В гості до Ірини
 Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки - Сторінка 45 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Talochka  
Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
ir71Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
smile

Каталог


 
TalochkaДата: Неділя, 18/01/2015, 18:50 | Сообщение # 661
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
_uliana_88, jylia1988, дуже дякую! 
jylia1988, патока - це напіврідка, тягуча, солодка маса темно-бурого кольору, за консистенцією схожа на рідкий мед. Патока є відходом виробництва цукру з цукрових буряків. 
Патока використовується при виготовленні пряників, а також деяких сортів хліба, наприклад, бородинського, ризького, котрим вона надає або смак (якщо її додати більше), або характерний колір (при додаванні меншої кількості). В пряниках патока підсилює характерну для цього виду виробів в'язкість тіста, а також додає кольору і карамельного смаку.
На жаль, я не можу тобі підказати, де можна її купити в Україні, бо сама привожу її з-за кордону. Але впевнена, що в інтернет-магазинах вона є у нас. Можливо дівчата підкажуть.
На крайній випадок, якщо не знайдеш, то у цьому рецепті її можна замінити медом.


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
лізаДата: Понеділок, 19/01/2015, 13:16 | Сообщение # 662
ліза
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 202
Статус: Offline
jylia1988, ось ссилочка на інтернет-магазин, де  можна придбати патоку da-38 Та й не тільки в цьому магазині, цей товар досить поширений, тому замовити її не буде проблемою  http://shoko-style.at.ua/shop/216/desc/patoka-naturalnaja 
 
jylia1988Дата: Субота, 24/01/2015, 23:48 | Сообщение # 663
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 106
Статус: Offline
Talochka, Дякую за відповідь і пояснення! 
ліза, Я вже знайшла, на днях замовлю, тоді спробую спекти, дякую дівчата!
 
IraДата: Неділя, 25/01/2015, 23:06 | Сообщение # 664
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
Talochka, давно незаходила я до тебе в гості......а тут знову посипалися шедеври. Надивилася на твої печенька і мало слиною неподавилася такі вони спокусливі нямчики!

 
TalochkaДата: П`ятниця, 30/01/2015, 14:43 | Сообщение # 665
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Ira, дякую велике!  emocii-160



"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
TalochkaДата: Неділя, 01/02/2015, 01:43 | Сообщение # 666
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Різдвяне печиво-пряники Piparkakku

Piparkakku – це печиво з корицею, яке фінські сім’ї традиційно їдятьна Різдво. Але багато хто любить ним ласувати не тільки у свято, але і в будні. Тому я пропоную вам ще один Різдвяний рецепт у неріздвяну пору.  zdivuvannja



· 250 г вершкового масла (маргарину) кімнатної температури
· 200 мл темного сиропу чи патоки
· 175 мл коричневого цукру
· 1 ч.л. кардамону
· 1 ч.л. меленої кориці
· 1 ч.л. меленого імбиру
· 1 ч.л. гвоздики
· 1 ч.л. апельсинової цедри
· 100 мл вершків
· 1 яйце (не додавала)
· 100 мл червоного вина (у мене був виноградний сік)
· ~ 800 г борошна
· 2-3 ч.л. харчової соди



Змішати борошно з содою.
Вилити в каструлю сироп, вино і всі спеції, перемішати і закип’ятити. Зняти з вогню.
Додати масло івсе збити міксером, поки суміш трохи не охолоне.
Збити яйце з цукромі вершками.
Просіяти частину борошна в сироп, перемішати міксером, додати яєчну суміш і ще раз ретельно перемішати.
Просіяти решту борошна і з допомогою міксера вимісити тісто до однородної гладкої консистенції.
Загорнути тісто в плівку і покласти мінімум на 12 годин в холодильник.
Вийняти тісто з холодильника і залишити на 1 годину при кімнатній температурі.
Розкачати тісто товщиною 5 мм і з допомогою формочок вирізати печиво.
Викласти печиво на застелену папером бляшку.
Випікати в попередньо нагрітій до 175 С духовці 6-7 хвилин.



Рiparkakku, що вийшли у мене, - все-таки скорше пряники, ніж печиво. Тому що навіть попри те, що першу частину тіста я розкочувала дуже тонко і надіялась, що печиво буде хрумким, рiparkakku були м’якими і відразу після випічки, і через певний час, і вже тим паче лишаються такими зараз. Так-так, хоча я пекла це печиво-пряники щенапередодні Різдва, у мене ще досі лишилося кілька штучок. Насправді з повної норми інгредієнтів пряників вийшло дуже багато. Я зберігаю їх у жестяній банці, і вони ще досі м’які.  :podmigivaniya-118:
 


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя


Сообщение отредактировал Talochka - Неділя, 01/02/2015, 01:50
 
КсюшаДата: Понеділок, 02/02/2015, 17:13 | Сообщение # 667
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Talochka, дякую за гарний рецепт і смачненьке фото

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
TalochkaДата: Вівторок, 03/02/2015, 18:22 | Сообщение # 668
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Ксюша, завжди рада!  

А я сьогодні з супом. Відносно дієтичним. А якщо не додавати вершків і курячий бульйон замінити овочевим, то і пісним. У будь-якому випадку смачним.

Морквяно-гарбузяний суп із ріпою та запеченим часником



Інгредієнти: (4-6 порцій)
2 головки часнику
1 велика цибулина, крупно нарізати
4 морковини, очистити і нарізати
200 г гарбуза, очищеного і нарізаного
1 маленька ріпа, очистити і нарізати (у мене була редька дайкон)
5 склянок курячого бульйону
Сіль і перець
1/4 склянки вершків
2 ст.л. вершкового масла
Оливкова олія


Приготування:
1. Розігріти духовку до 180°С. Зрізати верхівки у головок часнику так, щоб був помітний м’якуш всіх зубців. Застелити бляшку алюмінієвою фольгою і викласти часник. Збризнути олією. Закрити фольгу і запікати близко 45 хвилин, або поки часник не стане м’яким. Вийняти з духовки і охолодити 15-20 хвилин.
2. В каструлі розтопити масло на середньому вогні. Додати цибулю і обсмажити 4-5 хвилин, поки не підрум’яниться.
3. Додати моркву, ріпу і пассерувати протягом 4-5 хвилин.
4. Вичавити часник, здавлюючиголовки. Додати бульйон і довести до кипіння.
5. Зменшити вогонь і варити 20-30 хвилин. Коли овочі стануть м’якими, зняти каструлю з вогню. Збити блендером до однорідної, гладкої маси.
6. Повернути суп на плиту і додати вершки, сіль і перець. Варити на повільному вогні дві-три хвилини. (Я цей пункт опустила)
7. Подавати, прикрасивши зеленню/вершками.


Смачний, зігріваючий суп. Смачного!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя


Сообщение отредактировал Talochka - Вівторок, 03/02/2015, 18:25
 
КсюшаДата: Четвер, 05/02/2015, 22:15 | Сообщение # 669
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Talochka, бачу почався сезон на гарбузові смаколики,гарбуз я люблю,супи пюре також,так що дякую за рецепт, obyatiya-87

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
лізаДата: Четвер, 05/02/2015, 23:38 | Сообщение # 670
ліза
повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 202
Статус: Offline
Talochka, такий цікавий рецепт з гарбузом! шкода, що у мене його ніхто не любить, крім мене звичайно:))) навіть для своєї мацьопи мушу його маскувати і запікапи разом із яблуками:))))
 
rukodelkaДата: Неділя, 08/02/2015, 18:18 | Сообщение # 671
повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 153
Статус: Offline
Talochka, ну це просто неймовірно смачно виглядає.Чесно-я ще ніколи не готувала гарбуза...тим більше-торт.Кортить спробувати.Дякую за рецепт.
 
TalochkaДата: Четвер, 12/02/2015, 14:37 | Сообщение # 672
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
лізаrukodelka, дякую вам, дівчата, за приємні слова! 
Цитата ліза ()
шкода, що у мене його ніхто не любить
Чесно кажучи, тут його смак практично не відчувається. Принаймні мої домашні, поки я не сказала, то б і не знали. :)
Цитата rukodelka ()
Чесно-я ще ніколи не готувала гарбуза...
Олю, треба терміново виправлятися!  podmigivaniya-118 Я-то його дуже люблю і в солодких, і в несолодких стравах.


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
IraДата: Четвер, 12/02/2015, 17:05 | Сообщение # 673
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
Talochka, глянула на тортик і вжезахотіла ...такий він смачненький вигляд має  da-38 мушу знайти час щоб спробувати бо гарбузик в морозилціє,я також дуже люблю гарбуз.

 
TalochkaДата: Четвер, 12/02/2015, 19:17 | Сообщение # 674
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Ira, дуже тобі дякую!
Спеціально для таких любителів гарбуза, як ти, ще один рецепт. 

Гарбузяні оладки з цільнозернового борошна



Змішати:
2 склянки гарбузяного пюре 
4 ст.л. розтопленого масла 
1/2 склянки кленовогосиропу
4 яйця
3 1/4 склянки кефіру
2 ч.л.ванільного екстракту

В окремій мисці змішати:
3 склянки цільнозернового борошна
1 склянку кукрудзяного борошна
1/2 склянки меленого насіння льону
1 склянки вівсяних пластівців
1 ст.л. + 2 ч.л. порошку для випічки
2 ч.л. соди
3/4 ч.л. кориці
дрібка солі

* Ця норма інгредієнтів на дуже велику порцію. Я робила на півпорції, і у мене все одно вийшла чимала стопка пухких оладок.



Обережно вмішайте сухі інгредієнти у мокрі – не перестарайтесь – лише до змішання усіх інгредієнтів.
Смажте оладки, викладаючи ложкою на сковороду з розігрітим вершковим маслом (я брала суміш вершкового з олією).
Переверніть оладки, коли почнуть з’являтися бульбашки.



Подавайте з кленовим сиропом (чи медом).
Смачного!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя


Сообщение отредактировал Talochka - Четвер, 12/02/2015, 19:18
 
rukodelkaДата: Субота, 14/02/2015, 01:38 | Сообщение # 675
повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 153
Статус: Offline
Talochka, дуже апетитні.Дякую.
 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024