В гості до Ірини
 Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки - Сторінка 33 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Talochka  
Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
ir71Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
smile

Каталог


 
_uliana_88Дата: Середа, 27/03/2013, 17:42 | Сообщение # 481
_uliana_88
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 624
Статус: Offline
Talochka, дуже дякую за роз"яснення poceluy-267
 
TalochkaДата: Вівторок, 16/04/2013, 15:44 | Сообщение # 482
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Ще кілька тижнів тому обіцяла поділитися рецептом смачних і «окориснених» маффінів. Отже,

Апельсиновi маффiни з фiнiками та грецькими горiхами



Вихiд: 12-14 середніх маффінів

Інгредієнти:
100 г звичайного борошна
100 г цільнозернового борошна
1 ст.л. пекарського порошку
½ ч.л. солі
140 г масла
70 г цукрової пудри
1 велике яйце (приблизно 60 г, кімнатної температури) – злегка збите
130 мл молока (кімнатної температури)
Терта цедра апельсина (з 1-го великого апельсина)
50 мл свіжевичавленого апельсинового соку
50 г сухих фініків без кісточки – порізанних
60 г грецьких горіхів – підсмажених та грубо порублених




Пiдготовка:
1. Нарiзати масло кубиками та покласти у невелику миску. Поставити її на водяну баню. Нагрiвати на невеликому вогнi, час вiд часу помiшуючи. Коли масло повнiстю розтануло, зняти з банi i вiдставити, щоб охололо. (Я розтопила у мікрохвильовці)
2. Покладiть порiзанi фiнiки i апельсиновий сiк в блендер i перетрiть у гладке пюре.
3. Розігрійте духовку до 170°C і поставте туди горіхи на 10 хв. За допомогою дерев’яної лопатки перемішайте через 5 хвилин. Вийміть горіхи з духовки і, коли охолонуть, поріжте. Відставте.
4. Розігрійте духовку дo 210°C.
Приготування:
5. Змiшайте в мисцi обидва види борошна з пекарським порошком і просійте. Додайте цукор і сіль і добре перемішайте. Пальцями перетріть апельсинову цедру з борошняною сумішшю. Переконайтеся, що немає грудочок. Відставте.
6. В іншій мисці ручним вінчиком збийте яйця в піну. По черзі додайте молоко, фінікове пюре і розтоплене охололе масло. Перемішайте, щоб все з’єдналося.
7. Додайте мокрі інгредієнти (з п. 6) до сухих (з п.5). Методом згортання обережно перемішуйте інгредієнти, поки не вмішається все борошно. Так само вмішайте рублені горіхи. Довго тісто не мішайте, інакше маффіни будуть важкими і щільними. Але тісто повинне бути густим (спадати з ложки, а не литися).
8. Викладіть тісто в маффінові форми, заповнюючи їх на 80 %.
9. Випікайте при 190°C протягом 10 хвилин і ще 10 хвилин при 180°C, або поки маффіни не підростуть і не набудуть золотистого кольору. Вставте зубочистку всередину маффіна, щоб перевірити готовність. Якщо вона виходить сухою, це означає, що маффіни готові.
10. Після цього виключіть духовку і залиште в ній маффіни ще на 2 хвилини.
11. Вийміть маффіни і перекладіть на решітку, щоб вистигали.



Смачного!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя


Сообщение отредактировал Talochka - Вівторок, 16/04/2013, 15:50
 
IraДата: Вівторок, 16/04/2013, 15:57 | Сообщение # 483
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
Talochka, чергова смакота і красота!!!!! А фото......через них хоч монітор облизуй.

 
TalochkaДата: Четвер, 09/05/2013, 00:50 | Сообщение # 484
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Доброго дня, дорогі дівчатонька! Знову була в черговому "загулі". sorom podmigivaniya-118 Але ж ви знаєте, що скільки б я не "гуляла," все одно рано чи пізно повертаюся на форум. obyatiya-87 Отже, поки що я знову з вами і принесла вам для початку печиво. Знову арахісове, вірніше з арахісовим маслом. Виглядає дуже простенько, але дуже смачне на правду.

