Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 19/02/2013, 19:02 | Сообщение # 451 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Свинина в кисло-солодкому соусі "Старе м’ясо" Дівчатонька, хочу поділитися з вами одним із китайських рецептів, а саме рецептом приготування м’яса в кисло-солодкому соусі. Взагалі-то в Китаї існує дві страви під назвою "Свинина в кисло-солодкому соусі". Перша відноситься до фастфуду і називається tang cu li ji, що власне і перекладається як "кисло-солодке м’ясо". За звичай це продовгуваті шматочки смаженої свинини у товстому клярі, вкриті клейким кисло-солодким соусом. Але якщо страва зроблена добре, шматочки виходять хрумкими зовні і м’якими всередині, вкриті добре збалансованим кисло-солодким соусом. Другий варіант називається gu lao rou [i]і дослівно перекладається як "старое мясо", але з часом також стало називатися свининою в кисло-солодкому соусі. Як ви зрозуміли, я вам запропоную рецепт саме "Старого м’яса"., На 2 порції Інгредієнти: 250 грам свинини 2/3 ст.л. соєвого соусу 1 яйце 6-7 ст.л. кукурудзяного крохмалю Олія для смаження 2 чашки в сумі (порізанних на великі шматки): ріпчастої цибулі, ананаса (консервованого з банки) і зеленого болгарського перцю 1 ч.л. часнику, пропущеного через часникодавку По 3 ст.л. кожного: цукру, оцту, води, ананасового соку (з банки з консервованими ананасами) 2 ст.л. кетчупу 1/2 ч.л. солі 1 1/2 ст.л. кукурудзяного крохмалю Приготування: 1. Відбити свинину і порізати на шматочки по 2 см. Змішати шматочки свинини з соєвим соусом і яйцем, добре перемішати і додати кукурудзяного крохмалю, знову добре перемішати. 2. Нагріти достатню кількість олії до 190°С (щоб м’ясо плавало в олії), акуратно викладаємо по шматочку м’яса у нагріту олію. Смажимо по 4 хвилини або поки кляр не стане хрумким, і м’ясо не буде готове. Вийняти і покласти на решітку з паперовим рушником, щоб видалити зайву олію. 3. У глибокій сковороді нагріти 1 ст.л. олії і обсмажити цибулю, ананаси і болгарський перець, вийняти. Протерти поверхню сковорідки насухо. Змішати в мисочці цукор, оцет, воду, ананасовий сік, кетчуп, сіль і кукурудзяний крохмаль. Нагріти 2 ст.л. олії і обсмажити часник, поки не піде запах, додати нашу суміш для соусу, добре перемішати. Як тільки соус почне кипіти і загусне, додати м’ясо і обсмажені цибулю, ананаси і перець. Добре перемішати і відразу ж подавати з відвареним рисом. Таку страву краще робити так, щоб відразу все з’їсти, вона смачна свежеприготовленою і про запас її не готують. Мої коментарі: ця страва вам неодмінно сподобається, звичайно тільки якщо ви любите китайську кухню з властивим їй поєднанням кислих, солодких, гострих смаків. - Замість консервованого ананаса я додавала «Тропічний коктейль», куди, окрім ананаса, ще входять консервовані манго і папайя. - Замість свіжого (зеленого) болгарського перцю я взяла маринований (червоний) - На гарнір до м’яса подавала булгур з гарбузом. Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Наталонька | Дата: Вівторок, 19/02/2013, 19:59 | Сообщение # 452 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 625
Статус: Offline
| Talochka, я ніяк не можу пережити, що немаю змороженого ревеню, і ще не світить мені випробувати рецепт Перевернутого пирога з ревенем і мигдалем, а тут уже нові смаколики. Дуже хочу спробувати таку кисло солодку свинину. Дякую за рецепт і красиві фото.
|
|
| |
Ira | Дата: Вівторок, 19/02/2013, 21:55 | Сообщение # 453 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| Talochka, Наталю я втратила дар мови від твоїх фото і рецептів до них дуже смачно !!!!!!!!!!!!! Дякую!!!!!!
