Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
_uliana_88 | Дата: Середа, 27/03/2013, 17:42 | Сообщение # 481 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 624
Статус: Offline
| Talochka, дуже дякую за роз"яснення
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 16/04/2013, 15:44 | Сообщение # 482 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ще кілька тижнів тому обіцяла поділитися рецептом смачних і «окориснених» маффінів. Отже,
Апельсиновi маффiни з фiнiками та грецькими горiхами
Вихiд: 12-14 середніх маффінів
Інгредієнти: 100 г звичайного борошна 100 г цільнозернового борошна 1 ст.л. пекарського порошку ½ ч.л. солі 140 г масла 70 г цукрової пудри 1 велике яйце (приблизно 60 г, кімнатної температури) – злегка збите 130 мл молока (кімнатної температури) Терта цедра апельсина (з 1-го великого апельсина) 50 мл свіжевичавленого апельсинового соку 50 г сухих фініків без кісточки – порізанних 60 г грецьких горіхів – підсмажених та грубо порублених
Пiдготовка: 1. Нарiзати масло кубиками та покласти у невелику миску. Поставити її на водяну баню. Нагрiвати на невеликому вогнi, час вiд часу помiшуючи. Коли масло повнiстю розтануло, зняти з банi i вiдставити, щоб охололо. (Я розтопила у мікрохвильовці) 2. Покладiть порiзанi фiнiки i апельсиновий сiк в блендер i перетрiть у гладке пюре. 3. Розігрійте духовку до 170°C і поставте туди горіхи на 10 хв. За допомогою дерев’яної лопатки перемішайте через 5 хвилин. Вийміть горіхи з духовки і, коли охолонуть, поріжте. Відставте. 4. Розігрійте духовку дo 210°C. Приготування: 5. Змiшайте в мисцi обидва види борошна з пекарським порошком і просійте. Додайте цукор і сіль і добре перемішайте. Пальцями перетріть апельсинову цедру з борошняною сумішшю. Переконайтеся, що немає грудочок. Відставте. 6. В іншій мисці ручним вінчиком збийте яйця в піну. По черзі додайте молоко, фінікове пюре і розтоплене охололе масло. Перемішайте, щоб все з’єдналося. 7. Додайте мокрі інгредієнти (з п. 6) до сухих (з п.5). Методом згортання обережно перемішуйте інгредієнти, поки не вмішається все борошно. Так само вмішайте рублені горіхи. Довго тісто не мішайте, інакше маффіни будуть важкими і щільними. Але тісто повинне бути густим (спадати з ложки, а не литися). 8. Викладіть тісто в маффінові форми, заповнюючи їх на 80 %. 9. Випікайте при 190°C протягом 10 хвилин і ще 10 хвилин при 180°C, або поки маффіни не підростуть і не набудуть золотистого кольору. Вставте зубочистку всередину маффіна, щоб перевірити готовність. Якщо вона виходить сухою, це означає, що маффіни готові. 10. Після цього виключіть духовку і залиште в ній маффіни ще на 2 хвилини. 11. Вийміть маффіни і перекладіть на решітку, щоб вистигали.
Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Вівторок, 16/04/2013, 15:50 |
|
| |
Ira | Дата: Вівторок, 16/04/2013, 15:57 | Сообщение # 483 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| Talochka, чергова смакота і красота!!!!! А фото......через них хоч монітор облизуй.
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 09/05/2013, 00:50 | Сообщение # 484 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Доброго дня, дорогі дівчатонька! Знову була в черговому "загулі". Але ж ви знаєте, що скільки б я не "гуляла," все одно рано чи пізно повертаюся на форум. Отже, поки що я знову з вами і принесла вам для початку печиво. Знову арахісове, вірніше з арахісовим маслом. Виглядає дуже простенько, але дуже смачне на правду.
