Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 31/05/2013, 16:45 | Сообщение # 511 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| LILEJA, щиро дякую за побажання!
Дівчатонька, цей пиріг, думаю, ви всі знаєте. Рецепти такі були в «кулінарних зошитах» ще наших мам. Правда, моя мама його не пекла, зате досить часто пекла мама моєї найкращої подруги дитинства. Тому вирішила я «понастольгувати», знайшла рецепт і спекла ось такий сирний пиріжок з посипкою.
Якщо, раптом, ще в чиємусь кулінарному зошиті такого рецепта нема, дайте знати – охоче поділюсь. (Хоча й у нас на форумі подібні рецепти є поряд з набагато вишуканішими сирниками) А поки просто ось вам ще шматочок.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Субота, 01/06/2013, 11:31 | Сообщение # 512 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Дівчатонька, сьогодні я до вас з хлібом, вірніше із смачними булочками, які можуть його цілком замінити.
Цільнозернові булочки з чорним перцем
На 16 шт. 300 г звичайного борошна (200 г) 300 г цільнозернового борошна (200 г) 1 пакетик сухих дріжджів (15 г свіжих) 2 ч.л. солі (1 ч.л.) 2 ч.л. грубо меленого перцю (1 неповна ч.л. в тісто + ½ ч.л. на посипку) ½ л теплої води (230 г)
Крім того: Борошно для підсипання Жир для змащування бляшки
1. Змішати в мисуі обидва види борошна з сухими дріжджами, сіллю та 1 ч.л. перцю. 2. Додати воду і замісити однорідне, гладке тісто. Залишити підніматися, поки не збільшиться вдвічі. 3. Тісто розділити на дві частини і кожну частину розкачати в прямокутник 40х20 см. Трошки скропити тісто водою і посипати перцем, що лишився. 4. З довгої сторони скрутити тісто в рулет і розрізати на шматочки шириною 5 см. Далі шматочки розрізом доверху викласти на змащену бляшку і залишити ще на 10 хв підрости. Випікати у розігрітій до 200°С духовці протягом 20-25 хв.
Джерело:[/b][/i]«Die besten Backrezepten von A-Z»
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Субота, 01/06/2013, 12:01 |
|
| |
Talochka | Дата: Субота, 01/06/2013, 11:42 | Сообщение # 513 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
|
Мої коментарі до рецепта: смачні булочки, які завдяки чорному перцю набувають цікавої пікантності. Я робила на дещо меншу порцію (мої пропорції інгредієнтів в дужках). Щоправда борошна я під час замішування підсипала ще десь 60 г, щоб можна було вимісити тісто. Смачно просто замість хліба або ось так з песто:
або ще ось з такою намазкою з блакитного сиру та горошку:
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Субота, 01/06/2013, 11:58 |
|
| |
Ксюша | Дата: Субота, 01/06/2013, 12:27 | Сообщение # 514 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Talochka, і знову новинка і цікавинка,дякую за класні рецепти
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
ir71 | Дата: Субота, 01/06/2013, 15:38 | Сообщение # 515 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Цитата (Talochka) смачні булочки я ані трохи не сумніваюся .Коли гляну на фото то у шлунку починається революція і грає музика.Ці твої страви, Наталочко, викликають бурний апетит і відразу треба бігти на кухню за перекусом.Дякую тобі щиро за надзвичайні рецепти за шалено гарнезні фотографії і вибач,що можливо ми не готуємо по твоїх рецептах.Бо як на мене то ці страви виглядають як з якогось фешенебельного ресторану і просто страшно приступати до того рецепту.Здається що все зіпсуєш і ніколи таке не вийде як у тебе.Ти у нас КОРОЛЕВА шикарних страв!!!!!
|
|
| |
оксанка | Дата: Неділя, 02/06/2013, 16:38 | Сообщение # 516 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Talochka, всюди де можна проколментувала ті смачнючі булочки !!!!!!!!!!!!! І як то добре що ти в нас є, все щось таке смачнюче, неординарне... просто клаааааааааас!!!
|
|
| |
LILEJA | Дата: Неділя, 02/06/2013, 20:06 | Сообщение # 517 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 1139
Статус: Offline
| Talochka, цим сирником мене просто "добила"!!! Я так давно не їла смачного домашнього сирника . Хочу!! Ну а булочки, то "без слів"...
|
|
| |
Talochka | Дата: Понеділок, 03/06/2013, 12:35 | Сообщение # 518 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ксюша, готуйте на здоров'ячко!
ir71, я прочитала твій коментар і навіть слів не можу підібрати у відповідь, настільки він мене розчулив. Ірусю, я уже не раз писала, що мені дуже приємно ділитися з вами рецептами. А стосовно їх надзвичайності, то мені мені навіть трохи ніяково. Бо рецепти насправді досить прості, просто можливо я їх презентую якось так, що вони виглядають надзвичайними (іншими словами "пускаю пил в очі" ) Цитата (ir71) Ти у нас КОРОЛЕВА шикарних страв!!!!! У мене правда нема слів!