|
|
| | |
оксанка | Дата: Середа, 20/02/2013, 00:55 | Сообщение # 455 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Talochka, в мене пропозиція,може би ми висунули твою кандидатуру на передачу до Ектора? Успіх гарантований!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Підтримка наша на всі1000%!!!!!!! Ну як? Я просто завдяки Тобі страви вивчаю
|
|
| |
Talochka | Дата: Середа, 20/02/2013, 15:55 | Сообщение # 456 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Оксанцю, оце ти видала! (Мені вже правда колись наша Іруся про це писала) Але насправді я ще так багато навіть базових речей з кулінарії не вмію, наприклад, розробляти правильно птицю чи рибу, не кажучи вже про порося . Адже ті рецепти, що я готую, досить прості і не вимагають високої майстерності. Але все одно дякую тобі дуже за такий комплімент у вигляді такої пропозиції! Мені безмежно приємно!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Середа, 20/02/2013, 16:13 | Сообщение # 457 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Дівчатонька, як я писала вище, на гарнір до «Старого м’яса» я готувала булгур з гарбузом. Можливо комусь цікавим буде рецепт, тому що такий гарнір для нас не зовсім традиційний, але дійсно смачний і корисний. Хто ще не знайомий із цією крупою, можете почитати тут.
Булгур с гарбузом
Нам потрібно: 1 склянка булгуру 1 велика цибулина 2-4 зубчики часнику 2 спілих помідори середніх розмірів (я брала томатну пасту) 400 г гарбуза 1/4 чайної ложки куркуми сіль, перець за смаком олія
1. Гарбуз і цибулю нарізаємо кубиками, часник ріжемо теж крупно. 2. Булгур заливаємо водою, об’єм котрої повинен перевищувати об’єм булгура в півтора - два рази. Закриваємо кришкою і варимо на середньому вогні 10-15 хвилин. Не забудемо посолити. 3. Обсмажуємо часник в олії 3-4 хвилини. 4. Додаємо гарбуз і цибулю, тушкуємо все разом до напівготовності. 5. Тим часом знімаємо шкірку з помідорів. Нарізаємо їх кубиками і відправляємо до гарбуза з цибулею. Тушкуємо все разом хвилин 6. Додаємо відварений булгур і спеції. 7. Перемішуємо і готуємо все разом ще 10-15 хвилин.
Такой булгур смачний і сам по собі, або можна його використати для гарніру, як зробила я. І ще, колір у цієї страви яскравий - піднімає настрій в очікуванні зими. Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Понеділок, 25/02/2013, 20:14 | Сообщение # 458 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Томатно-житній хліб
Нам потрібно: (на 1 велику буханку або 2 маленьких ) 120 мл томатного соку 120 мл води 2 ст.л. оливкової олії 1 ч.л. солі 1 ч.л. цукру + 0,5 ч.л. 1 ч.л. сухого орегано (я ще додавала сухий базилік) 3 зубчики часнику 1 ст.л. сухих дріжджів (у мене 15 г свіжих) 120 мл теплої води (сироватка) 150 г житнього борошна 350 г пшеничного борошна
Готуємо: У маленькій каструльці нагріти томатний сік, воду, сіль, цукор, дрібно порізанний часник, оливкову олію і орегано. Трохи прокип’ятити, суміш повинна дещо випаритися. Остудити. У мисці змішати дріжджі, півчайної ложки цукру і теплу воду. Залишити для початку ферментації на 10-15 хвилин. Змішати обидва види борошна. Додати теплу томатну суміш до дріжджів, поступово просіяти борошно і замісити тісто. Викласти його на стіл і залишити на 10 хвилин. Потім добре вимісити тісто до м’якості і еластичності. Тісто повинне бути трішки липким. Покласти в змащену олією миску, накрити і залишити підходити на 1-2 години, або поки не збільшиться в 2 рази. Вийняти тісто, трохи обім’яти, присипати борошном і накрити мискою. Залишити ще на 10 хвилин. Руками розтягнути в пласт і скачати в рулет, щільно притискаючи при кожному оберті. Покласти у форму для хліба, накрити і залишити підходити ще на 1-2 години. Хліб, що підійшов, змазати молоком і поставити в розігріту до 190°С духовку. Випікати 40-50 хвилин. Готовність хліба перевірити, постукавши по ньому - повинен видаватися глухий звук. Вийняти хліб, остудити на решітці. Почекати, поки повністю охолоне перед тим, як нарізати.
Смачного!
