В гості до Ірини
 Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки - Сторінка 35 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Talochka  
Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
ir71Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
smile

Каталог


 
TalochkaДата: П`ятниця, 31/05/2013, 16:45 | Сообщение # 511
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
LILEJA, щиро дякую за побажання!

Дівчатонька, цей пиріг, думаю, ви всі знаєте. Рецепти такі були в «кулінарних зошитах» ще наших мам. Правда, моя мама його не пекла, зате досить часто пекла мама моєї найкращої подруги дитинства. Тому вирішила я «понастольгувати», знайшла рецепт і спекла ось такий сирний пиріжок з посипкою.



Якщо, раптом, ще в чиємусь кулінарному зошиті такого рецепта нема, дайте знати – охоче поділюсь. podmigivaniya-118 (Хоча й у нас на форумі подібні рецепти є поряд з набагато вишуканішими сирниками)
А поки просто ось вам ще шматочок.



"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
TalochkaДата: Субота, 01/06/2013, 11:31 | Сообщение # 512
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Дівчатонька, сьогодні я до вас з хлібом, вірніше із смачними булочками, які можуть його цілком замінити.

Цільнозернові булочки з чорним перцем



На 16 шт.
300 г звичайного борошна (200 г)
300 г цільнозернового борошна (200 г)
1 пакетик сухих дріжджів (15 г свіжих)
2 ч.л. солі (1 ч.л.)
2 ч.л. грубо меленого перцю (1 неповна ч.л. в тісто + ½ ч.л. на посипку)
½ л теплої води (230 г)


Крім того:
Борошно для підсипання
Жир для змащування бляшки




1. Змішати в мисуі обидва види борошна з сухими дріжджами, сіллю та 1 ч.л. перцю.
2. Додати воду і замісити однорідне, гладке тісто. Залишити підніматися, поки не збільшиться вдвічі.
3. Тісто розділити на дві частини і кожну частину розкачати в прямокутник 40х20 см. Трошки скропити тісто водою і посипати перцем, що лишився.
4. З довгої сторони скрутити тісто в рулет і розрізати на шматочки шириною 5 см. Далі шматочки розрізом доверху викласти на змащену бляшку і залишити ще на 10 хв підрости. Випікати у розігрітій до 200°С духовці протягом 20-25 хв.



Джерело:[/b][/i]«Die besten Backrezepten von A-Z»


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя


Сообщение отредактировал Talochka - Субота, 01/06/2013, 12:01
 
TalochkaДата: Субота, 01/06/2013, 11:42 | Сообщение # 513
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline


Мої коментарі до рецепта: смачні булочки, які завдяки чорному перцю набувають цікавої пікантності. Я робила на дещо меншу порцію (мої пропорції інгредієнтів в дужках). Щоправда борошна я під час замішування підсипала ще десь 60 г, щоб можна було вимісити тісто. Смачно просто замість хліба або ось так з песто:



або ще ось з такою намазкою з блакитного сиру та горошку:



"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя


Сообщение отредактировал Talochka - Субота, 01/06/2013, 11:58
 
КсюшаДата: Субота, 01/06/2013, 12:27 | Сообщение # 514
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Talochka, і знову новинка і цікавинка,дякую за класні рецепти

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
ir71Дата: Субота, 01/06/2013, 15:38 | Сообщение # 515
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Цитата (Talochka)
смачні булочки
я ані трохи не сумніваюся podmigivaniya-118 .Коли гляну на фото то у шлунку починається революція і грає музика.Ці твої страви, Наталочко, викликають бурний апетит і відразу треба бігти на кухню за перекусом.Дякую тобі щиро за надзвичайні рецепти за шалено гарнезні фотографії і вибач,що можливо ми не готуємо по твоїх рецептах.Бо як на мене то ці страви виглядають як з якогось фешенебельного ресторану 023 і просто страшно приступати до того рецепту.Здається що все зіпсуєш і ніколи таке не вийде як у тебе.Ти у нас КОРОЛЕВА шикарних страв!!!!! obyatiya-87 obyatiya-87 obyatiya-87


 
оксанкаДата: Неділя, 02/06/2013, 16:38 | Сообщение # 516
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Talochka,  всюди де можна проколментувала ті смачнючі булочки !!!!!!!!!!!!! І як то добре що ти в нас є, все щось таке смачнюче, неординарне... просто клаааааааааас!!! obyatiya-87 023

 
LILEJAДата: Неділя, 02/06/2013, 20:06 | Сообщение # 517
LILEJA
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 1139
Статус: Offline
Talochka, цим сирником мене просто "добила"!!! Я так давно не їла смачного домашнього сирника  slezi-33  . Хочу!! Ну а булочки, то "без слів"...

 
TalochkaДата: Понеділок, 03/06/2013, 12:35 | Сообщение # 518
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Ксюша, готуйте на здоров'ячко! poceluy-267

ir71, я прочитала твій коментар і навіть слів не можу підібрати у відповідь, настільки він мене розчулив. Ірусю, я уже не раз писала, що мені дуже приємно ділитися з вами рецептами. А стосовно їх надзвичайності, то мені мені навіть трохи ніяково. Бо рецепти насправді досить прості, просто можливо я їх презентую якось так, що вони виглядають надзвичайними (іншими словами "пускаю пил в очі" smehs-260 )
Цитата (ir71)
Ти у нас КОРОЛЕВА шикарних страв!!!!!

У мене правда нема слів!