Цитата (оксанка) І як то добре що ти в нас є І знову без слів , а просто
Цитата (LILEJA) Я так давно не їла смачного домашнього сирника Лілечко, то пригощайся хоча б віртуально! Але з іншого боку, ти можеш їсти багато чого іншого, що нам тут не дуже доступно.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 04/06/2013, 14:29 | Сообщение # 519 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Зараз саме сезон ревеню, а ви ж знаєте, як я люблю випічку з цими кисленькими стеблами. Відкрити сезон вирішила новим рецептом. Що з того вийшло, читайте нижче. Пляцок з румбамбару з топленого тіста
4 склянки борошна 400 гр маргарину (я взяла 350 г) 0,5 пачки дріжджів 100 гр молока 4 яйця 200 гр цукру румбамбар (грам 600)
Румбамбар чистимо, ріжемо на шматочки і присипаємо цукром, щоб пустив сік.
З дріжджів, теплого молока та ложечки цукру зробити опару. Поки вона підходить висипати на стільницю борошно. Натерти маргарин та посікти на крихти (я це робила в комбайні). Тоді додати опару, яйця і вимісити тісто. Тісто має бути легке. Далі беремо марлю і загортаємо в неї тісто. Опускаємо у баняк (каструлю) з літньою водою. Через 10-15 хвилин воно спливе (повинно спливти!). Викладаємо тісто на стільницю, присипану борошном, додаємо цукор (я цукор зразу додала, коли замішувала тісто) і вимішуємо ще раз, підсипаючи борошно, щоб тісто не липло до рук. Але воно має бути не туге, а вільне. Беремо бритванку, застеляємо пергаментом, змащуємо жиром і притрушуємо борошном. Викладаємо 2/3 тіста (я трохи розкачала, а далі руками розправляла на бляшці). Зверху викладаємо румбамбар і накриваємо рештою тіста. (Я вирішила зробити решітку, хоч і не дуже вміло.) Ставимо в духовку і печемо, поки не зарум’яниться.
А тепер найголовніше: Цей рецепт уже дуже давно зберігався у мене в файлі з рецептами випічки з ревенем. І періодично, коли я той файл переглядала, вибираючи, що цього разу спекти з ревенем, він не давав мені спокою, та все ж я не наважувалась. А все, як ви уже мабуть здогадалися, через оте «топлене» тісто. Я чула про таку технологію, але сама ні разу його не робила. І що вам сказати? Не підкорилося воно мені. Не знаю, в чому причина, але тісто у мене не сплило. Я дістала його, розробила, дала трохи підійти уже в формі і поставила випікатись. Загалом пиріг вийшов смачний (ревеню, до речі можна і більше давати), але саме тісто мені не дуже сподобалось. Попри те, що там стільки масла, яйця, цукру, воно вийшло якимсь пріснуватим. Можливо, причина саме в тому і криється, що воно у мене ВТОПИЛOСЯ, а НЕ СПЛИЛО . Дівчатонька, я впевнена, що дехто з вас готував колись таке тісто. Можливо є якийсь секрет? Чи можливо мені просто треба було більше часу потримати його у воді, і воно таки б сплило? (Я тримала десь 25-30 хв) Дріжджів я взяла 20 г, тобто половину 42 г-ої пачки (не думаю, що малась на увазі 100 г-ва пачка)
Буду вдячна за ваші поради!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Леся | Дата: Вівторок, 04/06/2013, 18:19 | Сообщение # 520 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Talochka, Наталю,я не робила такого тіста,але мені здається що всетаки ти замало дала дріжджів.Бо судячи з рецепту і всіх слів(там таки прослуховується наш західний говір),у нас дріжджі продавалися колись виключно палочками по 100 грам,тому там мало йти 50 грам дріжджів.Можливо у цьму причина.
|
|
| |
Talochka | Дата: Середа, 05/06/2013, 10:42 | Сообщение # 521 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Лесю, дуже дякую тобі за коментар. Можливо ти і маєш рацію. Чесно кажучи, не пам'ятаю, звідки взяла цей рецепт. Але я теж уже потім припускала, що може таки дріжджів було замало.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Леся | Дата: Середа, 05/06/2013, 14:30 | Сообщение # 522 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Цитата (Talochka) дуже дякую тобі за коментар. Наталю,я не залищаю без уваги твої рецепти,але не завжди маю час щось прокоментувати.У тебе чудові рецепти, і так гарно подані,я всетаки надіюся щось спекти по них
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 06/06/2013, 12:02 | Сообщение # 523 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Лесечко, дякую тобі!!!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Ira | Дата: Четвер, 06/06/2013, 19:49 | Сообщение # 524 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| Talochka, булочки відпадні!!!! Одними фотками можна насититись!!!! І періг гарнезний,так шикарно дивиться,такий зарумянений просто супер!!!! А от дріжджів ти і справді дала замало. Здоба хочебагато дріжджів,тому тісто і несплило. Пиріг з такого тіста це моє дитинство. Він у нас був традиційно кожної неділі ,а начиняли повидлом і маком.
Сообщение отредактировал Ira - Четвер, 06/06/2013, 19:49 |
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 14/06/2013, 15:47 | Сообщение # 525 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ira Іринко, щиро дякую тобі за відповідь! Тепер я уже точно знаю причину свого "затонулого" тіста. Цитата (Ira) Пиріг з такого тіста це моє дитинство. Він у нас був традиційно кожної неділі ,а начиняли повидлом і маком. Ой, як же це смачно мабуть було!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
|