Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
Ira | Дата: Понеділок, 17/12/2012, 03:25 | Сообщение # 406 |
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
| Наталю, твої рецепти і їх історії такі неймовірно цікаві,що хочеться рецепт негайно випробувати!!!!!! Дякую, тобі за те ,що дізнаюся багато цікавого!!!!!!!!!!
|
|
| | |
Talochka | Дата: Понеділок, 17/12/2012, 15:24 | Сообщение # 408 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| оксанка, Ira, LILEJA, Дівчатонька, такі ваші коментарі мене настільки розчулюють, що мені хочеться відправити вам сотні смайликів з сердечками, обіймами і поцілунками! Quote (оксанка) Все чудове і ти Наталочко-ЧУДО!!! Це у нас форум такий чудовий, який дає можливість кожній з нас розкрити себе!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Понеділок, 24/12/2012, 16:31 | Сообщение # 409 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Англійський капустяний пиріг Тушкована капуста з яйцем – досить розповсюджена начинка для пирогів. Але додавання сиру робить капусту ще смачнішою. Я б таку капусту охоче їла і саму – як гарнір.
Інгредієнти: 250 г листкового тіста, 800 г капусти, 3 яйця (я брала 2), 1/2 склянки вершків чи молока навпіл із сметаною, 130 г сиру, сіль, перець
Капусту дрібно порізати. У глибоку сковороду налити олію (висотою 2~3 мм). Сковороду поставити на мaкс. вогонь, всипати капусту і закрити кришкою. Через 3~5 хв, коли нижній шар капусти злегка покоричневіє, капусту перемішати, накрити кришкою і вогонь зменшити до мiнімального. Тушкувати капусту при періодичному помішуванні до м’якості. Капусту посолити і поперчити за смаком. Зняти з вогню і охолодити до кімнатної температури.
Тісто розкачати, викласти в форму так, щоб краї звисали. Зверху накрити фольгою і насипати квасолі (або гороху, або рису).
Поставити у розігріту до t=220°С духовку на 15 хв. Фольгу с квасолею вийняти, тісто наколоти в кількох місцях виделкою. Вогонь знизити до t=180°С и допекти ще 7~10 хв. В мисці збити яйця з вершками (або із сметаною з молоком). Вмішати потертий на дрібній терці сир (50г) і 1/4 ч. ложки солі. Можна за смаком додати тертий мускатний горіх. Охололу капусту перемішати з яєчною сумішшю і викласти в форму з тіста. Краї тіста, що звисають, обрізати (я не обрізала). Зверху пиріг посипати натертим на крупній тертці сиром (~70 г). Випікати при t=180°С від 30 хв до 1 год в залежності від того, яку начинку ви бажаєте отримати - ніжну і "рідкувату" чи більш тверду и монолітну. Пиріг вийняти з форми і охолодити до кімнатної температури. Смачного! Джерело: сайт good-cook.ru
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 11/01/2013, 15:46 | Сообщение # 410 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Cвій перший пост у своїй темі у Новому році присвячу, як годиться, традиційній святковій випічці. правда, традиційна вона не для нас, а для Скандинавських країн. Отже, Реpparkakor Реpparkakor - так смішно по-шведськи називається Різдвяне пряне печиво (це в множині, а в однині воно взагалі звучить «реpparkakа - пеппаркака». Хрумке, золотистого кольору і надзвичайно смачне – його скрізь і всюди продають у передріздвяну пору у всіх Скандинавських країнах. Рецептів реpparkakor є багато (хоча самі шведи, наприклад, його більше купують готовим, ніж печуть), я ж поділюся тим, за яким сама пекла на Різдво.
Інгредієнти: • 200 г пшничного борошна (1 и 1/4 склянки) • 60 г коричневого цукру (2,5 ст.л.) • 50 г білого цукрового піску (2 ст.л.) • 30 мл темної патоки • 30 мл води • 60 г масла • по 1/2 ст.л. молотої кориці, молотого імбиру, гвоздики • 2/3 ч.л. соди
Нагріємо в кастрюлі обидва види цукру, патоку і воду. Додамо масло і розтопимо в гарячій суміші. Перемішаємо, дамо трохи охолонути, потім вмішаємо соду і спеції. Виллємо цю суміш в миску, додамо майже все борошно і вимісимо тісто. Воно буде пластичним, теплим і ароматним. Потому поставимо його в холодильник на годину – для охолодження. Після цього дістанемо, трохи розімнемо, щоб повернути пластичність, розкачаємо в тонкий пласт (ідеально 1 мм) на злегка підпиленій борошном поверхні і виріжемо з нього формочками фігурки. Викладемо на бляшку і відправимо у заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку хвилин на 8. От і все!