Джерело: ЖЖ Влада Arxt
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Понеділок, 25/02/2013, 22:49 | Сообщение # 459 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Цитата (Talochka) Можливо комусь цікавим буде рецепт, тому що такий гарнір для нас не зовсім традиційний, але дійсно смачний і корисний. Хто ще не знайомий із цією крупою, можете почитати ту я хоч і мало готую по твоїх рецептах (завжди чогось бракує мені) але читаю завжди з задоволенням все що ти нам розказуєш.
|
|
| |
Ксюша | Дата: Понеділок, 25/02/2013, 22:52 | Сообщение # 460 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Talochka, який смачний хліб,я подумала що то справа хлібопічки ,а тут все в ручну,молодець
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 26/02/2013, 15:30 | Сообщение # 461 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Зоряночко, дякую за такі слова! Принаймні, якщо тобі наступного разу на очі потрапить в магазині, наприклад, булгур, то ти пригадаєш і уже будеш знати, що з нього можна приготувати.
Цитата (Ксюша) я подумала що то справа хлібопічки ,а тут все в ручну,молодець Ксюшо, та не молодець. Для мене уже само собою зрозуміло, що тісто я за звичай замішую в хлібопічці, а далі розробляю і випікаю його в духовці. Тому й забула дописати це в коментарях до рецепту. Доступно тільки для користувачів
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Pavluk | Дата: Вівторок, 26/02/2013, 17:15 | Сообщение # 462 |
шеф-повар
Группа: Відвідувач
Сообщений: 1650
Статус: Offline
| Talochka, я шось давно не заходила до тебе в гості. Аж сьогодні зайшла і пропала Така смакота, і так багато!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 28/02/2013, 21:53 | Сообщение # 463 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Pavluk Танюша, дякую! Заходь частіше!
Дівчатонька, а я сьогодні з печивом. Дуже хочу, щоб вас не обманув його зовнішній вигляд – простий і неприглядний. Печиво насправді ду-у-уже смачне, якщо звичайно ви любите крихке і розсипчасте печиво. А запорукою цієї розсипчастості є один цілком несподіваний інгредієнт, а саме… картопляні чипси! Можна брати будь-які чипси (я робила з Pringles). І хоча сам факт присутності в солодкому печиві картопляних чипсів вже робить це печиво нетрадиційним, я вирішила піти ще далі і взяла чипси з перцем чилі. І що ви думаєте? Мені сподобалось! Насправді гострота перцю в печиві майже втрачається, зате залишається цікавий присмак і надзвичайна крихкість. Коротше кажучи, дуже рекомендую!
Дуже сипке печиво
на 60 шт. 225 г вершкового масла, кімнатної температури 100 г цукру 1 ч.л. ванільної есенції 270 г борошна 1/2 чашки дрібно порізанних грецьких горіхів 1/2 чашки перемелених в крихти картопляних чипсів 2-3 ст.л. цукру для посипки
Прогріти духовку до 180°C. Застелити пергаментним папером бляшку.
У великій мисці збити міксером масло і цукор до пишної білої маси, 5 хвилин. Додати ваніль і ще раз добре збити. Додати борошно, горіхи і картопляні чипси. Добре перемішати міксером на низьких обертах.
Сформувати з тіста кульки діаметром 2-3-см. Викласти на бляшку на відстані 5 см. Насипати цукор в блюдце. Змазати дно склянки чи невеликої чашки маслом. Окунути склянку в цукор і притиснути нею кульку, поки вона не стане товщиною 6 мм. Ще раз окунути склянку в цукор і прикласти до печива, уже не притискаючи, просто щоб цукор прилип до печива. Повторити процес з рештою печива.
Випікати 10-14 хвилин, до легкого зарум’янення країв печива.
Остудити на бляшці 2-3 хвилини і перенести на решітку до повного вистигання.
Ще раз скажу, що печиво відразу віднесла до числа фаворитів. До того ж зауважу, що, якщо зберігати його у щільно закритій ємності, то воно зовсім не втрачає своєї крихкості. Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - П`ятниця, 01/03/2013, 14:31 |
|
| |
Ксюша | Дата: П`ятниця, 01/03/2013, 00:07 | Сообщение # 464 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Talochka, як завжди смачно і щось новеньке.Дякую
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 01/03/2013, 13:56 | Сообщение # 465 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ксюша, дякую за відгук! Печиво справді наполегливо рекомендую!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
|