Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
ir71 | Дата: Середа, 15/08/2012, 14:07 | Сообщение # 331 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Quote (Talochka) бо зпідозрила У мене не має причин таке робити.Я дуже тебе поважаю і люблю твої рецепти з апетитними фото.Просто ними любуюся облизуючи монітор.
|
|
| |
Talochka | Дата: Середа, 15/08/2012, 14:30 | Сообщение # 332 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| ir71, Це цілком взаємно!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 17/08/2012, 16:46 | Сообщение # 333 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Пиріг з яблуками в карамелі з сидру
Для карамелі: 4 чашки яблучного сидру* 1/2 чашки темного коричневого цукру 113 г масла
Для начинки: 5-6 чашок нарізаних кубиками яблук** 1/2 чашки коричневого цукру 1/4 чашки борошна 1 ч.л. кориці 1/4 ч.л. імбиру 1/4 ч.л. солі 1 ч.л. ванілі 1 чашка карамелі, теплої 1 велике яйце, збите
Для тіста: 2 1/2 чашки борошна 1 ч.л. солі 225 г масла, охолодженого, порізанного на шматочки 1/4 чашки льодяної води
* В США (звідки родом рецепт) яблучний сидр – це скоріше яблучний сік, тобто він безалкогольний. Я ж взяла 1 пляшечку бельгійського слабоалкогольного яблучного сидру (250 мл) і 2,5 склянки домашнього замороженого яблучного пюре. Ви ж можете сміливо використати звичайний яблучний сік. ** Я пекла з румбумбаром.
Для приготування тіста: В чаші комбайна в пульсуючому режимі з’єднайте борошно з сіллю. Додайте масло і пульсуйте, поки борошняна суміш не перетвориться в крихти різного розміру, приблизно 10 сeкунд. Не вимикаючи комбайн, повільно додавайте холодну воду. Але як тільки з тіста утворився колоб, вимикайте комбайн, не допускаючи, щоб тісто стало вологим чи липким. Не місіть його довше 30 секунд. Викладіть тісто на чисту рабочу поверхню. Розділіть на дві частини і покладіть кожну на плівку. Надайте їм форму плоских дисків, загорніть в плівку і відправте в холодильник мінімум на 1 год або на ніч.
Для приготування карамелі: Налийте сидр (яблучний сік) в каструльку с товстим дном. Варіть сидр, поки він не увариться до 2 чашок, прибл. 20 хвилин. Додайте масло і цукор, варіть, час від часу помішуючи, поки соус трохи не загусне, і об’єм його не зменшиться до 1 1/4 чашки. (Цю карамель можна приготувати за 2 дні, перелити і тримати в холодильнику.)
Для збирання пирога: Розігрійте духовку до 180 °C. Дістаньте тісто з холодильника, і нехай полежить хвилин 15 при кімнатній температурі. На злегка припиленій борошном поверхні розкачайте з тіста 2 круги товщиною 3 мм. Викладіть один круг тіста, притискаючи, в змащену форму для пирога (приблизно 22,5 cm.).
У великій мисці з’єднайте яблука, коричневий цукор, борошно, корицю, імбир, сіль, ваніль і карамель. Добре перемішайте. Ложкою викладіть яблучну начинку на основу з тіста. Накрийте другим коржем. Зробіть 4 повздовжніх надрізи для виходу пари. Змастіть збитим яйцем і посипте цукром з корицею. Випікайте, поки верх не зазолотиться, і соки всередині не почнуть бурлити, приблизно 1 год. Охолодіть перед подачею. Смачного!