Я це печиво дуже люблю і з'їсти можу незліченну кількість (пошепки: не рахуючи ще в сирому вигляді, бо й саме тісто мені вже смачне - як пряний, карамельний, м'який ірис) Серед інгредієнтів є один, який, на жаль, важко знайти у наших магазинах. Це патока, і мушу визнати, що саме вона надає печиву карамельного смаку. Але хоч і не рівноцінно, але патоку можна замінити медом або якимсь іншим карамельним сиропом.
Мої "пеппаркаки" вийшли трохи затовстими, хоча всеодно були хрумкими, але взагалі розкачувати тісто треба старатися якнайтонше. І ще одне застереження: одну порцію печива я лишила холонути на ніч прямо на решітці. І на ранок воно трохи відсиріло. Але я буквально на 1-2 хв поставила його у гарячу духовку, і хрумкість повернулася. Тому, щоб повторно не підсушувати, раджу охололе печиво відразу покласти у ємність, що щільно закривається. і тоді ваші "пеппаркаки" будуть залишатися хрумкими хоч цілий місяць. До речі, це ще одна "чеснота" цього печива - воно може зберігатися досить довго. А ще воно ідеально підходить як основа для чізкейків. (Що я власне і зробила - рецепт скоро буде )
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - П`ятниця, 11/01/2013, 15:59 |
|
| |
Зоряна9810 | Дата: П`ятниця, 11/01/2013, 16:04 | Сообщение # 411 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| класне печиво. ти просто молодець що стільки випробовуєш нових рецептів, розказуєш нам їхню історію і ділишся з нами!
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 11/01/2013, 19:47 | Сообщение # 412 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Зоряна9810, завжди рада!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
LILEJA | Дата: П`ятниця, 11/01/2013, 19:53 | Сообщение # 413 |
шеф-повар
Группа: файна газдиня
Сообщений: 1139
Статус: Offline
| Такі гарні, і, здається, запах чути й через монітор!
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 11/01/2013, 21:12 | Сообщение # 414 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Як я написала в кінці рецепта «Papperkakor», частину печива я використала як основу для чізкейка. Що таке чізкейк, думаю, знають усі, хоча про всяк випадок напишу в двох словах. Чізкейк (cheesecake) дослівно перекладається як "сирний торт". Взагалі-то я не дуже люблю такі от кальки, і, якщо є український відповідник, то стараюсь вживати його. Але справа в тому, що чізкейк – це особливий вид випічки з сиром, і назвати будь-який сирний торт чізкейком звичайно ж не можна. Головна особливість чізкейків, що для них майже завжди береться вершковий сир. Це в ідеалі. Але скажу по правді, я у нас ніколи його не купувала, бо дуже вже ціна у нього кусюча (особливо, коли брати рекомендовані в багатьох іноземних рецептах «Філадельфію» чи ще краще (читай «дорожче») італійський «Маскарпоне»). А для торта треба ж не сто грам сиру, тому я для себе знаю кілька варіантів заміни вершкового сиру, одним з яких і поділюся у рецепті дуже смачного чізкейка, який пекла на Різдво. Отже, Чізкейк з імбирними пряниками Gingerbread Cheesecake Для основи: Імбирне печиво, розмелене в крихти - приблизно 1 1/4 чашки крихт Вершкове масло, розтоплене - 1/4 чашки Для сирної маси: Вершковий сир (крімчіз), кімнатної температури - 3 упаковки по 250 г Цукор - 3/4 чашки Патока - 1/4 чашки Ваніль - 1 столова ложка Кориця - 1 чайна ложка Мускатний горіх, мелений - 1 чайна ложка Імбир в порошку - 1/2 чайної ложки Гвоздика, мелена - 1/4 чайної ложки Яйця - 3 шт.
- Розігріти духовку до 180С. - Змішати розкришене печиво з розтопленим маслом і утрамбувати крихти на дно і стінки роз’ємної форми 23 см. - Міксером у великій мисці дуже добре змішати вершковий сир і цукор. - Додати патоку, ваніль, корицю, мускатний горіх, імбир, гвоздику і перемішати добре. - Додати по одному яйця і розмішати міксером на маленькій швидкості лише до вбивання яєць в крем. НЕ збивати!!! - Вилити крем у форму на основу і випікати 45-50 хвилин, або поки центр чізкейка не стане майже повністю твердим (загальне правило випікати чізкейк до тих пір, поки краї добре не схопилися, але серединка лишається ще рідкуватою, як желє). - Повністю остудити перед тим, як виймати з форми. - Охолодити 4 години в холодильнику і подавати.
Мої зміни і коментарі: - Для основи, як ви уже знаєте, я використала імбирне печиво «Papperkakor» власного виготовлення (рецепт див. вище). Але так як у мене його лишилося не так багато, то я додала ще трохи самого звичайного покупного, що разом отримати десь півтори склянки крихт (усе печиво молола в блендері) - Масла я взяла десь 80 г. Вже коли втрамбовувала крихти в форму, то додавала ще трішки водички, коли, особливо по бортах форми, крихти не хотіли зліплюватись. - Для сирної маси замість 750 г вершкового сиру я взяла 2 пачки 20%-ної сметини «Президент» (по 400 г), яку на ніч відвісила, щоб стекла сироватка, + 1 пачка (250 г) звичайного нежирного сиру. Решта все, як у рецепті. - Після випікання ще 30 хвилин потримала чізкейк у виключеній духовці, хоча він все одно у мене осів.