Цитата (оксанка)
І як то добре що ти в нас є

І знову без слів , а просто

Цитата (LILEJA)
Я так давно не їла смачного домашнього сирника

Лілечко, то пригощайся хоча б віртуально! Але з іншого боку, ти можеш їсти багато чого іншого, що нам тут не дуже доступно. podmigivaniya-118


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
TalochkaДата: Вівторок, 04/06/2013, 14:29 | Сообщение # 519
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Зараз саме сезон ревеню, а ви ж знаєте, як я люблю випічку з цими кисленькими стеблами. Відкрити сезон вирішила новим рецептом. Що з того вийшло, читайте нижче. sorom

Пляцок з румбамбару з топленого тіста



4 склянки борошна
400 гр маргарину (я взяла 350 г)
0,5 пачки дріжджів
100 гр молока
4 яйця
200 гр цукру
румбамбар (грам 600)


Румбамбар чистимо, ріжемо на шматочки і присипаємо цукром, щоб пустив сік.

З дріжджів, теплого молока та ложечки цукру зробити опару.
Поки вона підходить висипати на стільницю борошно. Натерти маргарин та посікти на крихти (я це робила в комбайні).
Тоді додати опару, яйця і вимісити тісто. Тісто має бути легке.
Далі беремо марлю і загортаємо в неї тісто. Опускаємо у баняк (каструлю) з літньою водою.
Через 10-15 хвилин воно спливе (повинно спливти!).
Викладаємо тісто на стільницю, присипану борошном, додаємо цукор (я цукор зразу додала, коли замішувала тісто) і вимішуємо ще раз, підсипаючи борошно, щоб тісто не липло до рук. Але воно має бути не туге, а вільне.
Беремо бритванку, застеляємо пергаментом, змащуємо жиром і притрушуємо борошном. Викладаємо 2/3 тіста (я трохи розкачала, а далі руками розправляла на бляшці). Зверху викладаємо румбамбар і накриваємо рештою тіста. (Я вирішила зробити решітку, хоч і не дуже вміло.)
Ставимо в духовку і печемо, поки не зарум’яниться.



А тепер найголовніше:
Цей рецепт уже дуже давно зберігався у мене в файлі з рецептами випічки з ревенем. І періодично, коли я той файл переглядала, вибираючи, що цього разу спекти з ревенем, він не давав мені спокою, та все ж я не наважувалась. А все, як ви уже мабуть здогадалися, через оте «топлене» тісто. Я чула про таку технологію, але сама ні разу його не робила. І що вам сказати? Не підкорилося воно мені. Не знаю, в чому причина, але тісто у мене не сплило. Я дістала його, розробила, дала трохи підійти уже в формі і поставила випікатись.
Загалом пиріг вийшов смачний (ревеню, до речі можна і більше давати), але саме тісто мені не дуже сподобалось. Попри те, що там стільки масла, яйця, цукру, воно вийшло якимсь пріснуватим. Можливо, причина саме в тому і криється, що воно у мене ВТОПИЛOСЯ, а НЕ СПЛИЛО .
Дівчатонька, я впевнена, що дехто з вас готував колись таке тісто. Можливо є якийсь секрет? Чи можливо мені просто треба було більше часу потримати його у воді, і воно таки б сплило? (Я тримала десь 25-30 хв)
Дріжджів я взяла 20 г, тобто половину 42 г-ої пачки (не думаю, що малась на увазі 100 г-ва пачка)




Буду вдячна за ваші поради!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
ЛесяДата: Вівторок, 04/06/2013, 18:19 | Сообщение # 520
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
Talochka, Наталю,я не робила такого тіста,але мені здається що всетаки ти замало дала дріжджів.Бо судячи з рецепту і всіх слів(там таки прослуховується наш західний говір),у нас дріжджі продавалися колись виключно палочками по 100 грам,тому там мало йти 50 грам дріжджів.Можливо у цьму причина.

 
TalochkaДата: Середа, 05/06/2013, 10:42 | Сообщение # 521
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Лесю, дуже дякую тобі за коментар. Можливо ти і маєш рацію. Чесно кажучи, не пам'ятаю, звідки взяла цей рецепт. Але я теж уже потім припускала, що може таки дріжджів було замало.

"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
ЛесяДата: Середа, 05/06/2013, 14:30 | Сообщение # 522
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
Цитата (Talochka)
дуже дякую тобі за коментар.
Наталю,я не залищаю без уваги твої рецепти,але не завжди маю час щось прокоментувати.У тебе чудові рецепти, і так гарно подані,я всетаки надіюся щось спекти по них


 
TalochkaДата: Четвер, 06/06/2013, 12:02 | Сообщение # 523
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Лесечко, дякую тобі!!!

"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
IraДата: Четвер, 06/06/2013, 19:49 | Сообщение # 524
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
Talochka, булочки відпадні!!!! Одними фотками можна насититись!!!!
І періг гарнезний,так шикарно дивиться,такий зарумянений просто супер!!!!
А от дріжджів ти і справді дала замало. Здоба хочебагато дріжджів,тому тісто і несплило. Пиріг з такого тіста  це моє дитинство. Він у нас був традиційно кожної неділі ,а начиняли повидлом і маком.




Сообщение отредактировал Ira - Четвер, 06/06/2013, 19:49
 
TalochkaДата: П`ятниця, 14/06/2013, 15:47 | Сообщение # 525
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Ira Іринко, щиро дякую тобі за відповідь! Тепер я уже точно знаю причину свого "затонулого" тіста.
Цитата (Ira)
Пиріг з такого тіста це моє дитинство. Він у нас був традиційно кожної неділі ,а начиняли повидлом і маком.

Ой, як же це смачно мабуть було!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024