Мої коментарі: - по-перше, як я написала вище, сидру у мене була лише одна 250 мл-ова пляшечка, зате в морозильнику цілий лоток замороженого яблучного пюре. І я подумала, що, якщо я заміню цим пюре нестачу сидру, то це не повинно зіпсувати мою начинку. І в результаті у мене вийшла звичайно не прозора карамель, але смачний густий яблучно-карамельний соус. Такого результату я і очікувала. - по-друге, у мене лишався румбумбар, який уже треба було утилізовувати, і я знову-таки прорахувала, що його кислинка повинна досить непогано вписатися у мій карамельний соус. Так і вийшло: моя інтерпретована начинка мені дуже сподобалась. Щоправда ревінь я додала ще у процесі приготування соусу, щоб він трохи проварився в ньому і розм’як.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 17/08/2012, 17:10 | Сообщение # 334 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Після випікання цього пирога у мене лишилося ще чимало начинки. Я б її спокійно і саму ложкою з’їла, якби у мене також не лишилося ще і трохи тіста (не хотіла розкачувати товстіше, бо люблю у пирогах такого виду, щоб тісто було тонке і хрумке). Тому на наступний день з цих залишків я спекла ще не менш смачну галету, додавши лише трохи покришених яблук у начинку.
Отже, рецепт з попереднього поста можете використовувати як для пирога, так і для галети.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Вівторок, 21/08/2012, 17:22 | Сообщение # 335 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Хліб з кабачками і сиром (від Джеймі Олівера)
1кг пшеничного борошна; 450 мл теплої води; 30 г свіжих дріжджів; 2 ст.л. цукру; 2 ст. л. солі; 6 невеликих кабачків (натерти на крупній тертці); 200 г козячого сиру (розкришити); пригорща свіжого тим’яну (листочки); трохи борошна для присипки.
- Акуратно розчиніть дріжджі в невеликій кількості теплої води. Змішайте борошно, сіль, цукор, кабачки, тим’ян, воду (обережно*). * Увага! Кабачки можуть виділити багато соку, тому кількість води може варіюватись. - Замісіть еластичне тісто і відставте вбік до того моменту, поки воно не збільшиться в об’ємі вдвічі (приблизно на годину). - Коли тісто збільшиться в два рази, обімніть його, щоб випустити повітря. На цьому етапі додайте сир. Помісіть тісто протягом приблизно 30 сек. Надайте йому необхідну форму. Викладіть тісто в форму і залиште на годину-півтори, поки тісто знову не подвоїться в розмірах. - Поки тісто підходить, розігрійте духовку до 180°C. Випікайте хліб приблизно півгодини до характерного глухого звуку при постукуванні.
Мої відступи від оригінального рецепта і коментарі: - Замість кабачків у мене були цукіні, замість козячого сиру – справжній голландський сир «Гауда», тим’яну взагалі тоді вдома не знайшлося. (Тому мій хліб правильніше назвати за мотивами Дж.Олівера ) - Я б радила кабачки / цукіні попередньо натерти на тертці і дати їм трохи постояти, щоб пустили сік. Далі цей сік можна злити в склянку і долити водою, щоб отримати необхідну за рецептом норму рідини. Бо я пекла на третину норми, але борошна у мене пішло замість 330 г десь цілих 450 г. Тому і хлібина вийшла ось така величезна:
- У мене хліб випікався майже годину, не менше.
А взагалі, якщо ви любите такий селянський хліб з твердою скоринкою, то він вам неодмінно сподобається!
Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
ir71 | Дата: Вівторок, 21/08/2012, 19:14 | Сообщение # 336 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Да!....Хіба можна себе спокійно у цій темі вести...та тут аромати,смаки,шедеври з простих продуктів.Наталю ти справжний кухар!!!!!
|
|
| |
оксанка | Дата: Вівторок, 21/08/2012, 19:46 | Сообщение # 337 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Talochka, я без слів...
