В гості до Ірини
 Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки - Сторінка 26 - Кулінарний форум
[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
Модератор форуму: Talochka  
Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
ir71Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
smile

Каталог


 
IraДата: П`ятниця, 26/10/2012, 22:03 | Сообщение # 376
найкращі кондитери
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 2704
Статус: Offline
Talochka, ооооо яка тут смакота разом з господинею з,явилася da-38 da-38 da-38 da-38 Вже бим і спробувала тої паляниці podmigivaniya-118

 
TalochkaДата: Субота, 27/10/2012, 01:28 | Сообщение # 377
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Ira Іринко, дуже тобі дякую!
Quote (Ira)
Вже бим і спробувала тої паляниці

В такому разі і тебе охоче пригощу! podmigivaniya-118



"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
ЛесяДата: Понеділок, 29/10/2012, 18:41 | Сообщение # 378
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
О мамцю рідна,які страви,ну а подача то взагалі без слів

Quote (Talochka)
Тістечка з інжиром

Quote (Talochka)
Паляниця з цільнозернового борошна з інжиром, блакитним сиром і медом

Я спочатку подумала що то мій улюблений баклажан,поки не прочитала назви. emocii-1033 Ото дурне,перше розглядає а потім читає.
А патоку я здається в якомусь інтернетмагазині зустрічала. dumy-10


 
TalochkaДата: Понеділок, 29/10/2012, 18:53 | Сообщение # 379
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Дякую тобі, сонце! Та я навпаки бідкаюсь, що фотографувати зовсім розучилася, вірніше я і не вміла, але зараз, коли світловий день такий короткий, та і хмарно постійно, то з фотогрфуванням взагалі туго.
Quote (Леся)
Я спочатку подумала що то мій улюблений баклажан,поки не прочитала назви

Не намовляй на себе - на фото паляниці особливо дійсно виглядає, як баклажан. pogoda-56
Quote (Леся)
А патоку я здається в якомусь інтернетмагазині зустрічала.

Тоді рецепт точно напишу! pogoda-79


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
ЛесяДата: Понеділок, 29/10/2012, 18:55 | Сообщение # 380
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
Щойно на однокласниках бачила що буває патока але зараз поки немає.

 
TalochkaДата: Понеділок, 29/10/2012, 19:02 | Сообщение # 381
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Але доки дійде до яблучного пирога (треба рецепт з англ. мови перекласти), то поділюсь з вами іншим рецептом... podmigivaniya-118

Льєзькі вафлі

Льєзькі вафлі – це для мене щось особливе. Я на все життя запам’ятала їх смак, коли куштувала в Брюсселі, де їх готують в палатках прямо на вулиці, і аромат від цього стоїть просто фантастичний.
Я давно збиралася спробувати відтворити їх вдома, і нарешті не так давно це сталось. Було 2 фактори, які стримували мій порив: один чисто суб’єктивний – вафлі дуже калорійні, а я знала, що я їх настільки люблю, що навіть якщо мій результат не вийде таким, як оригінал, проте я всеодно зупинитися лише на одній вафлі не зможу; а друга причина уже, так би мовити, технічна – основна (майже) «фішка» цих вафель – це особливий вид цукру – перлистий цукор, якого в нас я не зустрічала. У мене є вдома коричневий кристалічний цукор, але він не підходить, бо це дійсно кристалики цукру різного розміру. А перлистий цукор ніби крупинками, і ці крупинки плавляться під час випікання, на відміну від кристаликів, які такими і залишаються.
На жаль, якось останнім часом мій контроль калорій все більше поступається перед бажанням зготувати і звичайно скуштувати нові страви. А щодо подолання другої перепони на моєму шляху до Льєзьких вафель, то, як кажуть росіяни, «голь на відумки хитра». І я подумала, а що, якщо я візьму наш цукор-рафінад і просто роздроблю його, і буде мені саморобний а-ля перлистий цукор. І… мушу сказати, що мій експеримент вдався! Принаймні загалом результатом я лишилась задоволена. Єдине, що такого приголомшливого аромату, як в Брюсселі мені досягти таки не вдалося. Але дівчата з Бельгії писали, що там вони використовують якусь особливо злісну ваніль (якщо цей прикметник можна застосовувати до обожнюваної мною ванілі). Отже, охоче ділюся з вами рецептом і сподіваюся, що він знадобиться тим, у кого є вафельниця
.



Інгредієнти:
20 г живих дріжджів
60 мл теплої води
1 1/2 ст.ложки цукру
2 ч.ложки ванільної есенції
350 г борошна
170 г вершкового масла
1 чашка перлистого цукру
3 яйця
1/8 ч.ложки солі


Приготування:
- змішати дріжджі, воду і цукор і дати постояти хвилин 15, щоб дріжджі активізувалися.
- розтопити вершкове масло, злегка остудити.
- трохи збити яйця і змішати з маслом.
- просіяти борошно, додати сіль, яєчно-масляну і дріжджовусуміш. Додати ванільну есенцію. Розмішати до однорідного стану. Дати підійти вдвічі.
- вмішати перлистий цукор і дати тісту постояти хвилин 15-10. Випікати в розігрітій заздалегідь вафельниці по 3-4 хвилини кожну.