Печиво з арахісовою пастою



(на 40-45 шт):
170 г вершкового масла (або масла навпіл з маргарином)
185 г арахісового масла (пасти)
100 г білого цукру
100 г коричневого цукру
1 велике яйце
260 г борошна
1/2 ч.л. соди
півсклянки подрібненого арахісу (за бажанням, я не додавала
)




Масло збийте з двома видами цукру до пухкого стану (близько 3 хвилин). Додайте яйце і арахісове масло і змішайте міксером до однорідної маси.
Всипте просіяне з содою борошно і вимісіть гладке тісто, додайте подрібнений арахіс.
Миску з тістом накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на 1-2 годину (або на ніч).
Бляшку застеліть пергаментом, духовку розігрійте до 190 С.
Відривайте від тіста шматочки розміром з великий грецький горіх, скачуйте з них кульки і викладайте на бляшку на відстані 3 см одна від одної. Обмакнувши виделку в цукор, нанесіть хрестоподібний візерунок.
Випікайте 10-15 хвилин, до зарум’янення країв печива.
Смачного!



Мої коментарі: Дівчатонька, для мене це печиво виявилось прямо «оргазмічним» і "наркотичним". Особливо відразу після випікання, як тільки воно вистигло і набуло своєї надзвичайної хрумкості, я просто не могла відірватися, і навіть страшні цифри калорійності кожного печива, які малювалися в моїй голові, не могли мене зупинити. zdivuvannja Тому наполеглива рекомендація усім вам спекти це печиво і велика догана собі за неможливість зупинитися після 2-3 штучок!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
КсюшаДата: Четвер, 09/05/2013, 17:23 | Сообщение # 485
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Talochka, дякую за гарний рецепт,я б арахісове масло їа ложкою ,думаю що спробую твою смакоту

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
оксанкаДата: Четвер, 09/05/2013, 20:14 | Сообщение # 486
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Talochka, я щось зблудила sorom і бачу давно до тебе в гості не заходила!!!!!!!!!
А тут така смакота!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Дякую за чудові рецепти, вони зачаровують!!!!!! А ще більше дякую за такі чіткі розяснення!!!!!!!!!!!!


 
TalochkaДата: П`ятниця, 10/05/2013, 17:45 | Сообщение # 487
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
оксанкаКсюша, дякую вам, дівчата! obyatiya-87
Цитата (оксанка)
і бачу давно до тебе в гості не заходила!!!!!!!!!
А тут така смакота!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Оксанчику, та я й сама сюди давно не заходила! podmigivaniya-118 emocii-160
Цитата (оксанка)
А ще більше дякую за такі чіткі розяснення!!!!!!!!!!!!

Особливе дякую за це "дякую"! Бо я дійсно стараюся описувати рецепти так, щоб за ними легко було приготувати. А також майже завжди пишу коментар про своє особисте враження від смаку страви. Тому мені надзвичайно приємно, що ти це оцінила. obyatiya-87 obyatiya-87 obyatiya-87 Доступно тільки для користувачів


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
TalochkaДата: Середа, 15/05/2013, 23:50 | Сообщение # 488
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Дівчатонька, робила оладки з додаванням домашнього сиру. Можливо комусь знадобиться рецепт:

Оладки з домашнiм сиром



Iнгредiєнти:
2/3 чашки молока
1/4 чашки цукру
1 яйце
2 ст. ложки розтопленого масла
1 ч.л. ванільного екстракту
1 чашка борошна
1 ч.л. порошку до випічки
1/4 ч.л. солі
120 г сиру
1 ч.л. лимонної цедри


Iнструкції:
Збити молоко, цукор, яйце, масло та ванільний екстракт.
В іншій мисці змішайте борошно, сіль та порошок до випічки.
Поступово введіть борошняну суміш до рідкої і вимішайте. Додайте сир та цедру.
Розігрійте велику сковороду на середньому вогні. Налите трохи олії. Налийте ¼ чашки тіста на сковороду. Смажте з кожного боку до зарум’янення країв, приблизно по 2 хв.


Смачного!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
TalochkaДата: П`ятниця, 17/05/2013, 23:13 | Сообщение # 489
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
А сьогодні я з рецептом відносно корисної випічки (хоч звичайно, калорій тут теж вистачає ).

