Кухня вихідного дня або Магія смаків у Талочки
| |
ir71 | Дата: П`ятниця, 11/03/2011, 16:56 | Сообщение # 1 |
адмін
Группа: Администраторы
Сообщений: 7696
Статус: Offline
| Каталог
|
|
| |
Poetka | Дата: Четвер, 30/08/2012, 19:54 | Сообщение # 361 |
шеф-повар
Группа: Заблоковані
Сообщений: 1415
Статус: Offline
| Наталочко помідори відпадні.........
Я ОЛЯ!
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 31/08/2012, 12:33 | Сообщение # 362 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Quote (Зоряна9810) то називається закуска на швидку руку.... Саме так, Зоряночко!
ir71 Ірусю, ти ж знаєш, що я люблю ділитися з вами рецептами з якимись нестандартними поєднаннями або незвичними інгредієнтами, але поряд з цим мені не менш приємно ділитися і такими простими, повсякденними, доступними рецептами. Безмежно тобі дякую за такі компліменти!
Poetka, дякую!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
оксанка | Дата: П`ятниця, 31/08/2012, 17:18 | Сообщение # 363 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Quote (Talochka) ПОМІДОРИ З МЕДОМ І ЧАСНИКОМ ти мене поклала на лопатки...таааааааааааааааак просто...а напевно смачно!!!
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 31/08/2012, 18:40 | Сообщение # 364 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Quote (оксанка) ти мене поклала на лопатки... Cонце, вставай, бо я з новим рецептом!
Дівчатонька, продовжуємо розширяти свій кулінарний світогляд, і в зв’язку з цим познайомлю вас із ще одним видом солодкої випічки – баклом. Ви уже знаєте, як я люблю крамбли. Так от бакл – це гібрид пирога з крамблем. Тісто наливається у форму, далі йдуть фрукти, і все це покривається крихтами із тіста. А щоб вам стало зрозуміло, звідка така назва, то скажу, що вона походить від анлійського слова “buckle”. Одне із значень слова “buckle” – «викривлятися, деформуватися». І це саме те, що відбувається з пирогом під час випікання: розпушувач, який додається в тісто, починає діяти, змушуючи пиріг рости, але під вагою фруктів і штрейзеля (крихт із тіста) тісту це дається не просто, воно піднімається нерівномірно, і в результаті наш десерт набуває нібито викривленого, кострубатого вигляду. Рецепт, який я вам хочу запропонувати, за мотивами сливово-нектаринового бакла від Марти Стюарт. В основі його тісто для ванільного кекса, вкрите відповідно сливами і нектаринами і посипане штрейзелем. Тільки у моєму варіанті замість слив персики. Отже,
Бакл з нектаринами i персиками
Інгредієнти (1 чашка = 240 мл): 1,5 чашки пшеничного борошна 1 чашка цукру 1,5 ч.л. розпушувача 1/8 ч.л. суміші пряних спецій allspice (можна замінити меленим духмяним перцем) дрібка солі 60 г вершкового масла, розтопити і остудити 2/3 чашки молока 1 велике яйце 1,5 ч.л. ванільного екстракту 340 г персиків, очистити від кісточки і нарізати на скибочки 1 см 340 г нектаринів, очистити від кісточки і нарізати на скибочки 1 см 1 ст.л. лимонного соку
для посипки: 1 чашка борошна 85 г холодного масла, нарізати кубиками 1/4 чашки цукру
1. У велику миску просійте борошно із розпушувачем, сіллю і спецями. Додайте 3/4 чашки цукру і перемішайте. Відставте вбік. 2. В іншій мисці збийте яйце, молоко, розтоплене вершкове масло і ванільний екстракт. 3. Додайте яєчну суміш в борошняну і перемішайте до утворення однорідного тіста. Вилийте тісто в квадратну чи прямокуну форму, змащену маслом. 4. Змішайте у великій мисці фрукти, решту цукру, лимонний сік і дрібку солі. Розподіліть поверх тіста. 5. Приготуйте посипку (штрейзель). Всипте в миску борошно і цукор, додайте кубики холодного масла і перетріть все до стану крихт. (Або це можна зробіти в блендері в пульсуючому режимі.) Висипте крихти поверх фруктів. 6. Випікайте в розігрітій до 180° С духовці близько години (можливо на 10-15 хв більше). Центр готового пирога буде злегка вологим, а краї добре зарум‘янені и пропечені. Рекомендовано залишити на 1 год у формі на решітці охолонути. Смачного!
