Бабка пасхальна
Дуже багато бабок куштувала в своєму житті.А ось цей рецепт для мене найкращий.Бабка виходить дуже смачною,довго не черствіє.
Опара:
Дрожді-70 гр(сирі)
Молоко- 1 ст
Цукор-1 ч.л
Дрожді розпустити в теплому молоці з цукром,хай підніметься шапка.
Заварна частина:
Мука-1\2 ст( ст 250 мг)
Молоко-1 ст
Заварити муку в молоці(як на єклери) та охолодити
Тісто:
Сметана-250 мг
Жовтки-15 шт
Цукор-300 гр
Маргарин-125 гр
Слив.масло-100 гр
Олія-1 ст.л
Сіль-1 ч.л
Ізюм-100 гр
Курага-100 гр
Лимона цедра-1 ч.л
Ванілін-1 пак(5 гр)
Мука-1.5 кг
Ізюм и курагу запарити,потім просушити,обкачати в муці.
Муку просіяти
Все строго по рецепту.
В заварне тісто добавити сметану,розтерти,щоб не було комків.Жовтки збити з цукрм та ввести до заварної маси.Добвити опару,та муки,щоб було як густа сметана.Поставити в тепле місце,має ричі підійти.
Потім в тісто добавити муку,сіль,жир ,ванілін та добре вимісити,щоб відставало від рук тісто.
Потім добавити ізюм та курагу.Поставити тісто ще на 30 хв.Потім тісто розкласти в форми та випікати.Охолоджені бабки змазую глазуркою( білок збитий з цукровою пудрою).