В гості до Ірини
 Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки - Сторінка 29 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Talochka  
Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
ir71Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
smile

Каталог


 
TalochkaДата: Четвер, 17/01/2013, 15:30 | Сообщение # 421
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Зоряна9810,  Та якби я на свята стільки пляцків, як ти, напекла, то в бік печива навіть і не дивилась би. podmigivaniya-118

"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
Зоряна9810Дата: Четвер, 17/01/2013, 16:19 | Сообщение # 422
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Quote (Talochka)
Та якби я на свята стільки пляцків, як ти, напекла, то в бік печива навіть і не дивилась би.
та вже давно немає тих пляцків  smehs-260


 
IraДата: Четвер, 17/01/2013, 18:25 | Сообщение # 423
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
Talochka
Quote (Talochka)
Печиво з кавою і чорносливом
та то щось неймовірно смачненьке!!!!!!!!!!!!!!! А від фото я як завжди в легкому шоці така то краса!!!!




Сообщение отредактировал Ira - Четвер, 17/01/2013, 18:26
 
TalochkaДата: П`ятниця, 18/01/2013, 18:59 | Сообщение # 424
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
swetlana, дуже дякую за такі слова! Рада вітати тебе у нас на форумі!
Ira, дякую, Іринко!

А я ще з одним рецептом.

Запашний Наан


Наан - це індiйський хліб, звичайна пшенична паляниця, страва індійської національної кухні. Традиційно наан печеться в глиняній печі-жаровні – тандирі. Правда, кажуть, що сьогодні ці паляниці навіть більш популярні в Британії, ніж в самій Індії саме через відсутність тандиру в багатьох індійських сім’ях в наш час. Хоча спекти наан самому досить нескладно. Звичайно він трохи відрізнятиметься від паляниць, спечених в тандирі, не буде цього характерного підкопченого в димі смаку, але все одно вийде смачно.
Традиційно наан подається як хліб до супів, других страв, а також як самостійна страва з різними начинками.
Я хочу показати вам найпростіші наан, котрі дуже легко приготувати в домашніх умовах.
А якщо є хлібопічка, то процес замісу і розстоювання буде ще легшим.


на 4 паляниці
- 3/4 чашки молока + 1/2 чашки води, кімнатної температури
- 1/4 чашки кефіру + 1 ч. л. дріжджів (в оригіналі використовується півчашки закваски)
- 1 ч. л. швидкорозчинних дріжджів
- 1 1/2 ч. л. цукру
- 1 ст. л. оливкової олії
- 3 – 3 1/2 чашки борошна
- 1 1/2 ч. л. дрібної морської солі
- по 2 ч. л. насіння кунжуту и чорнушки
- 1/2 ч. л. насіння кумину
- насіння з 2-3-х коробочок кардамону (змолоти в ступці) або 1/4 ч. л. меленого кардамону


Замісити м’яке, злегка липке тісто (насіння і сіль поки не додавати). Накрити плівкою і залишити на 20 хвилин.
Додати в тісто сіль і насіння. Добре вимісити 8-10 хвилин.
Сформувати з тіста кулю і покласти в змащену маслом миску, накрити плівкою і поставити в тепле місце на 1 1/2-2 години, до збільшення вдвічі.
Тiсто також можна поставити в холодильник на 8-24 години.
Викласти тісто на присипану борошном стільницю і розділити на 4 частини. Сформувати з кожного шматка кулю, присипати борошном, накрити плівкою або рушником і залишити на 20-30 хвилин.
Прогріти духовку до 260°C (20-30 минут).
Сформувати з тіста тонкі пляцки 25-30 см в діаметрі (0,5-1 см товщиною) – розтягнути руками або розкачати качалкою.
Випікати близько 5 хвилин – паляниця роздується (але не обов’язково) і почне злегка підрум’янюватися.
Перекласти паляницю на верхню полицю духовки прямо на решітку (в цей час поставити випікати іншу). Випікати 2 хвилини або до бажаного зарум’янення (довго не запікати, щоб паляниця не пересушилась).
Дістати паляницю з духовки і покласти вистигати на рушник (можна і прикрити рушником). Охолонувши, наан обм’якне (якщо він сильно роздувся, дати йому трохи охолонути, а потім акуратно здути через рушник).
Смачного!

Мої коментарі: Все досить просто, що й особливо коментувати нема що. Тим паче, що тісто, як завжди, я замішувала в хлібопічці. Що стосується товщини розкачквання, то вирішуйте самі: якщо розкачаєте тонше, то наан вийде подібним до піти, тобто здується,

а якщо товстіше, - то буде більше запашного м’якуша.

Також не радила б зменшувати спеції – сааме завдяки їм наан виходить непрісним, духмяним, з індійським ароматом!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
TalochkaДата: Четвер, 24/01/2013, 19:22 | Сообщение # 425
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
В морозильный камері було трохи гарбузяного пюре. Цього разу пустила його на оладки:

Оладки з гарбузa



400 г гарбуза
1 яйце
50 г цукру
150 г борошна
10 г розпушувача
дрібка солі


Гарбуз відварити і зробити пюре (можна просто в мікро запекти і розім’яти виделкою). Коли гарбуз трохи охолоне, додати яйце, цукор, борошно, розпушувач і сіль.
На сковороду налити зовсім трішки олії. Ложкою набирати тісто, знімаючи другою на сковорідку. Смажити під закритою кришкою. Потім перевернути і смажити уже без кришки.


Смачного!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
ЛесяДата: П`ятниця, 25/01/2013, 11:39 | Сообщение # 426
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
Quote (Talochka)
Оладки з гарбузa
 Вони як сонечко,так і світяться,і просяться аби їх зїсти


 
Зоряна9810Дата: П`ятниця, 25/01/2013, 12:43 | Сообщение # 427
Зоряна9810
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
Quote (Леся)
Вони як сонечко,так і світяться,і просяться аби їх зїсти
маленькі сонечка в зимову пору!


 
TalochkaДата: П`ятниця, 25/01/2013, 15:29 | Сообщение # 428
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Зоряна9810Леся,
Дякую, дівчатонька! s1468 Вони дійсно такими виходять - яскраво оранжевого кольору. podmigivaniya-118


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
PoetkaДата: П`ятниця, 25/01/2013, 15:38 | Сообщение # 429
Poetka
шеф-повар
Группа: Заблоковані
Сообщений: 1415
Статус: Offline
Талочко,ну ти не можеш нас не дивувати.....І вчергове скажу,що фото просто пальчики оближеш......Молодець,що вчиш нас чомусь новенькому, не стандартному.... poceluy-267

Я ОЛЯ!
 
TalochkaДата: П`ятниця, 25/01/2013, 15:45 | Сообщение # 430
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Poetka Олечко, ти завжди така щедра на компліменти мені, навіть коли я показую досить прості страви. Дякую тобі велике!

"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
PoetkaДата: П`ятниця, 25/01/2013, 15:47 | Сообщение # 431
Poetka
шеф-повар
Группа: Заблоковані
Сообщений: 1415
Статус: Offline
Quote (Talochka)
навіть коли я показую досить прості страви.

Але як ти їх показуєш???? Тобі у фотографи треба податись.... podmigivaniya-118


Я ОЛЯ!
 
КсюшаДата: Субота, 26/01/2013, 14:26 | Сообщение # 432
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Talochka, я вже так полюбила твої фото з такими гарними стравами,що деколи і самій щось хочеться з цього приготувати,та не завжди є такі інградієнти,але все ж таки велике дякую за те що ти знайомиш нас з кухнями зі вього світу. poceluy-267

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
TalochkaДата: Неділя, 27/01/2013, 22:59 | Сообщение # 433
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
КсюшаPoetka,  

"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
УлянкаДата: Понеділок, 28/01/2013, 01:35 | Сообщение # 434
Віват кухар!!!
Группа: Відвідувач
Сообщений: 474
Статус: Offline
Talochka, фотки відпадні, так і хочеться один потягнути!!!!!!!!!

s
 
TalochkaДата: Вівторок, 29/01/2013, 11:45 | Сообщение # 435
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Улянко, пригощайся, будь-ласка! podmigivaniya-118 Дуже тобі дякую за похвалу і нагороду!

"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024