Як бачите, хоча і нове слово, але все дуже просто, і я впевнена, такого роду пиріг кожна з вас пекла в своєму житті, і не раз! Зате тепер ви знатимете, що вмієте пекти бакли!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Леся | Дата: Середа, 12/09/2012, 11:43 | Сообщение # 365 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5387
Статус: Offline
| Наталю.Стоячи сьогодні на базарі і дивлячись на баклажани,згадала за твій апетитненький рецепт Капонати,віирішила спробувати бо дуже їх люблю(баклажани).Думала робити сьогодні.але немаю ні оливок ні винного оцту.Докуплю все це і зроблю.Про результат відпишуся.
|
|
| |
Talochka | Дата: Субота, 22/09/2012, 02:40 | Сообщение # 366 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Лесю, результат я уже побачила! Дуже рада, що капоната твоїм сподобалась!
Дівчатонька, я знову випала із форумського життя. Була у відрядженні і через кілька днів знову від'їжджаю. Правда цього разу у відпустку ), але знаю, що після повернення буду дуже завантажена на роботі. Тому буду знову з'являтися наскоками. % Коротше, як у мультику про Карлсона: "Он улетел, но обещал вернуться!"
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 25/10/2012, 10:17 | Сообщение # 367 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Доброго дня, дівчатонька! Майже два місяці не заходила сюди. Спочатку відрядження, потім їздили відпочивати, а потім, як і передбачала у попередньому пості, настільки окунулась в роботу, що ні на що інше взагалі не лишалося часу. Була приємно здивована, що форум змінив «обкладинку». Ще не ходила по інших темах, тому поки не знаю, які ще новини на форумі. А щоб вертатися не з пустими руками, то виставлю хоч щось з того, що готувала в період відсутності, хоча готувала дуже мало і практично не фотографувала.
Знаю, що уже не сезон, але можливо на майбутнє комусь знадобиться рецепт ось таких тістечок з інжиром.
Тістечка з інжиром
Тісто: 175 г пшеничного борошна сіль на кінчику ножа 75 г вершкового масла 2 яєчних жовтки 1 ст.л. холодної води 40 г дрібного цукрового піску
Начинка: 125 г дрібного цукрового піску 1 стручок ванілі 150 мл апельсинового соку 6 плодів інжиру 125 г меленого мигдалю 50 г вершкового масла 3 середніх яйця, збитих 5 ст.л. сливового джему цукрова пудра для посипки вершки чи сметана для оздоблення
1. Просійте сіль і борошно гіркою на холодну робочу поверхню і зробіть заглиблення в центрі. 2. Додайте всередину вершкове масло, яєчні жовтки, воду і цукор і пальцями однієї руки злегка змішайте їх. 3. Поступово перемішайте борошно із сумішшю в однорідне тісто. 4. Тісто розкачайте і покладіть у форму для випічки діаметром 20 см або в 6 формочок для тістечок. Охолодіть 30 хв. Потім накрийте тісто папером для випічки, насипте пекарських бобів і випікайте у попередньо нагрітій духовці 10 хв. Заберіть папір, боби і випікайте ще 5 хв. 5. Збийте в крем вершкове масло з 75 г цукру і поступово додайте збиті яйця. Добре збийте і додайте молотий мигдаль. Намажте підготовлену заготовку джемом, потім викладіть крем. Зверху покладіть інжир. 6. Випікайте у попередньо нагрітій духовці 10-12 хв, якщо це тістечка, або 20 хв, якщо у вас один тарт – поки начинка не підніметься і не стане пружною. Покладіть решту цукру в каструлю, додайте стручок ванілі і апельсиновий сік і обережно нагрійте до розчинення цукру, потім прокип’ятіть для зменшення об’єму. Полийте сиропом інжир. Охолодіть. Посипте цукровою пудрою і подавайте з вершками чи сметаною.