Печиво з арахісовою пастою
(на 40-45 шт): 170 г вершкового масла (або масла навпіл з маргарином) 185 г арахісового масла (пасти) 100 г білого цукру 100 г коричневого цукру 1 велике яйце 260 г борошна 1/2 ч.л. соди півсклянки подрібненого арахісу (за бажанням, я не додавала)
Масло збийте з двома видами цукру до пухкого стану (близько 3 хвилин). Додайте яйце і арахісове масло і змішайте міксером до однорідної маси. Всипте просіяне з содою борошно і вимісіть гладке тісто, додайте подрібнений арахіс. Миску з тістом накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на 1-2 годину (або на ніч). Бляшку застеліть пергаментом, духовку розігрійте до 190 С. Відривайте від тіста шматочки розміром з великий грецький горіх, скачуйте з них кульки і викладайте на бляшку на відстані 3 см одна від одної. Обмакнувши виделку в цукор, нанесіть хрестоподібний візерунок. Випікайте 10-15 хвилин, до зарум’янення країв печива. Смачного!
Мої коментарі: Дівчатонька, для мене це печиво виявилось прямо «оргазмічним» і "наркотичним". Особливо відразу після випікання, як тільки воно вистигло і набуло своєї надзвичайної хрумкості, я просто не могла відірватися, і навіть страшні цифри калорійності кожного печива, які малювалися в моїй голові, не могли мене зупинити. Тому наполеглива рекомендація усім вам спекти це печиво і велика догана собі за неможливість зупинитися після 2-3 штучок!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Ксюша | Дата: Четвер, 09/05/2013, 17:23 | Сообщение # 485 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Talochka, дякую за гарний рецепт,я б арахісове масло їа ложкою ,думаю що спробую твою смакоту
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
оксанка | Дата: Четвер, 09/05/2013, 20:14 | Сообщение # 486 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Talochka, я щось зблудила і бачу давно до тебе в гості не заходила!!!!!!!!! А тут така смакота!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Дякую за чудові рецепти, вони зачаровують!!!!!! А ще більше дякую за такі чіткі розяснення!!!!!!!!!!!!
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 10/05/2013, 17:45 | Сообщение # 487 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| оксанка, Ксюша, дякую вам, дівчата! Цитата (оксанка) і бачу давно до тебе в гості не заходила!!!!!!!!! А тут така смакота!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Оксанчику, та я й сама сюди давно не заходила! Цитата (оксанка) А ще більше дякую за такі чіткі розяснення!!!!!!!!!!!! Особливе дякую за це "дякую"! Бо я дійсно стараюся описувати рецепти так, щоб за ними легко було приготувати. А також майже завжди пишу коментар про своє особисте враження від смаку страви. Тому мені надзвичайно приємно, що ти це оцінила. Доступно тільки для користувачів
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Середа, 15/05/2013, 23:50 | Сообщение # 488 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Дівчатонька, робила оладки з додаванням домашнього сиру. Можливо комусь знадобиться рецепт:
Оладки з домашнiм сиром
Iнгредiєнти: 2/3 чашки молока 1/4 чашки цукру 1 яйце 2 ст. ложки розтопленого масла 1 ч.л. ванільного екстракту 1 чашка борошна 1 ч.л. порошку до випічки 1/4 ч.л. солі 120 г сиру 1 ч.л. лимонної цедри
Iнструкції: Збити молоко, цукор, яйце, масло та ванільний екстракт. В іншій мисці змішайте борошно, сіль та порошок до випічки. Поступово введіть борошняну суміш до рідкої і вимішайте. Додайте сир та цедру. Розігрійте велику сковороду на середньому вогні. Налите трохи олії. Налийте ¼ чашки тіста на сковороду. Смажте з кожного боку до зарум’янення країв, приблизно по 2 хв.
Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 17/05/2013, 23:13 | Сообщение # 489 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| А сьогодні я з рецептом відносно корисної випічки (хоч звичайно, калорій тут теж вистачає ).
