"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Дата: Понеділок, 29/10/2012, 18:41 | Сообщение # 378
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
О мамцю рідна,які страви,ну а подача то взагалі без слів
,не то що я сфоткала тарілки з бульбою і рибою
Quote (Talochka)
Тістечка з інжиром
Quote (Talochka)
Паляниця з цільнозернового борошна з інжиром, блакитним сиром і медом
Я спочатку подумала що то мій улюблений баклажан,поки не прочитала назви. Ото дурне,перше розглядає а потім читає. А патоку я здається в якомусь інтернетмагазині зустрічала.
Дата: Понеділок, 29/10/2012, 18:53 | Сообщение # 379
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Дякую тобі, сонце! Та я навпаки бідкаюсь, що фотографувати зовсім розучилася, вірніше я і не вміла, але зараз, коли світловий день такий короткий, та і хмарно постійно, то з фотогрфуванням взагалі туго.
Quote (Леся)
Я спочатку подумала що то мій улюблений баклажан,поки не прочитала назви
Не намовляй на себе - на фото паляниці особливо дійсно виглядає, як баклажан.
Quote (Леся)
А патоку я здається в якомусь інтернетмагазині зустрічала.
Тоді рецепт точно напишу! "Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Дата: Понеділок, 29/10/2012, 19:02 | Сообщение # 381
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Але доки дійде до яблучного пирога (треба рецепт з англ. мови перекласти), то поділюсь з вами іншим рецептом...
Льєзькі вафлі
Льєзькі вафлі – це для мене щось особливе. Я на все життя запам’ятала їх смак, коли куштувала в Брюсселі, де їх готують в палатках прямо на вулиці, і аромат від цього стоїть просто фантастичний. Я давно збиралася спробувати відтворити їх вдома, і нарешті не так давно це сталось. Було 2 фактори, які стримували мій порив: один чисто суб’єктивний – вафлі дуже калорійні, а я знала, що я їх настільки люблю, що навіть якщо мій результат не вийде таким, як оригінал, проте я всеодно зупинитися лише на одній вафлі не зможу; а друга причина уже, так би мовити, технічна – основна (майже) «фішка» цих вафель – це особливий вид цукру – перлистий цукор, якого в нас я не зустрічала. У мене є вдома коричневий кристалічний цукор, але він не підходить, бо це дійсно кристалики цукру різного розміру. А перлистий цукор ніби крупинками, і ці крупинки плавляться під час випікання, на відміну від кристаликів, які такими і залишаються. На жаль, якось останнім часом мій контроль калорій все більше поступається перед бажанням зготувати і звичайно скуштувати нові страви. А щодо подолання другої перепони на моєму шляху до Льєзьких вафель, то, як кажуть росіяни, «голь на відумки хитра». І я подумала, а що, якщо я візьму наш цукор-рафінад і просто роздроблю його, і буде мені саморобний а-ля перлистий цукор. І… мушу сказати, що мій експеримент вдався! Принаймні загалом результатом я лишилась задоволена. Єдине, що такого приголомшливого аромату, як в Брюсселі мені досягти таки не вдалося. Але дівчата з Бельгії писали, що там вони використовують якусь особливо злісну ваніль (якщо цей прикметник можна застосовувати до обожнюваної мною ванілі). Отже, охоче ділюся з вами рецептом і сподіваюся, що він знадобиться тим, у кого є вафельниця.
Інгредієнти: 20 г живих дріжджів 60 мл теплої води 1 1/2 ст.ложки цукру 2 ч.ложки ванільної есенції 350 г борошна 170 г вершкового масла 1 чашка перлистого цукру 3 яйця 1/8 ч.ложки солі
Приготування: - змішати дріжджі, воду і цукор і дати постояти хвилин 15, щоб дріжджі активізувалися. - розтопити вершкове масло, злегка остудити. - трохи збити яйця і змішати з маслом. - просіяти борошно, додати сіль, яєчно-масляну і дріжджовусуміш. Додати ванільну есенцію. Розмішати до однорідного стану. Дати підійти вдвічі. - вмішати перлистий цукор і дати тісту постояти хвилин 15-10. Випікати в розігрітій заздалегідь вафельниці по 3-4 хвилини кожну.
Смачного! "Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Понеділок, 29/10/2012, 19:04
Дата: Понеділок, 29/10/2012, 20:44 | Сообщение # 383
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Quote (Talochka)
коли світловий день такий короткий, та і хмарно постійно, то з фотогрфуванням взагалі туго.
