Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 14/06/2013, 16:10 | Сообщение # 526 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Поки сезон полуниці ще у розпалі, можливо комусь пригодиться рецепт такого трохи незвичного для нас салату.
Салат з полуницею та руколою
кілька пригоршней руколи, промитої та обсушеної 50 г сиру дор блю 300 г свіжої полуниці, нарізанної на шматочки
Соус: 3 ст.л. оливкової олії 1ст.л. меду 2-3 зубчики товченого часнику 3.ст.л. червоного винного оцту 1/2 ч.л. солі свіжемелений перець
У мисці змішуємо руколу, полуницю і розкришений дор блю. Змішуємо всі інгредієнти соусу і заливаємо ним салат безпосередньо перед подачею.
Смачного!
Cалат звичайно на любителя. (Ксюші з її нелюбов'ю до руколи явно не підійде ) Але смаковий букет полуниці та руколи в цьому салаті відмінно гармонує із заправкою, а контраст солодкого створюється солоним і пікантним сиром дор блю.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 27/06/2013, 14:15 | Сообщение # 527 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Поки ще не закінчився сезон полуниці, а також мого любимого румбамбару, спішу поділитися черговим пирогом, вірніше тартом з начинкою із цих дарів літа.
Тарт з ревенем та полуницею
Основа: 1 1/2 чашки борошна 3 ст.л. цукру 1/4 ч.л. солі 110 г охолодженого масла, порізаного на кубики 1 великий яєчний жовток 3 - 4 ст.л. охолоджених вершків (у мене сметана)
Штрейзель 5 ст.л. масла, порізаного на кубики 1/3 чашки рубленого мигдалю 1/3 чашки коричневого цукру 1/2 ч.л. меленої кориці 1/3 чашки борошна
Начинка 2.5 чашки ревеню, порізаного на шматочки в 1 см 2.5 чашки нарізанних полуниць 3/4 чашки цукру 1/2 чашки борошна 1 ч.л. натертої цедри лимона
Для основи: Змішайте борошно, цукор і сіль в комбайні в режимі пульсації впродовж кількох секунд. Додайте масло і пульсуйте до утворення грубих крихт. Додайте жовток і 3 ст.л. вершків. Місіть, доки тісто не збереться в комок. Кулю з тіста розпластайте і викладіть у форму 25 см, зробивши бортик висотою 6 см. Виделкою наколіть тісто і охолодіть протягом 2 годин.
Для штрейзеля: Покладіть масло в кастрюльку, поставте на середній вогонь і готуйте, часто помішуючи, приблизно 5 хвилин, до коричневого кольору. Зніміть з вогню. Додайте мигдаль, цукор і корицю. Вмішайте борошно і мішайте до утворення комків-грудочок. Дайте повністю охолонути.
Для начинки: Розігрійте духовку до 190°C. Змішайте усі інгредієнти для начинки в мисці. Дайте постояти, щоб ревінь і полуниця випустили сік, приблизно 15 хвилин.
Випікайте основу приблизно 20 хвилин або до золотаво-коричневого кольору. Вийміть з духовки, а температуру знизьте до 175°C. Наповніть тартову основу начинкою і посипте штрейзелем. Випікайте, доки начинка не почне булькотіти, а штрейзель не стане хрумким та коричневим, приблизно 1 годину. Охолодіть на решітці і подавайте теплим або кімнатної температури.
Смачного!
Мої коментарі: що тут особливо коментувати?! Полуниця та ревінь – для мене з такою начинкою пиріг просто не може бути несмачним. А тут ця начинка ще й вкрита золотавими крихтами штрейзеля. До речі, такий варіант приготування штрейзеля (з топленого коричневого масла) мені дуже сподобався – буду використовувати цю ідею і для інших пирогів та крамблів.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
LILEJA | Дата: Четвер, 27/06/2013, 16:05 | Сообщение # 528 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 1139
Статус: Offline
| Talochka, видно, що в тебе полуничний сезон даром не пройшов! Все деже смачне!
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 27/06/2013, 17:28 | Сообщение # 529 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Цитата (LILEJA) Talochka, видно, що в тебе полуничний сезон даром не пройшов Авжеж! А ще мій беззаперечний фаворит в цю пору - ревінь! Поділюся ще одним пирогом, який цього літа пекла з ним.
Пиріг з ревенем та сметанним кремом
Тісто: 125 г вершкового масла, 1 дрібка солі, 125 г цукру, 20 г ванільного цукру, 3 яйця, 200 г борошна, 1 (з гіркою) ч.л. розпушувача, 3 ст.л. сметани, 600 г ревеню, 50 мл лимонного соку.
