Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 28/08/2012, 23:19 | Сообщение # 346 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Poetka,
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Середа, 29/08/2012, 16:05 | Сообщение # 347 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Хотіла спочатку написати обіцяний рецепт м'яса, але так як і Іруся не дочекається, і в Олі баклажан чекає, то спершу ділюся рецептом капонати. Капоната – це італійський варіант овочевого рагу, в якому основним інгредієнтом є баклажани. Вона може подаватися як в гарячому, так і в холодному вигляді, в якості гарніру, закуски або як самостійна страва. Рецептів приготування капонати багато, як у нас баклажанної ікри. Я поділюся рецептом, який мені найбільше до душі. КАПОНАТА
2 маленьких баклажани (бл. 500 г) сіль 1/2 склянки олії 5 середніх цибулин (бл. 600 г) 2 зубчики часнику, розчавлені 185 г (1 склянка) зелених оливок без кісточок, розрізаних навпіл 410 г консервованих помідорів 1 ч.л. свіжезмеленого чорного перцю горошку 1 ст.л. цукру 1/3 склянки винного червоного оцту 2 ст.л. каперсів 1 ст.л. свіжої порізанної петрушки 1 ст.л. свіжого порізанного базиліку
Нарізати баклажани на кубики 2 см, покласти в миску, посипати сіллю і залишити на 1 годину. Промити холодною водою, обсушити. Розігріти олію в сковороді, додати баклажани, готувати до тих пір, поки не стануть коричневими. Вийняти із сковороди, а в неї покласти цибулю і часник. Готувати під кришкою на маленькому вогні 10 хвилин або до тих пір, поки цибуля не стане дуже м’якою. Додати оливки, помідори разом з соком і перець. Довести до кипіння, готувати без кришки бл. 10 хвилин. Додати цукор, оцет і каперси. Тушкувати без кришки до тих пір, поки більша частина рідини не випариться. Додати баклажани і трави, дати охолонути, накрити і поставити в холодильник.
Мої коментарі: - як і більшість таких страв, капонату краще все-таки подавати холодною; - баклажанів на цю норму інших інгредієнтів можна брати і більше; - так як зараз сезон, то помідори можна взяти і свіжі, лише ошпарити їх і зняти шкірочку; - в капонату ще додаються стебла селери, але я її не дуже люблю (вірніше люблю корінь), тому опустила. Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Середа, 29/08/2012, 16:57 | Сообщение # 348 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| А тепер і м'ясо!
Tелятинa з чорним хлібом, тушкована в пиві
Інгредієнти: 400 грамів телятини 2 скибки чорного хліба 2 невеликі цибулини 175 мл темного пива (якщо рідина википить, а м’ясо ще не готове, то додайте ще пива або води) 1 столова ложка гірчиці 1 лавровий лист перець і сіль за смаком
1. Нарізаємо м’ясо: не маленькими, але й не надто великими шматками. Чим меншими будуть шматочки, тим швидше вони приготуються.
2. Розігріваємо сотейник, виливаємо в нього трохи олії і, як тільки вона прогрілась, додаємо в сотейник м’ясо. Обсмажуємо його 8-10 хвилин, періодично перемішуючи, до легкої золотистої скоринки.
3. Саме час додати пиво. А також про лавровий лист не забудьте. Перемішайте весь вміст сотейника. Якщо у вас є духмяний перець, то його треба додати саме зараз. Накрийте сотейник кришкою і тушкуйте 30 хвилин на слабкому вогні.
4. Поки м’ясо тушкується, підготуйте хліб и цибулю. Цибулю чистимо, нарізаємо і обсмажуємо до золотистості на добре розігрітій сковороді. Скибки хліба розрізати на частини, рівні вашому м’ясу (за бажанням можна зрізати з хліба скоринку). Беремо гірчицю і обмазуємо нею хліб. Найкраще покласти хліб у невелику миску, полити зверху гірчицею, додати смажену цибулю і добре все перемішати.
5. Через 30 хвилин додаємо до м’яса хліб з цибулею, сіль і чорний перець (якщо ви не використовували духмяний перець раніше). Перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо ще 10 хвилин.
6. Через 10 хвилин зніміть сотейник з вогню. Все, м’ясо з чорним хлібом, тушковане в пиві, готове!