|
|
| |
Talochka | Дата: Середа, 22/08/2012, 13:14 | Сообщение # 338 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Ірусю, Оксаночко, мені аж ніяково від таких похвал! Я вам безмежно дякую!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Середа, 22/08/2012, 15:01 | Сообщение # 339 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Tiaн з помідорами та цукіні
Iнгредієнти: • 1 середній баклажан, очистити • Сіль • 2 середніх цибулини, покришити • 3 зубчики часнику, розчавити • ½ склянки оливкової олії • Мелений чорний перець • 2 середніх цукіні, порізаних кружальцями • 5-6 стиглих помідорів, порізаних кружальцями • 1 ст. л. прованських трав (ви ж уже знаєте, що "тіан" – це прованська страва) • Тертий сир пармезан (за бажанням)
Приготування: 1. Нарізати баклажан середніми кубикам. Щедро посолити і викласти в друшляк. Залишити на 30 хв, після чого промокнути паперовим рушником. 2. Розігріти сковороду. Налити 3 ст.л. олії і підсмажити цибулю та часник до зарум’янення, прибл. 10 хвилин. Перекласти у форму для запікання. 3. У ту саму сковороду налийте ще 2-3 ст.л. олії і готуйте баклажан, постійно помішуючи, доки він не стани м’яким і теж трохи не зарум’яниться, прибл. 5 хвилин. Посоліть, поперчіть баклажан і перемішайте з цибулею і часником у формі для запікання. 4. Розігрійте духовку до 200°C. 5. Викладіть кружальця цукіні і томатів на суміш баклажанів і цибулі. Посипте прованськими травами, збризніть олією, що лишилася, та приправте сіллю і перцем. 6.Випікайте 40-45 хвилин, поки цукіні не стануть м’якими і разом з помідорами не почнуть золотитися по краях. 7. Вийміть з духовки і залиште на 5-10 хвилин охолонути. Притрусіть пармезаном, якщо бажаєте, але і без нього смачно!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| | |
Talochka | Дата: Понеділок, 27/08/2012, 17:22 | Сообщение # 341 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Для тих, хто не хоче мати справи з дріжджами, але хоче спекти хліб.
Цільнозерновий хліб на соді
300 мл кефіру 1 ст.л. патоки 175 г звичайного борошна + 1 ч.л. порошку для випічки 200 г цільнозернового борошна (я брала житнє) 1 ч.л. харчової соди 1 ч.л. солі
Розігрійте духовку до 190°C. Перемішайте кефір з патокою. В іншій мисці змішайте усі сухі інгредієнти. Влийте кефір з патокою, перемішайте і руками замісіть тісто. Місіть, поки не отримаєте м’яке, але не надто липке тісто. Сформуйте з нього кулю і покладіть на злегка присипану борошном бляшку. Зробіть глибокий надріз у формі хреста, надрізаючи тісто аж до дна. Звідси така цікава форма готової хлібини:
Випікайте 1 годину, поки не почуєте глухий звук при постукуванні буханки.
Зовні хліб виглядає цілком, як дріжджовий. Має трохи специфічний запах. Я спочатку не могла визначити, що він мені нагадує. Але потім пригадала, що так пахли коржики на соді, які пекла моя бабуся. Тобто для мене цей запах виявився ще й ностальгійним, з дитинства. Але хліб мені сподобався не тільки том що пробудив дитячі спогади, а тому що він смачний і сам по собі. Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
оксанка | Дата: Понеділок, 27/08/2012, 17:52 | Сообщение # 342 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Quote (Talochka) Цільнозерновий хліб на соді дякую за рецептик!!! фото як завжди...без слів!!!!
|
|
| |
Леся | Дата: Понеділок, 27/08/2012, 18:57 | Сообщение # 343 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Talochka, Одна ти у нас працюєш,ми ще відходимо .Дякую за рецептик.
|
|
| |
Talochka | Дата: Понеділок, 27/08/2012, 23:29 | Сообщение # 344 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| оксанка, Леся, Та ви - такі молодці, що у мене слів немає! Я стільки задоволення отримала, переглядаючи фотографії і особливо відео з вашої зустрічі. Можу лише уявити, які фантастичні враження у вас лишилися!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Poetka | Дата: Вівторок, 28/08/2012, 22:45 | Сообщение # 345 |
шеф-повар
Группа: Заблоковані
Сообщений: 1415
Статус: Offline
| Талочка твої страви,то щось.....Дякую за гарні рецепти.
Я ОЛЯ!
|
|
| |
|