Я робила подвійну порцію тіста, тому у мене вийшли і тістечка, і окремо один невеликий тарт на форму прибл. 22 см. Смак, я думаю, коментувати нема потреби. Напівхрумка основа з тіста, горіхово-яєчна заливка, увінчана солодким інжиром з апельсиновим сиропом – хіба це може бути несмачним?! Ось що лишилося, на наступний день:
Смачного!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
Сообщение отредактировал Talochka - Четвер, 25/10/2012, 12:34 |
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Четвер, 25/10/2012, 10:26 | Сообщение # 368 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| Quote (Talochka) Доброго дня, дівчатонька! Майже два місяці не заходила сюди. Спочатку відрядження, потім їздили відпочивати, а потім, як і передбачала у попередньому пості, настільки окунулась в роботу, що ні на що інше взагалі не лишалося часу. а ми вже на розшуки подали Quote (Talochka) Ось що лишилося, на наступний день: ще б пак, воно ж так апетитно виглядає!!!
|
|
| | |
Talochka | Дата: Четвер, 25/10/2012, 12:42 | Сообщение # 370 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Зорянко, Ірусю!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
оксанка | Дата: Четвер, 25/10/2012, 15:52 | Сообщение # 371 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Talochka, ну на кінець-то появилася, а то я вже геть чисто скучила за тими твоїми апетитними смаколиками!!!!
|
|
| |
Talochka | Дата: Четвер, 25/10/2012, 19:28 | Сообщение # 372 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Оксанчику, оце ж я відчула і повернулвся!
Відробляю далі!
Паляниця з цільнозернового борошна з інжиром, блакитним сиром і медом
- 125 г пшеничного цільнозернового борошна - 125 г пшеничного звичайного борошна - 50 г смальцю - 125 мл молока - 10 г живих дріжджів - 1/2 ч. л. солі - дрібка цукру
- 2-3 плоди інжиру - 100 г сиру з пліснявою (у мене був Стілтон, привезений з Англії) - 2-3 ст. л. рідкого меду
Молоко злегка підігріти. Теплим молоком розвести дріжджі, додати цукор і залишити на п’ять хвилин. Змішати два види борошна, додати сіль, смалець, молоко з дріжджами і замісити м’яке тісто. Сформувати колобок, накрити вологим рушником і дати підійти в теплому місці протягом 30-40 хвилин. Інжир порізати на скибочки. Сир розкришити. Тісто, що підійшло, розпластати в пляцок товщиною не більше 1 см. Скибочки інжиру розкласти по поверхні пляцка, злегка втискаючи їх. Вільні місця заповнити сиром. Випікати 25-30 хвилин при 180 градусах. Готову гарячу паляницю полити медом. Їсти теплою, запиваючи білим вином..... Смачного!
Мої коментарі: Що я можу сказати? Інжир з сиром – це класика, тут і коментувати нема що! Але мені сподобалась і сама паляниця. Цільнозернове борошно, а також смалець зробили смак дійсно незвичним, але дуже смачним (вибачте за тавтологію). Як завжди, тісто робила в ХП. Думаю, буду ще не раз використовувати цей рецепт тіста і з іншими начинками. На готову паляницю я ще й покрапала трохи крему бальзаміко. З вином смакує дійсно дуже добре.
Джерело: на основі двох аналогічних рецептів на carina-forum.
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
оксанка | Дата: Четвер, 25/10/2012, 23:22 | Сообщение # 373 |
найкращі кондитери
Группа: Ясне Сонечко
Сообщений: 5842
Статус: Offline
| Quote (Talochka) Паляниця з цільнозернового борошна з інжиром, блакитним сиром і медом я вже казала поскладах вчитувалася в назву але би з’їла такої паляниці
|
|
| |
Зоряна9810 | Дата: Четвер, 25/10/2012, 23:24 | Сообщение # 374 |
найкращі кондитери
Группа: Заблоковані
Сообщений: 5226
Статус: Offline
| ну де ж таке можна на ніч показувати....
|
|
| |
Talochka | Дата: П`ятниця, 26/10/2012, 10:57 | Сообщение # 375 |
шеф-повар
Группа: Любитель солодкого!
Сообщений: 1158
Статус: Offline
| Quote (оксанка) але би з’їла такої паляниці Я б тебе дуже охоче нею вживу пригостила!
Quote (Зоряна9810) ну де ж таке можна на ніч показувати.... Це щоб цигани не снились!
"Будь-ласка, не ображайтеся на мене, якщо я ще не відповіла на ваші коментарі. Я в жодному разі не проігнорувала їх - просто мене не було на форумі." Наталя
|
|
| |
|