Морквяно-апельсиновий кекс
Продукти: 1+ 1/3 склянки натертої на дуже дрібній терці моркви 3/4 склянки цукру (якщо любите солодше, то 1 склянка) 1/2 склянки олії 150 г м’якого сиру 2 яйця 1+ 1/2 пакетика розпушувача 1 пакетик ванільного цукру 1 склянка борошна 2 ст.л. з гіркою манки 1/3 ч.л. кориці 1/3 ч.л. солі цедра 2-х апельсинів (натерта на дрібній терці) сік з половинки апельсина
Для сиропу: сік 1,5 апельсина пакетик ванільного цукру 4 ст.л. коричневого цукру 4-5 ст.л. жирних вершків
Борошно просіяти, з’єднати з розпушувачем, корицею, сіллю, ванільним цукром і манкою. Сир змішати з олією, цукром і соком половинки апельсина. Додати яйця. Збиваючи на мінімальній швидкості міксера, поступово всипати борошняну суміш. Наприкінці додати моркву, апельсинову цедру і перемішати лопаткою. Розігріти духовку до 200 градусів. Викласти масу у форму для кексу, змащену маслом, і випікати в духовці бл. 35-40 хв.
Поки кекс випікається, приготуємо сироп. Сік від 1,5 апельсина влити в ковшик, насипати цукор і поставити на маленький вогонь. Періодично помішувати. Довести до кипіння, поварити хвилини 3-4 і зняти з вогню. Остудити. Додати вершки і розмішати.
Кекс після випікання теж остудити, вийняти з форми. Залишити його в спокої хвилин на 10 – якраз, щоб закипів чайник – і кликати сім’ю до столу. Смачного!
Мої коментарі: Дівчатонька, якщо ви любите вогкі кекси і толерантні до моркви – рекомендую. І звичайно ж не зневажайте сиропом – його роль тут вагома. Саме він створює багатий апельсиновий смак. Правда, у мене не було вершків і я додала 2 ст.л. сметани, але, думаю, що можна взагалі обійтися апельсиновим соком та цукром. Подавати кекс можна з кулькою морозива. У мене лишився сироп після просочування, тому коли їли кекс на другий день, то я ще ним трошки просочувала скибки кекса уже порційно, прямо на тарілці.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Ксюша | Дата: П`ятниця, 17/05/2013, 23:28 | Сообщение # 490 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Дякую за те що пригостила
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 17/05/2013, 23:30 | Сообщение # 491 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Наталю,вже пізно (до ночі йде)але я таки відважилася зайти на твою сторіночку.Тут аромати,запахи пробивають монітор.Ти кухарочка,якій рівної немає.Все таке апетитне,смачнюще.Дякую що ділишся з нами такими простими але вражаючими рецептами блюд.
|
|
| |
Леся | Дата: Субота, 18/05/2013, 00:40 | Сообщение # 492 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Цитата (Talochka) відносно корисної випічки Може то собі таке забацати.Ми з малою зараз обмежуємо себе в солодощах.Дякую наталю. Цитата (ir71) я таки відважилася зайти на твою сторіночку. А я навіть не заходжу,лиш через те що відразу у себе вночі починаю щось вишукувати і напихатися.так збуджують апетит твої страви.
|
|
| |
Talochka | Дата: Субота, 18/05/2013, 14:27 | Сообщение # 493 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ксюша, на здоров'я! ir71 Іруся, такі слова та ще й від тебе для мене дорогого вартують! Щиро дякую (хоч ти звичайно мене перехвалюєш)!
Цитата (Леся) Може то собі таке забацати. Лесюню, можеш "забацати", бо кекс смачний. Правда, на жаль, навіть корисні калорії - все одно калорії.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
оксанка | Дата: Субота, 18/05/2013, 21:59 | Сообщение # 494 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Цитата (Talochka) Морквяно-апельсиновий кекс дяяяяяяяяяяякую дуже смачний рецептик!!!
|
|
| |
Talochka | Дата: Неділя, 19/05/2013, 17:27 | Сообщение # 495 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| оксанка,
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
|