Крем: 200 г сметани, 2 яйця, 1 пакет ванільного пудинга (на 500 мл рідини), 1 ст.л. цукрової пудри.
М’яке вершкове масло розтерти з цукром, сіллю і ванільним цукром добіла. По одному, збиваючи міксером, ввести яйця. Додати сметану. Борошно просіяти з розпушувачем і поступово ввести в яєчну суміш. У підготовлену форму Д26 см викласти тісто і розрівняти.
Ревінь почистити і порізати на невеликі шматочки. Викласти на тісто, злегка втиснувши у нього. Випікати при 175 градусах 12 хвилин.
Для крему сметану змішати з яйцями, цукром і ванільним пудингом в порошку. Дістати пиріг з духовки і полити його отриманим кремом. Випікати пиріг далі при тій же температурі ще 50 хвилин.
Готовий пиріг дістати з духовки, дати йому повністю охолонути і перекласти на блюдо. Посипати цукровою пудрою (що я зробити забула). Смачного!
Мої коментарі: ви вже мабуть знаєте, що одна з моїх основних вимог до випічки, - це щоб не було сухо. А тут відповідно сметанна заливка протікає всередину, і завдяки цьому… пиріг – те, що треба для мене. Через 30 хвилин після початку другої випічки може знадобитися накрти пиріг фольгою, інакше він почне надто сильно темніти. Так що краще наглядати за ним під час виікання.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Понеділок, 29/07/2013, 18:24 | Сообщение # 530 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Здрастуйте, дівчатонька! Я знову повернулася після певної відсутності. (Ви ж уже знаєте, що як надовго я б не пропадала, та рано чи пізно все одно повертаюся на форум. ) Цього разу я нікуди не їздила – просто в силу обставин не було якзаходити на форум. Не скажу, що багато готувала, та все ж деяких рецептів, особливо випічки (хто би сумнівався ), трішки є. Тому буду поступово виставляти. Взагалі цього року мене, що називається, «поперло» на різноманітні пироги із нашими сезонними фруктами та ягодами. Почну з найсвіжішого. Ось, наприклад, вчора із останньої чорниці готувала коблер. Я вже й не пам’ятаю, чи розповідала вам про цей вид десерту. Коблер –ідеальний десерт для літнього сезону. А тим паче, що готувати його надзвичайно просто. Ви вже знаєте, як я люблю крамблі. Так от коблер трохи подібний на крамбль, але замість штрейзелю (крихт), у ньому поверх запечених фруктів лежать такі собі хмаринки з легких невеликих пляцочків із скоринкою. І найсмачніше — якраз контраст між м’якою, теплою, часто кислуватою начинкою із запеченою скоринкою цих пляцочків. Назва «коблер» — від англіийського слова cobble, «бруковий камінь, булижник». Тобто пляцочки викладаються на фруктову основу, нібияк камінь для бруківки, а в процесі випікання у шпаринах між ними булькотить і проривається начинка. У коблерів немає форми, котра може розвалитися, їх взагалі подають потім на тарілках чи в мисочках, просто виклавши ложкою. Тут тобі відразу і борошняний десерт і фруктовий соус до нього. Отже,
Чорничний коблер
Iнгредієнти: · 2/3чашки цукру · 2ст.л кукурудзяного крохмалю · 3/4чашки води · 3 чашки свіжих (але можна і заморожених) чорниць · 1ч.л. розтопленого масла · 1ч.л. меленої кориці · 1чашка просіяного борошна · 11/2 ч.л.порошку для випічки · 1/2ч.л. солі · 1/3чашки молока · 3ст.л розтопленого масла
Приготування:
У мисці змішайте цукор і крохмаль, влийте воду. Доведіть до кипіння, постійно помішуючи. Прокип’ятіть 1 хвилину. Додайте ягоди. Викладіть ягідну суміш у злегка змащену маслом форму для випікання (Ø 23 см). Посипте корицею та полийте 1 ч.л. розтопленого масла. Просійте борошно разом із порошком для випічки та сіллю. Налийта молоко і додайте до нього 3 ст.л. розтопленого масла. Все разом вилийте у борошно. Перемішайте, щоб усе борошно зволожилось та сформувало кулю. Набирайте тісто столовою ложкою та викладайте його на чорницю. Випікайте при 220° 25-30 хв до зарум’янення ваших «каменів».
Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Понеділок, 29/07/2013, 18:27 |
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 30/07/2013, 18:31 | Сообщение # 531 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Капустяні пироги, мабуть, люблять всі. І я - не вийняток. Як свідчення - у моєму каталозі є не один рецепт капустяних пирогів з різних видів тіста. Хочу поділитися ще одним - з листкового тіста і з молодою капустою.
Рулет з листкового тіста з начинкою з молодої капусти
Рецепт на 1 рулет*
Ингредієнти: 250 г листкового бездріжджового тіста 400 г молодої капусти 2 яйця + 1 яйце для змащування рулета оливкова олія 60-70 г вершкового масла панірувальні сухарі кунжут сіль, чорний перець кріп
Приготування: 1. Духовку розігріти до170-180°С. Бляшку застелити папером для випічки. 2. Капусту нарізати тонкоюсоломкою і ще розрізати впоперек, щоб довжина шматочків була не більше 2 см. Капусту посолити і руками пом’яти, щоб виділився сік. 3. На розігріту сковороду налити трохи оливкової олії і покласти шматочоквершкового масла (близько 30-40 г). Капусту обсмажити і тушкувати до м’якості, періодично помішуючи (час залежить від твердості капусти, молоду капусту тушкувати хвилин 15 приблизно). Поперчити за смаком. Капусту викласти в друшляк, щоб стік сік, остудити. 4. Яйця відварити до готовності, остудити і нарізати дрібними кубиками. 5. Змішати капусту і яйця, додати кріп чи будь-яку іншу зелень за смаком(смак начинки досить ніжний, тому надто багато зелені не потрібно). 6. Стіл присипати борошном, розкачати тісто в тонкий пласт (товщиною бл.2 мм). 7. Тісто змазати (пензликом)оливковою олією, зверху посипати панірувальними сухарями. Викласти капустяну начинку на 2/3 частини тіста, відступаючи від бокових країв по 5 см. Поверх начинки розкидати шматочки вершкового масла, приблизно 30 г. Бокові краї тіста загорнути всередину і скрутитирулет. Рулет покласти швом донизу на бляшку, змазати зверху збитим яйцем, посипати кунжутом. Випікати приблизно, 25-30 хвилин (до золотистої скоринки).
Мої зміни: *Хоча у мене і було десь 600 г капусти, я все-таки спочатку вирішила робити один рулет. Тому що, знаючи себе, я завжди роблю капустяну начинку з запасом, бо не можу стриматися, щоб частину не з’їсти просто так, ще до використання у пиріг. Але цього разу, хоча я теж добряче її "покуштувала", начинка все-такилишилась, і тоді я вирішила таки робити другий рулет. Але звичайно капусти-то лишилося менше, ніж для першого рулету, тому відповідно другий лист тіста я уже розкачувала не так тонко - розміром, що відповідав кількості начинки, що у мене лишилася. Висновок: нема чого наминати під час готування! :usmishka:
Крім того, перед тим, як викладати капусту в сковороду, я підсмажила ще 2шт. ріпчастої цибулі. Яєць в начинку дала 3 шт.
Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Вівторок, 30/07/2013, 18:34 |
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 30/07/2013, 19:46 | Сообщение # 532 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Крамбль з румбамбаром, полуницею та горіхами
700 гревеня; 250 г полуниці; 1 ст. ложка кукурудзяного крохмалю; цедра і сік 1/2 апельсина; 1 ст. ложка меленого імбиря; 250 г коричневого цукру; 2 ст. ложки крупно посічених грецьких горіхів (я не додавала); 20 г вершкового масла;
Для посипки: 100 г борошна; 2 ст. ложки посічених грецьких горіхів; 2 ст. ложки вівсяних пластівців; 50 г вершкового масла, порізаного на дрібні шматочки; 50 г коричневого цукру; дрібка солі.
-Ревінь очистити, нарізати скибочками. В полуниці видалити плодоніжки. Розрізати ягоди навпіл. - Розвести кукурудзяний крохмаль соком апельсина, додати терту цедру, імбир, цукор, полуницю, ревінь і ядра горіхів. - Для посипки змішати вказані інгредієнти. Розтерти кінчиками пальців на крихти. - У форму, змазану маслом, викласти начинку, посипати крихтами. - Випікати в духовці 25 хв при 180°C.
Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Вівторок, 30/07/2013, 19:47 |
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 01/08/2013, 12:25 | Сообщение # 533 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Тарт з начинкою із сиру, шпинату та зелені у картоплянійскоринці
3 великі картоплини продовгуватої форми (прибл. 600 г) 2 ст. ложки олії для смаження 350 г шпинату (якщо листя велике, видалити стебла) 2 яйця 200 г сиру (домашнього) 1 1/2 чашки рубленої зелені: петрушка, требулька, кріп 100 г фети, розкришити сіль, пeрeць
Картоплю очистити, нарізати тонкимипластинами, товщиною 3-4 мм. Різати бажано поздовж картоплини. Поставити сковороду на великий вогонь і налити олію. Коли масло буде гарячим,зменшити вогонь до середнього і викласти картопляні пластини. Обсмажити кожнупластину з двох сторін до золотистого кольору. Розкласти на паперовий рушник в один шар, щоб стікла зайва олія. На цій же сковороді протушкувати шпинат 3-4 хвилини.Перекласти шпинат в друшляк, відтиснути зайвий сік і крупно порізати. Збити яйця, додатисир, зелень і фету і перемішати. Додати шпинат і посолити, поперчити за смаком. Розігріти духовку до 185 градусів. Злегка змазати 24cм-у роз’ємну форму. Викластидно і бокові стінки картоплею (нахлистом, щоб не було прогалин між пластинами). Вилити сирну начинку і поставить в духовку. Запікати приблизно40 хвилин.
Подавати теплим,але мені більше сподобалось холодним.
Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Четвер, 01/08/2013, 12:29 |
|
| |
Леся | Дата: Четвер, 01/08/2013, 12:31 | Сообщение # 534 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Цитата (Talochka) требулька що це і з чим його їсти.Вперше таке чую.
|
|
| |
natali0310 | Дата: Четвер, 01/08/2013, 14:11 | Сообщение # 535 |
дегустатор
Группа: Відвідувач
Сообщений: 47
Статус: Offline
| Talochka, тарт розкішний, дякую за рецепт!
|
|
| |
Саша | Дата: Четвер, 01/08/2013, 14:14 | Сообщение # 536 |
Гурман
Группа: файна газдиня
Сообщений: 139
Статус: Offline
| Цитата (Леся) требулькащо це і з чим його їсти.Вперше таке чую. Требулька це , якщо я не помиляюсь , дрібна цибулька. Я чула таке слово.
Я - Марійка.
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 01/08/2013, 15:19 | Сообщение # 537 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Цитата (Леся) що це і з чим його їсти. Вперше таке чую. Лесю, це я сьогодні заглибилась у філологію,називається. Навмисне шукала, як правильно перекласти на українську мову "шнитт-лук", і знайшла таку гарну українську назву.Якщо "шнитт-лук" теж не дуже ясно, то це така дрібненька зелена цибулька. І на твоє прохання
Кокосовий рис з каррі 1,5 склянкиводи 3/4 склянкизамороженого горошку 1/4 склянки ізюму 1/2 склянки кокосового молока 1 палочка кориці 1/2 ч. л. куркуми 1 морквина 1/4 склянки олії 1 склянка рису 1 ст. л. соевого соусу 1 ч. л. лимоннгосоку 1/2 ст. л. тайскої пасти каррі 1 зубчик чесноку 3 яйця Змішайте рис з водою, корицею, кокосовим молоком, куркумою і ізюмом. Посоліть і варіть до готовності. Нагрійте столову ложку олії на сковороді. Додайте злегка збиті яйця. Переверніть яєчню і обсмажте з іншого боку. Викладіть на тарілку. У сковороду влийте решту олії. Натріть моркву і обсмажте її в олії. Потім додайте подрібнений часник, пасту каррі. Готуйте ще хвилину, а потім додайте готовий рис і горошок. Додайте соевий соус і сок лимона, а також яєшню, нарізану соломкою. Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Леся | Дата: Четвер, 01/08/2013, 17:58 | Сообщение # 538 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Дякую Наталочко за рецепт!!!
|
|
| |
оксанка | Дата: Четвер, 01/08/2013, 23:54 | Сообщение # 539 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Цитата (Talochka) Кокосовий рис з каррі мало не пропустила такої смакоти!!!!!!!!! СУПЕР!!!!!!!!!!
|
|
| |
Ксюша | Дата: П`ятниця, 02/08/2013, 00:18 | Сообщение # 540 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Talochka, дякую за класні рецепти.У нас на маленьку цибульку кажуть зрізованець,він зверху має такий бузковий цвіт коли дозріє.А особолива подяка за Тарт з начинкою із сиру, шпинату та зелені у картоплянійскоринці Як я таке люблю.Завтра ж спробую приготувати,але чи у мене таке ивйде то не знаю.
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
|