Мої коментарі: зізнаюся, що, так як я – не великий фанат м’яса, то його особливо хвалити я не буду, а от ці хлібні брусочки, просочені пряним пивним соком, мені дуже сподобалися. Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
оксанка | Дата: Середа, 29/08/2012, 18:16 | Сообщение # 349 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Quote (Talochka) Tелятинa з чорним хлібом, тушкована в пиві ням-ням-ням!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
| |
Ксюша | Дата: Середа, 29/08/2012, 19:05 | Сообщение # 350 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 4630
Статус: Offline
| Talochka, я вже не можу від твоїх страв,так як баклажан не дуже люблю,а от мяско то для мене,треба було трошечки швидше мені почитати,бо щойно теж готувала мясо,а твоє так класно виглядає,що слюнки котяться
Не надо злить глупую маленькую блондинку,она может оказаться умной стервой с двумя высшими образованиями
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 29/08/2012, 20:30 | Сообщение # 351 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Наталю,Сонечко ти наше гарно дякую за смачні рецептики.Завтра буду робити КАПОНАТУ,бо для мене як сезон баклажан то треба ними наїстися до слідуючої осені.ДЯКУЮ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
| |
ir71 | Дата: Четвер, 30/08/2012, 12:31 | Сообщение # 352 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Дякую за рецептик.Божественно смачно!!!!!!!!!!!!!!
|
|
| |
Poetka | Дата: Четвер, 30/08/2012, 12:36 | Сообщение # 353 |
шеф-повар
Группа: Заблоковані
Сообщений: 1415
Статус: Offline
| Талочко дякую за рецепт,сьогодні приготую,але якщо без оливок ,можна?????
Я ОЛЯ!
|
|
| |
ir71 | Дата: Четвер, 30/08/2012, 12:39 | Сообщение # 354 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Олю у мене теж без оливок і базиліку(немала в хаті )
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Четвер, 30/08/2012, 13:12 | Сообщение # 355 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Quote (ir71) Олю у мене теж без оливок і базиліку(немала в хаті а каперси давала?
|
|
| |
ir71 | Дата: Четвер, 30/08/2012, 13:46 | Сообщение # 356 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Quote (Зоряна9810) а каперси давала? ні,я чомусь цей пунтик і не бачила у рецепті..
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 30/08/2012, 16:25 | Сообщение # 357 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| ir71 Ірусю, як я рада, що ти спробувала капонату! Дякую за довіру до рецепту!
Quote (Poetka) але якщо без оливок ,можна????? Quote (Зоряна9810) а каперси давала? Звичайно можна і без оливок, і без каперсів. Я особисто давала і оливок багато, і каперсів дві ложки. Але для таких любителів баклажанів, як ми тут зібралися, головне, аби їх багато було! Хоча якщо буде як, то я б радила іншим разом спробувати з усіма інгредієнтами - все-таки оливки, каперси, трави додають пікантності і роблять цю страву ще смачнішою!
оксанка,
Зоряно, дякую за інформацію про каперси!
Ксюшка, дякую! Нічого, це баклажан - сезонний продукт, а з м'яском - встигнеш ще приготувати наступного разу!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Четвер, 30/08/2012, 16:49 |
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 30/08/2012, 16:46 | Сообщение # 358 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Так як обіцяла, то поставлю вже й і рецепт помідорів. Хоча це настільки просто, що й рецепта як такого немає, просто пропорції для маринаду.
ПОМІДОРИ З МЕДОМ І ЧАСНИКОМ
5-6 середніх помідорів Маринад: 50 мл оливкової олії, 2 ст. ложки оцту, 0.5 ст. ложки рідкого меду, 1 ч.л. сушеної м’яти або орегано, 2-3 зубчики часнику, перець чилі, сіль
Помідори тонко нарізати кружальцями, залити маринадом і поставити в холодильник на просочування хвилин на 15-30. Я ще додала порізану кружальцями цибулину, а м’яту взяла свіжу. Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Четвер, 30/08/2012, 17:05 | Сообщение # 359 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Quote (Talochka) ПОМІДОРИ З МЕДОМ І ЧАСНИКОМ то називається закуска на швидку руку.... дякую за рецептик
|
|
| |
ir71 | Дата: Четвер, 30/08/2012, 17:22 | Сообщение # 360 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Quote (Talochka) ПОМІДОРИ З МЕДОМ І ЧАСНИКОМ з розуму зійти!Така проста страва а так подана,таке фото...я прямо прибалділа.Наталю ну вмієш ти з простих овочів зробити шедеври!Що дано то не відбереш!Дякую!!!!!!!!!!
|
|
| |
|