Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 17/01/2013, 15:30 | Сообщение # 421 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Зоряна9810, Та якби я на свята стільки пляцків, як ти, напекла, то в бік печива навіть і не дивилась би.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Четвер, 17/01/2013, 16:19 | Сообщение # 422 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Quote (Talochka) Та якби я на свята стільки пляцків, як ти, напекла, то в бік печива навіть і не дивилась би. та вже давно немає тих пляцків
|
|
| |
Ira | Дата: Четвер, 17/01/2013, 18:25 | Сообщение # 423 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| Talochka, Quote (Talochka) Печиво з кавою і чорносливом та то щось неймовірно смачненьке!!!!!!!!!!!!!!! А від фото я як завжди в легкому шоці така то краса!!!!
Сообщение отредактировал Ira - Четвер, 17/01/2013, 18:26 |
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 18/01/2013, 18:59 | Сообщение # 424 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| swetlana, дуже дякую за такі слова! Рада вітати тебе у нас на форумі! Ira, дякую, Іринко!
А я ще з одним рецептом.
Запашний Наан
Наан - це індiйський хліб, звичайна пшенична паляниця, страва індійської національної кухні. Традиційно наан печеться в глиняній печі-жаровні – тандирі. Правда, кажуть, що сьогодні ці паляниці навіть більш популярні в Британії, ніж в самій Індії саме через відсутність тандиру в багатьох індійських сім’ях в наш час. Хоча спекти наан самому досить нескладно. Звичайно він трохи відрізнятиметься від паляниць, спечених в тандирі, не буде цього характерного підкопченого в димі смаку, але все одно вийде смачно. Традиційно наан подається як хліб до супів, других страв, а також як самостійна страва з різними начинками. Я хочу показати вам найпростіші наан, котрі дуже легко приготувати в домашніх умовах. А якщо є хлібопічка, то процес замісу і розстоювання буде ще легшим.
на 4 паляниці - 3/4 чашки молока + 1/2 чашки води, кімнатної температури - 1/4 чашки кефіру + 1 ч. л. дріжджів (в оригіналі використовується півчашки закваски) - 1 ч. л. швидкорозчинних дріжджів - 1 1/2 ч. л. цукру - 1 ст. л. оливкової олії - 3 – 3 1/2 чашки борошна - 1 1/2 ч. л. дрібної морської солі - по 2 ч. л. насіння кунжуту и чорнушки - 1/2 ч. л. насіння кумину - насіння з 2-3-х коробочок кардамону (змолоти в ступці) або 1/4 ч. л. меленого кардамону
Замісити м’яке, злегка липке тісто (насіння і сіль поки не додавати). Накрити плівкою і залишити на 20 хвилин. Додати в тісто сіль і насіння. Добре вимісити 8-10 хвилин. Сформувати з тіста кулю і покласти в змащену маслом миску, накрити плівкою і поставити в тепле місце на 1 1/2-2 години, до збільшення вдвічі. Тiсто також можна поставити в холодильник на 8-24 години. Викласти тісто на присипану борошном стільницю і розділити на 4 частини. Сформувати з кожного шматка кулю, присипати борошном, накрити плівкою або рушником і залишити на 20-30 хвилин. Прогріти духовку до 260°C (20-30 минут). Сформувати з тіста тонкі пляцки 25-30 см в діаметрі (0,5-1 см товщиною) – розтягнути руками або розкачати качалкою. Випікати близько 5 хвилин – паляниця роздується (але не обов’язково) і почне злегка підрум’янюватися. Перекласти паляницю на верхню полицю духовки прямо на решітку (в цей час поставити випікати іншу). Випікати 2 хвилини або до бажаного зарум’янення (довго не запікати, щоб паляниця не пересушилась). Дістати паляницю з духовки і покласти вистигати на рушник (можна і прикрити рушником). Охолонувши, наан обм’якне (якщо він сильно роздувся, дати йому трохи охолонути, а потім акуратно здути через рушник). Смачного! Мої коментарі: Все досить просто, що й особливо коментувати нема що. Тим паче, що тісто, як завжди, я замішувала в хлібопічці. Що стосується товщини розкачквання, то вирішуйте самі: якщо розкачаєте тонше, то наан вийде подібним до піти, тобто здується, а якщо товстіше, - то буде більше запашного м’якуша. Також не радила б зменшувати спеції – сааме завдяки їм наан виходить непрісним, духмяним, з індійським ароматом!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 24/01/2013, 19:22 | Сообщение # 425 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| В морозильный камері було трохи гарбузяного пюре. Цього разу пустила його на оладки:
Оладки з гарбузa
400 г гарбуза 1 яйце 50 г цукру 150 г борошна 10 г розпушувача дрібка солі
Гарбуз відварити і зробити пюре (можна просто в мікро запекти і розім’яти виделкою). Коли гарбуз трохи охолоне, додати яйце, цукор, борошно, розпушувач і сіль. На сковороду налити зовсім трішки олії. Ложкою набирати тісто, знімаючи другою на сковорідку. Смажити під закритою кришкою. Потім перевернути і смажити уже без кришки.
Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Леся | Дата: П`ятниця, 25/01/2013, 11:39 | Сообщение # 426 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Quote (Talochka) Оладки з гарбузa Вони як сонечко,так і світяться,і просяться аби їх зїсти
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: П`ятниця, 25/01/2013, 12:43 | Сообщение # 427 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Quote (Леся) Вони як сонечко,так і світяться,і просяться аби їх зїсти маленькі сонечка в зимову пору!
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 25/01/2013, 15:29 | Сообщение # 428 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Зоряна9810, Леся, Дякую, дівчатонька! Вони дійсно такими виходять - яскраво оранжевого кольору.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Poetka | Дата: П`ятниця, 25/01/2013, 15:38 | Сообщение # 429 |
шеф-повар
Группа: Заблоковані
Сообщений: 1415
Статус: Offline
| Талочко,ну ти не можеш нас не дивувати.....І вчергове скажу,що фото просто пальчики оближеш......Молодець,що вчиш нас чомусь новенькому, не стандартному....
Я ОЛЯ!
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 25/01/2013, 15:45 | Сообщение # 430 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Poetka Олечко, ти завжди така щедра на компліменти мені, навіть коли я показую досить прості страви. Дякую тобі велике!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Poetka | Дата: П`ятниця, 25/01/2013, 15:47 | Сообщение # 431 |
шеф-повар
Группа: Заблоковані
Сообщений: 1415
Статус: Offline
| Quote (Talochka) навіть коли я показую досить прості страви. Але як ти їх показуєш???? Тобі у фотографи треба податись....
Я ОЛЯ!
|
|
| |
Ксюша | Дата: Субота, 26/01/2013, 14:26 | Сообщение # 432 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Talochka, я вже так полюбила твої фото з такими гарними стравами,що деколи і самій щось хочеться з цього приготувати,та не завжди є такі інградієнти,але все ж таки велике дякую за те що ти знайомиш нас з кухнями зі вього світу.
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| | |
Улянка | Дата: Понеділок, 28/01/2013, 01:35 | Сообщение # 434 |
Віват кухар!!!
Группа: Відвідувач
Сообщений: 474
Статус: Offline
| Talochka, фотки відпадні, так і хочеться один потягнути!!!!!!!!!
s
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 29/01/2013, 11:45 | Сообщение # 435 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Улянко, пригощайся, будь-ласка! Дуже тобі дякую за похвалу і нагороду!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
|