Дівчата, він такий смачний, що й важко описати. Це один із найсмачніших чізкейків, які я коли-небудь їла. Сирна маса ніжна-преніжна з цікавим присмаком спецій, які ідеально гармонують із основою з імбирних пряників. І робити його зовсім недовго і нескладно. Взагалі прийшла до висновку, що чізкейки – це безпрограшний варіант, бо сирну випічку люблять майже всі, а тим паче коли вона така ніжна, що тане в роті: Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Poetka | Дата: П`ятниця, 11/01/2013, 21:37 | Сообщение # 415 |
шеф-повар
Группа: Заблоковані
Сообщений: 1415
Статус: Offline
| Талочко, яка ж це смакота, а фото, які фото, ними вже насититись можна, я маю на увазі свої естетичні смаки......А назви страв і їх походження дуже цікаві і звідкіля це ти все береш???Молодець!!!!!
Я ОЛЯ!
|
|
| |
Talochka | Дата: Субота, 12/01/2013, 01:40 | Сообщение # 416 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| LILEJA, дякую! Poetka Олю, дякую за такі слова! Quote (Poetka) і звідкіля це ти все береш??? Просто мені це цікаво, хоча я нібито нічого особливого і не пишу.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
оксанка | Дата: Неділя, 13/01/2013, 13:07 | Сообщение # 417 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Quote (Talochka) Просто мені це цікаво, хоча я нібито нічого особливого і не пишу. мені теж цікаво...але тобі якось по особливому цікаво Ти наша винахідниця, супер рецепти, супер фото!!!
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 15/01/2013, 20:38 | Сообщение # 418 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Quote (оксанка) але тобі якось по особливому цікаво Сиджу й сміюся :emocii-464: Оксанцю, ти - просто чудо!
Дівчатонька хочу запропонувати вам ще одне печиво з Новорічного столу. Печиво з кавою і чорносливом
Інгредієнти: 1 склянка води 2 повні ч.л. меленої кави 2 повні ч.л. ромової чи мигдальної есенції 1 пакетик ванільного цукру 1 склянка цукру 100-150 г чорносливу 100 г маргарину 100 г грецьких горіхів 1 ч.л. соди 2 склянки борошна, цедра з половини лимона
Варимо каву із склянки води і 2 повних чайних ложок меленої кави (можна зварити і з розчинної, але зробити міцну). Охолоджуємо і додаємо пакетик ванільного цукру і 2 краплі ромової чи мигдальної ессенції (можна замінити ложкою коньяку). При бажанні каву можна взагалі замінити склянкою какао або рідкого шоколаду. Розтираємо склянку цукру, щедру пригоршню розпареного і порізанного чорносливу (без кісточки), 100 г маргарину і 100 г крупно подрібнених грецьких горіхів. Додаємо 1 ч.л. соди, гашеної оцтом, цедру з половини лимона і 2 склянки борошна. Вливаємо охололу каву. Розмішуємо. Набираємо столовою ложкою порції і викладаємо купками на змащену бляшку. (Зважайте, що вони трохи розпливуться!) Печемо при 250 градусах 15-20 хвилин. Знімаємо на дошку і вирізаємо склянкою кружечки печива. (Деякі, які були акуратними і кругленьким самі по собі, я не обрізала) Обрізки подрібнюємо в крихти.
Готуємо глазур: розтираємо 2 ст.л. цукрової пудри з 1/2 ч.л. лимонного соку і 1/2 ч.л. води.
Печиво змащуємо глазур’ю (я змазувала вареним згущеним молоком, а можна і повідлом) і посипаємо крихтами. Можна склеїти кружечки попарно і обваляти в крихтах повністю.
Хоча рецепт і називається «печиво», але це навіть скоріше тістечка, бо вони виходять, як тоненькі бисквітики. Частину я просто посипала крихтами, а частину склеювала попарно. То останні особливо нагадували сухенькі тістечка з чорносливом, горіхами і легким ароматом кави.
Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Вівторок, 15/01/2013, 20:40 |
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Четвер, 17/01/2013, 11:56 | Сообщение # 419 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Quote (Talochka) Печиво з кавою і чорносливом як я могла пропустити таке печиво???? воно так аж проситься до рота. і чорнослив і кава. Бравіссімо!
|
|
| |
swetlana | Дата: Четвер, 17/01/2013, 15:19 | Сообщение # 420 |
нова людина
Группа: Відвідувач
Сообщений: 7
Статус: Offline
| Talochka, я новенька у вас форумі, але я взахваті від ваших кулінарних шедеврів, а фото просто супер!!!
|
|
| |
|