове молоко можна легко замінити вершками із звичайним молоком (щоб разом вийшло півтори склянки). Від кокосового молока скони мають легкий кокосовий аромат. - Скони смачніші теплими, але в на наступний день всередині вони все ще м’які. - Дуже смачні і, хоча в цьому рецепті замість вершків кокосове молоко, вони мають на диво вершковий смак.
А ще смачно ось так з малиновим варенням і кефіром:
PS. Фото ще 2012 року, тому «Звиняйте!»Додано (31/05/2014, 00:54) --------------------------------------------- «И тут Остапа понесло!», а точніше Наталю понесло із сконами. :usmishka: Просто цим рецептом ще одних сконів япросто не можу не поділитися. Тим паче зараз, коли вже не за горами сезон чорниці, сподіваюся, він комусь та й знадобиться. Скони з чорницями
Нам потрібно:
110 г замороженого вершкового масла + 2 ст. л. розтопленого масла для змазування 1 1/2 склянки чорниць(приблизно 210 г) (ягоди помити і висушитипаперовим рушником, заморожені ягоди не розморожувати) 1/2 склянки молока 1/2 склянки сметани 2 склянки борошна, плюс дододатково для підсипання 1/2 склянкицукру, плюс 1 ст. л. для обсипки зверху 2 ч. л. розпушувача 1/4 ч.л. харчової соди 1/2 ч. л. солі 1 ч.л. тертої цедри лимона (прибл. 1 цілий лимон)
Натерти на крупній терці 110 г масла і поставити в холодильник. Змішати молоко і сметану разом і теж поставити в холодильник, поки готуємо решту тіста. Змішати борошно, цукор, соду, розпушувач, сіль і лимонну цедру в мисці. Додати натерте масло з холодильника і перетерти пальцями до розсипчатого стану. Додати молочно-сметанну суміш, перемішати акуратно лопаткою, щоб все змішалося (більше, ніж треба, не мішати - тісто втратить свою "якість"). Викласти тісто на присипану борошном поверхню. Присипанми борошном руками перемісити тісто кілька разів, щоб воно лишень почало скріплюватися докупи (не перемісити). Підсипати борошно при потребі. Розкачати тісто в квадрат приблизно 25 см. Скласти тісто в три рази, як американський лист, потім знову скласти в 3 рази, щоб вийшов квадрат.
Поставити тісто в холодильник на 5-10 хв.
Розкачати тісто знову в квадрат (25 см). Посипати ягодами і втиснути ягодируками в тісто.
Згорнути тісто щільно, притискаючи руками, так, щоб сформувати брусок.
Розрізати брусок на 4 частини і потім кожну частину по діагоналі навпіл, щоб вийшли трикутники (так вийде 8 великих сконів, але я розрізала на 6 частин (замість 4) і потім надвоє, отримавши 12 сконів, до речі, теж не маленьких).
Викласти на бляшку, застелену папером для випічки. Змазати верх розтопленим маслом і присипати цукром (звичайним або ванільним).
Пекти до золотистого кольору - 18-25 хв, в залежності від духовки.
Мої коментарі: Можу сказати тільки одне - це дуже смачно! Вони такі м’які, ніжні всередині і з хрумкою скоринкою зовні. І чорниць, як ви бачите, я не пошкодувала. А ще ось та ложечка лимонної цедри теж відчувається, прекрасно гармонуючи с чорницями. Додано (31/05/2014, 01:24) --------------------------------------------- Ксюша, дякую тобі за гарні слова! Мені прикро, що я тепер так рідко на форумі буваю. Але час від часу я таки буду вас пригощати!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Субота, 31/05/2014, 00:53 |
|
| |
ir71 | Дата: Субота, 31/05/2014, 12:49 | Сообщение # 612 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| мама мія!!!!!!!!!!!
Прийде до нас Наталочка,підкине нам смакоту і втікає.Зато яку!!!!! Наталю,твоя випічка просто приголомшена!Ну втрачаю дар мови при перегляді твоїх рецептів.Хочеться приготувати все.Шкода що торти забирають весь вільний час.Дякую, тобі наша люба господинько,що тішиш і балуєш нас такими апетитними смакойликами.
|
|
| |
оксанка | Дата: Неділя, 01/06/2014, 22:16 | Сообщение # 613 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Talochka, ой лююююююююдоньки....та тут смакоти
|
|
| |
Talochka | Дата: Понеділок, 02/06/2014, 00:24 | Сообщение # 614 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ну хіба я можу після таких слів не повертатися сюди знову?!! Дякую вам, мої любі, що попри те, що я то "тікаю", то повертаюся, попри те, що я не займаюся професійно випіканням тортів, ви все ж завжди так тепло і доброзичливо приймаєте мене на форумі, так зворушливо коментуєте мої рецепти! ДЯКУЮ!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 03/06/2014, 12:11 | Сообщение # 615 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Колибула у Стамбулі купила баночку тахіни. Тахіна — це густа жирна паста з меленого кунжутного насіння. Трошки більше про неї я написала ось тут. Тахінову пасту широко використовують в кухні арабських країн і БлизькогоСходу, як в солодких, так і несолодких стравах. Я ж вирішила додати її у випічку і спекти ось такі квадратики. Вийшло солодко і смачно. А цей тахінний аромат... його ні з чим не сплутаєш!
Квадратики з фініками і тахіною
Інгредієнти: · Борошно цільнозернове - 160 г · Розпушувач - 1/2 ч. л. · Кокосова стружка - 85 г · Фініки (без кісточок; крупно нарізані) - 250 г · Імбир мелений - 1 1/2 ч. л. · Яйця - 3 шт. · Цукор коричневий - 100 г · Тахіна - 185 мл
Приготування:
1. Духовку разігріти до 160°. Форму 17*26 смзмазати маслом або застелити папером для випічки. 2. Змішати борошно і розпушувач. Додати 65 г кокосової стружки,фініки та імбир. 3. В окремій посудині міксером збити яйця з цукром до світлогокольору і піноподібного стану. Поступово додати тахіну, продовжуючи збивати на невеликій швидкості. 4. Тахінно-яєчну суміш додати до борошняної і ретельно перемішати.Тісто вийде досить густим. 5. Викласти тісто у підготовлену форму, розрівняти поверхню руками.Можна злегка змочувати пальці у воді, щоб тісто не прилипало. Зверху посипати рештою кокосу. Випікати 20 хвилин до сухої зубочистки. Вийняти з духовки і залишити на 15 хвилин в формі, потім вийняти з форми і остудити повністю на решітці. 6. Перед подачею нарізати квадратиками. Смачного!
Сподіваюся, що тепер, коливам раптом десь на очі потрапить баночка з тахіновою пастою, ви уже будете знати, куди її можна прилаштувати. :podmigivaniya-118:
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Вівторок, 03/06/2014, 12:12 |
|
| |
|