Морквяно-апельсиновий кекс



Продукти:
1+ 1/3 склянки натертої на дуже дрібній терці моркви
3/4 склянки цукру (якщо любите солодше, то 1 склянка)
1/2 склянки олії
150 г м’якого сиру
2 яйця
1+ 1/2 пакетика розпушувача
1 пакетик ванільного цукру
1 склянка борошна
2 ст.л. з гіркою манки
1/3 ч.л. кориці
1/3 ч.л. солі
цедра 2-х апельсинів (натерта на дрібній терці)
сік з половинки апельсина


Для сиропу:
сік 1,5 апельсина
пакетик ванільного цукру
4 ст.л. коричневого цукру
4-5 ст.л. жирних вершків


Борошно просіяти, з’єднати з розпушувачем, корицею, сіллю, ванільним цукром і манкою.
Сир змішати з олією, цукром і соком половинки апельсина. Додати яйця. Збиваючи на мінімальній швидкості міксера, поступово всипати борошняну суміш. Наприкінці додати моркву, апельсинову цедру і перемішати лопаткою.
Розігріти духовку до 200 градусів. Викласти масу у форму для кексу, змащену маслом, і випікати в духовці бл. 35-40 хв.

Поки кекс випікається, приготуємо сироп. Сік від 1,5 апельсина влити в ковшик, насипати цукор і поставити на маленький вогонь. Періодично помішувати. Довести до кипіння, поварити хвилини 3-4 і зняти з вогню. Остудити. Додати вершки і розмішати.

Кекс після випікання теж остудити, вийняти з форми.
Залишити його в спокої хвилин на 10 – якраз, щоб закипів чайник – і кликати сім’ю до столу.
Смачного!



Мої коментарі: Дівчатонька, якщо ви любите вогкі кекси і толерантні до моркви – рекомендую. І звичайно ж не зневажайте сиропом – його роль тут вагома. Саме він створює багатий апельсиновий смак.
Правда, у мене не було вершків і я додала 2 ст.л. сметани, але, думаю, що можна взагалі обійтися апельсиновим соком та цукром.
Подавати кекс можна з кулькою морозива. У мене лишився сироп після просочування, тому коли їли кекс на другий день, то я ще ним трошки просочувала скибки кекса уже порційно, прямо на тарілці.


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
КсюшаДата: П`ятниця, 17/05/2013, 23:28 | Сообщение # 490
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Дякую за те що пригостила obyatiya-87

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
ir71Дата: П`ятниця, 17/05/2013, 23:30 | Сообщение # 491
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Наталю,вже пізно (до ночі йде)але я таки відважилася зайти на твою сторіночку.Тут аромати,запахи пробивають монітор.Ти кухарочка,якій рівної немає.Все таке апетитне,смачнюще.Дякую що ділишся з нами такими простими але вражаючими рецептами блюд.

 
ЛесяДата: Субота, 18/05/2013, 00:40 | Сообщение # 492
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
Цитата (Talochka)
відносно корисної випічки
Може то собі таке забацати.Ми з малою зараз обмежуємо себе в солодощах.Дякую наталю.
Цитата (ir71)
я таки відважилася зайти на твою сторіночку.
А я навіть не заходжу,лиш через те що відразу у себе вночі починаю щось вишукувати і напихатися.так збуджують апетит твої страви.


 
TalochkaДата: Субота, 18/05/2013, 14:27 | Сообщение # 493
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Ксюша, на здоров'я!  obyatiya-87
ir71 Іруся, такі слова та ще й від тебе для мене дорогого вартують! Щиро дякую (хоч ти звичайно мене перехвалюєш)!

Цитата (Леся)
Може то собі таке забацати.

Лесюню, можеш "забацати", бо кекс смачний. Правда, на жаль, навіть корисні калорії - все одно калорії.


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
оксанкаДата: Субота, 18/05/2013, 21:59 | Сообщение # 494
оксанка
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
Цитата (Talochka)
Морквяно-апельсиновий кекс

дяяяяяяяяяяякую дуже смачний рецептик!!! obyatiya-87


 
TalochkaДата: Неділя, 19/05/2013, 17:27 | Сообщение # 495
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
оксанка

"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024