Смачного!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя


Сообщение отредактировал Talochka - Понеділок, 29/10/2012, 19:04
 
ЛесяДата: Понеділок, 29/10/2012, 20:38 | Сообщение # 382
Леся
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
Talochka, Наталочко,це мені нагадує Гофри.Мене моя дитина водила на таку смакоту.І скажу чесно мені сподобалося

 
ir71Дата: Понеділок, 29/10/2012, 20:44 | Сообщение # 383
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Quote (Talochka)
коли світловий день такий короткий, та і хмарно постійно, то з фотогрфуванням взагалі туго.

що є то є.я ношуся з тортами по хаті і всюди темно.Зовсім денне світло в хату не попадає і-за хмарності

Quote (Talochka)
Льєзькі вафлі

Я б і не додумалась що у вафлі йдуть дріжджі.
Наталю я незнаю як ти це робиш,але як відкриваю твою сторінку то відразу хочу їсти.Твої апетитні страви і шикарні фотографії викликають бурю емоцій в животі emocii-464 Дякую тобі наша люба кухарочка за класні рецепти!


 
КсюшаДата: Понеділок, 29/10/2012, 21:20 | Сообщение # 384
Ксюша
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Talochka, дуже смачненькі вафельки і на вигляд і знаю що на смак.Дякую за нові рецепти da-38 da-38 da-38

Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
 
PoetkaДата: Понеділок, 29/10/2012, 21:34 | Сообщение # 385
Poetka
шеф-повар
Группа: Заблоковані
Сообщений: 1415
Статус: Offline
Талочка,твоъ рецепти то висока кухня, а фото просто бездоганні da-38

Я ОЛЯ!
 
TalochkaДата: Вівторок, 30/10/2012, 00:35 | Сообщение # 386
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Лесю, це саме вони і є: Бельгійські вафлі або бельгійські гофри! Так що купуй вафельницю і будеш сама дитині готувати. podmigivaniya-118
Quote (ir71)
Я б і не додумалась що у вафлі йдуть дріжджі.

Ірусю, деякі вафлі печуться з додаванням розпушувача, але все-таки у справжні Бельгійські вафлі (гофри) додаються дріжджі або закваска.
Існує два види Бельгійських вафель: Брюссельскі і Льєзькі. Льєзькі вафлі (gaufre de Liège, від назви бельгійського міста Льєж) з'явилися ще в далекому 18-му столітті, коли Принц Льєзький попросив своего кулінара спекти йому особливу здобну булку. Помізкувавши, як це зробити, королівський кулінар вирішив додати шматочки цукру прямо в тісто. Завдяки цьому вийшов неперевершений смак і аромат, а також карамелізовані крупинки цукру всередині вафлі. Льєзькі вафлі виходять трохи "важчими" і здобнішими. На відміну від Льєзьких вафель Брюссельські вафлі більш повітряні і м'які. Подаються вони теплими, за звичай присипанними цукровою пудрою, збитими вершками, шоколадом чи фруктами. Брюссельські вафлі мають чітку прямокутну форму, тоді як Льєзькі часто мають форму квадрата із зрізаними чи закругленими кутами. Це пояснюється тим, що тісто для останніх набагато густіше, в силу цього воно не розтікається, щоб повністю заповнити форму.

Quote
Твої апетитні страви і шикарні фотографії викликають бурю емоцій в животі

А ваші теплі відгуки і коментар івикликають такі приємні емоції в моїй душі!


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
TalochkaДата: Вівторок, 30/10/2012, 00:35 | Сообщение # 387
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Ксюша, дякую!


Poetka Олечко, ти мені лестиш! Хоча все одно дякую тобі! (Вибач, що рецепт яблучного пирога сьогодні не встигла написати. )


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
ir71Дата: Вівторок, 30/10/2012, 12:12 | Сообщение # 388
ir71
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Quote (Talochka)
Існує два види Бельгійських вафель

Дякую за кулінарну історію.Я навіть ніколи про таке не чула.Ти хоч нас трошки тут просвітиш


 
PocяДата: Вівторок, 30/10/2012, 14:15 | Сообщение # 389
Pocя
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1052
Статус: Offline
Talochka, справді-Магія смаків!!! Заходиш все на сторінку як у вишуканий ресторан! da-38 da-38 da-38

 
TalochkaДата: Вівторок, 30/10/2012, 16:47 | Сообщение # 390
Talochka
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
ir71 Ірусю, ти знаєш, що я люблю кулінарні історії і люблю ділитися ними з вами. vozglasi-160


Pocя Неллечко, дякую! emocii-160 Дуже рада тебе бачити! privetstvie-167


"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі."
Наталя
 
Пошук:


Copyright MyCorp © 2024