що є то є.я ношуся з тортами по хаті і всюди темно.Зовсім денне світло в хату не попадає і-за хмарності
Quote (Talochka)
Льєзькі вафлі
Я б і не додумалась що у вафлі йдуть дріжджі. Наталю я незнаю як ти це робиш,але як відкриваю твою сторінку то відразу хочу їсти.Твої апетитні страви і шикарні фотографії викликають бурю емоцій в животі Дякую тобі наша люба кухарочка за класні рецепти!
До речі треба подавати заявку на майстер-шеф(по кастингу ти пройдеш точно)це передача по СТБ
Дата: Понеділок, 29/10/2012, 21:20 | Сообщение # 384
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
Talochka, дуже смачненькі вафельки і на вигляд і знаю що на смак.Дякую за нові рецепти Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
Дата: Вівторок, 30/10/2012, 00:35 | Сообщение # 386
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Лесю, це саме вони і є: Бельгійські вафлі або бельгійські гофри! Так що купуй вафельницю і будеш сама дитині готувати.
Quote (ir71)
Я б і не додумалась що у вафлі йдуть дріжджі.
Ірусю, деякі вафлі печуться з додаванням розпушувача, але все-таки у справжні Бельгійські вафлі (гофри) додаються дріжджі або закваска. Існує два види Бельгійських вафель: Брюссельскі і Льєзькі. Льєзькі вафлі (gaufre de Liège, від назви бельгійського міста Льєж) з'явилися ще в далекому 18-му столітті, коли Принц Льєзький попросив своего кулінара спекти йому особливу здобну булку. Помізкувавши, як це зробити, королівський кулінар вирішив додати шматочки цукру прямо в тісто. Завдяки цьому вийшов неперевершений смак і аромат, а також карамелізовані крупинки цукру всередині вафлі. Льєзькі вафлі виходять трохи "важчими" і здобнішими. На відміну від Льєзьких вафель Брюссельські вафлі більш повітряні і м'які. Подаються вони теплими, за звичай присипанними цукровою пудрою, збитими вершками, шоколадом чи фруктами. Брюссельські вафлі мають чітку прямокутну форму, тоді як Льєзькі часто мають форму квадрата із зрізаними чи закругленими кутами. Це пояснюється тим, що тісто для останніх набагато густіше, в силу цього воно не розтікається, щоб повністю заповнити форму.
Quote
Твої апетитні страви і шикарні фотографії викликають бурю емоцій в животі
А ваші теплі відгуки і коментар івикликають такі приємні емоції в моїй душі!
Щодо "Майстер-шеф", де там мені!.. Я ж насправді стільки базових речей з кулінарії не знаю. Наприклад, я не те що свинячу голову, я і курку правильно розібрати не вмію.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Дата: Вівторок, 30/10/2012, 00:35 | Сообщение # 387
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
Ксюша, дякую!
Взагалі я всім рекомендую придбати вафельницю!
Poetka Олечко, ти мені лестиш! Хоча все одно дякую тобі! (Вибач, що рецепт яблучного пирога сьогодні не встигла написати. ) "Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Дата: Вівторок, 30/10/2012, 12:12 | Сообщение # 388
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
Quote (Talochka)
Існує два види Бельгійських вафель
Дякую за кулінарну історію.Я навіть ніколи про таке не чула.Ти хоч нас трошки тут просвітиш
Quote (Talochka)
де там мені!.. Я ж насправді стільки базових речей з кулінарії не знаю. Наприклад, я не те що свинячу голову, я і курку правильно розібрати не вмію.
в це я ніколи не повірю!Ти справжня!І все ти вмієш!Тому прохання себе не ганьбити.впевнена що і справді якби туди потрапила що точно війшла б у десятку.У тебе багато чому можна повчитися,а там інколи попадають такі,які навіть незнають що таке шварцвальский торт,або що таке тірамісу...
Дата: Вівторок, 30/10/2012, 16:47 | Сообщение # 390
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
ir71 Ірусю, ти знаєш, що я люблю кулінарні історії і люблю ділитися ними з вами.
Тут я з тобою згідна. Рівень учасників дуже різниться: дехто справді дуже майстерний і обізнаний, а дехто, і сама дивую, не знає, здавалось би, елементарних речей. Хоча, я думаю, автори шоу навмисне так підбирають учасникіів, щоб шоу було цікавішим. Хоча я взагалі-то лише в цьому сезоні більш-менш дивлюся "Майстер-шеф". Перед тим дивилася "Пекельну кухню". Формат того шоу мене часто обурював, як і багатьох глядачів, але учасники зате були майже всі професійні.
Pocя Неллечко, дякую! Дуже рада тебе бачити! "Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя